Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Warp (N860) > (Boost Mobile) Warp - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree4Likes
  • 1 Post By PsyMega
  • 1 Post By sb43
  • 1 Post By aaanadie
  • 1 Post By smartmanvartan

 
 
LinkBack Thread Tools
Old January 8th, 2013, 11:00 PM  
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
PsyMega's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Middle of No Where
Gender: Male
Posts: 779
 
Device(s): D2SPR
Carrier: Sprint

Thanks: 125
Thanked 348 Times in 198 Posts
dizfahthis
Default [ How-To ]Infrastructure tethering Warp N860

I figured since I sorta ditched this community I would still help when out when possiblestarting with this to hopefully push some new life into the phone ( since I ain't pushin OTA updates for cyanoid ).


how to get Infrastructure tethering fully functional on the warp:

Watch this video I made for a tutorial... just wanted to give my sequent camera a go on the slick side lol.....


http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F







Step-By-Step Tutorial:
1. downloaded this tether app from play store https://play.google.com/store/apps/details?id=com.googlecode.android.wifi.tether

2. Open it and go to app settings

3. Go to "Change device profile" and select Samsung epic touch 4G

4. Now go to "setup method and change it to "netd-master"

5. All done start infrastructure tethering!!!


Watch video for help.


What is infrastructure tethering?

Answer: Use your phones 3G on other android phones and tablets, PlayStation 3 ( Slim and Phat ) ,PSP,PS Vita, and pretty much anything that's Wi-Fi capable.
Andreawh28 likes this.

__________________






PsyMega is offline  
Last edited by PsyMega; January 9th, 2013 at 01:38 AM.
The Following User Says Thank You to PsyMega For This Useful Post:
Andreawh28 (March 17th, 2014)
sponsored links
Old January 9th, 2013, 01:38 AM  
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
PsyMega's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Middle of No Where
Gender: Male
Posts: 779
 
Device(s): D2SPR
Carrier: Sprint

Thanks: 125
Thanked 348 Times in 198 Posts
dizfahthis
Default

Finished
PsyMega is offline  
Old January 9th, 2013, 04:07 AM  
Member
 
dennis8492's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Tustin, CA
Posts: 167
 
Device(s): ZTE Warp Boost Mobile
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 26 Times in 19 Posts
Default

I got it to work. The Internet is slow as he'll on the phone that's using the wifi off my warp.
dennis8492 is offline  
Last edited by dennis8492; January 9th, 2013 at 04:49 AM.
Old January 9th, 2013, 04:48 AM  
Resident Punisher
 
croy2007's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: NW Georgia, USA
Gender: Male
Posts: 474
 
Device(s): Stock Moto G (Android 4.4.2)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 52
Thanked 334 Times in 154 Posts
Default

I tried it got my wife's warp to connect to the wifi e Ben. But after I turn the tether off my phone wont connect to wifi I keep getting error. And the only way to get wifi back is to wipe cache and delvik cache
__________________
If someone helped, please hit
If you see something that needs Mods attention, please hit
croy2007 is offline  
Old January 9th, 2013, 04:53 AM  
Member
 
dennis8492's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Tustin, CA
Posts: 167
 
Device(s): ZTE Warp Boost Mobile
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 26 Times in 19 Posts
Default

I get this message after turning wifi on then off then on again...
dennis8492 is offline  
Old January 9th, 2013, 12:51 PM  
Developer Incognito
 
downthemachine's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: MinneSnowta
Posts: 2,939
 
Device(s): ZTE Warp (Sugar Kang), Samsung Prevail, HTC Evo Design, LG Optimus Elite, OG Droid
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 1,393
Thanked 1,731 Times in 876 Posts
Default

Doesn't work tethering to my kyocera hydro test phone. But I'll look more into it when I get time
downthemachine is online now  
The Following 2 Users Say Thank You to downthemachine For This Useful Post:
joex (January 11th, 2013), kdraw44 (January 22nd, 2013)
Old January 9th, 2013, 04:06 PM  
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
PsyMega's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Middle of No Where
Gender: Male
Posts: 779
 
Device(s): D2SPR
Carrier: Sprint

Thanks: 125
Thanked 348 Times in 198 Posts
dizfahthis
Default

Works flawless on cyanoid, I was tethering my n860 to the sequent before it got activated.
PsyMega is offline  
Old January 9th, 2013, 04:30 PM  
Developer Incognito
 
downthemachine's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: MinneSnowta
Posts: 2,939
 
Device(s): ZTE Warp (Sugar Kang), Samsung Prevail, HTC Evo Design, LG Optimus Elite, OG Droid
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 1,393
Thanked 1,731 Times in 876 Posts
Default

Like I said I will test more later. I'm at work
downthemachine is online now  
Old January 19th, 2013, 07:31 AM  
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This does not work ...I've tried almost every WIFI tether for root users and still nothing ...sometimes it will connect but will only sent and receive 100 packets every 20 seconds or so ...how can we get infrastructure besides the voltron public mobile rom ...I don't think there is a way.
ryanjross is offline  
Old January 19th, 2013, 11:46 PM  
Member
 
Dslack420's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: troy,ohio
Gender: Male
Posts: 223
 
Device(s): Zte warp, samsung galaxy prevail
Carrier: boost mobile

Thanks: 195
Thanked 81 Times in 60 Posts
Default

Im geting the same wifi driver error as dennis8492
Dslack420 is offline  
sponsored links
Old January 20th, 2013, 10:37 AM  
Senior Member
 
sb43's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Front Royal, VA
Gender: Male
Posts: 804
 
Device(s): ZTE Warp 4g lte (The Turd)
Carrier: Boost'OMania

Thanks: 252
Thanked 322 Times in 230 Posts
Default

My wi fi didn't come back either. I just re booted. came back. I'm trying Barnacle, and it works fine.
LilBit likes this.
sb43 is offline  
The Following User Says Thank You to sb43 For This Useful Post:
LilBit (January 20th, 2013)
Old January 20th, 2013, 10:51 AM  
Member
 
Join Date: Jan 2011
Gender: Male
Posts: 440
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 748
Thanked 202 Times in 152 Posts
Thumbs up

Yes, I can confirm Barnacle works perfect on n00b VII & VIII.
LilBit likes this.
__________________
-----
aaanadie
http://1energy1.com
aaanadie is offline  
The Following User Says Thank You to aaanadie For This Useful Post:
LilBit (January 20th, 2013)
Old January 22nd, 2013, 12:50 PM  
Junior Member
 
utryagain12's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ohio
Gender: Male
Posts: 26
 
Device(s): Zte warp Rooted Flashed
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default Re: [ How-To ]Infrastructure tethering Warp N860

How are yall getting it to work lol what settings? Any other settings in other areas of the app;? Cuz even following the instructions in post one mine does not work
utryagain12 is offline  
Old February 7th, 2013, 07:44 AM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Now when i turn the hotspots on, its triggering a notification for 'hotspot enabled', but from the rom, not the yellow one from the app.

The yellow one is there too, but the other is blue. When i touch to configure, it takes me to phone settings, says hotspots enabled, but box isn't check marked. And i can't choose the options button, and if i try to turn the hotspots off from there (the unchecked box), it says 'error'.

Then, back on the tether app, if i turn it off, the other blue icon stays in the notification bar. If i try to re-enable the tether app, i get the error that others have mentioned.

Ok, its early and I'm rushed, so i hope that makes sense! Lol
double b26 is offline  
Old February 7th, 2013, 09:58 AM  
AF Contributor
 
smartmanvartan's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Montreal, Canada
Gender: Male
Posts: 1,332
 
Device(s): ZTE N861 Rooted With unamed Rom, ZTE N860 Rooted With Voltron OC V2 (Testing), ZTE N762 Rooted
Carrier: Public Mobile

Thanks: 434
Thanked 620 Times in 431 Posts
Send a message via Skype™ to smartmanvartan
Default

weird... are you on public mobile? if not, do you have the b10 update active on your phone? try this: install adw launcher (or any launcher that lets you make a custom shortcut)and on the home screen longpress and select custom shortcut->pick a activity->settings->settings(TetherSettings). with your new shortcut to the tether menu, turn on wifi tethering and see if it works or if it gives you a error...
that is the true infrastructure tethering but it was broken on the boost mobile rom... maybe they fixed it on the new b10 and thats why you are getting the two icons... its a conflict...
smartmanvartan is offline  
Old February 7th, 2013, 08:06 PM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smartmanvartan View Post
weird... are you on public mobile? if not, do you have the b10 update active on your phone? try this: install adw launcher (or any launcher that lets you make a custom shortcut)and on the home screen longpress and select custom shortcut->pick a activity->settings->settings(TetherSettings). with your new shortcut to the tether menu, turn on wifi tethering and see if it works or if it gives you a error...
that is the true infrastructure tethering but it was broken on the boost mobile rom... maybe they fixed it on the new b10 and thats why you are getting the two icons... its a conflict...

I'm on boost. I'm running noob 8.2 rom. B10.

Ill look into the shortcut method you mentioned when i get a minute.
double b26 is offline  
Old February 8th, 2013, 06:57 AM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

I can't make that shortcut with adw launcher.

I can choose settings, but from there, the only option is wifi settings (there are others but not dealing with what i need). And that just makes a shortcut to wifi settings on the home screen. Its not the advanced settings, where tether is located, but just wifi on/off menu.

Edit...

Also noticed that the blue icon wasn't showing up when i was messing.g with it last night. So idk ...
double b26 is offline  
Last edited by double b26; February 8th, 2013 at 07:03 AM.
Old February 8th, 2013, 08:07 AM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Okay, so it looks lime if i set the app to ics/jB wan 0 or wan 1, i get the blue hotspots notice. If i set back to generic and auto i so t get the blue icon
double b26 is offline  
Old February 8th, 2013, 11:35 AM  
AF Contributor
 
smartmanvartan's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Montreal, Canada
Gender: Male
Posts: 1,332
 
Device(s): ZTE N861 Rooted With unamed Rom, ZTE N860 Rooted With Voltron OC V2 (Testing), ZTE N762 Rooted
Carrier: Public Mobile

Thanks: 434
Thanked 620 Times in 431 Posts
Send a message via Skype™ to smartmanvartan
Default

Quote:
Originally Posted by double b26 View Post
I can't make that shortcut with adw launcher.

I can choose settings, but from there, the only option is wifi settings (there are others but not dealing with what i need). And that just makes a shortcut to wifi settings on the home screen. Its not the advanced settings, where tether is located, but just wifi on/off menu.

Edit...

Also noticed that the blue icon wasn't showing up when i was messing.g with it last night. So idk ...
try the custom shortcut... what you did was a regular shortcut... so: long-press on the home screen and then swipe to the right to get the next page of options. select "custom shortcut" and then select "pick your activity". Then select "Activities"-> "Settings"->"Settings(TetherSettings)". then you will have the desired shortcut. If the wifi hotspot works thru that menu, it is infrastructure by default and is less of a battery drain when used as opposed to the wifi hotspot for root users app in the play store...

this app will bring you to the same menu if you still can't get it...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wifi.hotspot&hl=en
LilBit likes this.
smartmanvartan is offline  
Last edited by smartmanvartan; February 8th, 2013 at 11:43 AM.
The Following User Says Thank You to smartmanvartan For This Useful Post:
LilBit (February 8th, 2013)
Old February 12th, 2013, 06:30 PM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smartmanvartan View Post
try the custom shortcut... what you did was a regular shortcut... so: long-press on the home screen and then swipe to the right to get the next page of options. select "custom shortcut" and then select "pick your activity". Then select "Activities"-> "Settings"->"Settings(TetherSettings)". then you will have the desired shortcut. If the wifi hotspot works thru that menu, it is infrastructure by default and is less of a battery drain when used as opposed to the wifi hotspot for root users app in the play store...

this app will bring you to the same menu if you still can't get it...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wifi.hotspot&hl=en

Ok, i did the custom shortcut, but all it does is take me to the Tom's tethering menu... same as if i go in thru the settings like normal.

So it appears that depending on what profile and setup method you pick, the rom's hotspots icon does or doesn't pop up.

Also, my g/F's rooted galaxy rush will connect to my Samsung tab 2 via wifi tether for root. Same settings in my zte (ics/jb wan0 and auto mode) and it shows the tab connected, but wont put data thru to it. With those settings, i get the rom hotspots icon too.

So I'm wondering if there isn't a conflict going on between the app and rom hotspots
double b26 is offline  
sponsored links
Old February 14th, 2013, 09:05 AM  
AF Contributor
 
smartmanvartan's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Montreal, Canada
Gender: Male
Posts: 1,332
 
Device(s): ZTE N861 Rooted With unamed Rom, ZTE N860 Rooted With Voltron OC V2 (Testing), ZTE N762 Rooted
Carrier: Public Mobile

Thanks: 434
Thanked 620 Times in 431 Posts
Send a message via Skype™ to smartmanvartan
Default

Quote:
Originally Posted by double b26 View Post
Ok, i did the custom shortcut, but all it does is take me to the Tom's tethering menu... same as if i go in thru the settings like normal.

So it appears that depending on what profile and setup method you pick, the rom's hotspots icon does or doesn't pop up.

Also, my g/F's rooted galaxy rush will connect to my Samsung tab 2 via wifi tether for root. Same settings in my zte (ics/jb wan0 and auto mode) and it shows the tab connected, but wont put data thru to it. With those settings, i get the rom hotspots icon too.

So I'm wondering if there isn't a conflict going on between the app and rom hotspots
In "Tom's tether menu"(why do you call it Tom's anyway?) Does the Wi-Fi hotspot work?
smartmanvartan is offline  
Old February 14th, 2013, 09:34 AM  
Member
 
deathtrap8675's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Philadelphia pa
Gender: Male
Posts: 102
 
Device(s): ZTE warp running noob VIII.I
Carrier: boost mobile

Thanks: 154
Thanked 68 Times in 42 Posts
Default

I tried and it says error! .
deathtrap8675 is offline  
The Following User Says Thank You to deathtrap8675 For This Useful Post:
smartmanvartan (February 14th, 2013)
Old February 20th, 2013, 05:21 PM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smartmanvartan View Post
In "Tom's tether menu"(why do you call it Tom's anyway?) Does the Wi-Fi hotspot work?

Lol... that's the damned auto correct on my warp. Should be "rom's", not Tom's.

The wifi tether for root app does work when set to auto, in ad-hoc mode. Most devices connect to it just fine like that. However, my galaxy tab 2, and my mothers Toshiba tablet, wont find the ad-hoc connection.

So when i set it as discussed here, in infrastrucure mode, the ssid shows up on the tablets, but it wont assign an IP address, and eventually disables the network due to a 'weak signal'.

Also, when in infrastructure mode, it triggers the roms built-in hotspot feature/notification/icon. I can't change the settings for it, as the option is grayed out, and if i try to disable or enable the feature, it just says "error".

Does that clear things up?
double b26 is offline  
Last edited by double b26; February 20th, 2013 at 05:31 PM.
Old February 21st, 2013, 12:09 PM  
AF Contributor
 
smartmanvartan's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Montreal, Canada
Gender: Male
Posts: 1,332
 
Device(s): ZTE N861 Rooted With unamed Rom, ZTE N860 Rooted With Voltron OC V2 (Testing), ZTE N762 Rooted
Carrier: Public Mobile

Thanks: 434
Thanked 620 Times in 431 Posts
Send a message via Skype™ to smartmanvartan
Default

yup its all clear... it's just wierd that the blue notification icon came about because the stock wifi tether does not work on your(boost mobile) roms.... thanks for the testing
smartmanvartan is offline  
Old February 22nd, 2013, 07:44 AM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by smartmanvartan View Post
yup its all clear... it's just wierd that the blue notification icon came about because the stock wifi tether does not work on your(boost mobile) roms.... thanks for the testing
Right. So that's why i was wondering if there might be some conflict going on between the built in tether, and the wifi root app, when you set the app to infrastructure mode.
double b26 is offline  
Old February 24th, 2013, 07:46 PM  
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Holo Launcher works on warp (boost) as of 2-24-13 with no root.


http://androidforums.com/zte-warp-n860/661595-theathering.html#post5575113


1. hold long click in holo launcher desktop
2. shortcut
3. activities
4. SETTINGS (with arrow to the left of it)
5:
Settings
com.android.settings.TetherSettings
spoooner is offline  
Old February 26th, 2013, 05:58 PM  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

Yeah, but i don't want to use holo launcher, for one. And for two, it says in the linked thread that only the USB tether works, not the wifi hotspot. That doesn't really help us with the topic at hand!
double b26 is offline  
Old March 3rd, 2013, 07:09 AM  
Junior Member
 
PattyBear9210's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Minnesota
Gender: Male
Posts: 44
 
Device(s): Kyocera rise Xpira play (dead) Mt3gs (dead)
Carrier: virgin mobile

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default Re: [ How-To ]Infrastructure tethering Warp N860

Quote:
Originally Posted by downthemachine View Post
Doesn't work tethering to my kyocera hydro test phone. But I'll look more into it when I get time
How's that going for you lol if you don't mind me asking trying to help a friend and his hydro play online
Thanks /\ P
PattyBear9210 is offline  
 

Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Warp (N860) > (Boost Mobile) Warp - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:18 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.