Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid X > Droid X - All Things Root
Droid X - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 15th, 2010, 10:04 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
longdaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rutledge, TN
Posts: 173
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 16
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default z4 root app not working

I can't seem to get this app to work it gets stuck on the spinning wheel then after a while it just freezes the phone any ideas?

Advertisements
__________________

longdaddy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 15th, 2010, 10:25 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
mxsjw's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,311
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 239
Thanked 173 Times in 127 Posts
Default

Settings > Applications > Development > Make sure USB debugging is checked?
mxsjw is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 10:31 AM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Burlington, VT
Posts: 381
 
Device(s): HTC One M8 (6/12/14), Droid RAZR MAXX (6/22/12-6/12/14), Droid X (10/20/10-6/22/12)
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 60 Times in 53 Posts
Send a message via ICQ to doniago Send a message via AIM to doniago Send a message via Yahoo to doniago
Default

When I ran z4 it took a -very- long time to finish (15-30 minutes). Others have reported that if you cycle the battery then run z4 it goes faster.

I think there's already a few threads about this, particularly in regards to the recent update?
doniago is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 10:37 AM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
longdaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rutledge, TN
Posts: 173
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 16
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mxsjw View Post
Settings > Applications > Development > Make sure USB debugging is checked?
It's checked
Quote:
Originally Posted by doniago View Post
When I ran z4 it took a -very- long time to finish (15-30 minutes). Others have reported that if you cycle the battery then run z4 it goes faster.

I think there's already a few threads about this, particularly in regards to the recent update?
What do you mean cycle the battery? Can you link me to some of those threads? thanks
longdaddy is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 10:42 AM   #5 (permalink)
Member
 
androy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: in my brain
Posts: 308
 
Device(s): Droid X w/CM7 & LG Ally w/Velocity 1.1
Carrier: Not Provided

Thanks: 72
Thanked 47 Times in 19 Posts
Default

Mine worked on the first try and took about 30 seconds with the latest OTA. It's weird that some people are having issues and some are not.

I did an SBF to stock then updated to the newest OTA. My whole system was completely stock when I ran z4root.. Maybe that's the problem?
__________________
CM4DX

AAAAAAAAAAWWWWWW YYYYYYEEEEEEEEAAAAAAAAA
androy is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 10:50 AM   #6 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Burlington, VT
Posts: 381
 
Device(s): HTC One M8 (6/12/14), Droid RAZR MAXX (6/22/12-6/12/14), Droid X (10/20/10-6/22/12)
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 60 Times in 53 Posts
Send a message via ICQ to doniago Send a message via AIM to doniago Send a message via Yahoo to doniago
Default

Quote:
Originally Posted by longdaddy View Post
It's checked

What do you mean cycle the battery? Can you link me to some of those threads? thanks
I mean take the battery out and put it back in, sorry I was unclear.

Did Z4 Root work for you after 2.3.340 ? - the major discussion regarding z4 and the recent update.
doniago is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 11:49 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
longdaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rutledge, TN
Posts: 173
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 16
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by doniago View Post
I mean take the battery out and put it back in, sorry I was unclear.

Did Z4 Root work for you after 2.3.340 ? - the major discussion regarding z4 and the recent update.
This worked like a charm took the battery out for a few seconds turn my phone back on it took a few seconds and rebooted and now i have root. thanks for the tip
longdaddy is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2010, 06:44 PM   #8 (permalink)
New Member
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For the life of me I can not seem to get z4root to work for me with the v2.3.340 OTA after I lost my root from updating. I tried the battery pull method... did not change anything. Z4 root still sits there with the spinning image while it says Running exploit in order to obtain root access... this happens when I select the permanent root option. Temporary root seems to complete through... but doesn't give me root access. Should I try the unroot option and then retry? Any other tips? Is anyone else having this issue?
DangerMouse is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2010, 06:47 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

Try uninstall, reinstall, root again.
colchiro is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2010, 07:03 PM   #10 (permalink)
New Member
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well looks like it worked this time... I don't know what the deal is with the z4 root but I've seen some people say it takes up to 2 hours, and some only 15 seconds.

More feedback on this subject HERE.

EDIT: I did not use the unroot method.
DangerMouse is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 20th, 2010, 07:10 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

I was one of the first ones to update to OTA 340. When I noticed root wasn't working, I clicked on "root" and after about 10 seconds the boot animation came up, but I was rooted.
colchiro is offline  
Reply With Quote
Old January 26th, 2011, 03:20 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up It worked!

The first time I tried it didnt work. It froze and I had to take the battery out and reboot. When I tried it the second time It worked!!!!
Tiffaneys is offline  
Reply With Quote
Old January 26th, 2011, 07:20 PM   #13 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 101
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 17 Times in 16 Posts
Default

It took a couple of hours the second to last time I ran it. The time after that, it crashed my phone. After rebooting, it completed in about a minute.
Riverman is offline  
Reply With Quote
Old January 26th, 2011, 08:54 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: unknown
Posts: 76
 
Device(s): droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 10
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

this app never worked for me.
i had to root the manual way via terminal emulator.
dblack9 is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 08:31 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The app works fine. You just have to be patient with it. I have a droid x.

My first try was a fail. It got "stuck" at the spinning wheel for about 2 minutes then I got impatient and pulled the battery early.

Second attempt worked fine. I selected permanent root, allowed the phone to do its thing for about 15 (maybe more) minutes, then the phone rebooted itself. Once done it was rooted fine. I knew because of the super user icon in my drawer.

Its been working fine since.
liltenou is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 11:45 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Palo Alto
Posts: 3
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same problem, all fixed now via terminal emulator.
levthane is offline  
Reply With Quote
Old February 4th, 2011, 06:00 AM   #17 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 311
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 17 Times in 15 Posts
Default

Z4 version 1.3 didn't work for me, but 1.0 did. Might try an older version of the app see if that works.
Eryl Flynn is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Eryl Flynn For This Useful Post:
CraigAD89 (June 11th, 2011)
Old June 11th, 2011, 11:46 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Z4Root Problems!

So when I first ran Z4root, I tapped 'temporary root,' and it seemed to work flawlessly.
I immediately installed some random Rom that looked alright from Clockworkmod. After some research, I really wanted to install the Rubix rom instead..
However my phone was no longer rooted and clockworkmod did not reboot my DX into Recovery mod, subsequently I could not install the rom.
Decided to run Z4root again however it did not work. Kept freezing, kept exiting, and even restarted my phone once however when I booted back up, phone was still not rooted. I literally went through the process about 15 times. Some BS, I know haha.
Anyways, finally installed z4root 1.1 instead of 1.3, put my phone into airplane mode, and it seems to have worked...
Still working on getting Rubix though. Good luck to all you z4root users.
CraigAD89 is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2011, 05:43 AM   #19 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 60
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 24
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

The first time I tried Z4, it was stuck for about 30 minutes. Since then I reboot prior to running it and since then I have never had it take more than a few minutes.
Aypse is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Aypse For This Useful Post:
Mikeyz (September 4th, 2011)
Old June 13th, 2011, 04:01 AM   #20 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I always get stuck on my first try. I have always just exited with the home button and reselected z4 from the app drawer. Works fine the second time every time. I guess everybody's DX is different.
TBoomer is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 13th, 2011, 07:47 AM   #21 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 30
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So i can z4 root with the ota gb?
chrisvr6 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2011, 08:00 AM   #22 (permalink)
not really so scary
 
scary alien's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Indy
Posts: 17,441
 
Device(s): LG Nexus 5, Samsung Galaxy Nexus, Asus Nexus 7, Moto Droid X, HTC Droid Eris
Carrier: T-Mobile

Thanks: 32,963
Thanked 14,995 Times in 7,360 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chrisvr6 View Post
So i can z4 root with the ota gb?
No.

Even GingerBreak won't root GingerBread for the X...you can only get root on the DX (currently) by installing the two-part, pre-rooted .zip from P3Droid.

Z4root will work on 2.2/Froyo, though.

[edit: although I am puzzled by CraigAD89's post above...was he on Froyo?]
scary alien is online now  
Last edited by scary alien; June 13th, 2011 at 08:30 AM. Reason: re-order my comments to make it more clear
Reply With Quote
Old June 13th, 2011, 08:25 AM   #23 (permalink)
Member
 
xmike's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 169
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 38
Thanked 24 Times in 20 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Aypse View Post
The first time I tried Z4, it was stuck for about 30 minutes. Since then I reboot prior to running it and since then I have never had it take more than a few minutes.
+1 for reboot phone after installing the app. Works for me everytime.
xmike is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xmike For This Useful Post:
Mikeyz (September 4th, 2011)
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid X > Droid X - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:01 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.