Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Droid Eris > Eris - Support and Troubleshooting

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 13th, 2009, 05:42 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default most youtube videos not working after update

Ever since my update I get a message that I the phone cannot play the video. Some play in low quality but when you try high quality it says it can't play it. I just go to the music category and most of the top videos I no longer can view. Did they change something with the update to prevent youtube videos from playing. A very low percentage play.

I'm using the youtube app on the menu.

Advertisements
bbrad is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 13th, 2009, 05:49 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 49
 
Device(s): Eris from a Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to Bravo311
Default

Had this problem even before the update. Using the pre-installed youtube app won't play vids, but I can see vids through the browser.
Bravo311 is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2009, 06:01 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 51
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm. I had no problems with the app before the update. I'll have to try the browser. The app WAS really nice.
bbrad is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2009, 09:23 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
falexs's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: AZ
Posts: 67
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I started having this issue just a little bit ago. Got home, tried to play the vids. that gave the same error using WiFi, and it worked. Kinda sucks that I now can't see the while only using 3G.
falexs is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2009, 09:45 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I noticed this too. I just got my Eris today and in the store two days ago I could access one of my youtube videos, but now, at home - the first 5 times I tried I could not access it, then it let me access it once and now it won't let me again. What is going on??
jane27 is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2009, 09:49 PM   #6 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Clinton, TN
Posts: 122
 
Device(s): HTC Eris on GSB 2.8
Carrier: Not Provided

Thanks: 16
Thanked 16 Times in 11 Posts
Default

Had the update for 2 days and no problems with youtube through the app
nathanirwin311 is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 10:25 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 95
 
Device(s): Droid 3
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just noticed this issue as well. I didn't have any trouble before the update, but now I'm having the exact same problem as the OP--most play in low quality (though some will not), and of those that play in low quality, less than half will play in high quality.

I tried closing other programs, clearing the YouTube cache... that seemed to help, it then allowed me to open a video (in low quality) it previously wouldn't let me play at all--but it still wouldn't allow high quality.

Watching on a wi-fi network does seem to allow more videos to play.
__________________
The truth will set you free. But not until it is finished with you.
entelechy3 is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 01:48 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, same thing happens to me. I can view most videos in low quality, and some in high, but not nearly what I used to. I sent VZ an email about it, Iíll post something if/when I hear back.

At worst, it might be a bug we will have to suffer through until the upgrade to 2.xx is released.
ErisJnkie is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 02:36 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh man I have been experiencing this same issue ever since I received the update....does anyone have any ideas/solutions? Driving me nuts that I cannot view majority of youtube vids on the stock app....
ChrisC is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 03:37 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iowa
Posts: 51
 
Device(s): HTC Eris 2.1 v2
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default

Just joined and was having the same problems. Went through a bunch of stuff and no luck. Just turned the phone all of the way off. Removed the battery then re-installed a minute later. Fired up my Eris and so far 5 videos have worked flawlessly. Just a note. Not sure if this is a fix but it's working so far for me.
coolerinthecorner is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 14th, 2009, 03:41 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I actually tried restarting my phone, battery pull, etc....also went to the VZ store and did a factory reset there and still no luck. I've been looking around and noticed that users who have an HTC Hero are also experiencing this same issue...

I tried viewing the identical videos on my brother's Moto Droid and they work flawlessly...

Another interesting thing is I used the model phone (Droid Eris) they had in the store and that also could not open alot of the Youtube videos! What gives...
ChrisC is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 03:57 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iowa
Posts: 51
 
Device(s): HTC Eris 2.1 v2
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default

Sorry to hear that Chris. I'm on my 10th video so far and no problems. Over 3G not my wi-fi. Oops, #11 now and working great. I feel your pain. I'm not really sure what to suggest. Everyone seems to be having glitches of one sort or another. I know it's a pain.
coolerinthecorner is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 03:58 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by coolerinthecorner View Post
Just joined and was having the same problems. Went through a bunch of stuff and no luck. Just turned the phone all of the way off. Removed the battery then re-installed a minute later. Fired up my Eris and so far 5 videos have worked flawlessly. Just a note. Not sure if this is a fix but it's working so far for me.

This SEEMS to have helped a LITTLE.

I tried a video from youtube, and it would not play, even in low quality. I tried the same video over and over, and on the FOURTH try, it finally played, and then it played on HQ.

So, it might work if you keep hitting the same stupid video, but this is embarrassing if I ever want to show an iPhone user how cool my phone is.

Verizon wrote back, by the way, and told me to contact YOUTUBE if I had any problems.

What idiots.
ErisJnkie is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 04:47 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sure enough, me too. First played just fine, then tried to replay same vid, etc and "cannot play this.."
I did the powerdown and battery pull, seems fine now.
Hopefully it stays fine!
Thanks for the tip.
JackButler is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 05:07 PM   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iowa
Posts: 51
 
Device(s): HTC Eris 2.1 v2
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default

Not sure if it was a tip or just luck but I do notice that going back and trying the video over and over a few times, that it finally pops up and plays normally. Since I'm paying for unlimited data I generally use the network and I think an awful lot of the lag and drag is simply due to network limitations. My phone doesn't seem to like my home wi-fi network set for 11n. Locked 2.4GHz seems to work fantastic everywhere else but this phone hates having to switch between the 5 and 2.4GHz bands. Just drops and I have to turn things on and off. Hope this gets fixed with 2.0. That probably belongs in another forum but I just couldn't help myself. Anyway, had my Eris for a month now and it's still cool.
coolerinthecorner is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 06:04 PM   #16 (permalink)
Senior Member
 
mcbtrain929's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: ChiTown
Posts: 918
 
Device(s): Samsung Galaxy Note LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 107
Thanked 137 Times in 67 Posts
Default

same here. before the update, never had 1 problem with vids on youtube thru the app. now, just tried about 5 videos in a row, all wouldn't play.
mcbtrain929 is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 06:14 PM   #17 (permalink)
Junior Member
 
WhenForever's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: MI
Posts: 34
 
Device(s): Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
whenforevercomes816@gmail
Default

Same problem, worked fine before the update, love this app and use it all the time but now it doesnt work. Tried pulling the battery but had no luck, still wouldnt play

this is annoying!
WhenForever is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 06:27 PM   #18 (permalink)
Junior Member
 
SuperStuff's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: North Carolina
Posts: 91
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Saw this problem, but seems to be working okay now. Not sure what I did different.


Spoke too soon. LOL... Looks like I still get the error sometimes, but not all the time.
SuperStuff is offline  
Last edited by SuperStuff; December 14th, 2009 at 06:34 PM.
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 06:34 PM   #19 (permalink)
Senior Member
 
mcbtrain929's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: ChiTown
Posts: 918
 
Device(s): Samsung Galaxy Note LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 107
Thanked 137 Times in 67 Posts
Default

did the battery pull, still not working. i sent htc a message thru twitter. i recommend anybody with this problem to do the same to make sure they are aware of this and can fix the problem.
mcbtrain929 is offline  
Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 07:01 PM   #20 (permalink)
Member
 
Peaser's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 103
 
Device(s): Verizon Eris Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Same problem here. I tried with two of my own videos that are on youtube. One worked fine after converting to hi-def on the Eris and the other wouldn't work. They are both my videos, recorded and uploaded exactly the same. Not sure what's going on, but it's annoying.

Also noticed the log in problem. I have two YouTube channels but it won't let me log in for the second one.
Peaser is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 14th, 2009, 07:43 PM   #21 (permalink)
Junior Member
 
falexs's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: AZ
Posts: 67
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I was able to play the troublesome videos on the browser and it worked. (I was using the 3G network.

Guess that Youtube app bit the dust after the update.
falexs is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2009, 08:59 AM   #22 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can play Youtube videos on the browser as well, but if you watch through the browser, the quality is horrible and you can't choose "High quality" like you can through the app.
All I'm saying is, we bought this phone with the stock Youtube app as part of this phone's options...HTC and/or Verizon really should step up and look into this. At VZ, I got the idiot response of, there must be issues with the OS (1.5) and the Youtube app. well....it was working fine before the update...sooooo....what does that mean?? I called HTC and got no help either, they told me, well, try to do a reset. Soft, hard, whatever..I told them I did both, had no answer for me.

Frustrating.
ChrisC is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 11:53 AM   #23 (permalink)
Junior Member
 
Termin8's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 69
 
Device(s): Droid Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So, has anyone come up with an answer on this? As with most everyone else, mine wouldn't play video through the onboard app. Did the battery pull and it played the video but as soon as I pressed "play in high quality", the thing displayed the all too familiar "cannot play this video". Tried it again, and then it played it in both std. and HQ. So, it appears to be an intermittent issue.
Termin8 is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 01:12 PM   #24 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 507
 
Device(s): Droid :o)
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

cant play a single youtube video, ive just been havin problem after problem with this phone.. dunno if i should get exchanged for the moto droid now very dissapointed in customer support from verizon AND htc. someone give me reason to keep this phone besides how it looks
kraze0g is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 02:18 PM   #25 (permalink)
Member
 
Rrrracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Indy
Posts: 336
 
Device(s): OG DInc CM7, Nook Color CM7, and ready to get my Nexus on!
Carrier: Not Provided

Thanks: 495
Thanked 404 Times in 195 Posts
Default

Same here. Spotty and intermittent using the You Tube app, did a battery pull and no change. Bummer...
Rrrracer is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 02:40 PM   #26 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kraze0g View Post
cant play a single youtube video, ive just been havin problem after problem with this phone.. dunno if i should get exchanged for the moto droid now very dissapointed in customer support from verizon AND htc. someone give me reason to keep this phone besides how it looks
100% agree with you...problem after problem and I'm really starting to think the only good thing is how it looks. I might just have to live with an ugly/heavy Moto Droid just because it actually WORKS! P-d off
ChrisC is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 02:44 PM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm still having trouble watching vids.
ryontherun is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 03:51 PM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm doing the keep trying method and all vids work. A little annoying, but at least it works.
ryontherun is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 03:59 PM   #29 (permalink)
Senior Member
 
Ataranine's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: McLeansville, North Carolina
Posts: 600
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I tried the YouTube app on the phone and only one video I tried wouldn't play..but that's still unacceptable.
__________________

Quote:
Originally Posted by andrewdoane on AT&T's 3G
iPhone doesn't need to have simultaneous web browsing and call. They drop so many calls you just wait till the call is dropped, get your movie time, then call back and shout it in the 8 seconds before the second call is dropped. No big deal.
Ataranine is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2009, 05:29 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am glad this isn't just me, but I am pissed that there isn't any resolution yet.
yankee.jim is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 19th, 2009, 08:19 PM   #31 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 58
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same problem here... I can't seem to get any videos to play the first time. I have been able to get them to play after several attempts but it's quite annoying... and no high-quality. One video took me about 15 attempts to get it to work.

I find it really annoying that companies issue these "updates" that cause more problems than they fix. Before the update I had no issues... now, I can't view youtube videos and, for some reason, when I take my phone out of sleep mode, instead of going right to my home screen, I see the HTC logo and then I get the waiting icon for about 30 seconds. Very annoying.
nickpapagiorgio is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 12:04 AM   #32 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 39
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ryontherun View Post
I'm doing the keep trying method and all vids work. A little annoying, but at least it works.
That doesn't even work for me !!!!!
droidfanatic is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 06:57 AM   #33 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by droidfanatic View Post
That doesn't even work for me !!!!!
I have same problem using the mobile network but no problems when using wifi connection. Could be the network?

Jimbo
jwhite4304 is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 09:36 AM   #34 (permalink)
Senior Member
 
bigdroid's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Earlville, NY
Posts: 7,112
 
Device(s): Samsung Galaxy S4
Carrier: Verizon Wireless

Thanks: 15
Thanked 134 Times in 133 Posts
Send a message via Yahoo to bigdroid Send a message via Skype™ to bigdroid kevin.alt01@gmail.com
Default

I have not had any issues yet with YouTube? I use it just about everyday and seem to be playing in HQ as well???
__________________
Follow me: Twitter


KMACELLSHOP
bigdroid is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 10:16 AM   #35 (permalink)
Senior Member
 
Needsdecaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Northern VA
Posts: 1,005
 
Device(s): OG Droid --> Droid X --> Galaxy Nexus --> Fruit Phone!!!
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 41 Times in 32 Posts
Default

I was able to view videos after the upgrade....for a while.

Now I can't view any of them. Will try cache, battery pull, WiFi vs. 3G, etc.

This pisses me off.

Anyone call VZW yet? I will tomorrow. And I already replaced the phone once. I'm going to make a big stink if they don't have an explanation. Like a big credit or something. I'm already past the 30 days but there's already a note in the system that I can bring it back because I am dissatisfied.
Needsdecaf is offline  
Last edited by Needsdecaf; December 20th, 2009 at 10:18 AM.
Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 03:47 PM   #36 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 507
 
Device(s): Droid :o)
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Needsdecaf View Post
I was able to view videos after the upgrade....for a while.

Now I can't view any of them. Will try cache, battery pull, WiFi vs. 3G, etc.

This pisses me off.

Anyone call VZW yet? I will tomorrow. And I already replaced the phone once. I'm going to make a big stink if they don't have an explanation. Like a big credit or something. I'm already past the 30 days but there's already a note in the system that I can bring it back because I am dissatisfied.
sucks dont it, went to verizon store and pretended i was hyped when i saw the youtube app on the eris (knowing it wouldn't work because it doesn't in stores either) .. he thinks he's got a sale going and end up not being able to run one video off the app, tried multiple phones, none worked. he said it'll be back up tomarrow, its just youtube.. i looked at him like this phone is broke while i brought up every youtube video in the app on the moto droid.. sad ;o\
kraze0g is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 05:43 PM   #37 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 39
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kraze0g View Post
sucks dont it, went to verizon store and pretended i was hyped when i saw the youtube app on the eris (knowing it wouldn't work because it doesn't in stores either) .. he thinks he's got a sale going and end up not being able to run one video off the app, tried multiple phones, none worked. he said it'll be back up tomarrow, its just youtube.. i looked at him like this phone is broke while i brought up every youtube video in the app on the moto droid.. sad ;o\
LMFAO!!!! stupid rep! I'm so pissed, i REALLY love my eris but all these bugs are making me want to get rid of it! Sucks...
droidfanatic is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 11:12 AM   #38 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I actually couldn't take it any longer...returned my 3rd (yes THIRD) Eris on Friday....they kept trying to give me a new phone thinking it would fix the many issues I was having..but no such luck.
Was going to get the Droid..but then decided to wait it out a few weeks to see what January brings (new Android phones, etc.)...
ChrisC is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 11:24 AM   #39 (permalink)
Member
 
dwcasey's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 156
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Seems like I remember going to youtube in the browser and it use to ask me which to use, HTC Flash or Youtube to watch the video. Now from the web browser, at the youtube site, the videos default to using the HTC flash app.

I wonder if there is some sort of conflict resulting from conflicts with certain types of media and an associated app?

Probably not. I can confirm that when I start to watch a low-res video, it will start fine, but when I click menu and watch in high res, it says it can play the video.
__________________
HTC Eris : Rooted/OC'd : CM 6.1 Shed Froyo
Droid X : Rooted : GummyJAR ROM : GO Launcher : Liberty X 1.0 : ApeX 1.3.1 : Apex 1.4.1 : 3.4.2 Leak : Liberty 1.5 : 2.3.3 gingerbread - .596 - CyanogenMOD7 - CM7DX - romaholic LG Optimus V : Rooted : Running something from here
dwcasey is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 01:06 PM   #40 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 185
 
Device(s): HTX One - Developer Edition
Carrier: Verizon

Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Before the fix I watched dozens of videos on UTube w/o a hitch. Now I can't watch anything !!
Blizzard is offline  
Last edited by Blizzard; December 21st, 2009 at 01:07 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old December 21st, 2009, 03:55 PM   #41 (permalink)
Member
 
nekoki's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: TX
Gender: Female
Posts: 190
 
Device(s): Now: Samsung Galaxy Note 2 (Best phone EVER), Prior: iPhone 4 and 4S, Moto Droid X (died), HTC Er
Carrier: Verizon

Thanks: 25
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Blizzard View Post
Before the fix I watched dozens of videos on UTube w/o a hitch. Now I can't watch anything !!
Same for me
nekoki is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 05:06 PM   #42 (permalink)
Junior Member
 
droid-dohrk's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 90
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I usually play videos over wifi and it always works. I just tested with Mobile Network on, wifi off and nope, they don't play. Can't play video. I then tested with tunewiki and it will search YouTube, but it doesn't get a giant list of results for some reason, and it will play the video, but it's not real clear. Next, I used Dolphin Browser and searched the songs on YouTube. I clicked the video and you have to select Download, HTC Flash or YouTube. Well, YouTube gave the same error. HTC Flash only loaded the YouTube logo on the bottom right of the screen. Download saved the file somewhere (I found it on /sdcard/download heheh that was easy). When it finished the download, I clicked on it and it's showing really nice and clear video. The download was really slow though. While it's playing the video, you can tap the screen and you get a seek/pause bar.
droid-dohrk is offline  
Last edited by droid-dohrk; December 21st, 2009 at 05:34 PM. Reason: fixed word: tunewiki
Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 10:50 PM   #43 (permalink)
Member
 
jeffyo's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: SF Bay Area
Posts: 368
 
Device(s): G1, Droid Eris, Droid2 CM7, Nexus 7, GS3...
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

I resisted the update and now i have this issue, among other things. I shouldn't have done it. Damn it.
__________________
Happy new Verizon GS3 owner and pissed off looser with a shared data plan
jeffyo is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 11:05 PM   #44 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 507
 
Device(s): Droid :o)
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dont hate yourself, even tho this update really screwed with the phones youtube, at least we know they are working on the phone. all we're lacking is some positive reassurance from the companies here and more people wouldn't be in such a rush to return this badass phone.
kraze0g is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2009, 12:42 AM   #45 (permalink)
Senior Member
 
DDustiNN's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 580
 
Device(s): HTC Droid Eris
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 63 Times in 37 Posts
Default

just tried this, and no luck for me either laaaaame... wtf...
DDustiNN is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2009, 05:15 AM   #46 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 185
 
Device(s): HTX One - Developer Edition
Carrier: Verizon

Thanks: 16
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

All of a sudden, all by itself, my utube is working fine.
Blizzard is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2009, 05:17 AM   #47 (permalink)
Member
 
bjf88's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 384
 
Device(s): HTC Droid Inc
Carrier: Not Provided

Thanks: 37
Thanked 37 Times in 19 Posts
Default

It works randomly for me... most of the time at work I won't be able to get most to play, even after trying several times. Today at home, however, I got most to play after the 2nd try. I'm thinking it might have something to do with your signal and the demand on the network at the moment you try to play a video. Weird...
bjf88 is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2009, 07:00 AM   #48 (permalink)
Senior Member
 
mcbtrain929's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: ChiTown
Posts: 918
 
Device(s): Samsung Galaxy Note LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 107
Thanked 137 Times in 67 Posts
Default

on mine, using 3g, it takes about 4-5 tries to get a vid working, but then when it does its in normal quality. when i try to switch to high, it says not working again. so probably takes about 8-10 tries to get 1 vid to work in HQ. however, i did try the "switching to wifi" option, and i played about 10 videos, all in HQ, with no problem. i only had 1 video come up saying it wouldnt play. i'd reaaaaaaaally like to not have to switch to wifi everytime i wanna use the youtube app. plus, when i went thru the browser (touch site), you don't get the option to play in HQ which sucks. so, yeah, weird......
mcbtrain929 is offline  
Last edited by mcbtrain929; December 22nd, 2009 at 07:01 AM.
Reply With Quote
Old December 22nd, 2009, 05:21 PM   #49 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: sf, ca
Posts: 14
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i posted this in another forum too, but it's not just YouTube...I tried playing a movie preview video in the Where app. Works fine in normal mode, but if trying to switch to HD then it can't play the video. Is it something with the phone's HD video upscaling capabilities?
monkies is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2009, 07:13 PM   #50 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the thing is that it seems to be completely random. keep trying the same video and it will likely work. Hd, standard,mobile web or wifi doesn't seem to matter. Videos also open in high quality now and they did not do this when I first got the phone.
Garick is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Droid Eris > Eris - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:28 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.