Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Admire > Admire - All Things Root

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 23rd, 2012, 04:07 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Odin Error: cannot open the usb serial port. code: 32

When i use odin to try to install the clockworkmod on my Samsung Admire, I get the following when I click start:

Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> --- cannot open the usb serial port. code: 32

I've downloaded and installed the drivers, Odin and ops zip file, and the admire cwm tar file.

Can someone please help me?

Advertisements
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 23rd, 2012, 04:50 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

Try using a different port... The box should turn yellow if odin recognizez the phone and the phone must be in download mode aka phone off, press camera button and hold it while you plug the cord into the phone, vontinue holding button till the warning appears
__________________
http://www.instagc.com/users/join/40865
Dont just click, JOIN!! No need to be active, but it'd be a lot cooler if you did
qandres12 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 05:14 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I havent tried the different port yet but it shows a yellow box period.
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 05:56 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried the different port it still didnt work
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:07 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

Hm go on YouTube and find the video where they show how to do it. Ive nevet had this issue... Try reinstalling the drivers? Did you try to unzip the cwm tar file? Cause you aren't suppose to, just.click pda button and put it in and click okay when the invalid image thing appears. The ops file goes in the ops button.
qandres12 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:17 PM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still not working. The PC recognizes my device. I reinstalled the drivers once too many times. I even factory reseted my phone. I just tried it again, this time i unchecked one packaged and placed the schr720.ops file in ops and the admire-cwm.tar file in the pda, but it still says the same thing.
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:27 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

You shouldn't have one packaged checked, you should only have protect ops, auto reboot and reset time checked. Is your phone in download mode?
qandres12 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:34 PM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

THIS IS THE VID THAT I AM WATCHING Flashing CWM to Samsung Admire with Odin+OPS.mp4 - YouTube
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:52 PM   #9 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My phone makes the ping noise when connected to the computer regularly but it does not make that noise in download mode.
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:52 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

Huh... I dont just dont... Are you using the orginial cable that came with the phone? That sometimes causes issues. If not then I dont know. .would try to control your pc through a program and try it myseld but id need your permission for that but im nowhere near a computer.
qandres12 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 23rd, 2012, 06:55 PM   #11 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I am using the original cable. I even talked to samsung about the cable because at first my PC didnt recognize my phone at all.
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 06:58 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

Do you have access to.a different.computer? Many your usb ports arent open and its that computer your using, not odin
qandres12 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 07:03 PM   #13 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the PC recognizes my Phone when it is in Regular Mode but not download mode. I said earlier that I switched the ports but that didnt work either.
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 07:12 PM   #14 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

Hmm weird. Maybe you got a bad download, thats been known to happen before. Try downloading all the odin stuff again. Thats as far as I can go. I think you might be the first to get this problem
qandres12 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 07:43 PM   #15 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do you have to install samsung kies
AndroidGuy97 is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 08:10 PM   #16 (permalink)
Senior Member
 
qandres12's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Gender: Male
Posts: 1,352
 
Device(s): Samsung Admire (Retired), LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 15
Thanked 220 Times in 171 Posts
Default

No you dont have to. In fact ive never even messed with kies before. I.know what it is but never used it
qandres12 is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
samsung admire


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Admire > Admire - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.