Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Epic 4G > Epic 4G - Support and Troubleshooting

New Forums: Nexus 6 | Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 5th, 2011, 06:42 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Epic 4g Tether

Ok trying to get tether to work on the epic 4g. I have looked in previous posts but nothing new is available.

I have tried both pdanet and easytether with no success. They both will log on for 30 seconds and then get kicked off. Im running a brand new epic 4g with no task killers etc.. I do not want to root the phone because I rooted the last droid I had and I got sick of trying to find the right programs/fixes just to get the normal stuff working.

Any help would be great

Pdanet gives an error code 2

and easy tether states the phone has been unplugged or usb failed


Im thinking sprint did something to not allow it to work???

Thanks in advance.

Advertisements
kmlazerith is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 9th, 2011, 01:01 PM   #2 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can get it to work on my laptop running windows 7 32bit no problem, it just wont work on my 64bit desktop.

Any thoughts??

Yes I have the 64bit drivers installed on the desktop....
kmlazerith is offline  
Reply With Quote
Old April 3rd, 2011, 06:14 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Pretty much since the new OS download, I can only get PDANet to connect for about 30 seconds, then it drops the connection. I can turn it off then back on and it reconnects fine again, then drops again after less than a minute.

My guess is Sprint stuck some code in to catch the "free" tetherers and kick us off to force us to pay for their wireless hub service.

Can anyone confirm or refute this? Hopefully PDANet will come up with a work around.

Greg
greg099 is offline  
Reply With Quote
Old April 4th, 2011, 01:47 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Tacoma, WA
Posts: 19
 
Device(s): Samsung Epic 4g, husband - HTC EVO
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

we have easytether on our evo and by default the epic too (since we share a gmail account any apps paid on one phone is available on both). We never got it to work right with the epic. 64bit as well, downloaded the drivers and de nada We tried prior to the OTA update, was still on 2.1, so I don't think the update was the issue.
snowdream is offline  
Reply With Quote
Old April 9th, 2011, 11:50 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have same problem. Worked fine in 2.1. OS is Win7 x64.
n2the_void is offline  
Reply With Quote
Old May 18th, 2011, 09:00 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm able to use pdanet via bluetooth DUN. USB connectivity is problematic... ever since I loaded PDAnet I've been experiencing issues with USB connectivity.

I only have usb debugging as an option in settings. There are no others and my phone no longer kicks a screen or recognizes that it is connected to a computer via usb.

I run a Mac Pro and a PC with Win7-64 Premium

-Ted
tbudzich is offline  
Reply With Quote
Old May 23rd, 2011, 06:49 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
 
Device(s): Samsung Epic 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

are you folks paying the $30 extra monthly fee that Sprint charges for hotspot and wired tethering?
phrnk is offline  
Reply With Quote
Old May 23rd, 2011, 11:42 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kmlazerith View Post
Ok trying to get tether to work on the epic 4g. I have looked in previous posts but nothing new is available.

I have tried both pdanet and easytether with no success. They both will log on for 30 seconds and then get kicked off. Im running a brand new epic 4g with no task killers etc.. I do not want to root the phone because I rooted the last droid I had and I got sick of trying to find the right programs/fixes just to get the normal stuff working.

Any help would be great

Pdanet gives an error code 2

and easy tether states the phone has been unplugged or usb failed


Im thinking sprint did something to not allow it to work???

Thanks in advance.
My problem isn't with tethering for web access...I get the same problem when I'm trying to connect USB Mass storage from my Epic to my MacBook Pro (64 byte version) to move files from my computer to the cell phone or vice versa. It will connect and I can read my android storage card...but then about +60-120 seconds later I get an error message on my MAC that the "The disk was not ejected properly, always eject a disk before unplugging it or turning it off." What gives??? This just started two days ago and I've had my updated software on my Epic 4G for some time now. I also run Windows 7 via VM virtual machine occasionally while the phone is connected.
genetics_jo is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Epic 4G > Epic 4G - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:33 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.