Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - All Things Root
EVO 4G - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 18th, 2012, 07:40 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 209
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 39
Thanked 150 Times in 88 Posts
Default Phone will not charge completely.

Running decks reloaded. 15 rc4 SBC fso Mason. Put my phone on charge last night at 33% woke up and it was the same. When I went to battery usage it showed that it was charging all night and was rising but only like two percent even though it didn't change. So I turned my phone off and kept it on charge for a half hour turned it back on and it was at 58%, usually if I just reboot while on charge it will blast up to almost full from almost empty in a matter of minutes. I have three extra batteries so I popped another on in and it doesn't seem to wanna charge either. Think its the kernel and I should revert to rc3? Or something else because cm7.2 rc3 gave me no problem with this kernel that I was aware of. Thanks for any input.

brianvillage5 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 18th, 2012, 09:28 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
MizzouBrent's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Olathe, KS
Posts: 2,853
 
Device(s): Sprint Galaxy Nexus, Amazon Kindle Fire, HTC Evo 4G (retired)
Carrier: Not Provided

Thanks: 636
Thanked 2,519 Times in 1,250 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by brianvillage5 View Post
Running decks reloaded. 15 rc4 SBC fso Mason. Put my phone on charge last night at 33% woke up and it was the same. When I went to battery usage it showed that it was charging all night and was rising but only like two percent even though it didn't change. So I turned my phone off and kept it on charge for a half hour turned it back on and it was at 58%, usually if I just reboot while on charge it will blast up to almost full from almost empty in a matter of minutes. I have three extra batteries so I popped another on in and it doesn't seem to wanna charge either. Think its the kernel and I should revert to rc3? Or something else because cm7.2 rc3 gave me no problem with this kernel that I was aware of. Thanks for any input.
Sounds like maybe a bad cable. Hopefully it's not the port going bad
__________________
Useful Links
Get Amon RA
Get Deck Gingerbread
Get MikG 3.1
Get AnthraX
MizzouBrent is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 10:49 AM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 468
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 140
Thanked 224 Times in 123 Posts
Default

I dont want to blame anything on the kernel, because I know this kernel is AWESOME and solid...but I am having similar problems on rc4 w/ decks reloaded...My battery does charge to full, but I am having problems when it comes to properly reporting my battery life..like my phone was at 75% yesterday..did a reboot, down to 40%..it also does not update the % "in real time"..phone will say 4 hrs on battery, but only report 2 hrs..until it catches up..maybe your port is going bad..but I didnt seem to have these problems on rc3 or even .14.
bigbear6708 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 10:54 AM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 209
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 39
Thanked 150 Times in 88 Posts
Default

Well its charging, So I don't think its a cable if I turn off my screen it will charge quicker but not completely. If I could get it to a hundred percent I would calibrate it. But I was Thinking mabye my surge protector, but it seems to do it no matter if I use it or not. I was really thinking it might be that rc4 Mason kernel because it started doing it when I switched to it. Mabye after work today ill revert to rc3 and see I'd that fixes it.
brianvillage5 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 11:40 AM   #5 (permalink)
Dr. Feelgood
 
Rxpert83's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: MN
Gender: Male
Posts: 16,121
 
Device(s): Nexus 7, Nexus 5
Carrier: Sprint

Thanks: 13,649
Thanked 11,796 Times in 6,795 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by brianvillage5 View Post
Well its charging, So I don't think its a cable if I turn off my screen it will charge quicker but not completely. If I could get it to a hundred percent I would calibrate it. But I was Thinking mabye my surge protector, but it seems to do it no matter if I use it or not. I was really thinking it might be that rc4 Mason kernel because it started doing it when I switched to it. Mabye after work today ill revert to rc3 and see I'd that fixes it.
Charge it with the phone completely off. This will negate any possible issues with the kernel and should charge it to 100% if your cable, charging port, and battery are Ok.

I would also recommend wiping battery stats in recovery.
Rxpert83 is online now  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Rxpert83 For This Useful Post:
biker57 (June 18th, 2012), dustwun77 (June 18th, 2012)
Old June 18th, 2012, 02:35 PM   #6 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 209
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 39
Thanked 150 Times in 88 Posts
Default

I charged it with the phone just now for over an qhour, after I reverted to rc3 and it only gained ten percent. You think it might be my port? It can't be the cable because I also tried with a couple different cable and a car charger. Same results.

Thanks for your time, this is why I love AF.
It does charge though, it says it is charging and about battery shows it is gaining it just doesn't gain a lot, like the slope goes up three percent over ten hours(while I sleep). So there is a connection. And I also tried a couple different batteries.
brianvillage5 is offline  
Last edited by brianvillage5; June 18th, 2012 at 02:38 PM.
Reply With Quote
Old June 19th, 2012, 11:02 AM   #7 (permalink)
AF Contributor
 
tube517's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 2,153
 
Device(s): Samsung GTab 3 7.0,Samsung GNote2 (i317),EVO 4G, Toshiba Thrive, Galaxy Note LTE,EVO Shift
Carrier: T-Mobile,Google Voice

Thanks: 1,826
Thanked 834 Times in 546 Posts
Default

Sounds like a port issue. If you have tried different cables and different batteries then it is probably the port
__________________
Samsung Tab 3 (7 in) • Deletrious ROM V1.6 /TOSHIBA Thrive • Pio's Team Baked BlackBean ROM 4.1.2/Samsung Galaxy Note2 • Temasek v37 kitkat (4.4.2)/HTC EVO 4G • Decks Reloaded ROM/EVO Shift• JellyBelly ROM/Samsung Galaxy Note I (i717)•CM11 (4.4.2 kitkat) /Samsung Galaxy S3 •DanKang 4.3.1 ROM
tube517 is offline  
Reply With Quote
Old June 19th, 2012, 03:09 PM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 209
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 39
Thanked 150 Times in 88 Posts
Default

I turned off my screen last night while charging and it fully charged. I have screen will never sleep while charging selected, but I never had that problem before. Btw I went back to rc4 and things are looking good again I just have to turn my screen off to allow it to charge all the way.
brianvillage5 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to brianvillage5 For This Useful Post:
dustwun77 (June 21st, 2012)
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.