Originally Posted by soleen
Actually if there is a choice between: $25 or $45 per month it is very easy to calculate what is better: renew more often than once per month or switch to $45/1200 minutes plan.
Here is how to calculate:
PLAN A: $25 * 12 = $300 / year
PLAN B: $45 * 12 = $540 / year
Difference: $240 dollars.
This means if you renew PLAN A on sum less than $240 dollars per-year, it is better to keep $25 per month. $240 per year gives you $240/$25 = 9.6 renewals, or to keep it simple: 9 renewals.
Therefore: Total time per month you can get with $25 plan and still beat the $45 is:
(12months + 9extra renewals) * 300minutes / 12months = 525 minutes/month.
If you use less than 525 minutes per month stick with $25, if you use more, switch to $45 plan.
The fun of math. I'll tell you the truth, I have used over 300 once ever since I started with VM my wife on the other hand has used her full 300 like 3 times. All I had to do was top her off with $10 each time. I was with Sprint, then metro pcs. I figure I'm saving a ton, those were well worth the move.