Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > DoDo Pendo Pad

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 17th, 2012, 01:09 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Pendo Pad error - andriod.process.acore has stopped

Hi, I am a new memebr, nice to meet you all. I have bought a cheap table- Pendo Pad - and am experiencing this error - android.process.acore has stopped. I know this problem has come up a number of times on Android Forums and I have read the other threads on the topic. Problem is I can't get into the settings to do a reset, or anything else for this matter, as the error stops all other functions. I have called the importer and they were pretty useless. Is any one aware of a way I can reset the tablet externally or any other way I can fix the problem. I don't want to send back to the importer unless I have to. Any help would be realy appreciated.

Advertisements
mcorkill is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 13th, 2012, 09:37 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mcorkill View Post
Hi, I am a new memebr, nice to meet you all. I have bought a cheap table- Pendo Pad - and am experiencing this error - android.process.acore has stopped. I know this problem has come up a number of times on Android Forums and I have read the other threads on the topic. Problem is I can't get into the settings to do a reset, or anything else for this matter, as the error stops all other functions. I have called the importer and they were pretty useless. Is any one aware of a way I can reset the tablet externally or any other way I can fix the problem. I don't want to send back to the importer unless I have to. Any help would be realy appreciated.
Had a similar problem which took about 5 hours to fix. Managed to finally get into application explorer and reset the tablet, all now ok. Keep clicking on the close tab until the tablet opens up.
spatiala is offline  
Reply With Quote
Old May 13th, 2012, 09:37 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Had a similar problem which took about 5 hours to fix. Managed to finally get into application explorer and reset the tablet, all now ok. Keep clicking on the close tab until the tablet opens up.
spatiala is offline  
Reply With Quote
Old May 23rd, 2012, 01:44 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by spatiala View Post
Had a similar problem which took about 5 hours to fix. Managed to finally get into application explorer and reset the tablet, all now ok. Keep clicking on the close tab until the tablet opens up.
Hi sir, I'm quite new here and I'm having the same problem. Can you provide the steps on how you were able to fix it? Are you saying that you just kept on clicking the "Force Close" button and you were able to get to the home page?
regur69 is offline  
Reply With Quote
Old May 25th, 2012, 02:24 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I'm getting this error "andriod.process.acore has stopped"

Hey Guys I'm getting this error in my Pendo Pad. Is there a way to reinstall the Software for this? Please help guys.
regur69 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 10:33 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone guys?please help. wy am I not getting any replies
regur69 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2012, 10:36 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 15
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i had this issue once...the lockscreen was causing core to go into a loop crash on start up...managed to get it running again by hittin the menu button soon as i oked the core crash..managed to get into the settings where it dint crash and reset it from there,,,

the other way around it is to re-flash it..
WacKEDmaN is offline  
Reply With Quote
Old May 28th, 2012, 07:41 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by WacKEDmaN View Post
i had this issue once...the lockscreen was causing core to go into a loop crash on start up...managed to get it running again by hittin the menu button soon as i oked the core crash..managed to get into the settings where it dint crash and reset it from there,,,

the other way around it is to re-flash it..
How do you re-flash it?
regur69 is offline  
Reply With Quote
Old May 31st, 2012, 10:10 AM   #9 (permalink)
Not Entitled
 
RichSz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Between Imladris and Lothlórien
Gender: Male
Posts: 2,088
 
Device(s): Nexus 5(u,r), N7.2-32(u,r), Nook Color, iPad2, Asus EEE Transformer w/ dock (stock)
Carrier: T-Mobile

Thanks: 1,639
Thanked 1,318 Times in 558 Posts
Default

Merged the two threads since they are similar. Good luck!
__________________
Rich


Apple tells people what they want, Microsoft asks what people want, Google gives people what they want (for 15 minutes).


Site Rules, for your convenience
RichSz is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 12:06 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I still haven't found any solution to this can anyone help me please?
regur69 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 19th, 2012, 07:40 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did come across this issue with my pendo pad, I believe it was due to an app that i had installed from the android market, which isnt compatible with the pendo pad. But it still showed as being compatible and installed fine.

I resolved this issue because i had "app protector" installed, which with much effort i dragged open the notification draw and opened app protector, which had a link to the applications manager, so i could remove the applications.

i am unaware of a hardware reset on the pendo pad, so with out app protector, i wouldnt have been able to fix it.

Sorry i cant be of much help
msimmt09 is offline  
Reply With Quote
Old July 26th, 2012, 05:57 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Found a solution

I had the same problem of ... ' The process android.process.acore has stopped unexpectedly' and the only option given is "Force Close' but then it just goes around in a constant loop. I could not get in to do a soft reset !!!

I went to the Pendo web site and under the Support page is a download link with firmware images for the Pendo 7" with Android 2.1 - LINK

All you do is download the image file (4 versions to choose from - based on serial number of Pendo) and place it on the micro SD card.
Start the Pendo and then install the micro SD card - the firmware install window pops up and it was possible to do a full restore - its now working better than before.

I couldn't read my serial number (faded after 1 year) so it took 2 attempts with different firmware to get it right.

All good now
stekmer is offline  
Last edited by stekmer; July 26th, 2012 at 06:03 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to stekmer For This Useful Post:
doddy10h (August 6th, 2012)
Old August 7th, 2012, 03:01 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I downloaded the firmware images, but they're not loading up on their own as stated.

I'm still not getting passed the forceclose messages

Can the person who stated that they fixed it after five hours, please explain what they did for five hours?

Because if i have to spend five hours pressing forceclose, i'm going to hit the stupid thing with a hammer
doddy10h is offline  
Last edited by doddy10h; August 7th, 2012 at 03:04 AM.
Reply With Quote
Old August 7th, 2012, 08:50 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

24 hours later, the internal memory filled up and stopped the messages. I was able to get into applications and delete some stuff.

All working good now
doddy10h is offline  
Reply With Quote
Old March 14th, 2013, 06:24 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Posts: 5
 
Device(s): android Mk802 stick PC
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im assuming this thread is dead, but the way to fix it is by using android SDK assuming you have usb debugging enabled.

I can remember completely fixing this problem by doing a restore on my tablet, without the volume buttons trying to use the hard reset option ON the tablet is impossible.

step 1: obtain android sdk (install to C:\ to make it easy, under C:\android for conveniance)
Step 2: plug in tablet and turn on
step 3: shell root your tablet (super one click or whatever)
step 4: change environmental variables
step 4a: (windows only) right click computer, then click properties, then advanced system settings
step 4b: advanced tab, then environmental variables, go to the system variable box
step 4c: scroll until you find path, change the path of path (sorry if confusing there) to c:\android\tools (or wherever you installed android sdk and navagate it to the /tools/ folder) save the variable and exit that
step 5: open command prompt (windows key + r, then type cmd.exe) type adb shell
step 6: type "adb devices" without quotes make sure your device is there
step 7: now if your device is there thats good, if not you're screwed and haven't got usb debugging on so type these commands in

adb shell
if there is a # there you're all good
if there is a $ you did the shell root wrong, retry that
now type wipe data

I have another full guide on this at Pendo Pad Backup or flash

I hope that helped
beneschk is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > DoDo Pendo Pad
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.