Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Epic 4G > Epic 4G - All Things Root
Epic 4G - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 15th, 2011, 03:13 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bricked my Epic4g

Thanks so much in advance for any time and help!

I have bricked my Epic4g running EI22, honestly, in attempt to root the phone. I was following YouTube instructions from QBKing77 (gives very detailed instructions which I followed and has lots of good comments, so must be specific to my phone/experience) and was on the step of using Odin to upload ACSRecovery when Oden reported as FAIL! and my phone now will only turn on to a screen with an exclimation point in a triange sign between a phone and computer symbol. When I use camera+volume+power it again only turns onto this screen. I attempted to reset the phone to factory settings but Odin again will only report back with FAIL! message when trying to load factory pit and tar files, as Odin will not upload anything at this point and is not working. Today I purchased a new USB and using a different cable as well as deleting and redownloading all involved software and files have not helped. Sprint refused to reset the phone (understandibily so..) and I am on the verge of putting in an insurance claim and dropping the $100 for a new one but was wondering if the pros here had any recommendations.

I actually went to the RadioShack in the mall (before I went to Sprint) and the associate recommended I check out this site.

Thanks again,
Matt

bdt52 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 15th, 2011, 03:18 PM   #2 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Should have noted the phone will boot into download mode with 1+power buttons but as mentioned Odin reports FAIL! on any attempts to do anything and phone restarts with previously mentioned error display. Thanks..
bdt52 is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2011, 10:18 PM   #3 (permalink)
Usually off topic
 
Join Date: Jul 2010
Location: FG
Posts: 10,465
 
Device(s): Gnex N7
Carrier: Not Provided

Thanks: 2,166
Thanked 4,976 Times in 3,268 Posts
Default

Welcome to AF

I am going off of reading some other threads. Try reinstalling your drivers to see if that helps, that appears to resolve the issues sometimes from what I can tell. Hopefully someone with your phone will see your posts and can give you some futher advise.
__________________
Forum Gaming
Yeahha is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Yeahha For This Useful Post:
bdt52 (December 16th, 2011)
Old December 16th, 2011, 09:18 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
 
Device(s): Epic 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Was the memory card in or out? I can't help much (just rooted my phone last night), but I had read to take the memory card out, so I did.
You may also want to poke around xda-developers forum.
bestcee is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bestcee For This Useful Post:
bdt52 (December 16th, 2011)
Old December 16th, 2011, 10:02 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: WI
Posts: 667
 
Device(s): Motorola Droid, Samsung Epic 4G, Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 26
Thanked 76 Times in 69 Posts
Default

Is Odin even recognizing the phone? You may want to try something as easy as a different computer.

What OS do you have on the computer you attempted to use ODIN on?
icecold is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to icecold For This Useful Post:
bdt52 (December 16th, 2011)
Old December 16th, 2011, 11:40 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,924
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 486
Thanked 1,868 Times in 1,300 Posts
Default

Is your Firewall on ? Did you try Odin on another PC or another USB Port ?.I wore out three USB ports with odin .Try another port and switch off firewall .
Please mention OS as icecold said .
Tresezk is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Tresezk For This Useful Post:
bdt52 (December 16th, 2011)
Old December 16th, 2011, 03:15 PM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks all for the replies. I'm at work and can't do anything with it now, and just received my replacement phone today but I would like to know where I went wrong and as dumb as it sounds am still considering rooting the new one although I probably won't..

*I have reinstalled the drivers twice while trying to work through it.
*My operating system is Windows 7 (Starter).
*The memory card was IN, with the needed files for root and rom I was going to use (now that I think about it, this may have been an issue but I didn't see harm in having the files on there ready to go as long as I didn't use them before the step.)
*Odin did recognize my phone and allowed me to put on the first kernal which was needed because I have EI22 (video indicated this as the first step if I had Gingerbread). The firewall is on.

In the instructions I was following it didn't mention to take the card out I didn't even think of it. Maybe that is where I went wrong..

Thanks again
bdt52 is offline  
Reply With Quote
Old December 17th, 2011, 07:27 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 60
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm relatively new at this as well but as long as you were getting SOMETHING on your screen you weren't "bricked". There was likely a way out of where you were but if you already got your replacement it doesn't really matter anymore. A similiar thing happend to me while rooting, I thought Odin was done and I unplugged my phone prematurely. I had nothing on my screen, wouldn't boot up at all, but the screen was on...just black. Doing a battery pull while holding download +1 somehow miraculously put it into download mode and I was able to recover. Sounds to me like you had a bad file somewhere if I had to guess. What boxes did you have checked in Odin?
amberb53 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Epic 4G > Epic 4G - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.