Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Desire HD > Desire HD - Support and Troubleshooting

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 30th, 2011, 02:21 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default desire hd wifi problem

My htc desire
has full wifi connection, i got on facebook, google, the market and its works fine
after 5 minute "connection error has occured" pops up and i have to turn my wifi of and on, it will work for 5 minutes then do the same

any1 have any ideas on what to do, it would help heaps

italia13 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 30th, 2011, 04:11 AM   #2 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 26,658
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,052
Thanked 15,867 Times in 8,522 Posts
Default

Has your handset just received an OTA update? Is your Android version currently 2.3.3?

There's an issue with this version whereby if the WiFi Signal strength drops below -88dBm, it will cut off and switch to a 3G connection. A fix has been to turn 3G off whilst connected to WiFi. It's also been suggested that giving yourself a Static IP will also resolve the problem.
__________________
Site Rules & Guidelines / Staff List / Ask the Staff
Want to bring naughty posts to our attention? Use:
Be respectful to each other - That's what we're all about.
El Presidente is online now  
Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 05:15 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks el presidente but how do i create a static ip adress for my phone
italia13 is offline  
Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 05:40 AM   #4 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 26,658
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,052
Thanked 15,867 Times in 8,522 Posts
Default

First up, connect to your desired network.

Settings -> Wireless & Networks -> WiFi Settings -> Menu (the button at the bottom of the handset) -> Advanced Settings -> Tick the box which says "Use Static IP".

You'll then need to enter the options specific to that network.

The screen should look like this -



If you're connected to a network, the IP address you're currently using will already be displayed (as it is in the top of the picture), enter that into the IP address pull down.

Your gateway will be the internal IP address of your networks router. You can get this by accessing a PC, going to the start menu, typing CMD and pressing enter. In the DOS window which opens, type ipconfig and press enter. You'll see a load of info displayed, you're looking for something called Default Gateway, take a note of that then enter it into Gateway section on the phone.

Netmask will always be 255.255.255.0

I think you can leave DNS blank as DNS should be handled by the default gateway.

The above may or may not fix the issue, but give it a shot and report back either way.
El Presidente is online now  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to El Presidente For This Useful Post:
gabbyevs (June 30th, 2011), Inmatxu (June 5th, 2011)
Old June 5th, 2011, 03:19 PM   #5 (permalink)
F.K
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Notsure

It certainly is a problem related to the ota update to 2,33 and the switching off 3G works for me. I haven't tried static ip though cuz I use different wifi networks in different locations but hope htc gives us a fix soon. Having a high end phone with something so stupid as an error is very very annoying.
F.K is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2011, 10:29 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Inmatxu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: London
Posts: 21
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[QUOTE=El Presidente;2755542]First up, connect to your desired network.

Settings -> Wireless & Networks -> WiFi Settings -> Menu (the button at the bottom of the handset) -> Advanced Settings -> Tick the box which says "Use Static IP".
Inmatxu is offline  
Last edited by Inmatxu; June 5th, 2011 at 10:36 PM. Reason: too much quoted message in the reply so trimming a bit
Reply With Quote
Old June 5th, 2011, 10:36 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Inmatxu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: London
Posts: 21
 
Device(s): HTC Desire HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it does work for me, have been connected for more than 15 minutes and it did not dropped. certainly an improvement!
Inmatxu is offline  
Reply With Quote
Old June 6th, 2011, 06:49 PM   #8 (permalink)
Member
 
Sombre's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canberra, Australia
Posts: 123
 
Device(s): HTC Desire HD w/LeeDrOiD_HD_V5.1.1_GB.
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 21 Times in 19 Posts
Send a message via MSN to Sombre
Default

I tried static IP after upgrading from 2.3.3 Sense Stock to CM7 as CM7 has crap WiFi for some reason. Didn't help at all, thinking of restoring my Sense 2.3.3
Sombre is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2011, 06:14 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 546
 
Device(s): HTC One
Carrier: EE-Orange

Thanks: 97
Thanked 11 Times in 11 Posts
Default

an added thanks to el presidente your static ip settings worked i know how wifi back on my phone

cheers
gabbyevs is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 07:35 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: UK
Posts: 2
 
Device(s): HTC Desire HD running 2.3.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default HTC Desire HD wifi problem - no IP address shown

Have had a look at previous posts. 3G works fine, phone recognises my home wifi network but gets into a loop of finding network, obtaining IP address, disconnecting, connecting etc. In advanced settings the IP address is 'unavailable' so I can't make progress from El Presidente's post desire hd wifi problem which seems to fix most people's.

Any ideas? My wifi network works fine for laptops, iPhones etc.

Thanks

Picckko
picckko is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 17th, 2011, 07:44 AM   #11 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 26,658
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,052
Thanked 15,867 Times in 8,522 Posts
Default

Are you running 2.3.3? Turn off 3G, then try the static IP trick.

Let me know if that works.
El Presidente is online now  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 10:47 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by picckko View Post
Have had a look at previous posts. 3G works fine, phone recognises my home wifi network but gets into a loop of finding network, obtaining IP address, disconnecting, connecting etc. In advanced settings the IP address is 'unavailable' so I can't make progress from El Presidente's post desire hd wifi problem which seems to fix most people's.
I'm getting this aswell, originally stuck in a loop of scanning, connecting to (network name), Obtaining IP adress from (network name), disconnected......however now its just stuck in a loop of scanning connecting (without giving the name of what its trying to connect to) and disconnected, tried using static IP but no change, using most recent update which was apparently aimed at improving WiFi......was working fine before, just woke up one morning and nothing :/
Greigory is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 02:52 PM   #13 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 26,658
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,052
Thanked 15,867 Times in 8,522 Posts
Default

Do you have anything like Juice Defender or Green Power installed?
El Presidente is online now  
Reply With Quote
Old July 26th, 2011, 12:58 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by picckko View Post
Have had a look at previous posts. 3G works fine, phone recognises my home wifi network but gets into a loop of finding network, obtaining IP address, disconnecting, connecting etc. In advanced settings the IP address is 'unavailable' so I can't make progress from El Presidente's post desire hd wifi problem which seems to fix most people's.

Any ideas? My wifi network works fine for laptops, iPhones etc.

Thanks

Picckko
I'm running 2.2 and have got exactly the same problem - stuck in a loop of scanning, connecting to (network name), Obtaining IP adress from (network name), disconnected...

Meanwhile my iPad and Blackberry connect effortlessly

Any advice gratefully received

David Rhind
Rhind is offline  
Reply With Quote
Old July 26th, 2011, 01:11 PM   #15 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kildare, Ireland
Gender: Female
Posts: 631
 
Device(s): Desire HD Nexus 7
Carrier: Vodafone IE

Thanks: 83
Thanked 114 Times in 87 Posts
Default

I had that looping issue on Froyo... I found I had to "forget" the connections and then set them up all over again .. this seemed to sort it out for me.
Goreygirl is offline  
Reply With Quote
Old August 4th, 2011, 04:36 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

HTC Sensation - Wifi Problem
amarax is offline  
Reply With Quote
Old August 5th, 2011, 06:45 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: UK
Posts: 2
 
Device(s): HTC Desire HD running 2.3.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default still not working

Nope, none of these has helped. in advanced settings i have static IP ticked but above that on the screen IP address is shown as Unavailable. It's like this whether I have my 3G on or not. I know my wifi is working as I'm using it for this laptop! In the Ip address in IP settings there is an IP address shown, so v confusing. Any help would be great.

Picckko
picckko is offline  
Reply With Quote
Old August 5th, 2011, 12:57 PM   #18 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 26,658
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,052
Thanked 15,867 Times in 8,522 Posts
Default

Is your router picking it up at all? Can you see it as connected/or connected in the past via the admin panel?
El Presidente is online now  
Reply With Quote
Old August 7th, 2011, 04:22 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been wondering what was up with my phone for a couple of weeks now and yesterday, I finally got annoyed enough to realised it was an actual problem and searched on here. Glad I did.
Thanks!
Chensta10 is offline  
Reply With Quote
Old September 1st, 2012, 10:08 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have a slightly different problem. I can connect to my wifi, it says i'm connected and it says the signal strength is excellent, but the little wifi symbol at the top of the screen is dark (not lit up, or showing 0 bars). So the phone thinks it's working so when i use internet it just tries to load forever instead of saying--no data connection- or something like that.

The really weird part is it worked fine for a month or so, then all of a sudden it connects to the router but is getting no internet. My laptop and ps3 work fine off the wifi by the way.

Any help would be greatly appreciated!! Thanks
jonoferguson is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 2nd, 2012, 03:15 AM   #21 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Merseyside
Gender: Male
Posts: 90
 
Device(s): HTC One X Plus, Desire HD, Samsung S2x2, Sony Experia, Sony Tablet S, old Wildfire.
Carrier: 02 and Tesco

Thanks: 14
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

I have had the above issue on and off over the last few weeks, ever since getting the Virgin Super Hub (loosely termed name lol) I have to soft re set the phone to get a decent signal.
Though my sons pc, xbox and other phones and tablets in the house hold the signal
Driftfog is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Desire HD > Desire HD - Support and Troubleshooting

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:05 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.