Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid > Droid - Support and Troubleshooting

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 19th, 2009, 07:38 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 25
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default "A network error has occurred. Retry or cancel..."

For the last two hours I have bee getting this notification when I try and access any application on my DROID:

"ATTENTION! A network error has occurred. Retry or cancel and return to the prev screen."

I can't even access the Internet!!! I even took the battery off and rebooted the phone... but to no avail.

Anyone else have this problem? What do I do here?

Advertisements
artnalex is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to artnalex For This Useful Post:
muthuraja55 (January 1st, 2012)
sponsored links
Old November 19th, 2009, 08:10 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 374
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 14 Times in 11 Posts
Default

Is your wifi on? I find sometimes that my wifi drops on my phone. I simply turn off the wifi and use 3G or turn it off and right back on...resetting it. No need to reset the phone.

I'm curious if other members have the same problem or if it's just my router. It's a Motorola SBG900 too. Go figure.
Timaphillips is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 08:15 PM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Barbara's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 840
 
Device(s): Droid 3 Asus TF101
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 43 Times in 26 Posts
Default

I haven't bothered with the wifi for my phone because the 3G works great. No network issues.

I did test the wifi just to make sure it works so I wouldn't find out 2 months from now after it was too late to exchange it in case I ever DID want to use it.
__________________
My phone is smarter than a fifth grader.
Barbara is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 08:21 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: SE Michigan
Posts: 23
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was getting that error earlier today while trying to use the market. Not sure if its the phone or the network.
bubbarob1978 is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 08:24 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This just started happening to me too.
Droid Lover is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 08:36 PM   #6 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Altus Oklahoma
Posts: 186
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I would get this code when I had no data coverage. The 3G/1X icon disappeares completely. Maybe this would explain your problem. Maybe there is a data outage in your area.
ladybadger2007 is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 08:47 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 44
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 6 Times in 3 Posts
Default

Try to make a phone call and see if it says "not registered on network". That happened to me 3 times. I had to call Verizon and they reset something.
drew3739 is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 10:31 PM   #8 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 25
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Actually, it happened wile I was at work. We have free WiFi access.

I did disable the WiFi, but still got the same result. Once I left the office and was about 1 miles away - I started receiving access again. But that was after I reboot my phone and killed every app that was running. No problems since.

That is odd, thougth.
artnalex is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2009, 11:49 PM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 148
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had this problem today also but only in Market.
e39e60 is offline  
Reply With Quote
Old February 15th, 2010, 01:09 AM   #10 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 724
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I am currently having this problem for anyone that expierenced it did it fix its self for me its happening on both 3g and wifi
iamloco724 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 21st, 2010, 09:06 AM   #11 (permalink)
Junior Member
 
sherlynn's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Indiana
Gender: Female
Posts: 30
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 2
Carrier: Verizon

Thanks: 10
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Same thing is happening to me but more if I am using wifi. Gets a little frustrating...
sherlynn is offline  
Reply With Quote
Old August 4th, 2010, 11:50 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: B-lo NY
Posts: 1
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Lightbulb Android Market issue resolution

I was getting the same error message in the Android Market when I tried to download an app. To solve it, I opened the browser and navigated to a couple websites. (google, amazon, etc.) Then I closed the browser and went back to the Market and successfully downloaded the app. It's kinda of like training a dog to go outside and poop. You have to train the phone where to get it's internet.

This was using Verizon's 3G network and I had my credit card information saved in Google Checkout.

Hope this helps!
jmaty23 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jmaty23 For This Useful Post:
SamGill (May 1st, 2011)
Old November 12th, 2010, 04:21 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: phoenix, az
Posts: 1
 
Device(s): samsung intercept
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mad Network error has occured [over and over again]

This has been happening throughout the day and night for the last 3 days. New (1 week old) samsung intercept with 3G, not using wi-fi. This is getting very annoying, not sure what to do.

I called my carrier to complain, they gave some steps to follow. Entering a code in the settings but did not help. They were saying they were getting all bars and no connection issues.

I think they were in india inside a cell tower. LOL
nerdmecca is offline  
Reply With Quote
Old November 17th, 2010, 09:04 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: NY
Posts: 3
 
Device(s): HTC Incredible, on Verizon
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

I'm getting the same problem!!

So, how many of us here have just updated the operating system on our Droid phones?

Me!!

Verizon, HTC Droid Incredible, Had been running Froyo 2.2....

Just ran the *228 nonsense....no difference.

I'm in the Northeast US, in NYS, just 45 minutes north of NYC. Typically, I have excellent reception (phone and data). No Wi-Fi available in the office.
boothby171 is offline  
Reply With Quote
Old November 17th, 2010, 09:26 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: NY
Posts: 3
 
Device(s): HTC Incredible, on Verizon
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I called Verizon, and the tech support guy said to remove/replace the battery (reboot the phone). That seems to have worked.
boothby171 is offline  
Reply With Quote
Old November 26th, 2010, 04:09 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default My result

I was getting this too, on my samsung captivate and I found a solutiong that worked for me. This would always happen while I was on wifi but when I turn it off and start using 3G it starts working fine and after 5 min I can turn WiFI on again and it will start working as it's meant to.
cisco831 is offline  
Reply With Quote
Old January 1st, 2011, 07:24 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi all,

I went to Settings > Data Manager > Data Delivery > Data enabled -- and placed the check mark in its box. Now Market is functioning again. Hope this works for you.

I guess in my enthusiasm to stop all apps to save battery power, I disabled the data access over Mobile network.
FlyFishingGuy is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to FlyFishingGuy For This Useful Post:
Edd_o (January 23rd, 2011)
Old January 23rd, 2011, 09:13 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by FlyFishingGuy View Post
Hi all,

I went to Settings > Data Manager > Data Delivery > Data enabled -- and placed the check mark in its box. Now Market is functioning again. Hope this works for you.

I guess in my enthusiasm to stop all apps to save battery power, I disabled the data access over Mobile network.
This is exactly what I did. Thanks for the heads up.
Edd_o is offline  
Reply With Quote
Old May 1st, 2011, 07:43 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Location: London
Posts: 1
 
Device(s): Samsung Europa
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jmaty23 View Post
I was getting the same error message in the Android Market when I tried to download an app. To solve it, I opened the browser and navigated to a couple websites. (google, amazon, etc.) Then I closed the browser and went back to the Market and successfully downloaded the app. It's kinda of like training a dog to go outside and poop. You have to train the phone where to get it's internet.

This was using Verizon's 3G network and I had my credit card information saved in Google Checkout.

Hope this helps!
Thanks for your suggestionas I did exactly what you told and my phone really understood what I am trying to do. It really works atleast for my samsung Europa.

Thanks for your advice about training a mobile. I did that and got my phone back on the track.
SamGill is offline  
Last edited by teddyearp; April 9th, 2013 at 05:11 PM.
Reply With Quote
Old June 14th, 2011, 03:08 PM   #20 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: East Tennessee
Posts: 34
 
Device(s): Epic 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Confused

Quote:
Originally Posted by FlyFishingGuy View Post
Hi all,

I went to Settings > Data Manager > Data Delivery > Data enabled -- and placed the check mark in its box.
Which 'Settings' is this? I don't have a 'Data Manager' under settings. I have wireless and network, call settings, sound, display, etc. No 'Data Manager'.

Greg
gruzalskigr is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 6th, 2011, 10:13 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tks for the tips. I had inadvertently disconnected my wifi signal...now it's back and working great.
mayab is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 06:40 AM   #22 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by artnalex View Post
For the last two hours I have bee getting this notification when I try and access any application on my DROID:

"ATTENTION! A network error has occurred. Retry or cancel and return to the prev screen."

I can't even access the Internet!!! I even took the battery off and rebooted the phone... but to no avail.

Anyone else have this problem? What do I do here?
i have this problem too.
really sad n mad bout it.
i cant access any internet too....
can pls help~~~
ivanck is offline  
Reply With Quote
Old August 4th, 2011, 10:37 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Try shutting off wireless

I had the same problem. What worked for me was to shut off wireless access and force communication through the 3G. I still have a problem to figure out on my wireless, but at least I can access Market.
PaulintheWoods is offline  
Reply With Quote
Old October 19th, 2011, 07:46 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Guys I have found a possible cause of the problem! I had the same error you had for 3 days.. I was connecting successfully in several wifi routers with my android phone, but at home I had that problem.. I noticed something though and I have found a solution. All the passwords on the other wifis were including only numbers and the connection was ok. My password though was including numbers and letters too and there was a problem. So I changed my home password and I put only numbers in it and the problem resolved.. It worked on me. Try it you won't lose anything. Happy to help!
dexter_par is offline  
Reply With Quote
Old November 8th, 2011, 05:16 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My problem is simular but is not only the internet, unless the talk to text feature is connected to the internet. But if its WIFi related mine sometimes work and sometimes don't in the same wifi networks. I have tried all these suggestions of shutting off phone and or wifi. My connection never had any problems up until about 2 weeks ago, after another problem with my phone stopped. This other problem was my phone for a good portion of the day was thinking I was Georgia, Alabama when I am in Spokane, WA and this problem all of a sudden started and about 3 weeks later all of a sudden stopped.

Any Ideas?
crsna31 is offline  
Reply With Quote
Old November 9th, 2011, 01:51 PM   #26 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 972
 
Device(s): Droid X2
Carrier: Not Provided

Thanks: 64
Thanked 93 Times in 83 Posts
Send a message via ICQ to AngryHatter
Default

What apps were installed in the two week period?
Remove them?
Reset?
AngryHatter is offline  
Reply With Quote
Old November 10th, 2011, 06:00 PM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
 
Device(s): Galaxy Tab
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Has this been solved? It seems that it works for some people. I also get the same message. I don't have data manager under settings. Market application used to work with WiFi whether using 3G network or not. After a month in China with no access to 3G network, it suddenly stopped working. It worked for about a month with WiFi only. Now I cannot install anything on my Galaxy Tab, not even directly through the market website; it seems that Market application and Market website work together.

Any suggestions?

Thanks!
J Rosas is offline  
Reply With Quote
Old November 10th, 2011, 08:32 PM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

I started having this problem about two weeks ago also. I can get my phone to connect to my wifi without a problem. But I'm having problems connecting using my 3G. Today when I couldn't connect I turned off the wifi and turned on the 4G and it connected fine. But when I left 4G coverage my phone wouldn't connect. I went to the Sprint Zone app on my phone and it said there was a profile update available that might affect my network connectivity but my phone won't download it. It's very aggravating.
grep22 is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2012, 04:07 PM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think I may have an answer (just from my obsverations anyway).

I started getting the same error about a month ago on either WiFi or 3G. Rebooting wouldn't help at all. It went away but then happened again this week.

On my home internet, I use OpenDNS as my DNS server, as I find it faster than my ISP's DNS server.

Considering Android market probably has servers all over the world, possibly my phone was getting a wrong server IP because I was using a DNS server from another country.

So I changed my DNS server to googles public DNS server (8.8.8.8), and after I rebooted my phone, the problem went away!

The reason why it wouldn't work with 3G either is because my phone connects to WiFi first and it caches the DNS record of the market server and probably requires the local server in the country you reside.

Hope that helps for some people!
ianl12000 is offline  
Reply With Quote
Old March 8th, 2012, 09:30 AM   #30 (permalink)
New Member
 
jHaMeZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s): Samsung Galaxy SL i9003
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Possible Solution

Uninstall Best Wallpapers HD, thanks to getbes at xda forums ...
jHaMeZ is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 5th, 2013, 09:00 PM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Prob fix!!!

Hey guys

I just fix this prob...
I just reset the phone to it factory data reset on Settings>Privacy>Factory Data Reset
I may have suffer serious lost
But the market starts working (Note: Save the application on your sd card before you reset)

Hope this may help you guys....
Ccrl is offline  
Last edited by Ccrl; April 5th, 2013 at 09:02 PM.
Reply With Quote
Old April 9th, 2013, 05:16 PM   #32 (permalink)
A guide with guides
 
teddyearp's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Randle, WA
Posts: 2,286
 
Device(s): HTC® HTC6525LVW, Samsung® SCH-I515 & Motorola® XT907
Carrier: Verizon

Thanks: 713
Thanked 795 Times in 469 Posts
Default

Ccrl, welcome to the site !

Even though you answered in a thread over a year old, you have a good tip, one I had to do when my phone was only a couple of days old. Yeah, even though it can be a pain to lose some stuff, a factory data reset can fix a myriad of problems.

Thanks for the tip.
teddyearp is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid > Droid - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.