Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Amaze 4G > Amaze 4G - All Things Root

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 16th, 2012, 08:11 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default trouble with s-off

Last week I decided to try to root my phone. I followed all the instructions on the wiki website and was successful until I got to the Control Bear...Im not sure what happent, it just got stuck at the loading screen with the green arrow. After a pain staking few days I've failed to resolve this issue. I feel like if I can manage to S-off my phone, than my problem will be resolved. But I keep getting that error message

Advertisements
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 16th, 2012, 08:15 PM   #2 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive tried restoring it many times using all the methods online. Nothing seems to work. I accidently formated the internal hardrive, Im not sure if that messes things up or not...Also, I've installed a rom called "bulletless" because I was missing some sort of "bin" file, and that gave me access to control bear again. But now I keep getting error message "6667...'
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
Old August 16th, 2012, 09:35 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alright, finally got S-off to work. But unfortunatly, still stuck on the green screeen. OMMMG
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
Old August 16th, 2012, 11:35 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So, when I try to use the controlbear- f or controlbear-r in the command prompt, all i get is an error saying cannot exec '/system/bin/sh'

I've been trying for hours to fix my phone, doesn anybody have any solution??
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
Old August 17th, 2012, 07:14 AM   #5 (permalink)
AF Addict
 
scotty85's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 11,014
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7,893
Thanked 7,228 Times in 4,485 Posts
Default

by "green screen" what do you mean? the control bear arrow screen?

looking at this: Troubleshooting | Unlimited.IO

im assuming this ws your situation:
3. ControlBear gets S-OFF then says rebooting to RUU but nothing happensBlame your custom ROM. Reboot doesn’t work correctly in it.Skip to restoring flashing hboot manually then to restoring ROM/data below.

did you -f on this screen? if so,you needed to be in fastboot,not the jpbear screen.

if you pull the battery,can you boot normally to hboot,then select fastboot? if so,try -f again in the command prompt with the screen in that mode.
if that fails,try the other commands in the ROM/Data Recovery section(steps 2-10)

failing all of those,you may just need to run an ruu,but id prolly try the support channel on irc first: Support | Unlimited.IO

ruus here: HTC Amaze 4G/ROMs - XDA-Developers

and here

FileFactory Folder View - Ruby
__________________
The Delivery Guy
If someone has helped you,please click the THANKS button on that post.
Please post questions so others can benefit from the answers.
donate to my device fund
scotty85 is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to scotty85 For This Useful Post:
pr3mo0 (August 17th, 2012)
Old August 17th, 2012, 11:52 AM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey thanx for the help. "green screen" meaning the control bear arrow screen. Ive tried all the recovery methods that are lsited on that Unlimted.ui website. They all work fine up until the very end and it keeps saying cannot exec '/system/bin/sh'
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
Old August 17th, 2012, 11:56 AM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and also, I know its probably a newby question, but how exactly do you go about running an ruu? to you just open recovery and open it? or do you have to do it in fast boot?
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
Old August 17th, 2012, 12:43 PM   #8 (permalink)
Member
 
xXchrizhurtyXx's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bronx NY
Posts: 486
 
Device(s): Tmobile Galaxy S4 (Current), Galaxy Note 2 (girlfriend's now), HTC Amaze 4G (x), Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 64
Thanked 214 Times in 161 Posts
hurtado.christian13
Default

Quote:
Originally Posted by pr3mo0 View Post
and also, I know its probably a newby question, but how exactly do you go about running an ruu? to you just open recovery and open it? or do you have to do it in fast boot?
You download the latest RUU (Credit to Krook over a XDA)
Dev-Host - RUBY_ICS_35_S_TMOUS_2.14.531.3_R2_Radio_1.14.550L. 17DC_30.78.550L.15_release_262141_signed.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service
Then rename to PH85IMG
Put in Ext SD Card
Go into fastboot and it should work.
__________________
If I Helped you in ANY way. Please click the Thanks Button!!!!
Current Device: SGH-M919 (T-Mobile S4)
If you dont have a cloud storage i suggest getting one and maybe even using this link http://mfi.re/?mm3up4t

xXchrizhurtyXx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xXchrizhurtyXx For This Useful Post:
pr3mo0 (August 17th, 2012)
Old August 17th, 2012, 08:44 PM   #9 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alright, Ive been trying to do that dozens of time to no avail. Itll load fine in bootloader- the blue loading rectangle on the top right loads all the way, than it will say PARSING PH85IMG.zip and stops. Any solutionm?
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
Old August 17th, 2012, 08:46 PM   #10 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could it have something to do with not having Superuser installed correctly on my phone? I kind of deleted the app on my phone while trying to restore it a few days ago, but re-installed it yesterday...
pr3mo0 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 19th, 2012, 10:54 PM   #11 (permalink)
Member
 
xXchrizhurtyXx's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bronx NY
Posts: 486
 
Device(s): Tmobile Galaxy S4 (Current), Galaxy Note 2 (girlfriend's now), HTC Amaze 4G (x), Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 64
Thanked 214 Times in 161 Posts
hurtado.christian13
Default

Quote:
Originally Posted by pr3mo0 View Post
Could it have something to do with not having Superuser installed correctly on my phone? I kind of deleted the app on my phone while trying to restore it a few days ago, but re-installed it yesterday...
Wait what carier are you using?
Cause the RUU i gave was tmobile.
xXchrizhurtyXx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xXchrizhurtyXx For This Useful Post:
scotty85 (August 20th, 2012)
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Amaze 4G > Amaze 4G - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.