Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Lounge
Android Lounge A place for general Android discussion and questions.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 13th, 2012, 02:20 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default help - com.android.phone has stopped.

I have a gemei g2 tablet. I deleted some kind of phone application from a system folder and now this piece of garbage doesn't work anymore. A blocking pop-up keeps saying "the process com.android.phone has stopped". Each time I dismiss it, it pops up again, making the whole thing unusable.

How do I fix it?

Thanks in advance!

down is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 13th, 2012, 04:21 AM   #2 (permalink)
Member
 
matt190191's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chester, UK
Gender: Male
Posts: 208
 
Device(s): Sony Xperia Z
Carrier: O2

Thanks: 17
Thanked 39 Times in 31 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by down View Post
I have a gemei g2 tablet. I deleted some kind of phone application from a system folder and now this piece of garbage doesn't work anymore. A blocking pop-up keeps saying "the process com.android.phone has stopped". Each time I dismiss it, it pops up again, making the whole thing unusable.

How do I fix it?

Thanks in advance!
Tried a factory reset? This is what tends to happen when you delete system Apps/folder's.

-Matt
__________________
If I've helped please Click "Thanks!"
Sony Xperia Z 4.1.2
matt190191 is offline  
Last edited by matt190191; December 13th, 2012 at 04:26 AM.
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 04:44 AM   #3 (permalink)
Resident Slide Rule Guru
 
OverByter's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: CT, USA
Gender: Male
Posts: 3,998
 
Device(s): HTC Evo V 4G,Triumph CM7 TG=Reloaded, Intercept UD6, HTC Wildfire S HBOOT Unlocked w/s-off
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 403
Thanked 918 Times in 656 Posts
Send a message via Skype™ to OverByter
Default

Since you're rooted you should definitely get in the habit of using Titanium Backup or Root Uninstaller to freeze system apps then making a backup before you just start deleting them.
OverByter is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 12:20 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks guys! So, I shouldn't delete system apps like I did - lesson learned...

Meanwhile, I've managed to break the thing even more =[

I tried to get into "safe mode". I seem to have pressed some particular combination of the reset button and the volume button and now the screen is completely dead (black). I'm wondering if I fried the hardware because to get to the reset button I used a bit of wire and I might have accidentally touched the HDMI connector with it.

Now it won't boot, no matter how long I press the on button, or if I try the reset button.

However, at least part of the USB system is still working. If I connect the tablet to the PC I can see it listed as "USB Device(vid_1f3a_pid_efe8)".

So, I downloaded livesuit and a new rom. Tried to flash it a couple of times, but the flashing process doesn't start. I'm getting a cryptic warning dialog which says...nothing at all!

Any help will be greatly appreciated...
down is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 01:55 PM   #5 (permalink)
Member
 
matt190191's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chester, UK
Gender: Male
Posts: 208
 
Device(s): Sony Xperia Z
Carrier: O2

Thanks: 17
Thanked 39 Times in 31 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by down View Post
Thanks guys! So, I shouldn't delete system apps like I did - lesson learned...

Meanwhile, I've managed to break the thing even more =[

I tried to get into "safe mode". I seem to have pressed some particular combination of the reset button and the volume button and now the screen is completely dead (black). I'm wondering if I fried the hardware because to get to the reset button I used a bit of wire and I might have accidentally touched the HDMI connector with it.

Now it won't boot, no matter how long I press the on button, or if I try the reset button.

However, at least part of the USB system is still working. If I connect the tablet to the PC I can see it listed as "USB Device(vid_1f3a_pid_efe8)".

So, I downloaded livesuit and a new rom. Tried to flash it a couple of times, but the flashing process doesn't start. I'm getting a cryptic warning dialog which says...nothing at all!

Any help will be greatly appreciated...

I'm not to familiar with this make of tablet but have read a bit about it. I'm not familiar with livesuit either.


First off please make sure the tablet is fully charged and then attempt to turn it on. If it does Reflash a firmware from here Gemei
Open Livesuit (Run as Administrator!) and load the image file.
Hold the volume + button and connect the USB cable while it is connected to your PC.
Then press the power button 6 to 10 times in rapid succession.

-Matt
matt190191 is offline  
Last edited by matt190191; December 13th, 2012 at 02:00 PM.
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 01:57 PM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

update :

after trying to flash the tablet several times, using a completely idiotic sequence to enable the firmware update (hold vol key, press on key several times bla bla) the tablet booted up again. I didn't flash it. Some combination of keys got it out of the blank screen state somehow.

So, I'm back to the the "the process com.android.phone has stopped" stage. Well, at least I didn't fry the video hardware.

I'm also amazed at how inept the idiots who wrote android are. My tablet doesn't have a phone and yet the phone app is running wasting resources, and if it's deleted the OS is so dumb it's unable to just ignore the missing files carry on.
down is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 02:00 PM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

>I will try my best to help solve your problem.

Thanks Matt! We posted almost at the same time. Part of the problem is now solved, but hang me if I know what's the exact sequence to get into/out of firmware update mode.

So, I'm going to take a more careful look now into the whole process. Thanks again for your input.
down is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 02:01 PM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

>unable to just ignore the missing files carry on.

unable to just ignore the missing files +and carry on.
down is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 02:07 PM   #9 (permalink)
Member
 
matt190191's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chester, UK
Gender: Male
Posts: 208
 
Device(s): Sony Xperia Z
Carrier: O2

Thanks: 17
Thanked 39 Times in 31 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by down View Post
>I will try my best to help solve your problem.

Thanks Matt! We posted almost at the same time. Part of the problem is now solved, but hang me if I know what's the exact sequence to get into/out of firmware update mode.

So, I'm going to take a more careful look now into the whole process. Thanks again for your input.
Hi,

I'd recommend reading this Recovery mode, how? - SlateDroid.com
As for the specific button sequence to enter recovery I am not too sure but according to the link to that thread I posted you can't have a recovery menu without flashing CWM. But hopefully that link I posted will give you some insight.
matt190191 is offline  
Last edited by matt190191; December 13th, 2012 at 02:09 PM.
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Lounge
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.