Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Avid 4G > Avid 4G - All Things Root

Like Tree215Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 9th, 2013, 07:20 AM   #301 (permalink)
Premium Member
 
OutOfPhase's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 4,024
 
Device(s): Droid Maxx, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition, Droid 1, Droid Bionic, Xoom
Carrier: Verizon

Thanks: 2,802
Thanked 2,149 Times in 1,320 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KutuluKid View Post
Will this have actionable notifications? I hate having to get out of Ingress every time I get a text I need to reply to?
Have you tried a third party ext app like comp SMS or handcent? They will both pop up notifications while the screen is off.

Advertisements
OutOfPhase is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 9th, 2013, 05:21 PM   #302 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: the blind geek zone!
Gender: Male
Posts: 9
 
Device(s): zte avid 4g with root and webkey, lg motion with AOKP jellybean4.1.1, iPhone4s, Samsung indulge with
Carrier: metroPCS, go smart

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to blinddroid ernesto2320@gmail.com
Default this amused me, because i am blind :)

Quote:
Originally Posted by jerryag View Post
Release a booting version with maybe USB Mounting and ADB fixed and we can help you logcat this better so you're not in the blind all alone looking for what's missing, maybe a few of us can throw you a bone through logging and comparing.
blinddroid is offline  
Reply With Quote
Old July 10th, 2013, 06:07 PM   #303 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: the blind geek zone!
Gender: Male
Posts: 9
 
Device(s): zte avid 4g with root and webkey, lg motion with AOKP jellybean4.1.1, iPhone4s, Samsung indulge with
Carrier: metroPCS, go smart

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to blinddroid ernesto2320@gmail.com
Default

any updates? i really need JellyBean and metroPCS doesn't have any jb phones.and i need it for school for its accessibility and stuff. speaking of accessibility, i hope TalkBack works with the origonal GoogleTTS i hope i am typing in the rite box. i am a noob at android forums.
blinddroid is offline  
Reply With Quote
Old July 10th, 2013, 08:15 PM   #304 (permalink)
Member
 
ZeroGeined's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Plant City, FL
Gender: Male
Posts: 163
 
Device(s): ZTE Avid 4G [Rooted/CWM 6.0.3.1], Samsung Admire[Rooted/CWM 5.0.2.7]
Carrier: MetroPCS

Thanks: 30
Thanked 34 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to ZeroGeined Send a message via MSN to ZeroGeined Send a message via Yahoo to ZeroGeined j.haessinger@gmail.com
Default

Our almighty totlth is working out some issues with it. The only issue that I'm aware of is the data over wifi and cellular isn't working right now, but everything else is good.
KutuluKid and androidboy15 like this.
ZeroGeined is offline  
Reply With Quote
Old July 11th, 2013, 01:54 PM   #305 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default 7-11-13 2:51 pm

Got data and service working. can make call but phone app crashes when recieving calls. Can get on internet. Not 4G Lte yet only 3G. Still no wifi. Will post new tester this evening after I clean up the build.prop.
jerryag likes this.
__________________
"They mostly come at night...mostly."
totlth is offline  
Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to totlth For This Useful Post:
dadcup (July 11th, 2013), henrytamayo (July 11th, 2013), jerryag (July 11th, 2013), marcmandat (July 11th, 2013), OutOfPhase (July 11th, 2013), spanky0323 (July 11th, 2013)
Old July 11th, 2013, 02:09 PM   #306 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Gender: Male
Posts: 120
 
Device(s): Zte avid 4g, moto g (boost mobile), Samsung galaxy tab 3 10.1
Carrier: boost mobile

Thanks: 2
Thanked 15 Times in 15 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
Got data and service working. can make call but phone app crashes when recieving calls. Can get on internet. Not 4G Lte yet only 3G. Still no wifi. Will post new tester this evening after I clean up the build.prop.
Totlth you are awesome.
jokenkil is offline  
Reply With Quote
Old July 11th, 2013, 03:33 PM   #307 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
Got data and service working. can make call but phone app crashes when recieving calls. Can get on internet. Not 4G Lte yet only 3G. Still no wifi. Will post new tester this evening after I clean up the build.prop.
That's a giant step, awesome. Good to hear you're making good progress. I'm sure this will be ironed out and fully functional once you're finished. Good job.
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 11th, 2013, 06:36 PM   #308 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default new tester

Well here it is. However after I rebooted my phone from the successful connection, it went back to searching for service. Don't know if it's my particular area or a fluke that it worked the first time. Either way here it is. Wifi still isn't working .

cm10tester4.zip
DjSidEShoW and Sasuke082594 like this.
totlth is offline  
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to totlth For This Useful Post:
DjSidEShoW (July 15th, 2013), JrossiX (July 12th, 2013), Sasuke082594 (July 13th, 2013)
Old July 11th, 2013, 06:39 PM   #309 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
Well here it is. However after I rebooted my phone from the successful connection, it went back to searching for service. Don't know if it's my particular area or a fluke that it worked the first time. Either way here it is. Wifi still isn't working .

cm10tester4.zip
Maybe your changes aren't writing perm is why it went back to searching?

Stumbled across this too. http://androidforums.com/metropcs-galaxy-s3-all-things-root/688911-metropcs-4g-mms-fix-zips.html
jerryag is offline  
Last edited by jerryag; July 11th, 2013 at 06:46 PM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to jerryag For This Useful Post:
JrossiX (July 12th, 2013), totlth (July 11th, 2013)
Old July 11th, 2013, 09:17 PM   #310 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

Has anyone had any success with data connecting?
totlth is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 11th, 2013, 11:25 PM   #311 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

I've somehow screwed up my service on my phone. That could be why I wasn't getting connected with cm10
totlth is offline  
Reply With Quote
Old July 11th, 2013, 11:54 PM   #312 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Do you think it could be a problem with the ROM? Or is it safe to flash?
upcastalex is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 12:22 AM   #313 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Gender: Male
Posts: 120
 
Device(s): Zte avid 4g, moto g (boost mobile), Samsung galaxy tab 3 10.1
Carrier: boost mobile

Thanks: 2
Thanked 15 Times in 15 Posts
Default

I installed the ROM and It did not connect to the service
jokenkil is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 12:25 AM   #314 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Was your phone ok when you flashed back?
upcastalex is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 12:44 AM   #315 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

Quote:
Originally Posted by upcastalex View Post
Was your phone ok when you flashed back?
yes, i think i messed up my prl. if someone can upload one, i never saved a copy, i would appreciate it.
totlth is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 12:48 AM   #316 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Jacksonville, FL
Posts: 279
 
Device(s): ZTE Avid 4G LTE (Rooted, CM10), Samsung Admire (Retired, Stock++), Retired Huawei m835 (CM7), SGSIII
Carrier: Not Provided

Thanks: 28
Thanked 31 Times in 29 Posts
thebesthingever
Default

If you can tell me where it is in the directory, I'll gladly do it.
TBTE is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 01:10 AM   #317 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

Quote:
Originally Posted by TBTE View Post
If you can tell me where it is in the directory, I'll gladly do it.
you gotta use qpst to get it, but thanks for your offer. the rom itself will not mess up your service. I been messing with the phone settings in the hidden menus is why i messed mine up. This is just to put yalls minds at ease about the rom.
totlth is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 01:23 AM   #318 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
I've somehow screwed up my service on my phone. That could be why I wasn't getting connected with cm10
Well, what did you change in QPST and what tabs I can look in mine and see what, whatever you did change is supposed to be to help you fix if possible.
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 01:43 AM   #319 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Also, I noticed under phones Status, there is no PRL it says "PRL 1" Mobile Network etc are all unknown. It's not pulling the devices mobile network info what-so ever. USB doesn't mount so I can't try to debug it with qpst either :\
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 01:44 AM   #320 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

Quote:
Originally Posted by jerryag View Post
Well, what did you change in QPST and what tabs I can look in mine and see what, whatever you did change is supposed to be to help you fix if possible.
I didnt use qpst to change anything. i was in the phone hidden menu, the one with the ping test. I am thinking it is the prl cuz mine shows prl 1 now. if i switch to roaming data and auto network instead of metro i can make calls and have data but it wont let me update prl thru *228 or *288 cuz it calls verizon i have all the info for the phone but i dont have the actual prl, i could put in the info in qpst but i still need the prl
totlth is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 12th, 2013, 01:49 AM   #321 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

I found a metro prl that i can use. dont know why i didnt search for it already. brainfart. gonna see if it gets me back service. if not im gonna just go to metro tomorrow
totlth is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 01:58 AM   #322 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
I found a metro prl that i can use. dont know why i didnt search for it already. brainfart. gonna see if it gets me back service. if not im gonna just go to metro tomorrow
I just updated PRL with QPST but, it didn't help anything what-so ever. The PRL still shows as "1" I can turn debugging on and mess around but it doesn't seem to really save what writes, I'm not sure why.

Edit: Ok, I have managed to get data(1x) plus calling out to work, however once the call goes out the processes error but it does start the calls rings etc.

I grabbed PRL 2032 from here http://androidforums.com/metro-pcs/595356-prl-thread-current-3033-please-post-new-ones-here-when-available.html
Enabled Debugging in dev options and loaded it with QPST, done nothing more. After a few reboots it appears to have taken effect.

jerryag is offline  
Last edited by jerryag; July 12th, 2013 at 02:10 AM.
Reply With Quote
Old July 12th, 2013, 02:17 AM   #323 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

Quote:
Originally Posted by jerryag View Post
I just updated PRL with QPST but, it didn't help anything what-so ever. The PRL still shows as "1" I can turn debugging on and mess around but it doesn't seem to really save what writes, I'm not sure why.

Edit: Ok, I have managed to get data(1x) plus calling out to work, however once the call goes out the processes error but it does start the calls rings etc.

I grabbed PRL 2032 from here http://androidforums.com/metro-pcs/595356-prl-thread-current-3033-please-post-new-ones-here-when-available.html
Enabled Debugging in dev options and loaded it with QPST, done nothing more. After a few reboots it appears to have taken effect.

thats on cm10? cool. Im trying to get service back on my slimm+. i think i may have jacked up my sim card. but i got the prl from the same place so hoping that will work
totlth is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to totlth For This Useful Post:
KutuluKid (July 12th, 2013)
Old July 12th, 2013, 02:29 AM   #324 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
thats on cm10? cool. Im trying to get service back on my slimm+. i think i may have jacked up my sim card. but i got the prl from the same place so hoping that will work
Yeah, this is using your CM10. I'm working on seeing what all I can get fixed with simple flashes etc. What I find I'll let you know, if anything.

Edit: So far, I've only been able to get data what appears to be 3G speeds and GAPPS on to work properly, still cannot make phone calls due to the force close on "com.android.phone"

GAPPS to implement totlth http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121011-signed.zip
The GOOGLE search will error out but once you update it through google play, it works perfectly fine.

How I've done it so far.

1. Flash PRL 2032 with QPST
2. Reboot recovery flash GAPPS from above ^
3. Settings> More...> Mobile Networks> I have data, data roaming, national data roaming all 3 checked
4. Network Mode CDMA/EvDo auto.
5. System Select Automatic.
6. CDMA subscription: NV

Of course this isn't a daily goer, but it'll give you guys an idea of what to expect, hope I've helped others get his tester on mobile network.
dadcup and DjSidEShoW like this.
jerryag is offline  
Last edited by jerryag; July 12th, 2013 at 05:08 AM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to jerryag For This Useful Post:
KutuluKid (July 12th, 2013), spanky0323 (July 12th, 2013)
Old July 13th, 2013, 01:15 AM   #325 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
totlth's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Saint Petersburg, Florida
Gender: Male
Posts: 482
 
Device(s): ZTE Avid LG Optimus F3 Samsung Admire
Carrier: MetroPCS

Thanks: 169
Thanked 327 Times in 148 Posts
totlth1
Default

the problem with my service was that somehow it got switched from NV to RUIM/SIM. I found the setting and swithed it back and I am good now. Just wanted to set minds at ease that the rom is ok to flash and test. I had been messing with other settings on phone and I guess I hit that and didnt remember.

Stay groovy
totlth is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 01:31 AM   #326 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by totlth View Post
the problem with my service was that somehow it got switched from NV to RUIM/SIM. I found the setting and swithed it back and I am good now. Just wanted to set minds at ease that the rom is ok to flash and test. I had been messing with other settings on phone and I guess I hit that and didnt remember.

Stay groovy
Yeah I swapped my to RUIM/SIM to test then back to NV. However, data works fully though MMS does not work. But, I'm sure there are some MMS fixes that can be added in later. I got 1.5mbps 3G speeds with 1x showing. Hopefully 4G LTE is ironed out and the com.android.phone force closing gets fixed up so phone calls can be made !
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 09:01 AM   #327 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: the blind geek zone!
Gender: Male
Posts: 9
 
Device(s): zte avid 4g with root and webkey, lg motion with AOKP jellybean4.1.1, iPhone4s, Samsung indulge with
Carrier: metroPCS, go smart

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to blinddroid ernesto2320@gmail.com
Default

sounds good, thanks. i was just saying because allot of phones that i have flashed before crash talkback at first settup, or google tts doesn't work and i have to ask someone to sign in to my google stuff for me, download a text to speach voice, inable it, etc. well i hope he prevails!
Quote:
Originally Posted by ZeroGeined View Post
Our almighty totlth is working out some issues with it. The only issue that I'm aware of is the data over wifi and cellular isn't working right now, but everything else is good.
blinddroid is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 09:08 AM   #328 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: the blind geek zone!
Gender: Male
Posts: 9
 
Device(s): zte avid 4g with root and webkey, lg motion with AOKP jellybean4.1.1, iPhone4s, Samsung indulge with
Carrier: metroPCS, go smart

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to blinddroid ernesto2320@gmail.com
Default

I would test it, but its my primarry phone. and sorry if i go a little off topick, but my phone resently started dropping calls, even when i got 3 bars of signal. does anyone know of anything i can try? and again, sorry for diverting from the topick and thanks in advance.
Quote:
Originally Posted by totlth View Post
Has anyone had any success with data connecting?
blinddroid is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 01:22 PM   #329 (permalink)
Senior Member
 
GTurn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas, TX
Gender: Male
Posts: 602
 
Device(s):
Carrier: metro

Thanks: 123
Thanked 98 Times in 72 Posts
Default

Looking awesome bro
GTurn is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 05:59 PM   #330 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jax, FL
Gender: Male
Posts: 161
 
Device(s): Nexus 4 8gb - Stock 4.3 ZTE Avid 4g - CM10 Deodexed Test Samsung Admire - Admired Monster Coolpad Qu
Carrier: MetroPCS

Thanks: 26
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default 10.1.2 update

I ws just reading a G+ article about a new update addressing the latest security flaw. What are the chances this could be used for this ROM or is it too late?
KutuluKid is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 13th, 2013, 06:39 PM   #331 (permalink)
Member
 
ZeroGeined's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Plant City, FL
Gender: Male
Posts: 163
 
Device(s): ZTE Avid 4G [Rooted/CWM 6.0.3.1], Samsung Admire[Rooted/CWM 5.0.2.7]
Carrier: MetroPCS

Thanks: 30
Thanked 34 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to ZeroGeined Send a message via MSN to ZeroGeined Send a message via Yahoo to ZeroGeined j.haessinger@gmail.com
Default

How so? Details?
ZeroGeined is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 08:27 PM   #332 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

So I don't want to be THAT GUY, but I am eager. Do we have and ETA on fully working wireless service?
ugelvidg is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 08:59 PM   #333 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Gender: Male
Posts: 120
 
Device(s): Zte avid 4g, moto g (boost mobile), Samsung galaxy tab 3 10.1
Carrier: boost mobile

Thanks: 2
Thanked 15 Times in 15 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ugelvidg View Post
So I don't want to be THAT GUY, but I am eager. Do we have and ETA on fully working wireless service?

I'm assuming there isn't but be patient it will come in time
jokenkil is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 11:15 PM   #334 (permalink)
Senior Member
 
GTurn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas, TX
Gender: Male
Posts: 602
 
Device(s):
Carrier: metro

Thanks: 123
Thanked 98 Times in 72 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ZeroGeined View Post
How so? Details?
What post are you talking about?
GTurn is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 11:16 PM   #335 (permalink)
Senior Member
 
GTurn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas, TX
Gender: Male
Posts: 602
 
Device(s):
Carrier: metro

Thanks: 123
Thanked 98 Times in 72 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KutuluKid View Post
I ws just reading a G+ article about a new update addressing the latest security flaw. What are the chances this could be used for this ROM or is it too late?
A link to the article would be nice..
GTurn is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2013, 11:19 PM   #336 (permalink)
Senior Member
 
GTurn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas, TX
Gender: Male
Posts: 602
 
Device(s):
Carrier: metro

Thanks: 123
Thanked 98 Times in 72 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ugelvidg View Post
So I don't want to be THAT GUY, but I am eager. Do we have and ETA on fully working wireless service?
You don't want to be that guy but you are.
GTurn is offline  
Reply With Quote
Old July 14th, 2013, 12:05 PM   #337 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 74
 
Device(s): ZTE Avid, Nook Color, Nexus 5
Carrier: MetroPCS

Thanks: 5
Thanked 16 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KutuluKid View Post
I ws just reading a G+ article about a new update addressing the latest security flaw. What are the chances this could be used for this ROM or is it too late?
Quote:
Originally Posted by ZeroGeined View Post
How so? Details?
ZeroGeined if your talking about Kutulukid's post Kutulukid is mentioning the update Google has pushed out to patch to fix this vulnerability. I'm no developer but I would think we would have to get a working CyanogenMod 10.1 to update to get 10.1.2.
Totg is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Totg For This Useful Post:
KutuluKid (July 15th, 2013)
Old July 14th, 2013, 01:43 PM   #338 (permalink)
Member
 
ZeroGeined's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Plant City, FL
Gender: Male
Posts: 163
 
Device(s): ZTE Avid 4G [Rooted/CWM 6.0.3.1], Samsung Admire[Rooted/CWM 5.0.2.7]
Carrier: MetroPCS

Thanks: 30
Thanked 34 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to ZeroGeined Send a message via MSN to ZeroGeined Send a message via Yahoo to ZeroGeined j.haessinger@gmail.com
Default

Thank you. Although it is stated that the security vulnerability had been since 1.6, there is a big flaw with that article: "To provide a figure of how behind some Android users are, some 36% of devices are still running Android 2.3..."

And Windows 7 can run fantastic on a machine built for Windows ME too, right?
ZeroGeined is offline  
Reply With Quote
Old July 14th, 2013, 02:02 PM   #339 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 74
 
Device(s): ZTE Avid, Nook Color, Nexus 5
Carrier: MetroPCS

Thanks: 5
Thanked 16 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ZeroGeined View Post
Thank you. Although it is stated that the security vulnerability had been since 1.6, there is a big flaw with that article: "To provide a figure of how behind some Android users are, some 36% of devices are still running Android 2.3..."

And Windows 7 can run fantastic on a machine built for Windows ME too, right?
Not to argue the point, but just to toss in my two cents. I do understand how that quote can be misinterpreted, but the malware in question was an apparent exploit from 1.6 to 4.2.2. Though if this malware were to come about I would just restore to stock just like I would do with Windows.
Totg is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Totg For This Useful Post:
KutuluKid (July 15th, 2013)
Old July 14th, 2013, 08:51 PM   #340 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: the blind geek zone!
Gender: Male
Posts: 9
 
Device(s): zte avid 4g with root and webkey, lg motion with AOKP jellybean4.1.1, iPhone4s, Samsung indulge with
Carrier: metroPCS, go smart

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to blinddroid ernesto2320@gmail.com
Default

well, i guess i am ignored in this thread. well, ill look out for updates than.
blinddroid is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 15th, 2013, 01:39 AM   #341 (permalink)
Senior Member
 
dadcup's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 765
 
Device(s):
Carrier: Metropcs LOL

Thanks: 145
Thanked 199 Times in 102 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jerryag View Post
Yeah, this is using your CM10. I'm working on seeing what all I can get fixed with simple flashes etc. What I find I'll let you know, if anything.

Edit: So far, I've only been able to get data what appears to be 3G speeds and GAPPS on to work properly, still cannot make phone calls due to the force close on "com.android.phone"

GAPPS to implement totlth Goo.im Downloads - Downloading gapps-jb-20121011-signed.zip
The GOOGLE search will error out but once you update it through google play, it works perfectly fine.

How I've done it so far.

1. Flash PRL 2032 with QPST
2. Reboot recovery flash GAPPS from above ^
3. Settings> More...> Mobile Networks> I have data, data roaming, national data roaming all 3 checked
4. Network Mode CDMA/EvDo auto.
5. System Select Automatic.
6. CDMA subscription: NV

Of course this isn't a daily goer, but it'll give you guys an idea of what to expect, hope I've helped others get his tester on mobile network.
how do you flash prl i can't get port to work
dadcup is online now  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 02:20 AM   #342 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dadcup View Post
how do you flash prl i can't get port to work
Turn USB Debugging on and the port should recgonize. Also use QPST build 374 I believe it is.
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 02:25 AM   #343 (permalink)
Senior Member
 
dadcup's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 765
 
Device(s):
Carrier: Metropcs LOL

Thanks: 145
Thanked 199 Times in 102 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jerryag View Post
Turn USB Debugging on and the port should recgonize. Also use QPST build 374 I believe it is.
I did that but nothing no port and I have that but I saw the ftm moden don't work too I will try againg
dadcup is online now  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 03:49 AM   #344 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dadcup View Post
I did that but nothing no port and I have that but I saw the ftm moden don't work too I will try againg
Hm, I'm not sure it works fine for me. Be sure of what QPST build you're using to double check. I had issues at first, could be you need to reboot your computer or phone.
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 12:57 PM   #345 (permalink)
Senior Member
 
dadcup's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 765
 
Device(s):
Carrier: Metropcs LOL

Thanks: 145
Thanked 199 Times in 102 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jerryag View Post
Hm, I'm not sure it works fine for me. Be sure of what QPST build you're using to double check. I had issues at first, could be you need to reboot your computer or phone.
OK I will try that
dadcup is online now  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 07:17 PM   #346 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jax, FL
Gender: Male
Posts: 161
 
Device(s): Nexus 4 8gb - Stock 4.3 ZTE Avid 4g - CM10 Deodexed Test Samsung Admire - Admired Monster Coolpad Qu
Carrier: MetroPCS

Thanks: 26
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Totg View Post
Not to argue the point, but just to toss in my two cents. I do understand how that quote can be misinterpreted, but the malware in question was an apparent exploit from 1.6 to 4.2.2. Though if this malware were to come about I would just restore to stock just like I would do with Windows.
Wow. Its been lively in here. :-) But to touch back on my question. Would a 10.1.2 "patch" be feasible or is this something that would not be worth the effort?
KutuluKid is offline  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 08:19 PM   #347 (permalink)
Member
 
jerryag's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sanford, FL
Gender: Male
Posts: 195
 
Device(s): ZTE Avid 4G(Rooted)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 28
Thanked 47 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KutuluKid View Post
Wow. Its been lively in here. :-) But to touch back on my question. Would a 10.1.2 "patch" be feasible or is this something that would not be worth the effort?
Yeah it's been more social seeing more progress from totlth Though it has been a couple of days, wonder if he's gotten any further in getting things fixed up. 'cause I'm still impatient to get off of stock. Also, I wonder if req would give totlth a hand at fixing up an OC kernel for us ;o
jerryag is offline  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 11:10 PM   #348 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 74
 
Device(s): ZTE Avid, Nook Color, Nexus 5
Carrier: MetroPCS

Thanks: 5
Thanked 16 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KutuluKid View Post
Wow. Its been lively in here. :-) But to touch back on my question. Would a 10.1.2 "patch" be feasible or is this something that would not be worth the effort?
Any way to prevent malware is worth the effort, but at the moment there isn't a way to get to that point. We are still working on Cyanogenmod 10 and this the patch is in Cyanogenmod 10.1.2. We still have a little time before even considering the idea.
Totg is offline  
Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 11:32 PM   #349 (permalink)
ROM Developer
 
Shabbypenguin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Gender: Male
Posts: 5,270
 
Device(s): Nexus 5
Carrier: Sprint

Thanks: 353
Thanked 4,944 Times in 2,039 Posts
Default

you guys arent really understanding it all, that patch was merged in to mainline cm. all that needs to happen is repo sync and then rebuild. tada you now are protected, of course you were protected before if you didnt enable unknown sources and install random apk's from websites/emails. the google play store is already patched against this so you arent going to get it there.

oh and the media is really blowing this exploit out of teh water IMO. in order for me to exploit the zte avid i have to download a stock rom, grab a system file that has a classes.dex in it modify it to run the malicious code and set it in hopes of catching a zte avid owner. cuz that apk wont mean crap to a zte vital which has a different signature on its system.

so really and truly, do you think malware people are gunna have their sights on yall? or the millions of people who bought the sgs3? :P (the sgs4 is already patched)
__________________
Enjoy my work?
Donate here

Know an unloved device? swing by our new forums
Shabbypenguin is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Shabbypenguin For This Useful Post:
totlth (July 15th, 2013)
Old July 15th, 2013, 11:34 PM   #350 (permalink)
cr6
New Member
 
cr6's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Rocky Mtn region
Posts: 11
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

I think it's time for different device.
cr6 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Avid 4G > Avid 4G - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.