Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Applications
Android Applications All the information you could ever want about Android Applications. Learn about apps and get help with them... all here! New apps can be found and announced in the Applications Announcements forum linked below.

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 24th, 2010, 09:39 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 110
 
Device(s): HTC Evo 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default K-9 Mail - Cannot Send Emails

Hello! I have my personal email set up (not gmail) in K-9. I can receive email but cannot send it. The error I get is: "553 Sorry, your HELO host name has been denied. (#5.7.1)". I know my settings are correct for the outgoing server. What is causing this?

neutron is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 24th, 2010, 10:23 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Maryland
Posts: 231
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 34 Times in 21 Posts
Default

Which email provider are you trying to set up? yahoo, etc? Looks like it might be your outgoing server settings if you can receive incoming emails. You can also try to uninstall the account, reset the phone, and then add the account again. Worth a shot.
dreze88 is offline  
Last edited by dreze88; February 24th, 2010 at 10:26 AM.
Reply With Quote
Old February 24th, 2010, 11:05 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 805
 
Device(s): Sprint HTC Evo 2.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 32
Thanked 106 Times in 96 Posts
Default

What are your settings?

I use K-9 with 4 accounts and it's working great for me.

jd
jimdroid is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2010, 11:53 AM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 110
 
Device(s): HTC Evo 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I use a local ISP's email still that I've had from 13 years ago. It's hosted by waymark.net

They won't provide support for mobile devices so I have to figure this out somehow.
neutron is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2010, 12:18 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 805
 
Device(s): Sprint HTC Evo 2.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 32
Thanked 106 Times in 96 Posts
Default

It looks like you will need to change the port to 587, and click on Require sign-in. Here's from waymark's support page:

...

Click the "Outgoing Server" settings.
Check the box which says "My outgoing server (SMTP) requires authentication".
Click The "Advanced" tab.
Find the Entry where it says this:
"Outgoing Server (SMTP)"
The port number listed there should be 587 (it likely has a 25).
...


hope this helps,

jd
jimdroid is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2010, 12:31 PM   #6 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 110
 
Device(s): HTC Evo 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Same error. I had no problem when I had this on my iPhone. It works just fine with my PC as well.
neutron is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Applications
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.