Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid > Droid - Support and Troubleshooting

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 18th, 2010, 01:30 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WiFi does not work

I have searched for answers on this for days and have not come up with anything. Does anyone have a fix for WiFi not working. I have reset all settings on droid and wireless router. WiFi comes on and recognizes WPA secured network, i put in the security key and hit connect, but nothing happens. Has anyone seen this?

Advertisements
tsgibson is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 18th, 2010, 02:02 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 38
 
Device(s): MOTO DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Don't know if you're using a custom ROM, but I've read that with some of them, WPA won't work.

Personally, I've never had any trouble with wifi.
anderson.mcdaniel is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2010, 02:07 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not using a custom rom.......standard droid with very few apps installed as of now. Thanks for the input.
tsgibson is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2010, 05:38 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You are not alone. There is a thread on the Motorola support forums about this: https://supportforums.motorola.com/message/78737
55 pages now without any resolution except for a few cases. In my case it's two Cisco/Linksys WAP54G's I cannot connect to. Hopefully this will be resolved with 2.1.
jaste is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2010, 06:01 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 27
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have no solution for your problem, other than at times, my wifi still shows a signal but it wont work. I can toggle the wifi on and off and it'll work for a minute, then stop working again. after that i just say **** it and turn wifi off and go on 3g
nate94gt is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2010, 09:16 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: OH
Posts: 64
 
Device(s): Motorola Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had a similar problem. I downloaded WIFI Analyzer and discovered that my four neighbors all had a secure network running on THE SAME CHANNEL as my own. I then changed my router from channel 11 to channel 7 and have since not had any issues... PS this also greatly increased my connection speed on my pc.
Not promising, but it worked for me.
ohvzwguy is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2010, 10:49 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
OZFive's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 73
 
Device(s): Motorola Droid --- OS Version: 2.2 Froyo --- ROM: Sapphire 1.0 ------- Theme: Black Bar Mod
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ohvzwguy View Post
I had a similar problem. I downloaded WIFI Analyzer and discovered that my four neighbors all had a secure network running on THE SAME CHANNEL as my own. I then changed my router from channel 11 to channel 7 and have since not had any issues... PS this also greatly increased my connection speed on my pc.
Not promising, but it worked for me.
I found 9 people using CH1 on my neighborhood. Went to Ch 8, No one was on it and hopefully it stays that way and it would be awesome if it allowed my Droid to stay connected to the WiFi signal. I will let you know what happend and if it does work, I owe ya a beer.
OZFive is offline  
Reply With Quote
Old January 19th, 2010, 10:46 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
OZFive's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 73
 
Device(s): Motorola Droid --- OS Version: 2.2 Froyo --- ROM: Sapphire 1.0 ------- Theme: Black Bar Mod
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well in about 3 min it will have been 24 hours from switching over to a unpopulated channel on my router and...... I have not been kicked off my Wifi once today! Seriously, it happened 3 to 4 times a day before! This is GREAT!

I said I would owe you a beer. I did pour you one out. But... someone walked up and claimed it. I tried to get it back, but I could not. So I poured another, and I will be damned if a friend of the first beer thief did not scoop that one up too from under my nose. So I tried one more. Well they must have called another friend because no sooner than I poured it, that it was snatched out of my hand. I really did try to get it back. But I just could not bring myself to do it. So if you can find me, come on over, join me and the thieves in having a cold frosty one.




OZFive is offline  
Last edited by OZFive; January 19th, 2010 at 10:46 PM.
Reply With Quote
Old January 20th, 2010, 01:43 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: San Diego CA
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

my belkin n+ is set to default channel 11. After using wifi analyzer i noticed that everybody in my neighborhood was using the same channel. Switched to channel 1 and my droid is working just fine now.

Thanks guys for helping me out again.
rezajune is offline  
Reply With Quote
Old January 20th, 2010, 09:43 AM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: OH
Posts: 64
 
Device(s): Motorola Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by OZFive View Post
Well in about 3 min it will have been 24 hours from switching over to a unpopulated channel on my router and...... I have not been kicked off my Wifi once today! Seriously, it happened 3 to 4 times a day before! This is GREAT!

I said I would owe you a beer. I did pour you one out. But... someone walked up and claimed it. I tried to get it back, but I could not. So I poured another, and I will be damned if a friend of the first beer thief did not scoop that one up too from under my nose. So I tried one more. Well they must have called another friend because no sooner than I poured it, that it was snatched out of my hand. I really did try to get it back. But I just could not bring myself to do it. So if you can find me, come on over, join me and the thieves in having a cold frosty one.




Quote:
Originally Posted by rezajune View Post
my belkin n+ is set to default channel 11. After using wifi analyzer i noticed that everybody in my neighborhood was using the same channel. Switched to channel 1 and my droid is working just fine now.

Thanks guys for helping me out again.
You're welcome. Hopefully a mod can work this info into one of the stickies.
ohvzwguy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 4th, 2010, 11:22 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Wisconsin
Posts: 11
 
Device(s): Motorola Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just wanted to bump this. Totally solved my problems and it took me forever to search it out. Mods please add this to tips and tricks.
Koop is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2010, 03:04 AM   #12 (permalink)
VZW Nexus Please!!!
 
UBRocked's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Ohio
Posts: 4,300
 
Device(s): See my signature...this section isn't big enough anymore!
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,796
Thanked 1,633 Times in 894 Posts
ubrocked@gmail.com
Default

Moved to Support & Troubleshooting Sub-Forum

This isn't really a "tip & tricks" thread but at least its in the best place for someone to find it via search or just browsing through the support forum if they are having a similar issue.
__________________
Myself: 2014 Kia Soul+, LG G3, Motorola Droid Razr M, Nexus 7 (2013), multiple Google TVs
Wife and Kids: Motorola Moto X, iPad 4th Gen, HTC Droid DNA, Galaxy Tab 3 (7"), iPhone 4S, Nexus 7 (2013)
Retired: HTC Droid DNA, Galaxy Nexus, Thunderbolt, Droid Pro, Fascinate, Motorola Droid 1, 3 & 4, Transformer TF101, Galaxy Tab (7" WiFi), Archos 70
UBRocked is online now  
Reply With Quote
Old June 7th, 2010, 07:23 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Columbus, OH
Posts: 4
 
Device(s): Motorola Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a similar problem but I switched my router from ONLY WPA-PSK [TKIP] to WPA-PSK [TKIP] + WPA-PSK [AES] and it immediately started working for the first time since I got the phone in December.
orkinman1075 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 03:10 AM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry Wifi issues

Hi

I have to say that Android is giving me the worst experience of any phone I've had. I'm using a Samsung Galaxy S with 2.1 and, while the hardware is excellent (nice camera btw), the software is just so bad.

My current issue is that wifi isn't being used unless my 3g connection completely disappears. Not 0 bars, but the red no-entry sign that appears when the phone just cant find the provider. Only then will it use wifi. I've tried new wifi APs, changing the channels, changing the AP mode (B/G/N etc), changing encryption types (AES etc). Nothing makes a difference.

I wouldn't mind too much but reception here is terrible so apps stop uploading, things slow down.

Any ideas why this might be? I can't imagine it's meant to happen.
oliverm is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 04:02 AM   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Sorry for the hijack. I pressed the wrong button in my fury

I'll post as a new thread.
oliverm is offline  
Reply With Quote
Old July 7th, 2010, 09:45 PM   #16 (permalink)
Member
 
loomer's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: New Jersey
Posts: 298
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Logitech Revue
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

I was having an issue with wifi, where I was able to connect to my home AP, but the signal strength would bounce up and down from poor to excellent every 5 seconds. I have Verizon FIOS, and their router has a channel setting "automatic". I took it off that, and put it on a solid channel, and VOILA problem solved.
loomer is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 12:09 PM   #17 (permalink)
New Member
 
dugpol's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile THanks!

I was having major difficulty getting my wifi to work on my droid 1 using my pc as an ad hoc wireless router w/ connectify. I'm so glad you posted this solution because it turns out i just needed to change the channel on my Intel(R) WiFi Link 5100 AGN; it was using channel 11 along w/ about 80 of my neighbors (i'm live in brooklyn)

if anyone else needs to mess with their Intel wifi link here's where i learned what to do

Intel® WiFi Products — How to access and configure advanced Wi-Fi adapter settings

thanks again!
dugpol is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid > Droid - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.