Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei Ascend > Ascend - All Things Root

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 6th, 2011, 05:25 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 196
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default cm7 wifi issue

i just flashed the latest cm7 build it all looks great, the wifi seems to go on and off every few seconds on its own has anyone run into this yet?

Advertisements
BILL88STANG is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 6th, 2011, 06:37 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by BILL88STANG View Post
i just flashed the latest cm7 build it all looks great, the wifi seems to go on and off every few seconds on its own has anyone run into this yet?

nope havnt had a problem, might want to put it ijn airplane mode for a minute, and afterwards try it...might want to restart your phone also.
__________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Join our Android Facebook Page Droidz DNA
Sign up for @copyapp with this link, and we'll both get 5 GB of free cloud storage in addition to the usual 15 GB: https://copy.com?r=bMXFAm
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 06:38 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 48
 
Device(s): Phone: Huawei Mercury Current ROM: Stock Carrier: CricKet
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 5 Times in 3 Posts
Default

Yeah, I get wifi problems with CM7 as well. Not as much with the latest build, but still some issues.

I flashed back to icarus for stability though.
Darkd10 is offline  
Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 07:15 PM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 196
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

ill try the air plane mode idea, everything went fine without a hitch even with the old 2.xxxx cmr. no issues except wifi
BILL88STANG is offline  
Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 07:17 PM   #5 (permalink)
ROM Developer
 
PlayfulGod's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: NW Georgia
Gender: Male
Posts: 8,109
 
Device(s): LG G Flex, LG Spirit, LG Motion, LG F3
Carrier: AT&T

Thanks: 238
Thanked 4,935 Times in 2,077 Posts
Default

not had any issues with mine.
PlayfulGod is offline  
Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 10:00 PM   #6 (permalink)
Member
 
Lennatron's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: PA
Gender: Male
Posts: 438
 
Device(s): -Samsung Galaxy Note II
Carrier: Sprint

Thanks: 367
Thanked 97 Times in 64 Posts
ldalenny8@gmail.com
Default

I don't have WiFi issues either. However I have found that whenever 3G Data, WiFi, or any other wireless connections turning on airplane on and then off as PlayfulGod mentioned usually works for me.
__________________
Thanks for reading

***Lenny***
Lennatron is offline  
Reply With Quote
Old May 11th, 2011, 09:59 AM   #7 (permalink)
Member
 
jabbawest's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Fountain of Lamneth
Gender: Male
Posts: 400
 
Device(s): Nexus 4 - PA 3.65 nightly LG Esteem - #2 v3.0 LG Optimus - M CM7 x2 DroidX - Stock & Rooted
Carrier: T-Mobile

Thanks: 108
Thanked 100 Times in 74 Posts
Send a message via Yahoo to jabbawest 2149017525
Default

Not sure if this applies to your issue but, after I installed CM7 I was surprised to find out that the MAC address for the phone had been changed.
I couldn't figure out why the heck I couldn't connect to my LAN after installing CM7, the WiFi kept Scanning, Connecting and Disconnecting. My LAN is secured by MAC filtering which only allows MAC addresses I specify to connect.
After about an hour, I finally compared the old MAC address filter entry for the phone to the after CM7 MAC address on the phone, sure nuff it had changed.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Level 3 IT
Master of all things Windows, Linux, Unix??
jabbawest is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jabbawest For This Useful Post:
DarkenV (May 31st, 2011)
Old May 11th, 2011, 03:48 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by jabbawest View Post
Not sure if this applies to your issue but, after I installed CM7 I was surprised to find out that the MAC address for the phone had been changed.
I couldn't figure out why the heck I couldn't connect to my LAN after installing CM7, the WiFi kept Scanning, Connecting and Disconnecting. My LAN is secured by MAC filtering which only allows MAC addresses I specify to connect.
After about an hour, I finally compared the old MAC address filter entry for the phone to the after CM7 MAC address on the phone, sure nuff it had changed.

yeah there was a mac change in new build cause alot of peoples had problems connecting to wifi...
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old May 20th, 2011, 05:19 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
 
Device(s): Ascend
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jabbawest View Post
Not sure if this applies to your issue but, after I installed CM7 I was surprised to find out that the MAC address for the phone had been changed.
I couldn't figure out why the heck I couldn't connect to my LAN after installing CM7, the WiFi kept Scanning, Connecting and Disconnecting. My LAN is secured by MAC filtering which only allows MAC addresses I specify to connect.
After about an hour, I finally compared the old MAC address filter entry for the phone to the after CM7 MAC address on the phone, sure nuff it had changed.
I'm Having The Same Issue. Though, I Don't Know How To Fix It. A Little Help Would Be Greatly Appreciated. Afterall, I Like I Really Seem To Like CM7, But This Issue Is A Real Turn Off.
xAnthonyx123 is offline  
Reply With Quote
Old May 25th, 2011, 09:56 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Clearwater, FL
Posts: 29
 
Device(s): Huawei Ascend (CM7 - 05142011) Oc'd 748mhz
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BILL88STANG View Post
i just flashed the latest cm7 build it all looks great, the wifi seems to go on and off every few seconds on its own has anyone run into this yet?
Same here. Goes out about every 30 sec. Tried Airplane on/off. Rebooting. Nothing helps so far.
Mferrill is offline  
Last edited by Mferrill; May 25th, 2011 at 10:07 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old May 25th, 2011, 10:44 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Mferrill View Post
Same here. Goes out about every 30 sec. Tried Airplane on/off. Rebooting. Nothing helps so far.

what build are you on...you can also try fixing permission, tho it might not help, but when you flash cm7 did you format boot,system,data,cache?
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old May 25th, 2011, 11:58 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Clearwater, FL
Posts: 29
 
Device(s): Huawei Ascend (CM7 - 05142011) Oc'd 748mhz
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nuttmeg View Post
what build are you on...you can also try fixing permission, tho it might not help, but when you flash cm7 did you format boot,system,data,cache?
Mod Version:
Cm7 - Ascend - 05212011
Build Number
GRj22.

Still the same after Fixing permissions.

I have a few days off so, I'm gonna flash back to Stock tomorrow, and try again. That failing, maybe even play around with CM6, see if that is more friendly towards my particular phone.

Either way, still having a lotta fun with all this.. It's like having a brand new phone every few days, lol.
Mferrill is offline  
Last edited by Mferrill; May 26th, 2011 at 12:01 AM.
Reply With Quote
Old May 26th, 2011, 12:01 AM   #13 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Mferrill View Post
Build - GRj22. Still the same after Fixing permissions.

I have a few days off so, I'm gonna flash back to Stock tomorrow, and try again. That failing, maybe even play around with CM6, see if that is more friendly towards my particular phone.

Either way, still having a lotta fun with all this.. It's like having a brand new phone every few days, lol.
download the newest build from wiki the link is in my siggy, and yes play around with all roms to see what you like best...new phone every other day for me!!! lol
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nuttmeg For This Useful Post:
Mferrill (May 26th, 2011)
Old May 26th, 2011, 11:24 AM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Clearwater, FL
Posts: 29
 
Device(s): Huawei Ascend (CM7 - 05142011) Oc'd 748mhz
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nuttmeg View Post
download the newest build from wiki the link is in my siggy, and yes play around with all roms to see what you like best...new phone every other day for me!!! lol
Ya, flashed Cm6 (all 3 launcher versions) and played around with them most of the morning. I dunno why, but for some reason, they just seem a little clunky to me in comparison to CM7. (No offense to the people that put all that hard work and effort into them.) Probably just me, just like the feel of the other better.

I can deal w no MMS Video, but not w/o WiFi, so I think I"ll just stick to CM7 - 05142011 for now, and wait a new version that doesn't hate my phone so much..:P
Mferrill is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2011, 11:31 AM   #15 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Mferrill View Post
Ya, flashed Cm6 (all 3 launcher versions) and played around with them most of the morning. I dunno why, but for some reason, they just seem a little clunky to me in comparison to CM7. (No offense to the people that put all that hard work and effort into them.) Probably just me, just like the feel of the other better.

I can deal w no MMS Video, but not w/o WiFi, so I think I"ll just stick to CM7 - 05142011 for now, and wait a new version that doesn't hate my phone so much..:P
yes cm7 is a keeper for me...but you can always make a backup and try the new build, but stick to what works best!!! and again if you run into any trouble, dont hesitate to ask, we all here to help!!!
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2011, 04:00 PM   #16 (permalink)
Junior Member
 
Stikman's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami
Gender: Male
Posts: 50
 
Device(s): Metro Flashed HTC EVO 4G, MetroPCS Huawei Ascend M860, CM7(05072011) overclock'd@ 748MHz
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 20 Times in 10 Posts
Cry

i just flashed to cm7 05212011 and now my wifi is screwed up too!
__________________
#JETSGO... Fool!
Stikman is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2011, 04:03 PM   #17 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Stikman View Post
i just flashed to cm7 05212011 and now my wifi is screwed up too!
go to settings/wireless & networks tap wifi on and off and see if it fixes it, if not try airplane mode for a few sec and turn it off.
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nuttmeg For This Useful Post:
igibi011 (May 9th, 2012)
Old May 26th, 2011, 04:08 PM   #18 (permalink)
Junior Member
 
Stikman's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami
Gender: Male
Posts: 50
 
Device(s): Metro Flashed HTC EVO 4G, MetroPCS Huawei Ascend M860, CM7(05072011) overclock'd@ 748MHz
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 20 Times in 10 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nuttmeg View Post
go to settings/wireless & networks tap wifi on and off and see if it fixes it, if not try airplane mode for a few sec and turn it off.
nope doesnt work still does it

EDIT: i just flashed back to 05072011 and the wifi is perfect so ill just stick with this version until that problem is fixed
Stikman is offline  
Last edited by Stikman; May 26th, 2011 at 05:58 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Stikman For This Useful Post:
twstde (June 29th, 2011)
Old May 26th, 2011, 06:58 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same Wifi issue. Clean flash from 05142011 to 05212011, Wifi started coming in and out. Flashed back to 05142011....No more Wifi issue. Metro user.
jisep32 is offline  
Reply With Quote
Old May 27th, 2011, 09:01 AM   #20 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Clearwater, FL
Posts: 29
 
Device(s): Huawei Ascend (CM7 - 05142011) Oc'd 748mhz
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default Temp Fix

Ok, I found a temporary fix for this. It's not Ideal because you have to do it for each Wifi Network you connect to. But if you must have the new build, and don't want your wifi dropping in and out, here ya go.

Download Wifi Buddy (free on android market.) I'm sure there are other programs you can use, but this is the one I know.

Download Gtech Net Tools (Again Free on Market).

Enable your wifi like usual.

Go into Gtech, Click IP Config. Click Wifi, and write down all your settings while it's still connected. If it drops out while your doing this, just refresh when it connects again.

Write down your connected/IP, Subnet Mask, Gateway, and DNS Server.

Exit, and open Wifi Buddy.
Click preferances, Wifi Networks, Hit your Menu Button, Click advanced.
Goto Use Static IP, and plug in the info you wrote down from Gtech.
(Netmask = Subnet Mask)

Arrow back once the info is in place, and connect to your Wifi.

It'll Stay stable, and no longer keep dropping, and reobtaining your Wifi.

For any new connections, rinse and repeat.

Cheers
Mferrill is offline  
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Mferrill For This Useful Post:
daytonpilot (July 12th, 2011), igibi011 (May 9th, 2012), sameekhan (August 14th, 2011), twstde (June 30th, 2011)
sponsored links
Old May 31st, 2011, 07:27 AM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Had the same problem.

Solved it!

Found out the problem is caused by the router which I've allocated spefic IP for the device's MAC adress.

Try cleaning the MAC address from the reserved IP address for your device and let the DHCP give it a leased IP and not a manual one.

If it works.. I'm happy for you
DarkenV is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2011, 10:44 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Confused "Unable to start Wi-Fi" - Out of ideas!

Hi! I've been reading these forums for a while, but this is my first post... Unfortunately, like many others, I'm forced to post because I broke something, lol. Here's the deets...

I have a MetroPCS Huawei Ascend, and it has worked since I got it in March. I found out what rooting and tethering did, and after a little trial and error I was rooted and using my 1x wifi like a pro! ("Error" meaning I deleted my gtalk and had to go through the headache of getting it back) Then, one night, all my dreams were shattered... I had my tethering connected and the phone plugged in (and running at a cool 65 degrees, because I set it up directly in from of the air conditioner vent), but I had accidentally turned off the power strip. So, the phone died. When I noticed, I simply turned on strip again and started it back up.

When I started Wifi Tethering again, it said it had encountered errors, and the log said Wifi Driver failed, Ad-hoc failed, and like 3 others. Then I noticed that the phone could not connect to external Wifi, and the menu option was greyed out and says "Unable to start Wi-fi." I still had phone service and could browse on the in phone browser.

Other posts said uninstalling Wifi Tethering fixed their problem, but to no avail for me. Next, I tried rebooting a few time, but no dice. Then I tried a factory reset, but that didn't work either.

In the next phase of my adventure, I thought a complete wipe and new OS could fix it. I did a lot of research and decided iCarus sounded most like what I was looking for, something simple and fast. So, I installed it using the awesome instructions on this forum. (Must love to isaacj87) iCarus started up and worked like a dream, BUT in the wireless menu it still said "Unable to start Wi-fi!" I was flustered and flabberghasted.

Tonight I did a fastboot recovery all the way to stock with the damn bloatware and everything and STILL can't get my wifi back on... So here I am, begging you guys for help. Please let me know if you need anymore info from me to help you figure this out! I've read SO many posts related to this and not one gave an answer that fixed my problem.
jayteestarr is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 02:16 AM   #23 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DarkenV View Post
Solved it!

Found out the problem is caused by the router which I've allocated spefic IP for the device's MAC adress.

Try cleaning the MAC address from the reserved IP address for your device and let the DHCP give it a leased IP and not a manual one.

If it works.. I'm happy for you
How would I go bout doing this
Kingdrew is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 08:27 PM   #24 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My phone keeps connecting.. connects
then dissconects and scans again, it keeps repeating that process
Kingdrew is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 08:35 PM   #25 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Kingdrew View Post
My phone keeps connecting.. connects
then dissconects and scans again, it keeps repeating that process

tap your wifi connection and tap forget, than retry to connect again, and also you may need to reset your router, that usually works also, btw what build are you on?
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 09:26 PM   #26 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nuttmeg View Post
tap your wifi connection and tap forget, than retry to connect again, and also you may need to reset your router, that usually works also, btw what build are you on?
I'm on the newest build of cm7, I just got a new router, a belkin 600, I just got internet in my house, its Comcast internet , and I've been trying to get my wifi working
Kingdrew is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 09:42 PM   #27 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Kingdrew View Post
I'm on the newest build of cm7, I just got a new router, a belkin 600, I just got internet in my house, its Comcast internet , and I've been trying to get my wifi working

cricket or metro?
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 10:05 PM   #28 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cricket
Kingdrew is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 11:47 PM   #29 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by Kingdrew View Post
Cricket

try this, disable the static IP in my Wi-Fi settings.
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2011, 10:16 AM   #30 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nuttmeg View Post
try this, disable the static IP in my Wi-Fi settings.
Mines is already disabled, still no go. I don't know if its my router, its done it before at another house and I tried to use there internet
Kingdrew is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 14th, 2011, 05:43 PM   #31 (permalink)
Senior Member
 
BlastGT1's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Gate
Posts: 732
 
Device(s): HTC Rezound, Rooted Stock ICS :: Motorola Droid X2 (Retired)
Carrier: Page Plus

Thanks: 28
Thanked 339 Times in 238 Posts
I never remember to login
Default

This sounds like you may have a hardware problem, and it may be a warranty issue.
BlastGT1 is online now  
Reply With Quote
Old June 14th, 2011, 07:01 PM   #32 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

was the phone dropped at anytime, also the built in wifi might be bad and have to be change out.
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2011, 08:53 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No drops...

I've never dropped the phone before. I thought it could be a hardware issue, but the wifi worked perfectly before both receiving and then sending out to the computer. Is it possible for an APP's failure to cause hardware failure? If so, the full wipe and restore should cover the fact that I was rooted before right? I don't want that to be a problem... The wipe un-rooted it, and all the spamware is back.
jayteestarr is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2011, 02:33 AM   #34 (permalink)
Member
 
kingjay2012's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 333
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 27 Times in 20 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kingdrew View Post
Mines is already disabled, still no go. I don't know if its my router, its done it before at another house and I tried to use there internet
first go to your wifi settings and go to advanced and turn your static ip on then put your ip address, gateway, and all that other stuff in so your mac address on your computer can identify through your phone and have it connect, after it connect you will no longer need your static ip, turn it off because if you dont it could interfere with your 3g connection and your internet and market won't
work, if you do that it should work.

Also when you do that go to your router and check wireless device.
kingjay2012 is online now  
Last edited by kingjay2012; June 15th, 2011 at 02:39 AM. Reason: More Info.....
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kingjay2012 For This Useful Post:
KOLIO (June 22nd, 2011)
Old June 21st, 2011, 11:20 PM   #35 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Where do I find all that info at, my phones IP address and stuff like that
Kingdrew is offline  
Reply With Quote
Old June 22nd, 2011, 11:12 PM   #36 (permalink)
Senior Member
 
kevinrubio's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,029
 
Device(s): Huawei Ascend M860 Running CM7.1 RC1 BobZhome 07082011
Carrier: Not Provided

Thanks: 283
Thanked 111 Times in 84 Posts
Send a message via MSN to kevinrubio
Default wifi problems

so i just flashed a rom (not my first time doing this)
but after i installed the Google apps and stuff, i wanted to turn on wifi to download Tit Bu (Titanium backup) but when i tried to turn on wifi through the settings, it said "turning on..."
then 5 secs after that it gives me an "Error"
is there a way to fix this, so i can have my wifi back :/
kevinrubio is offline  
Reply With Quote
Old June 23rd, 2011, 01:10 AM   #37 (permalink)
Senior Member
 
kevinrubio's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,029
 
Device(s): Huawei Ascend M860 Running CM7.1 RC1 BobZhome 07082011
Carrier: Not Provided

Thanks: 283
Thanked 111 Times in 84 Posts
Send a message via MSN to kevinrubio
Default

Quote:
Originally Posted by kingjay2012 View Post
first go to your wifi settings and go to advanced and turn your static ip on then put your ip address, gateway, and all that other stuff in so your mac address on your computer can identify through your phone and have it connect, after it connect you will no longer need your static ip, turn it off because if you dont it could interfere with your 3g connection and your internet and market won't
work, if you do that it should work.

Also when you do that go to your router and check wireless device.
how can u find that information?
kevinrubio is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 03:15 AM   #38 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No internet access or market app on 2.3 cricket ascend

Hello im a new user on this website and I need some help. I Installed cm7-ascend-05142011 then the google apps-20110307 on my cricket ascend. When i get on the 2.3 version everything worked fine except for the internet connection and the market place app. On the top status bar it showed the 3g icon but no internet access.Any suggestions on how to fix this.
androidascend2 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 04:31 AM   #39 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by androidascend2 View Post
Hello im a new user on this website and I need some help. I Installed cm7-ascend-05142011 then the google apps-20110307 on my cricket ascend. When i get on the 2.3 version everything worked fine except for the internet connection and the market place app. On the top status bar it showed the 3g icon but no internet access.Any suggestions on how to fix this.

try pulling the battery and leave it out for about 5 minutes than boot it back up and test it.
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nuttmeg For This Useful Post:
androidascend2 (June 24th, 2011)
Old June 24th, 2011, 11:40 PM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nuttmeg View Post
try pulling the battery and leave it out for about 5 minutes than boot it back up and test it.
Thanks it works like a charm and is alot faster . What are the new features on the 2.3 version?
androidascend2 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 25th, 2011, 02:13 AM   #41 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by androidascend2 View Post
Thanks it works like a charm and is alot faster . What are the new features on the 2.3 version?

play around with the settins and cyanogen mod settings, there are alot of things to fool with in there... Glad you got everything up and going...
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nuttmeg For This Useful Post:
androidascend2 (June 26th, 2011)
Old June 27th, 2011, 01:36 PM   #42 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 33
 
Device(s): MetroPCS ascend*Flashed with cm7 Pushing 710 mhz!!!
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Cm 7 5/21 build wi fi problems

More annoying than an issue...when i do want 2 use my wi fi @ home..i have 2 deal with the dropping and off wi fi..i googled but keep getting nothing but useless feedback...

Is there a fix because im certain this is not an isolated incident
T.r.oo.P is offline  
Reply With Quote
Old June 27th, 2011, 08:48 PM   #43 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 33
 
Device(s): MetroPCS ascend*Flashed with cm7 Pushing 710 mhz!!!
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

..............................
T.r.oo.P is offline  
Reply With Quote
Old June 28th, 2011, 04:35 AM   #44 (permalink)
Junior Member
 
Areo_Luxia's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Shreveport, La
Posts: 65
 
Device(s): Lg Esteem(Zvd, Rooted, Overclocked to 2.1GHZ), Samsung Admire. All MetroPCS
Carrier: Not Provided

Thanks: 26
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Success

Quote:
Originally Posted by Mferrill View Post
Ok, I found a temporary fix for this. It's not Ideal because you have to do it for each Wifi Network you connect to. But if you must have the new build, and don't want your wifi dropping in and out, here ya go.

Download Wifi Buddy (free on android market.) I'm sure there are other programs you can use, but this is the one I know.

Download Gtech Net Tools (Again Free on Market).

Enable your wifi like usual.

Go into Gtech, Click IP Config. Click Wifi, and write down all your settings while it's still connected. If it drops out while your doing this, just refresh when it connects again.

Write down your connected/IP, Subnet Mask, Gateway, and DNS Server.

Exit, and open Wifi Buddy.
Click preferances, Wifi Networks, Hit your Menu Button, Click advanced.
Goto Use Static IP, and plug in the info you wrote down from Gtech.
(Netmask = Subnet Mask)

Arrow back once the info is in place, and connect to your Wifi.

It'll Stay stable, and no longer keep dropping, and reobtaining your Wifi.

For any new connections, rinse and repeat.

Cheers
Dude , It worked Like A Charm , My wifi is stable ! ^_^ Thanks A lot .
Areo_Luxia is offline  
Reply With Quote
Old June 28th, 2011, 04:58 AM   #45 (permalink)
Senior Member
 
nuttmeg's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lone Star State
Posts: 7,330
 
Device(s): (SGS3)(Evo 3D)(LG Esteem)(Kindle Fire CM10)(Note 2)(LG L9)(LG F3)(Galaxy Note 3)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,800
Thanked 2,536 Times in 1,730 Posts
Send a message via Yahoo to nuttmeg
Default

Quote:
Originally Posted by T.r.oo.P View Post
More annoying than an issue...when i do want 2 use my wi fi @ home..i have 2 deal with the dropping and off wi fi..i googled but keep getting nothing but useless feedback...

Is there a fix because im certain this is not an isolated incident

reset your router, and test it, also what build your on?
nuttmeg is offline  
Reply With Quote
Old June 28th, 2011, 06:12 PM   #46 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default WiFi

What would be a good replacement for the metropcs easy WiFi app ?
Mark22 is offline  
Reply With Quote
Old June 28th, 2011, 06:35 PM   #47 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Clearwater, FL
Posts: 29
 
Device(s): Huawei Ascend (CM7 - 05142011) Oc'd 748mhz
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Areo_Luxia View Post
Dude , It worked Like A Charm , My wifi is stable ! ^_^ Thanks A lot .

Glad it helped.
Mferrill is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2011, 03:09 PM   #48 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tampa, Fl
Posts: 17
 
Device(s): Huawei Ascend
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if i have more than 1 remembered connection will i have to do this each time i switch locations or will it be saved for each location?

for static ip sorry
JBennett925 is offline  
Reply With Quote
Old August 14th, 2011, 12:36 AM   #49 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Mferrill View Post
Ok, I found a temporary fix for this. It's not Ideal because you have to do it for each Wifi Network you connect to. But if you must have the new build, and don't want your wifi dropping in and out, here ya go.

Download Wifi Buddy (free on android market.) I'm sure there are other programs you can use, but this is the one I know.

Download Gtech Net Tools (Again Free on Market).

Enable your wifi like usual.

Go into Gtech, Click IP Config. Click Wifi, and write down all your settings while it's still connected. If it drops out while your doing this, just refresh when it connects again.

Write down your connected/IP, Subnet Mask, Gateway, and DNS Server.

Exit, and open Wifi Buddy.
Click preferances, Wifi Networks, Hit your Menu Button, Click advanced.
Goto Use Static IP, and plug in the info you wrote down from Gtech.
(Netmask = Subnet Mask)

Arrow back once the info is in place, and connect to your Wifi.

It'll Stay stable, and no longer keep dropping, and reobtaining your Wifi.

For any new connections, rinse and repeat.

Cheers
Hello
You made my day and this is not just a temp fix it is a very good fix because everyone is searching for it.
Because of this problem i was unable to use MIUI new version and CM7 also.
The trick you showed here look very simple and i was not sure it will work but when i did it is working like a charm.
Thank you and keep it up.
Regards
sameekhan is offline  
Reply With Quote
Old October 20th, 2011, 09:53 PM   #50 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sameekhan View Post
Hello
You made my day and this is not just a temp fix it is a very good fix because everyone is searching for it.
Because of this problem i was unable to use MIUI new version and CM7 also.
The trick you showed here look very simple and i was not sure it will work but when i did it is working like a charm.
Thank you and keep it up.
Regards
Hello, I am having same problem sometimes. Usually wifi connects in 1-2 sec...randomly scanning gets stucked and NOTHING helps. Reboot, check-unckeck wify-no way.
Ok, I solved the problem like this. Problem is custom wify apk gets stuck and scanning does not start. I installed Wifi Analiser. Options-check open wifi when program starts-leave unchecked tur
n off when quit program.
This will do and you do not have to kill the router or settings or phone. Hope it helps. Good luck!
adroeurope is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
ascend, huawei, icarus, tethering, unable to start, wifi


Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei Ascend > Ascend - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.