Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Applications
Android Applications All the information you could ever want about Android Applications. Learn about apps and get help with them... all here! New apps can be found and announced in the Applications Announcements forum linked below.

Like Tree1Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 5th, 2009, 01:16 AM   #251 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by johnnys View Post
I've tried to get this working - but I don't seem to be able to. When I plug my phone in there is no "proxy" application, I've tried reinstalling it twice and nothing shows up, there's nothing in the application manager either. No errors or anything when installing but I can't find anything.

on another note, if nothing shows up, will this have a negative affect on my phone? Just wanna make sure because I don't see a way to un install it.
Try installing this one http://tinyurl.com/0108203 (G1 Application)

Advertisements
l3wis is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 5th, 2009, 03:28 AM   #252 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry for the noob question, but I can't figure this out from the earlier posts. I really want to switch from Windows Mobile (Touch Pro) because I hate the buggy, slow UI. The only thing I like about that phone is the ability to tether the internet connection. I use it play internet poker at work on my Macbook (I work nights, alone). Would this program enable me to use my G1 data plan to connect to an online poker site (ie Pokerstars, Full Tilt) or is it strictly useful for browsing the web. Any help would be great appreciated.
sevyms is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 08:14 AM   #253 (permalink)
Community Manager
 
Phases's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Nashville, TN
Gender: Male
Posts: 7,178
 
Device(s): Galaxy Note 3
Carrier: Verizon

Thanks: 683
Thanked 16,187 Times in 3,121 Posts
phases78@gmail.com
Default

Nice work guys, thanks.
__________________
Every forum should have a Phases.
Phases is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 05:12 PM   #254 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello, I think I tried everything that this forum said and even more to make tethered work with mozilla firefox 3.0.5 and with the plugin foxproxy v2.8.10. My phone was detected but no internet page were displayed ... I finally found a solution that make everything work. Hope it can help some of you.

Quote:
Manual proxy configuration, hostname : localhost, socks proxy v5
I lost my internet connection so I had no other choice to have a confortable use of internet at home.

I have ubuntu 8.10 and I use the same driver configuration and authorisation than hardy :

Quote:
  1. Login as root and create this file: /etc/udev/rules.d/50-android.rules.For Gusty/Hardy, edit the file to read:
    SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idVendor}=="0bb4", MODE="0666"
  2. Now execute:
    chmod a+rx /etc/udev/rules.d/50-android.rules
the only thing that was wrong was the version of my android SDK. I had android-sdk-linux_x86-1.0_r1 then I change and used the last version android-sdk-linux_x86-1.0_r2 and then everything worked fine ...

So my advice : check your version of the android sdk

Good luck everybody, hope it help.
I ll be happy to see the proxy working for all my ubuntu applications ... ( and particulary I need skype and its webcam, if anyone as some tips about it ) but lets see.

Thanks again for the work done on that software and the community support.
nco71 is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 06:23 PM   #255 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Anyone have some patience to help???

Im pretty sure im fairly close but would just like if someone more familiar with this would lend a hand...I am using windows xp...
kustomkicks1 is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 07:19 PM   #256 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay I followed all the directions to a T.

I installed tetherbot on my phone.
It's running and Start Socks proxy is started.
I installed the android driver on my computer.
I ran the adb forward tcp:1080 tcp:1080
and it runs fine with no errors, And it says starting daemon service

I went into my proxt conriguration in Firefox and put for the SOCKS proxy localhost and port 1080

and i go to load a website and it just gives a normal error. It's like not even trying to direct to the proxy, can someone help?
nafeasonto is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 07:54 PM   #257 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

NEVERMIND I got it!!! YES!!
nafeasonto is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 08:20 PM   #258 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hey

I am doing all that also but still not quite getting it...
kustomkicks1 is offline  
Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 10:25 PM   #259 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

If you are using FoxyProxy make sure you have the latest version 2.8.10 for better connections
l3wis is offline  
Last edited by l3wis; January 5th, 2009 at 10:26 PM.
Reply With Quote
Old January 6th, 2009, 10:36 PM   #260 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks!

I just got the G1 not too long ago and was totally intrigued by the prospects of tethering it to my MacBook (unfortunately, no 3G where I live yet).

I trolled through this thread for about 45 minutes to get it to work on my laptop. A little difficult, had most of the typical problems, but eventually got it figured out.

FoxyProxy was the most helpful plus realizing I needed to get at the adb file through command prompts (that's a little bit vague in your directions, Graham). Other than that, brilliant, well-executed, and my congrats to everybody.

l3wis, your advice was particularly helpful in getting it to work on the FireFox side. Thanks.
matthewheck is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 7th, 2009, 01:37 AM   #261 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by matthewheck View Post
I just got the G1 not too long ago and was totally intrigued by the prospects of tethering it to my MacBook (unfortunately, no 3G where I live yet).

I trolled through this thread for about 45 minutes to get it to work on my laptop. A little difficult, had most of the typical problems, but eventually got it figured out.

FoxyProxy was the most helpful plus realizing I needed to get at the adb file through command prompts (that's a little bit vague in your directions, Graham). Other than that, brilliant, well-executed, and my congrats to everybody.

l3wis, your advice was particularly helpful in getting it to work on the FireFox side. Thanks.
No problem man. Good thing you got it 2 work.
l3wis is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2009, 06:02 AM   #262 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally got mine working too. I didn't do anything differently, just the next time I tried it, it worked.

I am one of those people that needs every single little step spelled out for them, so if there's anyone else out there like me, I wrote a beginners guide to getting tetherbot to work, complete with step by step pictures.

Beginners Guide to Tetherbot: A Step by Step Picture Tutorial

Hope this helps someone...
photomandy is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2009, 12:54 PM   #263 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could I be running into problems by not using a computer with USB 2.0? I have this old laptop I've been trying this with over the last few days and haven't had any luck. Followed the youtube and pictured tutorial above.

The computer is running XP.
Capital is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2009, 01:30 PM   #264 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Swizz View Post
Nah, probably not a usb issue. what kind of error are you getting?

I haven't posted in this thread yet, but i got this up and running when this thread was only on page 1. Thanks very much, this program is awesome.
It's just giving me the error that the proxy server is refusing the connection. I've tried restarted the computer and the phone several times.

Thanks to everyone that's been working on this and making the tutorials! I know this will be great once I get it going.
Capital is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2009, 04:13 AM   #265 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 26
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Works great on my Macbook Pro. Thanks a ton for your work on it.
crater is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2009, 08:24 AM   #266 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I went over to the parent's house last night and tried this on their laptop computer. I had it up and running before you can say "adb forward tcp:1080 tcp:1080!" So it must be something with this old laptop.

I was on edge and was getting 69kbps down and 97kbps up. I thought it was strange the upload was going faster.
Capital is offline  
Last edited by Capital; January 8th, 2009 at 08:24 AM.
Reply With Quote
Old January 9th, 2009, 01:19 AM   #267 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Is the source code for the fist version of the app? or the Socks version?
l3wis is offline  
Reply With Quote
Old January 9th, 2009, 08:43 PM   #268 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Any update for this app grahamsz??
l3wis is offline  
Reply With Quote
Old January 10th, 2009, 10:46 AM   #269 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 26
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I forgot to mention in my post when i got it working, i had to make 1 change to my Firefox config before it would work, in Firefox type about:config in the address bar, type proxy in the filter, change the entry network.proxy.sock_remote_DNS to true, and you're golden. This is on the latest Firefox on OS X.
crater is offline  
Reply With Quote
Old January 10th, 2009, 06:37 PM   #270 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default It works but...

How can you get the entire computer to run off the proxy, so i can get on AIM and stuff like that.

For some reason also Myspace will not let me sign in and youtube is not buffering videos, is there a reason for this?
nafeasonto is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 11th, 2009, 01:12 AM   #271 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by nafeasonto View Post
How can you get the entire computer to run off the proxy, so i can get on AIM and stuff like that.

For some reason also Myspace will not let me sign in and youtube is not buffering videos, is there a reason for this?


Most AIM messengers work with your Internet Options settings since Internet Explorer doesn't work with this thn all other programs are not going to work..

For some reason Internet Explorer 7 doesn't work with Socks v5 which are needed for this Proxy..




Myspace and youtube work for me. Are you using FoxyProxy?
l3wis is offline  
Last edited by l3wis; January 11th, 2009 at 01:12 AM.
Reply With Quote
Old January 11th, 2009, 08:46 AM   #272 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah i am using foxy proxy i just wnt to make sure i set up the white list and the URL patterns correctly, what do I put in there I may of made a mistake in there...
nafeasonto is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2009, 09:07 AM   #273 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah i got rid of the wildcard section and URL patterns section and set FIrefox to use the PHONE proxy (what i named it) for everything. But myspace just endlessly asks me to verify, and youtube videos will not load, it just sits there. Any thoughts?
nafeasonto is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2009, 11:11 AM   #274 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Instructions for non-geek please

I am trying to tether G1 to MAC.

Downloaded & Installed app on G1 no problem (I hope)
Downloaded & installed android sdk OK I hope!

The bit I don't get is:
Linux/Mac: ./adb forward tcp:8080 localabstract:Proxy
How do I do this? (in words of one syllable please!)

I can probably manage set-up of Firefox

Thanks for what looks like a great app, but some of us are technical morons and need a bit of help!
magc is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2009, 10:24 PM   #275 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well hello everyone! I have good news. Remember we can't use AIM's or Internet Explorer with the new app (socks version) Well i got a solution. I found this program called "Proxifier" you can download it at http://www.proxifier.com/distr/ProxifierSetup.exe (30 Day trial) i was able to use Internet Explorer MSN messenger Frostwire and youtube videos load faster.. Give it a try



How to use it.
Open the program---->Options---->Proxy settings----->Add----->
(server address: 127.0.0.1 Port: 1080 Protocol: Socks V5---->OK---Ok

That's all you need to do Open Internet explorer MSN and see if it works...


P.S Keep in mind that you still need to run the adb application to open the port...
l3wis is offline  
Last edited by l3wis; January 11th, 2009 at 10:27 PM.
Reply With Quote
Old January 11th, 2009, 10:25 PM   #276 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by magc View Post
I am trying to tether G1 to MAC.

Downloaded & Installed app on G1 no problem (I hope)
Downloaded & installed android sdk OK I hope!

The bit I don't get is:
Linux/Mac: ./adb forward tcp:8080 localabstract:Proxy
How do I do this? (in words of one syllable please!)

I can probably manage set-up of Firefox

Thanks for what looks like a great app, but some of us are technical morons and need a bit of help!

Here is the tutorial youtube .com/watch?v=lIH0xZ69GdM
l3wis is offline  
Last edited by l3wis; January 11th, 2009 at 10:26 PM.
Reply With Quote
Old January 12th, 2009, 03:56 PM   #277 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 26
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

On Mac the Chat app Adium lets you choose to use Socks5 proxy. I'd assume the Windows/Linux branch of Pidgin would do the same.
crater is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2009, 05:07 PM   #278 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 781
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 24 Times in 23 Posts
Default

Can someone help?

I got it working on XP but I also have Linux (Ubuntu) installed on this machine.

I can't seem to get it to work though.

Install the app on your android phone (DONE)

Turn USB debugging on on your phone (DONE)

On your G1 go to the home screen, press MENU > Settings > Applications > Development, then enable USB debugging. (DONE)

Follow the instructions here to install the Android driver (STUCK)

I tried creating the file and it saved ok but when I closed it, I got this error.

Code:
lukehluke@ubuntu:~$ sudo gedit /etc/udev/rules.d/50-android.rules
[sudo] password for lukehluke: 

** (gedit:5985): WARNING **: Could not write gedit state file: Failed to create file '/root/.gnome2/gedit-2.6C18MU': No such file or directory

I/O error : No such file or directory
I/O error : No such file or directory
I have Intrepid and not Gusty/Hardy or Dapper.

Download and install the ADB utility from here (DONE)

Plug your phone into your computer (DONE)

Also when I try excuting the ADB file, I get the following error.

Code:
lukehluke@ubuntu:~$ /home/lukehluke/Desktop/adb/adb.exe forward tcp:1080 tcp:1080
run-detectors: unable to find an interpreter for
/home/lukehluke/Desktop/adb/adb.exe
__________________
Lukehluke is offline  
Reply With Quote
Old January 14th, 2009, 03:40 PM   #279 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm not sure about the first problem, have you tried using a different editor to create the file, nano or kwrite.

the second problem looks like you're trying to use a windows exe file instead of the linux version, the linux one just comes as a zipped file that you need to extract and change directory to the tools directory contained in the unzipped foder using a terminal

i got this up and running tonight, works a treat, nice work to the op
pickled is offline  
Reply With Quote
Old January 14th, 2009, 11:41 PM   #280 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok.....so I have done everything everyone has suggested and have gotten a glimpse of light but not out of the tunnel....when I open firefox it will start to load a page bring it up for a second then go to the server not found screen.....any ideas??? Also anybody got this working on IE????
kustomkicks1 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 14th, 2009, 11:43 PM   #281 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by kustomkicks1 View Post
Ok.....so I have done everything everyone has suggested and have gotten a glimpse of light but not out of the tunnel....when I open firefox it will start to load a page bring it up for a second then go to the server not found screen.....any ideas??? Also anybody got this working on IE????

YOu need to download this program http://www.proxifier.com/distr/ProxifierSetup.exe to use IE and AIM's
l3wis is offline  
Reply With Quote
Old January 15th, 2009, 03:55 AM   #282 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kustomkicks1 View Post
Ok.....so I have done everything everyone has suggested and have gotten a glimpse of light but not out of the tunnel....when I open firefox it will start to load a page bring it up for a second then go to the server not found screen.....any ideas??? Also anybody got this working on IE????
have you got the "Use SOCKS proxy for DNS lookups" box ticked? This is in the global settings of the foxyproxy addon. Mine wasn't working properly until I ticked that
pickled is offline  
Reply With Quote
Old January 15th, 2009, 04:44 PM   #283 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problem

just got the phone and trying this.
get to - type:adb forward tcp:1080 tcp:1080 and get an invalid file message.
sorry,don't know much about this stuff.
snakebit is offline  
Last edited by snakebit; January 16th, 2009 at 08:01 AM.
Reply With Quote
Old January 16th, 2009, 07:08 AM   #284 (permalink)
Member
 
GODMODE's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Massachusetts
Posts: 199
 
Device(s): G1, MT4G.
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Send a message via AIM to GODMODE
Default

Nice stuff, but I would much rather have a bridge between the 3G/edge and Wifi, so the devic can act as a gateway for other devices, like an iphone touch, or laptop, through wifi.
__________________
: : all your mode are belong to us : :
www.godmode.com
GODMODE is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2009, 03:01 PM   #285 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by GODMODE View Post
Nice stuff, but I would much rather have a bridge between the 3G/edge and Wifi, so the devic can act as a gateway for other devices, like an iphone touch, or laptop, through wifi.
i'm pretty sure this is being worked on (or is do-able). I think you need root though

check the xda developers site, lots of android stuff going on there http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=448
pickled is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2009, 04:19 PM   #286 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Philly
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to metallic9900 Send a message via AIM to metallic9900 Send a message via MSN to metallic9900 Send a message via Yahoo to metallic9900
Default

Since most of us finally got Tetherbot working why don't anyone try and get true NAT TETHERING accomplished on the G1? Yes in the XDA Developer forums someone has already accomplished that task BUT it's a little too complicated to get it running, and you need root access. Why can't someone create an app. we can simply download and push it to our G1's, and get it running? NAT Tethering is full internet access from phone to laptop. Windows MSN, AIM, Yahoo, Streaming Music, etc, etc, etc. Proxifier does a good job for the time being BUT not every single stinkin app that requires internet works.
metallic9900 is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2009, 02:05 AM   #287 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool Connection Anomalies

So... I got it working after reading the forums... Posting while at a family member's houses in the mountains (hills) of Menifee, CA while tethered to my G1.

The problem I am having is with there being data dropout. While using yahoo mail, attachments will hang and cannot resume (accessing through firefox). I believe it has to do with the download freezing temporarily and becoming unavailable from the mail server. Another issue to mention is AIM will connect, disconnect, connect, disconnect, and eventually tell you to wait to sign on.

It appears that the first ~70Kb of any transfer goes fine, and that if there is any hicup in the connection it will crash unless the downlaod can be refreshed or paused and resumed (like by 'pausing' the download and then clicking resume to refresh an http download in the firefox download manager), the disconnect can be overcome.

Any help with optimizing the settings to overcome this or to add a buffer would be welcome.

P.S. I'm seeing this on a 2G network with 23kbps down and 44up. I am flying back to Orlando in the morning and will test this symptom on a faster metro 3G network and my wifi to see if the symptom persists. However, I have seen several posts where people still have the same issue.
rcoulsell is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2009, 01:27 PM   #288 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default onnection Problems Continued...

OK I was on a faster 3G in both Ontario, CA (at the airport), and now I'm awaiting a connectiing flight in Pheonix. Still posting using the G1 connection under 3G and I have downloads to emails still freezing during download. Now it freezes after ~900KB of the download.

Does anyone have any ideas?
rcoulsell is offline  
Reply With Quote
Old January 22nd, 2009, 07:20 AM   #289 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Proxifier + Tetherbot Woes

Hi guys.

Anybody else suffering from having their connection die under proxifier?

I'm able to get tethering working with no problem under Windows XP, and just as long as I'm surfing the web with the SOCKS 5 proxy set in Firefox, everything is great. If I do an "adb devices", there's only the one instance of my phone in a "device" state.

BUT ... if I run proxifier to listen to a low-bitrate internet radio stream, things get wonky. It'll work fine for a minute or two, but then the radio stream will cut out. Trying to load a page in firefox after this point won't work either (FF gives a "proxy is not responding" error.) Going to the command prompt and doing an "adb devices" shows about 5-8 copies of my phone, all in "offline" mode. These copies don't appear until after the connection dies; that is, they're *not* left over from previous disconnects.
If I unplug the phone and start the connection again from scratch, things are fine again, just as long as I don't try to stream radio through proxifier.

Any help would be appreciated. Thanks!
ThatGuyTim is offline  
Reply With Quote
Old January 22nd, 2009, 11:23 AM   #290 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Philly
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to metallic9900 Send a message via AIM to metallic9900 Send a message via MSN to metallic9900 Send a message via Yahoo to metallic9900
Default

Quote:
Originally Posted by ThatGuyTim View Post
Hi guys.

Anybody else suffering from having their connection die under proxifier?

I'm able to get tethering working with no problem under Windows XP, and just as long as I'm surfing the web with the SOCKS 5 proxy set in Firefox, everything is great. If I do an "adb devices", there's only the one instance of my phone in a "device" state.

BUT ... if I run proxifier to listen to a low-bitrate internet radio stream, things get wonky. It'll work fine for a minute or two, but then the radio stream will cut out. Trying to load a page in firefox after this point won't work either (FF gives a "proxy is not responding" error.) Going to the command prompt and doing an "adb devices" shows about 5-8 copies of my phone, all in "offline" mode. These copies don't appear until after the connection dies; that is, they're *not* left over from previous disconnects.
If I unplug the phone and start the connection again from scratch, things are fine again, just as long as I don't try to stream radio through proxifier.

Any help would be appreciated. Thanks!
Should be the opposite way around actually. When I try and stream audio with the Tetherbot/foxyproxy it cuts out after about a minute or so if even that. I then completely disable tetherbot in Firefox and stream audio with Proxifier, and it works. Proxifier should work with just about anything you run thru it all for a few messanger/videochat programs. I'm sure there has to be a way to get the chat programs working in proxifier but I don't know how to configure it to get them working.

Good Luck
metallic9900 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 23rd, 2009, 05:12 PM   #291 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sorry to be such a stupid noob but I need help!

I have a 10.4.1 OSX Macbook and have been trying to follow the directions all day for the proxy forwarding thing.

I've been able to get the app onto my G1, I've got Foxy Proxy running on my MacBook, I just can't seem to figure out how to enter the ./adb command into my terminal. I watched the videos and looked over the tutorials listed, but they dont' do me much good since they are for Windows and I have a Mac.

Help! Please!
Branchuchan is offline  
Reply With Quote
Old January 23rd, 2009, 06:13 PM   #292 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Connection Problems Part 3

So I tried youtube and yahoo mail on the Orlando 3G (See my previous posts)... Data transfer hangs up after ~ 900 KB still. So then I did it on my home network (wifi). There are no issues with the data stopping or a need to refresh. I believe the issue lies with soemthing that T-Mobile is doing with the actual data transfer over their network. I believe they limit the data transfer or purposely put lag into it after a certain amount of data has been transferred. The G1 can somehow handle this, but a computer will have more of an issue. Anyone figure a way around this (short of just hooking up to a home network in order to make your G1 a wifi card)?
rcoulsell is offline  
Last edited by rcoulsell; January 23rd, 2009 at 06:14 PM.
Reply With Quote
Old January 23rd, 2009, 06:22 PM   #293 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Proxifier Dropout

Quote:
Originally Posted by ThatGuyTim View Post
Hi guys.

Anybody else suffering from having their connection die under proxifier?

I'm able to get tethering working with no problem under Windows XP, and just as long as I'm surfing the web with the SOCKS 5 proxy set in Firefox, everything is great. If I do an "adb devices", there's only the one instance of my phone in a "device" state.

BUT ... if I run proxifier to listen to a low-bitrate internet radio stream, things get wonky. It'll work fine for a minute or two, but then the radio stream will cut out. Trying to load a page in firefox after this point won't work either (FF gives a "proxy is not responding" error.) Going to the command prompt and doing an "adb devices" shows about 5-8 copies of my phone, all in "offline" mode. These copies don't appear until after the connection dies; that is, they're *not* left over from previous disconnects.
If I unplug the phone and start the connection again from scratch, things are fine again, just as long as I don't try to stream radio through proxifier.

Any help would be appreciated. Thanks!
Tim,

I believe the issue with data dropout is on the T-Mobile side. See my previous post... Otherwise stopping the thetherbot app, going into a taskmanger and killing adb, and then starting the thetherbot app again will usually be the only way to recover... Sometimes just recalling the adb in command prompt works too. Unfortunately the data dropout and / or going from Edge to 3G, or 3G to wifi, etc., will sometimes make it shaky.

Sorry can't be of more help...

-Reggie
rcoulsell is offline  
Reply With Quote
Old January 25th, 2009, 09:21 PM   #294 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default yo

Hey, everything worked fine for me yesterday, i followed everything thoroguhly even in chronological order of the steps. But today, on Sunday, iam trying..and it is giving me an error on firefox saying that Network has timed out. It has been saying this, ive restarted everything and it is still comming up as network timing out. Could this be tmobile blocking how many bits i can transfer, or whats going on? Is anyone else having this problem? help please
rabbitrun496 is offline  
Reply With Quote
Old January 27th, 2009, 02:23 AM   #295 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default more dropout

my laptop's wifi went out a little while ago and i was actually looking forward to using my g1 as a wifi card. don't get me wrong, 3g internet on my laptop anywhere is an amazing bonus. i got it working using foxy but every connection *including* wifi drops data after awhile. most times pages don't load completely/some pages never load fully. anyone experiencing this?

p.s. thank you, Graham Stewart, for creating the most important tool for the g1 so far. and thank you to everyone on this thread for the help!
andrei-android is offline  
Reply With Quote
Old January 27th, 2009, 12:03 PM   #296 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by snakebit View Post
just got the phone and trying this.
get to - type:adb forward tcp:1080 tcp:1080 and get an invalid file message.
sorry,don't know much about this stuff.
uninstalled and reinstalled.
still gets to this point and stops.
snakebit is offline  
Reply With Quote
Old January 28th, 2009, 01:00 AM   #297 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Maybe this is A little off topic.. but did some1 notice that when you use the internet or lets say... listen to streaming radio through the internet on G1.. nobody is able to call you + you receive messages with HUGE delay?

or am i just doing something wrong...
horzym is offline  
Reply With Quote
Old January 28th, 2009, 04:40 PM   #298 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Got is working...after some trials

First off I want to thank Graham for all the work he's done putting this together. Two main issues that I ran into were resolved by installing foxyproxy, and setting proxy for dns lookup. After that taa daa.

Here's what I've added to the main directions to make it work.
  • Install FoxyProxy https://addons.mozilla.org/en-US/fir...yproxy&cat=all
    • Open the FoxyProxy Options
    • Proxies ----->
    • Add New Proxy ------>
    • General (Check enable, Proxy Name: Tetherbot, Leave blank Proxy Notes, Select Animation icon & Include this proxy) ---------->
      Proxy Details (Select Manual Proxy Configuration, Host name: localhost Port: 1080, Select Socks proxy?-Socks v5)Click ok a warning message should appear saying "You didn't enter and enable any white....." Hit yes
    • Global Settings - Make sure you to Check "Use SOCKS proxy for DNS lookups".
    • Tools/FoxyProxy/ Use Proxy "Tetherbot” for all URLs
Hope this helps.
scsnowbiker is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2009, 08:16 AM   #299 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Vista Home Premium

I followed all the steps, i am using adbwin instead of the sdk.
I installed the app teatherbot on my g1 started socks,
did the command it started the demon,
went to firefox changed the advanced to proxy localhost port 1080

but i have no internet.. i turned my wifi off, turned my firewall off and antivirus off still can connect tried it 3 different times, only diff im in st louis 3g network isnt up yet..

if someone can help me that would be great do i have to configure the network or or something?

thanks
xcelguy is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2009, 01:28 PM   #300 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

how did you get it?
xcelguy is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Applications
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.