Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Lounge
Android Lounge A place for general Android discussion and questions.

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 11th, 2013, 10:48 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation I need desperate help.

Hello guys! I have a HUGE problem with my Q88 Allwinner A13 tablet.

I installed an application on my tablet called Z4root, and I wanted to root my device. Two options came up and it said:
Permanent Root
Temporary Root

I clicked Permanent Root because what's temp root anyway?! Big mistake.
So, once it so called 'rooted' my device, it closed itself. I assume it was done. The app told me it would reboot but it didn't. So I turned it off and back on again.

Apon turning it on, I realised booting took a rather long time, but it got to it eventually! But here is when things started to go wrong. There was no Superuser app/folder. It had completely reinstalled a new os (I THINK) onto my device. But this O.S (I THINK) is buggy as hell. It FACTORY RESETS every time I turn it on, can't install any apps! As far as to my knowledge, it has NOT rooted either. When I go onto settings to check on my INTERNAL STORAGE, it says 0.00B on it, when the tablet came with 4GB?!?! So, thats messed up.

Then I thought to myself, FACTORY RESET! So, I rebooted into Recovery Mode from the Settings menu. I cannot get into it any other way as far as to my knowledge. As it booted up into Recovery Mode, it came up with a picture of an android DEAD with an red ! mark. Type down ON Google Images "android boot red triangle exclamation mark" It's that. I have waited FOR AGES for the options to pop up, but nothing is there. Only the picture. So, I can't do anything about that.

As I reboot, it is factory resetted again.

Also, plugging the tablet into my pc dosen't help I think because the Android driver "Did not install correctly". So I message the person I bought it from to provide me with the driver for the Q88 Allwinner A13 tablet. Got no reply.

What do I do? I don't care about my files, I just want a working tablet. Please help and plus, I don't know any Android techy language so please comment clearly so I can understand what to do to fix my Q88 Allwinner A13 Tablet. Thanks.

Advertisements
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 11th, 2013, 10:56 AM   #2 (permalink)
root@android:/ #
 
iowabowtech's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Iowa|USA
Posts: 10,693
 
Device(s): LG G2
Carrier: VZW

Thanks: 5,462
Thanked 7,755 Times in 4,102 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DJ053PH View Post

Then I thought to myself, FACTORY RESET! So, I rebooted into Recovery Mode from the Settings menu. I cannot get into it any other way as far as to my knowledge. As it booted up into Recovery Mode, it came up with a picture of an android DEAD with an red ! mark. Type down ON Google Images "android boot red triangle exclamation mark" It's that. I have waited FOR AGES for the options to pop up, but nothing is there. Only the picture. So, I can't do anything about that.
Sounds like the stock recovery. There is generally some combination of keypress required to bring up the stock recovery menu options while you are looking at the "dead android w/ triangle". It can vary be device and I'm unfamiliar with yours. Often times it's something like press and hold volume up while also pressing the power button or similar. Having said that, I'm not even sure if you have external volume buttons on that tab.
__________________
Posted from my bent iphone 6 formerly running iOS 8.0.1
iowabowtech is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 11:23 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation I do!

I do have external buttons on my device however I have tried to bring up the stock menu but I just can't do it. I have been on recovery before and I did not have to press any buttons to load up the menu... Please help and thanks.
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 11:42 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
jefboyardee's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,745
 
Device(s): Fuel W7hp Mint
Carrier: Stray Talk

Thanks: 472
Thanked 526 Times in 449 Posts
Default

Quote:
There is generally some combination of keypress required to bring up the stock recovery menu
On mine and several otherís Iíve heard about, itís power-volume up-home.
__________________
jefboyardee is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 11:44 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Unhappy

I can get into stock recovery with the buttons but still no options with a dead android again
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 11:53 AM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jefboyardee View Post
On mine and several otherís Iíve heard about, itís power-volume up-home.
I have no 'home' button. The only buttons I have are Power, volume up and down
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 12:29 PM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

It's just so confusing! Please help me!
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 12:50 PM   #8 (permalink)
DON'T PANIC!!!!!!!!!
 
ocnbrze's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: los angeles
Gender: Male
Posts: 23,513
 
Device(s): Galaxy Note 3, HTC Evo 4g LTE(no longer have), HTC 3vo(no longer have), HTC EVO (not activated)
Carrier: Sprint

Thanks: 29,963
Thanked 14,367 Times in 9,211 Posts
ocnbrze@gmail.com
Default

ok not sure what you can do at this point. you tried using z4root which i believe uses a froyo exploit and will not work on later android os. so not sure what z4root did to your device. unfortunately i could not find any dev community or support for your device so i really do not know what else to tell you at this point.....sorry

maybe someone else can chime in.....good luck
__________________
ďThe Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.Ē.......Hitchhiker's Guide to the Universe
ďI seldom end up where I wanted to go, but almost always end up where I need to be.Ē.......Douglas Adams
ocnbrze is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2013, 08:18 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
jefboyardee's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,745
 
Device(s): Fuel W7hp Mint
Carrier: Stray Talk

Thanks: 472
Thanked 526 Times in 449 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DJ053PH View Post
I have no 'home' button. The only buttons I have are Power, volume up and down
So try those, since youíre stuck either way.
jefboyardee is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2013, 04:22 AM   #10 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation Hmm, ok.

Should I post a video for you all? So you can really see whats going on?
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 12th, 2013, 05:25 AM   #11 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation Here is a video so you can really see whats going on...

Q88 Tablet problem. - YouTube

Hope this helps.
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2013, 06:20 AM   #12 (permalink)
OK Computer
 
bluenova's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: W Midlands, UK
Posts: 1,618
 
Device(s): Samsung Galaxy Note - 4.2.2
Carrier: Everything Everywhere

Thanks: 189
Thanked 251 Times in 181 Posts
Default

Watched your video.

Looks like it's having difficulty mounting your partitions properly hence not being able to save anything and storage showing zero bytes.

It's not doing a factory reset at boot it's just dalvik cache rebuilding due to it not being able to save anything. I'm thinking it looks factory reset because it's not mounting the partition where your data is saved.

I did find on the net that someone recons the Q88 is already rooted and all you needed to do was install superuser to gain root privileges. So god knows what this z4root thing has done.

I haven't come up with any solutions yet, still thinking about it. Might be worth you contacting the z4root dev to find out exactly what it has done.
bluenova is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bluenova For This Useful Post:
ocnbrze (January 12th, 2013)
Old January 12th, 2013, 06:24 AM   #13 (permalink)
OK Computer
 
bluenova's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: W Midlands, UK
Posts: 1,618
 
Device(s): Samsung Galaxy Note - 4.2.2
Carrier: Everything Everywhere

Thanks: 189
Thanked 251 Times in 181 Posts
Default

Are you running Windows on your PC?

Try downloading this:

Install Livesuite - A10 Firmware Flashing Utility | www.topnotchtablets.com

It's for the Allwinner A10 but see it it will detect your A13...

Take it you didn't get any firmware disk with the device?
bluenova is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bluenova For This Useful Post:
ocnbrze (January 12th, 2013)
Old January 12th, 2013, 06:35 AM   #14 (permalink)
OK Computer
 
bluenova's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: W Midlands, UK
Posts: 1,618
 
Device(s): Samsung Galaxy Note - 4.2.2
Carrier: Everything Everywhere

Thanks: 189
Thanked 251 Times in 181 Posts
Default

This forum may be of use to you:

READ FIRST: Development Index and Root Utility
bluenova is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bluenova For This Useful Post:
ocnbrze (January 12th, 2013)
Old January 12th, 2013, 06:36 AM   #15 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation Thanks for your help!

Hey, no it didn't, how do I use this Livesuite then? Please explan and thanks for helping
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2013, 06:40 AM   #16 (permalink)
OK Computer
 
bluenova's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: W Midlands, UK
Posts: 1,618
 
Device(s): Samsung Galaxy Note - 4.2.2
Carrier: Everything Everywhere

Thanks: 189
Thanked 251 Times in 181 Posts
Default

Also this thread post #12

http://www.androidtablets.net/forum/*****-com/42825-allwinner-a13-7-inch-tablet-problems-2.html

Same problem as you ' resetting after every single reboot, internal memory showing 0' with instructions to fix.
bluenova is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bluenova For This Useful Post:
ocnbrze (January 12th, 2013)
Old January 12th, 2013, 06:55 AM   #17 (permalink)
OK Computer
 
bluenova's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: W Midlands, UK
Posts: 1,618
 
Device(s): Samsung Galaxy Note - 4.2.2
Carrier: Everything Everywhere

Thanks: 189
Thanked 251 Times in 181 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DJ053PH View Post
Hey, no it didn't, how do I use this Livesuite then? Please explan and thanks for helping
No idea how to use it Plus I don't use Windows so can't even have a look at it for you. Just follow the instructions for installing that ROM in my post above, that should get you sorted.
bluenova is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bluenova For This Useful Post:
DJ053PH (January 12th, 2013), ocnbrze (January 12th, 2013)
Old January 12th, 2013, 07:14 AM   #18 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Exclamation link dosent work :(

This link dosen't work:
http://www.androidtablets.net/forum/*****-com/42825-allwinner-a13-7-inch-tablet-problems-2.html

Thanks alot for your help so far.
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2013, 08:00 AM   #19 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Thank you so much!

Thank you so much man! Its working! :d :d:d:d:d:d:d:d:d
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DJ053PH For This Useful Post:
ocnbrze (January 12th, 2013)
Old January 12th, 2013, 11:18 AM   #20 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default I got it working

I had to find the exact rom file for my tablet. Got it in the end. Thanks everybody for your help.
DJ053PH is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DJ053PH For This Useful Post:
ocnbrze (January 12th, 2013)
sponsored links
Reply
Tags
help broken android z4root root glitch os


Go Back   Android Forums > Android Discussion > Android Lounge
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.