Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Acer Iconia Tab A100

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 12th, 2012, 05:23 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default For those having problems connecting to WIFI

New to the site. Don't know if this has been posted before but if it hasn't, it may help someone else. If you are having a problem connecting your Acer A100 to wifi you may want to check this out. If you have any lower case L in your router password please remove it. The reason is that due to Androids great wisdom they place a number 1 in place of the lower case L. If you watch it when you are entering your password you will see that it comes up as a number 1.This happens not only in my Acer but my son's as well. This only happens as far as I know when you are entering a password in the password box. Other boxes seem to be ok when entering a lower case L. Acer help told me that this was normal. You figure that one out.

Acerman is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Acerman For This Useful Post:
retrorom (January 28th, 2012)
sponsored links
Old January 18th, 2012, 04:47 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Toronto
Posts: 12
 
Device(s): A100
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That's crazy, man.
AndreQ is offline  
Reply With Quote
Old January 28th, 2012, 02:53 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 194
 
Device(s): Galaxy Note II Omega Rom 9.1
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 22 Times in 21 Posts
Default

Ha, and I learned something new today
retrorom is offline  
Reply With Quote
Old January 31st, 2012, 10:50 AM   #4 (permalink)
Premium Member
 
kool kat2's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bakersfield, CA
Gender: Male
Posts: 1,018
 
Device(s): Galaxy Note II (stock.... for now) Acer Iconia A100 (stolen by a 2 year old:p)
Carrier: Death Star

Thanks: 212
Thanked 140 Times in 116 Posts
Default

Is this only for the a100 or would this be a problem with other devices?
kool kat2 is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2012, 07:45 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Asus Prime

:Hello Gang...Just got me Prime and pretty excited to get into using it. I tried to drag a movie from my PC into movies and file manager but file would open. I know its me but has to be some sort of process unknown to me. Can some one assist? Thanks
Vytis320 is offline  
Last edited by Vytis320; February 1st, 2012 at 07:57 PM. Reason: Selected wrong forum to pose question
Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 10:59 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default no network connectivity

Got a Acer iconia a100 today. Works fine and connects to internet and android market until I insert my 32g SD card. With the SD card in I cannot connect to internet or market, it has trouble talking to wifi. When I take the card out all is back to normal. Any tips on how to fix..greatly appreatiated.
milly225 is offline  
Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 08:19 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
zuben el genub's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4,759
 
Device(s): Nexus 4, Galaxy S 4G, Nexus S
Carrier: Not Provided

Thanks: 51
Thanked 868 Times in 698 Posts
Default

Did you format the card before use? Some cards come with junk preloaded.
Transfer anything you put on the card to your computer, then format the card.
If it works after formatting - transfer the stuff back from the computer to the card.

You can either use a card reader, or the USB cable.
zuben el genub is offline  
Reply With Quote
Old March 11th, 2012, 03:52 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I dont have a L 1 issue with mine ..... I have tried with my wireless network to connect my new A100 to it and the router sees it but all I get on the device is Aquiring IP Address and it just keeps recycling every so often any ideas? Tried changing the Security from WEP to NONE and still same issue.
BeastNH is offline  
Reply With Quote
Old March 24th, 2012, 07:06 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BeastNH: I don't know if this will help but I have the A500 and I had occsional breakups of my wifi signal. I discovered that if I turn on the Bluetooth with my wifi, I don't have the problem anymore.
jimdon44 is offline  
Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 09:06 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default iconia tab still stuck in connecting-authenticating-disconnect loop

I've had the same wifi connectivity problem as many of you. I am stuck in the connecting-authenticating-disconnecting loop. I actually did send my tablet in to Acer and was appalled that it came back stating "no trouble". I've tried all the fixes I have been able to find online and nothing works. I don't have any issues with any other wireless computers connecting to my router. The tablet worked just fine for one month after purchasing and then stopped connecting to wifi. Anyone have any other ideas?
mstiaemma is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 17th, 2012, 12:55 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Sunshine State
Posts: 4
 
Device(s): T-Mobile Galaxy S2, Acer Iconia A100 Tablet
Carrier: T-Mobile

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've jus recently been experiencing trouble connecting to Wi Fiwith both my Acer A100 and my Galaxy S2. My netbook was showing EXCELLENT signal strength and locked on immediately. But the Tablet and Phone kept saying POOR signal or NETWORK DISCONNECTED.

Double checked my password. Disconnected, "FORGET" network, changed the band frequency connection from Auto to 2.4.GHz and that worked for the phone, but not the tablet.

In the end I turned off both devices as well as the router. Turned router back on and then each device. Input passcode and voila! Connected! Hope it doesn't happen often.
Pocketfuzz is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2013, 11:55 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Me too. Acer A100 connected to WiFi for a month, no problems. To fix the WiFi, I reset my router and voila... I am back online. I didn't bother to turn off anything. Once reset, WiFi connected with no problems.
chknNoodl is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Acer Iconia Tab A100
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.