Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid X > Droid X - Support and Troubleshooting

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 20th, 2010, 01:04 PM   #1 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 3,957
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, HTC One S, iPhone 5s, Nook HD+, Nook Color
Carrier: Verizon and T-Mobile

Thanks: 131
Thanked 386 Times in 247 Posts
Default 2.2 Battery Manager Force Close

I'm getting an error in the battery manager in 2.2

I get that new battery icon in the battery manager. When I click on it, I get an error saying "process com.android.settings has stopped unexpectedly."

Anyone else have this issue (I know some people said it does work) or have any ideas what I might be able to look at to fix this?

lexluthor is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 20th, 2010, 01:15 PM   #2 (permalink)
Member
 
bosox2k1's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Williston, VT
Posts: 279
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 25 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lexluthor View Post
I'm getting an error in the battery manager in 2.2

I get that new battery icon in the battery manager. When I click on it, I get an error saying "process com.android.settings has stopped unexpectedly."

Anyone else have this issue (I know some people said it does work) or have any ideas what I might be able to look at to fix this?
I have same exact issue..
__________________
droid X ROOTED w FroYo!!!

bosox2k1 is offline  
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 01:19 PM   #3 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 3,957
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, HTC One S, iPhone 5s, Nook HD+, Nook Color
Carrier: Verizon and T-Mobile

Thanks: 131
Thanked 386 Times in 247 Posts
Default

Ok, sorry, but at least someone's in the same boat with me

Who else?
lexluthor is offline  
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 01:22 PM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

Me too:

http://androidforums.com/all-things-root-droid-x/154460-three-issues-so-far-2-2-quadrant-battery-stats-page.html

I also cannot get through a Quadrant test before it blacks out for good till I reset..
And my Android Market says an error has occurred Please try later every time I start it
just4747 is offline  
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 01:29 PM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

Doing a factory restore now for all this...
just4747 is offline  
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 01:29 PM   #6 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 3,957
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, HTC One S, iPhone 5s, Nook HD+, Nook Color
Carrier: Verizon and T-Mobile

Thanks: 131
Thanked 386 Times in 247 Posts
Default

Not sure what I did, but it's working now.

Here's some of the steps I did.

I used titanium to delete data for battery manager. I think froze and defrosted battery manager. I rebooted.

I thought after the reboot it still didn't work.

When I plugged in, it said something about night mode being on (I had set it to performance) right after I got 2.2.

I then when back in and it was working. Switched to performance and still working. Rebooting now to see if it's still working.

Hopefully, someone can figure out exactly which step fixed this.

EDIT:
Broken again after reboot

But, then I plugged in and then unplugged and it works.

I bet this is a bug everyone has.

So I guess after a reboot, just plug in quickly and you won't ever have this issue?!
lexluthor is offline  
Last edited by lexluthor; August 20th, 2010 at 01:36 PM.
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 01:49 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
chrlswltrs's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Seattle
Gender: Male
Posts: 6,741
 
Device(s): Nexus 4 w/ LTE
Carrier: T-Mobile

Thanks: 1,174
Thanked 1,786 Times in 1,163 Posts
Default

Mine hasn't had any problems at all, I really like it now that it is actually useful as opposed to the crap they had on 2.1
__________________
"Is life so dear, or peace so sweet, as to be purchased at the price of chains and slavery? Forbid it, Almighty God! I know not what course others may take; but as for me, give me liberty or give me death!"

-Patrick Henry, March 23, 1775
chrlswltrs is offline  
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 01:51 PM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

Just finished a factory restore,

so far they all work now after the restore (minus the Tesla app- maybe a compatibility issue with the app since other ppl have this issue too besides us), let's see if they still work after I do a Titanium restore...
just4747 is offline  
Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 02:32 PM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 171
 
Device(s): HTC Thunderbolt, Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 20 Times in 18 Posts
Default

i had this happen earlier too, i just did a reboot and its been fine since. I didn't have to plug in or anything.
travishamockery is offline  
Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 02:48 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast US
Posts: 72
 
Device(s): Droid X -- ... --> CM4DX --> MIUI --> OMFGB --> DarkSlideX --> LibertyGBv9 --> CM4DX-GB --> Sensei-M
Carrier: Not Provided

Thanks: 32
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by travishamockery View Post
i had this happen earlier too, i just did a reboot and its been fine since. I didn't have to plug in or anything.
Is it still working? Mine works for about 10 minutes after a reboot then starts force closing. Very frustrating and really don't want to do a factory reset. Besides are we 100% sure that a factory reset fixes this problem?
caveritt is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 21st, 2010, 03:51 PM   #11 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 201
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

Just an FYI, after it was working after my factory restore, it eventually started doing it again.

I'd say it happens about 50% of the times I try to go into it. So how can we fix this? It's hard to believe that not everyone will have this issue at some point since we are all using the same rom.
just4747 is offline  
Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 03:56 PM   #12 (permalink)
Member
 
FoxtrotUniform's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Washington State
Posts: 103
 
Device(s): Droid X (Rooted Froyo)
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 38 Times in 17 Posts
Default

As far as I'm concerned it's random when it wants to work or not :P I can't find any set instance to make it crash or not. It is pretty friggin sweet when it wants to work though. Now I can get rid of SystemPanel Lite since it seems to have issues ending some tasks now.
__________________
A hero appears...
Phone: Droid to the X (2.2 OTA)
Rom: apeX 1.0
Theme: NexTheme for apeX
FoxtrotUniform is offline  
Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 04:35 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast US
Posts: 72
 
Device(s): Droid X -- ... --> CM4DX --> MIUI --> OMFGB --> DarkSlideX --> LibertyGBv9 --> CM4DX-GB --> Sensei-M
Carrier: Not Provided

Thanks: 32
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

This is really frustrating the heck out of me as this is the only problem I am having with 2.2. Everything else is perfect, but this one little bug is like the thorn in my side!
caveritt is offline  
Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 04:38 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast US
Posts: 72
 
Device(s): Droid X -- ... --> CM4DX --> MIUI --> OMFGB --> DarkSlideX --> LibertyGBv9 --> CM4DX-GB --> Sensei-M
Carrier: Not Provided

Thanks: 32
Thanked 3 Times in 3 Posts
Sad

Does everyone that has this problem confirm or deny if they have the battery left widget? Just saw over at MyDroidLife that someone is saying they fixed this problem by removing that widget. I am testing now.

<EDIT>
Close to an hour later and is still no problems with the BM. Really starting to think it might have been the battery left widget.

<EDIT>
Still happening
caveritt is offline  
Last edited by caveritt; August 21st, 2010 at 06:37 PM.
Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 09:39 PM   #15 (permalink)
Member
 
FoxtrotUniform's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Washington State
Posts: 103
 
Device(s): Droid X (Rooted Froyo)
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 38 Times in 17 Posts
Default

Ah bummer. I do use that widget and was about to uninstall it :\
FoxtrotUniform is offline  
Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 10:16 PM   #16 (permalink)
Junior Member
 
DrWurm's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Cal Poly: San Luis Obispo
Posts: 58
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

Mine only seems to work when plugged in.
DrWurm is offline  
Reply With Quote
Old August 22nd, 2010, 05:39 AM   #17 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 451
 
Device(s): Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 37
Thanked 89 Times in 45 Posts
Default

It's the same with me... sometimes it'll work, sometimes it'll FC. At this point, I cannot detect a pattern. Obviously, there has to be something tripping it up under certain conditions. But before we can try to fix it, we need to know what those conditions are!
Travisimo is offline  
Reply With Quote
Old August 22nd, 2010, 01:08 PM   #18 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 124
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 40 Times in 19 Posts
Default

I had this issue on my first 2.2 install. I've since sbf'd, rerooted using birdman's guide, and update.zip'd. I haven't had this issue since reinstalling. I've had 1 or 2 instances of LauncherPro hanging at boot, but that hasn't been an issue lately.
humungus is offline  
Reply With Quote
Old August 25th, 2010, 02:32 PM   #19 (permalink)
Junior Member
 
acmonster's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 54
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 57
Thanked 53 Times in 30 Posts
Default

Bump to the top. I updated to 2.2 the morning it was released. Other than that i keep my phone pretty stock. I have root and all original programs. I deleted Battery Left Widget but still have this problem. Mine is almost 80% force close and 20% working.

Anyone fix this issue yet?
acmonster is offline  
Reply With Quote
Old August 25th, 2010, 02:52 PM   #20 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: CA
Posts: 327
 
Device(s): Razr Maxx, back up Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 22
Thanked 20 Times in 20 Posts
Default

I'm loving froyo but this is pretty much the only issue I have. It was perfectly fine yesterday, but its come back this morning. I think it may have something to do with the level of battery-- I only see it when my battery is full, like 90% and up. It could be that the program force closes when theres nothing to measure or its uncertain of the percentages of what is affecting the battery.
Exiled is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 29th, 2010, 08:19 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same Problem Here...

I'm rooted on the DX. Updated to 2.2. Getting a FC error when checking battery usage. It's pretty hit or miss on mine. I've noticed that if I connect either via USB at Charge Only or AC adapter then disconnect I can open the usage status if I do so immediatlely. If I wait a short period of time and try it no longer works. But that's not the case every time. It's very sporadic.

Any ideas/suggestions?

Everything else works fine by the way. One thing I have not tried is a full charge and rundown of the battery since I've upgraded to 2.2. Not sure if that will help but I'm out of ideas over here.
rolltide1 is offline  
Reply With Quote
Old August 30th, 2010, 01:20 AM   #22 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 80
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I have the same problem. I went back and reflashed everything, wiped agan and it was working fine for a couple of days, but now I get a fc.
farrellcollie is offline  
Reply With Quote
Old September 12th, 2010, 08:56 PM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default add me to the list...

Quote:
Originally Posted by lexluthor View Post
I'm getting an error in the battery manager in 2.2

I get that new battery icon in the battery manager. When I click on it, I get an error saying "process com.android.settings has stopped unexpectedly."

Anyone else have this issue (I know some people said it does work) or have any ideas what I might be able to look at to fix this?
I'm also experiencing this...sorry, i don't have any useful info on how to resolve the problem, just thought i'd chime in...
gehx is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 03:09 PM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have this issue too, is there any solution for this?
skbest11 is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 04:39 PM   #25 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,852
 
Device(s): HP TouchPad, Samsung Galaxy Note II, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 833
Thanked 1,810 Times in 1,403 Posts
Default

I had the same issue until I cleared my cache and did a system reset: for everyone that updated to 2.2 take a look at this...it should help

It's possible the cache clearing might have fixed it and would be a LOT easier than reinstalling all your apps and accounts.
colchiro is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 08:53 PM   #26 (permalink)
Member
 
Justintoxicated's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 265
 
Device(s): Droid-X.
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 32 Times in 28 Posts
Default

I have the issue, plugging the phone in and then unpluging it from my computer fixes it every time, until next time.

Going to wait to see if the wipe actually permanently fixes it, cause plugging it in and unplugging it is a much easier temporary fix.
Justintoxicated is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 12:48 PM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Seems that this only works when it wants to. I guess it wouldn't be verizon if there wasnt at least one thing jacked up on the phone. I've been through 4 x's now, everything from non working camera to non functioning microphone.

When I got my last one via fed ex, the driver kinda laughed and said that verizon, more specifically, verizon replacements, is one of their largest accounts.
I honestly don't think there is ANY quality control. Otherwise, how could they send out a phone with a non working camera (total black screen), and a phone that clearly had a non working microphone...

Obviously, I expected customer service to go downhill as they become more of a monopoly, that's econ.101. But constantly replacing phones just because their quality control sucks has got to be affecting their bottom line.

I know this post kinda goes off on a tangent, and should likely get its own thread.

I'd love to hear about other cases where big v has dropped the ball.
granitemon is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 04:56 PM   #28 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

I never had this issue until today, and that was after I rooted my phone.
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 11:15 AM   #29 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

Bump,

Anyone have a fix for this? Factory reset did not fix the problem. Should I call Verizon for a replacement?

Also, is there an app I can download to just replace this for now until its resolved?
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 11:38 AM   #30 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 77
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 25 Times in 13 Posts
Default

Do a full cache partition wipe (not just a cache clear of the Battery Manager App).

1. Hold the "home" button while powering on your phone
2. Keep holding "home" until the little android guy comes up with an "!"
3. Hit the search button to bring up the menu
4. Use the up/down volume rocker keys to navigate the menu. Go to wipe cache partition
5. Use the camera button to select
6. Once that completes, reboot the phone through the menu option
cosmosan is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 1st, 2010, 11:53 AM   #31 (permalink)
Member
 
androy's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: in my brain
Posts: 308
 
Device(s): Droid X w/CM7 & LG Ally w/Velocity 1.1
Carrier: Not Provided

Thanks: 72
Thanked 47 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Trooper View Post
I never had this issue until today, and that was after I rooted my phone.
I'm not rooted at the moment and I have the same problem. I've tried doing a full cache partition wipe, I cleared the cache under the Battery Manager App and have done factory resets. It works for a little while but it always seems to come back but then it works again after a couple of tries. Weird.

Quote:
Originally Posted by granitemon View Post
Seems that this only works when it wants to. I guess it wouldn't be verizon if there wasnt at least one thing jacked up on the phone. I've been through 4 x's now, everything from non working camera to non functioning microphone.

When I got my last one via fed ex, the driver kinda laughed and said that verizon, more specifically, verizon replacements, is one of their largest accounts.
I honestly don't think there is ANY quality control. Otherwise, how could they send out a phone with a non working camera (total black screen), and a phone that clearly had a non working microphone...

Obviously, I expected customer service to go downhill as they become more of a monopoly, that's econ.101. But constantly replacing phones just because their quality control sucks has got to be affecting their bottom line.

I know this post kinda goes off on a tangent, and should likely get its own thread.

I'd love to hear about other cases where big v has dropped the ball.
Tell me about it. I've been through 3 or 4 phones already.. Some had the earpiece buzz, some had dead pixels and another had bad audio in my recorded videos. Plus, on top of that, Verizon sent me an Incredible by accident and 2 refurbs when they promised that they would be brand new. Im actually waiting for the fedex truck now hoping to finally get a perfect condition X.

Maybe if they actually put enough bubble wrap in those Fedex boxes I wouldnt be having those problems. Their shipping department sucks.

Oh well.. The X is the only phone I want at the moment, so it is what it is, I guess.
androy is offline  
Last edited by androy; October 1st, 2010 at 12:14 PM.
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 12:12 PM   #32 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 25
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I did a full cache partition wipe yesterday and am still having this problem with the Battery Manager.
maroonsloth is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 12:28 PM   #33 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by maroonsloth View Post
I did a full cache partition wipe yesterday and am still having this problem with the Battery Manager.
Ditto. Ive also done a factory reset. No dice.

Funny thing is I was fine until I rooted.
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 12:51 PM   #34 (permalink)
Member
 
Justintoxicated's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 265
 
Device(s): Droid-X.
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 32 Times in 28 Posts
Default

I did the data wipe and things have improved. Upon reboot I can no longer get the Status. I need to once again plug it into my computer, wait a min then unplug it.
Now it seems to last until the battery dies, or until I reboot the phone. Then the problem is back. Also I'm rooted.
Justintoxicated is offline  
Last edited by Justintoxicated; October 1st, 2010 at 12:53 PM.
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 01:46 PM   #35 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 77
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 25 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by maroonsloth View Post
I did a full cache partition wipe yesterday and am still having this problem with the Battery Manager.

Hmm... It seemed to have solved my force close issue, although I'm sure it could come back at any time based on what you guys are seeing.

I also had issues with the camcorder app not working and just going back to the home screen. This was also fixed after a full cache partition wipe...
cosmosan is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 01:57 PM   #36 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

Well I've read all this stuff about people plugging it in, unplugging etc and that it happens when the phone has been unplugged. At first I thought they just meant plugging the phone into a pc for charging etc, but apparently its happening with wall charging too.

I still wonder if its something with the pc plug in. I never had a fc with the battery manager until I rooted, and THAT was the first time this phone was ever plugged into a pc.
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 02:22 PM   #37 (permalink)
Senior Member
 
mxsjw's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,311
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 239
Thanked 173 Times in 127 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Trooper View Post
Well I've read all this stuff about people plugging it in, unplugging etc and that it happens when the phone has been unplugged. At first I thought they just meant plugging the phone into a pc for charging etc, but apparently its happening with wall charging too.

I still wonder if its something with the pc plug in. I never had a fc with the battery manager until I rooted, and THAT was the first time this phone was ever plugged into a pc.
You know, come to think of it...mine only force closes after I've had it plugged into the pc. Reboot, it corrects it's self, and stays corrected until I plug it into a puter again.
Wall charging does not cause the FC for me.
mxsjw is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 02:35 PM   #38 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mxsjw View Post
You know, come to think of it...mine only force closes after I've had it plugged into the pc. Reboot, it corrects it's self, and stays corrected until I plug it into a puter again.
Wall charging does not cause the FC for me.
Are you rooted?

I'm rooted now, but I've not been able to get into my battery manager all day today. Just charged via the wall charger last night.
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 02:57 PM   #39 (permalink)
Senior Member
 
mxsjw's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,311
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 239
Thanked 173 Times in 127 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Trooper View Post
Are you rooted?
No, not yet.
mxsjw is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 03:05 PM   #40 (permalink)
Senior Member
 
eraursls1984's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: FL
Posts: 800
 
Device(s): Note 2 RAZR MAXX Bionic Thunderbolt Droid x
Carrier: Not Provided

Thanks: 76
Thanked 77 Times in 68 Posts
Default battery manager not working OTA 2.2

For the last 2 days battery manager has not been working, here's a screenshot of what it says when I attempt to open it, any ideas how to fix it? And yes, I have done about 3 reboots
eraursls1984 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 1st, 2010, 03:11 PM   #41 (permalink)
Member
 
mchung53's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles
Posts: 160
 
Device(s): Samsung Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 24
Thanked 21 Times in 16 Posts
mikechung53
Default

I think it's a common issue with 2.2 2.2 Battery Manager Force Close
__________________
@bruinmike53
mchung53 is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 03:11 PM   #42 (permalink)
Junior Member
 
chammer's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 25
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
chris.hammer
Default

Rebooting usually works for me. I've found no other way to clear up this issue. Very very annoying for sure. More annoying is the fact that the time unplugged is reset upon reboot making any chance at calculating average battery time a guessing game.
chammer is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 03:22 PM   #43 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 3,957
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, HTC One S, iPhone 5s, Nook HD+, Nook Color
Carrier: Verizon and T-Mobile

Thanks: 131
Thanked 386 Times in 247 Posts
Default

Merged the new posts with this thread.
lexluthor is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to lexluthor For This Useful Post:
mxsjw (October 1st, 2010)
Old October 1st, 2010, 03:26 PM   #44 (permalink)
Senior Member
 
eraursls1984's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: FL
Posts: 800
 
Device(s): Note 2 RAZR MAXX Bionic Thunderbolt Droid x
Carrier: Not Provided

Thanks: 76
Thanked 77 Times in 68 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chammer View Post
Rebooting usually works for me. I've found no other way to clear up this issue. Very very annoying for sure. More annoying is the fact that the time unplugged is reset upon reboot making any chance at calculating average battery time a guessing game.
Rebooting doesn't work for me, I tried once yesterday and twice today. the best part is that they disabled task killers, now we have no way to control those pesky apps
eraursls1984 is offline  
Last edited by eraursls1984; October 1st, 2010 at 03:28 PM.
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 03:51 PM   #45 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

Rebooting does not work for me either. Nothing has.

Is Moto going to fix this? Has anyone called VZW to complain?
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 04:32 PM   #46 (permalink)
Member
 
Mays24's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Northern California
Posts: 205
 
Device(s): Droid X
Carrier: Not Provided

Thanks: 79
Thanked 14 Times in 10 Posts
Default

This fix was originally posted by Fabolous. Never have the force close any more after doing this:

"Try going into the 'sd card and phone storage' menu first, and then into battery manager."

Fixed it for me.
Mays24 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mays24 For This Useful Post:
kenkomal (October 17th, 2010)
Old October 1st, 2010, 04:54 PM   #47 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mays24 View Post
This fix was originally posted by Fabolous. Never have the force close any more after doing this:

"Try going into the 'sd card and phone storage' menu first, and then into battery manager."

Fixed it for me.
Nothing works for me.

May try yet another factory reset.
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 05:30 PM   #48 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
 
Device(s): Droid X (Rooted)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've tried all of these fixes as well. Battery manager quit working after the 2.2 OTA before I rooted my DX and continues after the root. It's extremely annoying.
joe1138 is offline  
Reply With Quote
Old October 1st, 2010, 09:06 PM   #49 (permalink)
Senior Member
 
Trooper's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,697
 
Device(s): Droid Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 1,726
Thanked 675 Times in 462 Posts
Default

For those having issues, how many of you have LP installed?
Trooper is offline  
Reply With Quote
Old October 2nd, 2010, 11:02 AM   #50 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 391
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20
Thanked 89 Times in 56 Posts
Default

I did a COMPLETE wipe of my phone, SD card, EVERYTHING. I turned off auto backup and restore and rebuilt my apps and such from scratch without Launcher Pro (I'm waiting until he re-writes it) or any 3rd party widgets except Weatherbug. I'm still 100% stock blur... I still get the battery details force close when I have recently unplugged. I'm assuming at this point it is a bug because I only need a few minutes of usage and the FC won't happen ever again until I try it RIGHT AFTER I unplug it...
kenn is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid X > Droid X - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.