Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Lounge
Android Lounge A place for general Android discussion and questions.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old May 14th, 2009, 06:17 AM   #301 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Haze23 View Post
(Not a dumb question) Just means that you have a feature on your account. SOC can be text messaging, caller tunes, or in this case the G1 feature. Only customers who are currently on G1 plan will get the update.
So what if we have a G1 without a data plan (like me and I'm sure others do), will we not recieve the update? And, I do have a text message bundle. will that help/hurt at all? Thanks in advance.

YeahBuddy! is offline  
sponsored links
Old May 14th, 2009, 07:59 AM   #302 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by YeahBuddy! View Post
So what if we have a G1 without a data plan (like me and I'm sure others do), will we not recieve the update? And, I do have a text message bundle. will that help/hurt at all? Thanks in advance.
Why would you want to have a G1 with no data plan? So far there is nothing in the Philadelphia area.
sincere215 is offline  
Old May 14th, 2009, 08:07 AM   #303 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,013
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 74 Times in 17 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Superatim View Post
So how would one go about uploading this file when they update?

If there is someone on the forums who is one of the lucky few, send me the zip... I have a server with 1000 TB of bandwidth so I can host it there...
I don't think that's possible. The file downloads in the background and the message pops up to ask you if you want to install now.
It might be possible for root users, but if you have root, you don't get OTA updates anymore.
punkzanyj is offline  
Old May 14th, 2009, 08:55 AM   #304 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by punkzanyj View Post
I don't think that's possible. The file downloads in the background and the message pops up to ask you if you want to install now.
It might be possible for root users, but if you have root, you don't get OTA updates anymore.
1. If you're connected to WiFi will it pull it from the internet?
2. Does it actually push the data to the phone, or does it tell the phone "Hey, go get this!"

If it causes the phone to retrieve the update, then I assume that using a transparent proxy, or just sniffing the interface on the firewall would reveal where it's actually being pulled from. You could then manually grab it and install it.

I was on jf1.5, and reverted back to stock rc33 yesterday in anticipation of the update. So I'm chomping at the bit too. After a few days of having 1.5 it didn't seem like a big deal.. but now that I'm back to rc33, it seems to suck even more.
jsurles is offline  
Old May 14th, 2009, 09:11 AM   #305 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I woke up this morning to an update prompt at the top of my screen... I smiled... Then clicked on it and it was an "Abduction Update".. ... So I uninstalled Abduction... .....
jhern87 is offline  
The Following User Says Thank You to jhern87 For This Useful Post:
Unforgiven (July 4th, 2013)
Old May 14th, 2009, 11:35 AM   #306 (permalink)
lem
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sincere215 View Post
Why would you want to have a G1 with no data plan?
To save $25+ per month, adding up to a nice $300 a year in savings, or even more with unlocked G1 on another network with no unlimited data plan... If one has a reliable WiFi at home/work, it is quite possible to use G1 on those networks for all of its advantages, but save big on mobile data....

LEM.

P.S. Still Quiet here in NYC...
lem is offline  
Old May 14th, 2009, 01:55 PM   #307 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

So......... Nobody has got the update? There are 1000 people who should get it today...... no one?
Superatim is offline  
Old May 14th, 2009, 02:03 PM   #308 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lem View Post
To save $25+ per month, adding up to a nice $300 a year in savings, or even more with unlocked G1 on another network with no unlimited data plan... If one has a reliable WiFi at home/work, it is quite possible to use G1 on those networks for all of its advantages, but save big on mobile data....

LEM.

P.S. Still Quiet here in NYC...
With that said I think you are getting away from the whole purpose of a "mobile" phone and that is the purpose of it going and being useful every where, not just home and work. If you are going to have WiFi as your means for data usage then you might as well buy a netbook and be done with it. I'm gonna end this here simply because I don't want this thread to go off topic. BTW, still haven't heard anything in the Philadelphia area.
sincere215 is offline  
Old May 14th, 2009, 06:16 PM   #309 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still high an dry here by the sea...
buzzdroid is offline  
Old May 14th, 2009, 06:19 PM   #310 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BTW is it mostly done at night when the network isn't so busy or is there daytime OTA as well?
buzzdroid is offline  
sponsored links
Old May 14th, 2009, 06:23 PM   #311 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I got my RC33 update at like 11 at night... so I would assume it would be at night...
Superatim is offline  
Old May 14th, 2009, 06:51 PM   #312 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

will the updates continue 2morrow up until 25th?
nakata500 is offline  
Old May 14th, 2009, 07:02 PM   #313 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 39
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

San diego here, still nothin that i have heard. PS i got my rc33 update at like 12 at night, so maybe it is just a night thing.... got my fingers crossed
Moxymo69 is offline  
Old May 14th, 2009, 08:14 PM   #314 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Cupcake

DC......still nada...... After 3.5 million check for upgrade clicks....... make that 3.5 million and one clicks............
Paulzphone is offline  
Old May 14th, 2009, 09:23 PM   #315 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys, first time poster, long time reader.

I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!

I'm in the LA area.
LoveMyG1 is offline  
Old May 14th, 2009, 09:43 PM   #316 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: Bellingham, WA
Posts: 8
 
Device(s): G2
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 1 Post
scmurphy13
Default

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
Hey guys, first time poster, long time reader.

I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!

I'm in the LA area.
show us proof.
scmurphy13 is offline  
Old May 14th, 2009, 09:43 PM   #317 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
Hey guys, first time poster, long time reader.

I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!

I'm in the LA area.


Can you post the Build Number? Its under settings then About phone.
brinTONE is offline  
Old May 14th, 2009, 09:55 PM   #318 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
Hey guys, first time poster, long time reader.

I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!

I'm in the LA area.

that sucks if that is true, im on flex pay
I got the RC33 update OTA though when it came out so i dont see why I would not receive the cupcake update as well. im tempted to call and see though now
Kosh is offline  
Old May 14th, 2009, 09:57 PM   #319 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Cool

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
Hey guys, first time poster, long time reader.

I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!

I'm in the LA area.

I contacted the second tier of t-mo and they were pleasant and informative, and spoke on the roll out dates and all, and I feel they would have obliged if possible. They told me that the manufacturer was responsible for the ota update and not t-mo directly. i felt confident that she was honest and all........ So.....bull**** and still waiting here !!
Paulzphone is offline  
Old May 14th, 2009, 10:06 PM   #320 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: New Jersey , USA
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Love the investigative work Paulzphone. Still waiting here in NJ too. I'll definately be posting when i get my update though.
Sean is offline  
sponsored links
Old May 14th, 2009, 10:07 PM   #321 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by brinTONE View Post

Can you post the Build Number? Its under settings then About phone.
umm its just a bunch of letters? This is what it says, exactly:

kila-user 1.5 plat 154585
ota-rel-keys,release-keys
LoveMyG1 is offline  
Old May 14th, 2009, 10:30 PM   #322 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
umm its just a bunch of letters? This is what it says, exactly:

kila-user 1.5 plat 154585
ota-rel-keys,release-keys


did you speak with t-mo or htc ???
Paulzphone is offline  
Old May 14th, 2009, 10:35 PM   #323 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
umm its just a bunch of letters? This is what it says, exactly:

kila-user 1.5 plat 154585
ota-rel-keys,release-keys
Hey is there any way you could do this?

install "Log Collector" from the market. This will dump your system logs and send them to your email.
Once you've sent them off, retrieve/copy them and post the log IN THIS THREAD.

It would be huge in the fact that the rest of us would be able to download cupcake.
brinTONE is offline  
Old May 14th, 2009, 10:40 PM   #324 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Paulzphone View Post
did you speak with t-mo or htc ???
Well the first people I talked to was tmo (called 611 from my phone). But I'm really not 100% who I talked to after that. I think they greeted me with "G1 support". I really am not 100%. Sorry.
LoveMyG1 is offline  
Old May 14th, 2009, 10:45 PM   #325 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!
Screenshots or it didn't happen
Superatim is offline  
Last edited by Superatim; May 14th, 2009 at 11:19 PM.
Old May 14th, 2009, 10:57 PM   #326 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hey

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
Well the first people I talked to was tmo (called 611 from my phone). But I'm really not 100% who I talked to after that. I think they greeted me with "G1 support". I really am not 100%. Sorry.
hey man do you have a instant messenger that we could talk on or goto this chat. i am on yahoo
silversonoma99

greatly appriciate it
alexdancer2 is offline  
Old May 14th, 2009, 11:58 PM   #327 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Did you find anything yet alex?
Superatim is offline  
Old May 15th, 2009, 12:13 AM   #328 (permalink)
Member
 
devolio's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Michigan
Posts: 339
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 38 Times in 11 Posts
Send a message via AIM to devolio
Default

Damn, you guys are just clamoring for anything, aren't you? :-P
__________________
Guides
FAQ | Rooting | Installing SDK/Eclipse

My Stuff
Twitter | Apper | Yz | Yz Donation
devolio is offline  
Old May 15th, 2009, 12:16 AM   #329 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes...yes I am........
Superatim is offline  
Old May 15th, 2009, 12:35 AM   #330 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Man i feel like imma b one of the last ones to get the update =( but im still hoping..!!
luigi11 is offline  
sponsored links
Old May 15th, 2009, 01:03 AM   #331 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: Upland,CA
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I just called T-mobile talked to a rep names Josh (He said he had a G1 too), and I asked him " Is there any way you can manually push through the update 1.5 to my g1?". He told me this rumor is inaccurate and laughed. He confirmed the update is an automatic process and that they have no control over it, "and if they did I'd already have it". So the waiting continues....Nothing here from southern california yet.
MedicBMC is offline  
Old May 15th, 2009, 01:10 AM   #332 (permalink)
Junior Member
 
l3wis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Come one screenshots please!!
l3wis is offline  
Old May 15th, 2009, 07:50 AM   #333 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile update

Just heard that it will be sent in US in Batches.. area codes..
Smosley5 is offline  
Old May 15th, 2009, 08:49 AM   #334 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,013
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 74 Times in 17 Posts
Default

wow, we got some impatient people here. Why does it matter if you're the first or the last? Do balloons drop if you are first? Will famous people automatically sleep with you?

Reality Check Time:
Everyone will have the update by the end of the month. Chill people. Rome wasn't built in a day. Relax, you'll get the update in due time. If the worst thing in your life is waiting for an update to your phone -- you are more blessed than you appreciate. There are children starving to death, there are people slowly and painfully dying of cancer, there are parents who don't know how they're going to keep a roof over their heads, there are people being slaughtered for loving the wrong person, we have soldiers across the ocean dying in two wars that may never end...
Waiting a few day or weeks to get nifty extra features in an update -- that's nothing in comparison to all that. Try to keep things in perspective.
punkzanyj is offline  
Old May 15th, 2009, 08:52 AM   #335 (permalink)
Junior Member
 
lethal's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: California
Posts: 53
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to lethal Send a message via MSN to lethal Send a message via Yahoo to lethal Send a message via Skype™ to lethal
Default

Quote:
Originally Posted by LoveMyG1 View Post
Hey guys, first time poster, long time reader.

I was able to get cupcake OTA on my phone by calling customer care. The first people I talked to weren't able to do it, but they said that the next tier of cc could help me (forgot what they called it LOL). When I finally got through to the next level the rep reluctantly told me that they are able to force it through for regular accounts, but not flex pay accounts (dont know why, didnt ask). Anyways, after the call I waited about 20 minutes and the update notification popped up!

I'm in the LA area.


Anyone who believes this bullshit, needs to be punched in the face.
I can make up some build number too from rooted 1.5 G1s. Im
in the LA area and they said they werent told about the update and Ive talked to aleast five people. WHOA CUPCAKEEEEEEEEEEEe kila-user 4.5 plat ______ yeah you left out the RC because you dont really have it.


/thread
lethal is offline  
Old May 15th, 2009, 09:03 AM   #336 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by lethal View Post
Anyone who believes this bullshit, needs to be punched in the face.
I can make up some build number too from rooted 1.5 G1s. Im
in the LA area and they said they werent told about the update and Ive talked to aleast five people. WHOA CUPCAKEEEEEEEEEEEe kila-user 4.5 plat ______ yeah you left out the RC because you dont really have it.


/thread
Yup, he's a liar.... can someone please explain to me why exactly someone would lie about it? Who does that benefit?

Like I said before:
Screenshot or it didn't happen
Superatim is offline  
Old May 15th, 2009, 09:12 AM   #337 (permalink)
Member
 
devolio's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Michigan
Posts: 339
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 38 Times in 11 Posts
Send a message via AIM to devolio
Default

Alright, this is getting a bit out of hand. It's an update people - chill out.

Locked - see the new thread.
devolio is offline  
Last edited by devolio; May 15th, 2009 at 09:16 AM.
Closed Thread


Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Lounge
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:16 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.