Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Applications
Android Applications All the information you could ever want about Android Applications. Learn about apps and get help with them... all here! New apps can be found and announced in the Applications Announcements forum linked below.

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 5th, 2009, 03:29 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
tanner2007's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Riverside
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "Download Unsuccessful"

I wiped out my phone and re rooted it, and when downloading all my apps two of them wont download and/or install rather I get this "install Unsuccessful" then I reboot my phone and got this now about 20 times "Download Unsuccessful" one app I dont care but its doing this to my app I bought called

Snap photo Pro

Anyone Got Ideas?
If anyone need ss just ask

Advertisements
tanner2007 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 5th, 2009, 05:37 AM   #2 (permalink)
Premium Member
 
justjimjpc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Washington DC, USA
Posts: 10,560
 
Device(s): G1(2ea) 1 rooted, MT3G v1.0, Samsung Vibrant, Samsung III, LG SLATE Tablet
Carrier: T-Mobile

Thanks: 5
Thanked 220 Times in 104 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tanner2007 View Post
I wiped out my phone and re rooted it, and when downloading all my apps two of them wont download and/or install rather I get this "install Unsuccessful" then I reboot my phone and got this now about 20 times "Download Unsuccessful" one app I dont care but its doing this to my app I bought called

Snap photo Pro

Anyone Got Ideas?
If anyone need ss just ask
Did you uninstall your apps before doing a factory reset ? You should have reecieved a popup message that you would be able to reinstall the paid app if you did an uninstall... I have done this .... buit have not done a factory reboot.

When you look in "MY Downloads" now with the app uninstalled is the app still listed ... ?

I am assuming you did not backup all your apps to the SDcard prior to doing the factory-Restore... ?

Also, from your post you appear to have "Rooted" your phone...
you should restore your phone to RC33 (not-rooted)... then reload all your apps and then you should be able to root your phone again with all you apps in place.
__________________
Help Us: Submit FAQ's You have answered over and over! Will add them to OUR FAQ LIB. Check out our FAQ's.... Also Check out our Tag Search. \\\ Running 2 G1's & a MT3G, Vibrant(rooted), Galaxy S: <<< OLD New >>> JUST Samsung S3-32GB & LG GSlate Tablet /// Link for --> G1 Dream ROOT GUIDE ///// Link for --> UN-ROOT GUIDE
.
justjimjpc is offline  
Reply With Quote
Old April 5th, 2009, 01:43 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
tanner2007's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Riverside
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by justjimjpc View Post
Did you uninstall your apps before doing a factory reset ? You should have reecieved a popup message that you would be able to reinstall the paid app if you did an uninstall... I have done this .... buit have not done a factory reboot.

When you look in "MY Downloads" now with the app uninstalled is the app still listed ... ?

I am assuming you did not backup all your apps to the SDcard prior to doing the factory-Restore... ?

Also, from your post you appear to have "Rooted" your phone...
you should restore your phone to RC33 (not-rooted)... then reload all your apps and then you should be able to root your phone again with all you apps in place.
Well I never did factory reset I just did what the guide did that also wiped everything out, I connected him he says if I cant get it to work to contact him agian and he will send me the package..but I still wondering if its a phone error since happens to another app or two. and no i did not back up my apps I got them off market after looking in my downloads
tanner2007 is offline  
Reply With Quote
Old April 5th, 2009, 04:22 PM   #4 (permalink)
Premium Member
 
justjimjpc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Washington DC, USA
Posts: 10,560
 
Device(s): G1(2ea) 1 rooted, MT3G v1.0, Samsung Vibrant, Samsung III, LG SLATE Tablet
Carrier: T-Mobile

Thanks: 5
Thanked 220 Times in 104 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tanner2007 View Post
Well I never did factory reset I just did what the guide did that also wiped everything out, I connected him he says if I cant get it to work to contact him agian and he will send me the package..but I still wondering if its a phone error since happens to another app or two. and no i did not back up my apps I got them off market after looking in my downloads
Then, since this problem, Have you reconfigured your phone to a current NON-Rooted one?
By doing that you should be able to get all your apps back.
After that, you can re-root your phone.

Hopefully you know that default apps, downloaded free apps, and paid apps are each in different directories... and of course need to be in their appropriate directory.
justjimjpc is offline  
Reply With Quote
Old April 6th, 2009, 10:41 PM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
tanner2007's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Riverside
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by justjimjpc View Post
Then, since this problem, Have you reconfigured your phone to a current NON-Rooted one?
By doing that you should be able to get all your apps back.
After that, you can re-root your phone.

Hopefully you know that default apps, downloaded free apps, and paid apps are each in different directories... and of course need to be in their appropriate directory.
I got it thanks bro
tanner2007 is offline  
Reply With Quote
Old April 7th, 2009, 07:10 AM   #6 (permalink)
Premium Member
 
justjimjpc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Washington DC, USA
Posts: 10,560
 
Device(s): G1(2ea) 1 rooted, MT3G v1.0, Samsung Vibrant, Samsung III, LG SLATE Tablet
Carrier: T-Mobile

Thanks: 5
Thanked 220 Times in 104 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tanner2007 View Post
I got it thanks bro
Please share the solution to your problem ... so as to help others that may come across the same issue !
justjimjpc is offline  
Reply With Quote
Old April 8th, 2009, 04:34 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 76
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

i was gona say the same thing happened to my bro on his non-rooted g1 when he tried to buy a game... but now it doesnt matter
Mr Bloppy is offline  
Reply With Quote
Old April 23rd, 2010, 09:58 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

Oops!
datdroidbrotha is offline  
Reply With Quote
Old April 26th, 2010, 09:46 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
disney_mommy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Southeast
Posts: 30
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default My "Fix"

I wanted to share my "fix." I tried all of the suggestions: turn wifi off then on, turn airplane mode off then on, turn google talk off then on, clear chache, clear data... None of them worked. So I went on my computer and created a new gmail address. Then, following the advice I found on this post (https://supportforums.motorola.com/message/102508;jsessionid=993BE02966614A04FA1E35A445414B5C .node0#102508) I cleared the gmail account and set up the new one. Downloads worked perfectly! Hope this helps others...
disney_mommy is offline  
Reply With Quote
Old July 8th, 2010, 10:13 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

The above solutions didn't work for me, but I was able to solve the problem in another manner. My phone wasn't downloading apps b/c it wasn't recognizing SD card. I went to settings> SD card> Unmount. Then, turned off my phone and removed the SD card. After waiting a few seconds, I replaced the SD card and restarted my phone. Once the SD card properly loaded, everything worked perfectly again.
AndroidNika is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AndroidNika For This Useful Post:
sponsored links
Old October 28th, 2010, 05:17 PM   #11 (permalink)
New Member
 
jetcitydevices's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Chicago
Posts: 9
 
Device(s): T-Mobile G1 w/ Froyo
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had a similar issue as well with a recently rooted G1 and my solution was different than both AndriodNika and DisneyMommy. In my case, nothing worked until I realized I hadn't set my phone up to sync the time automatically. I did that, rebooted the phone, and everything worked great again. Just one more possible solution.
jetcitydevices is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Applications
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.