View Single Post
Old March 16th, 2010, 01:27 PM   #1 (permalink)
kingdave
Member
Thread Author (OP)
 
kingdave's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester
Posts: 381
 
Device(s): Google Nexus 4 Android 4.4 KitKat Nexus 7, Android 4.3 Jelly Bean
Carrier: GiffGaff

Thanks: 14
Thanked 11 Times in 8 Posts
Default General Issues with Spica/Lite/Portal

Hi all,

I'm new to this forum and Android so try to be nice!

I've got a Samsung Galaxy Lite/Spica/Portal on T-Mobile UK and I am thrilled to bits with it. Never had a touch screen phone before, never had a phone that is so customisable. Its brilliant!

However, I just can't get my PC to recognise it. I'm running a Win7 Home Premium Dell Inspiron desktop PC.

When I plug the phone in Windows recognises it as a plug and play device and starts installing all the drivers.

NPS and Kies also recognise it being there but only as a removable hard drive (and the name stays as "Removable Disk"). After trying with turning the USB Mass Storage mode on and off in the phone, Kies now says "Device not supported" and won't let me do anything with it.

I've tried uninstalling anything that had Samsung as part of its name from Control Panel, I've removed and reinstalled and drivers, I've removed and reinstalled NPS and Kies (separately), I've tried turning USB Mass Storage mode on and off in the phones menu but nothing works.

If I plug it in to the PC then go to Windows Explorer an extra removable storage drive has appeared but when I then try to access it it says "Please insert a disk into removable disk (P". Once I unplug the phone Disk P will disappear. Why does it not show as "Samsung Phone" or "Micro SD card" or something similar?

I know its not the SD card as I can take that out and put it into a normal SD reader and it works fine.

With the 2.1 release coming soon I want to get this working so I can install the official release ASAP.

Also, the phone switches itself out of Silent mode randomly, and when in Silent mode the vibrate function isn't set on by default. Is this an issue with this phone or with Android in general?

Anyone got any idea what else I can try to get the phone recognised in Windows/NPS/Kies?

Help!!!!

Thanks!
kingdave is online now  
Reply With Quote