Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Desire HD > Desire HD - Support and Troubleshooting

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 1st, 2011, 08:57 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Notsure Desire HD no network in WCDMA mode .!!!!

hey , i've started facing a problem with my HTC desire hd lately , my phone won't work in WCDMA/GSM auto or WCDMA only mode ,that is , the network is completely lost , can't make calls or texts , nothing at all ....... when i switch to wcdma mode first the network goes off , it comes back again for a while but i still cant make any calls , and again the network goes away , but somehow i am still connected to grps ,strange huh....!! my sim card is working absolutely fine on my other smartphones .. !! help please ..
ive tried a factory reset but it didnt help .!!

Thanks in advance

Kritarth is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 1st, 2011, 06:57 PM   #2 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 26,672
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,058
Thanked 15,874 Times in 8,527 Posts
Default

What was it originally set up for?
__________________
Site Rules & Guidelines / Staff List / Ask the Staff
Want to bring naughty posts to our attention? Use:
Be respectful to each other - That's what we're all about.
El Presidente is online now  
Reply With Quote
Old September 2nd, 2011, 05:09 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Angry

I want to use 3G, is all .!!!! WCDMA worked pretty well before , i have used 3g on my mobile before but for some reasons i had to stop using 3g , so i turned my phone to gsm only , in hope to get better battery backup , but a month later when i got my plan reactivated , i turned it to WCDMA only and then booom !!! this all happened ! and i don't know how but sometimes when in wcdma only mode , i am somehow able to use 3g without the phone network actually being there , pretty strange that is ..!! ive searched for a solution to this problem but every effort has been futile so far ..!! a lot of people seem to have the same problem ...! and the worst part is that even htc doesnt have a solution to this .. i contacted an HTC AGENT and all he could suggest me was a factory reset , i mean come on WTF ??
Kritarth is offline  
Reply With Quote
Old September 2nd, 2011, 05:10 AM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

It was set to GSM/WCDMA auto by default when i bought it !
Kritarth is offline  
Reply With Quote
Old September 2nd, 2011, 12:36 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kildare, Ireland
Gender: Female
Posts: 631
 
Device(s): Desire HD Nexus 7
Carrier: Vodafone IE

Thanks: 83
Thanked 114 Times in 87 Posts
Default

Hi Kirath

I started having the same problem about a month ago.. in places where I normally had a great signal I have none at all. I tweeked the signal prongs to try and get better contact and changed the SIM card but no joy. Like you the sim works fine in other smart phones where the DHD won't.

I just tried a factory reset to see if that would help but no joy so far so plan to ring HTC over the weekend.

(PS I am not in the UK so the Orange/T mobile network swapping does not affect me)
Goreygirl is offline  
Reply With Quote
Old September 2nd, 2011, 01:09 PM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Its good to know that i am not the only one creature facing this problem ..hahaha good stuff ..!!! anyways i called up my service provider this evening and they told me that it's a problem from their side and they are trying their best to sort out the issue , he also mentioned that there have been a lot of complaints regarding the same issue .... Guess what , an hour ago , i tried switching the phone to wcdma only , i got 3G but didnt have cellular network , i was getting 5 mbps but not a darn cellular network ! strangest thing ever !!
Kritarth is offline  
Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 08:46 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Kritarth View Post
Its good to know that i am not the only one creature facing this problem ..hahaha good stuff ..!!! anyways i called up my service provider this evening and they told me that it's a problem from their side and they are trying their best to sort out the issue , he also mentioned that there have been a lot of complaints regarding the same issue .... Guess what , an hour ago , i tried switching the phone to wcdma only , i got 3G but didnt have cellular network , i was getting 5 mbps but not a darn cellular network ! strangest thing ever !!
Hi, I have just started experiencing this exact same problem on O2 with my HTC Desire. Always worked fine on GSM/WCDMA Auto untill a few days ago. Don't suppose you found any solution or reason for this? Thanks very much.
saomer is offline  
Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 02:02 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kildare, Ireland
Gender: Female
Posts: 631
 
Device(s): Desire HD Nexus 7
Carrier: Vodafone IE

Thanks: 83
Thanked 114 Times in 87 Posts
Default

I did a full reset again (battery out) and reset to WCMDA/GSM and it seems to be fine since.
Goreygirl is offline  
Reply With Quote
Old December 29th, 2011, 07:34 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Goreygirl View Post
I did a full reset again (battery out) and reset to WCMDA/GSM and it seems to be fine since.
Tried that a couple of times and no luck. Very strange. Maybe it is an issue that will just resolve itself over time. Thanks.
saomer is offline  
Reply With Quote
Old October 15th, 2012, 10:42 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you guys find a fix for this? I have the same problem.
Banzai Bob is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 15th, 2012, 10:56 PM   #11 (permalink)
ral
Senior Member
 
ral's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Philippines
Posts: 1,546
 
Device(s): BlackBerry Z10
Carrier: Not Provided

Thanks: 692
Thanked 955 Times in 569 Posts
Default

First advice would be to verify if your APN settings are correct with your carrier.

Could you give me a few more details on your problem? Was it working before. When did the problem start? When you first got the phone, did you get it brand new unlocked, from a carrier or second hand? Did you have to manually input APN (network) settings or did it simply work out of the box?

Optional: Who is yours carrier and what is your location?
ral is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Desire HD > Desire HD - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:49 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.