Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old October 29th, 2010, 03:36 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 69
 
Device(s): Samsung Galaxy Nexus - Rooted - AOKP, Evo 4G - Rooted - Myn's Warm TwoPointTwo, Epic 4G - Sto
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 8 Times in 5 Posts
Default Bluetooth stopped working

So, my Evo randomly stopped pairing up to any device through bluetooth. It was working perfectly fine..and then one day it just stopped connecting. I've tried pairing up other cell phones to those same devices...and they work fine...just not my Evo. As far as I can tell, it wasn't brought on by an update (because my phone had already been up to date). Is it possible an app could cause bluetooth to stop pairing? Apps are the only thing on my phone that change fairly regularly...I don't know how apps could do that, but it's all I can think of that may be different from now and before when bluetooth was working. I have 2.2 by the way (shipped with the phone).

Has anyone else had this problem? I know people will probably recommend that I do a hard reset, but if there is a way to fix this without resorting to that...that would obviously be ideal. Unless of course, there is a backup method (for non-rooted people) that can restore everything after a hard reset that I don't know about. I really don't want to have to go through the pain of having to set up all my apps and settings again.

Thanks in advance for any help you can offer.

Advertisements
__________________
Samsung Galaxy Nexus GSM - Rooted and running AOKP on StraightTalk

If you use this link to sign up for Dropbox, you'll get 2.50 GB of online storage free (and I'll get 500 MB)!
aaz110 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 31st, 2010, 01:55 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Mr. Ed's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Over Yonder
Posts: 6,675
 
Device(s): S3, Evo LTE,Galaxy Note, Skyrocket, Aria, Nook Color Lg thrill,HTC EVO 4g, HTC Inspire,S7 slim,Acer
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,008
Thanked 1,467 Times in 989 Posts
Default

are you using a task killer? disable it or uninstall it, reboot and try again
(then read the negative write up about why task killers shouldn't be used)

hard reset is an option

as for back up try appbrain and my backup.

they won't restore everything but will do a good portion of it
__________________
I'm back....
Mr. Ed is offline  
Reply With Quote
Old November 1st, 2010, 03:26 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 69
 
Device(s): Samsung Galaxy Nexus - Rooted - AOKP, Evo 4G - Rooted - Myn's Warm TwoPointTwo, Epic 4G - Sto
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 8 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Ed View Post
are you using a task killer? disable it or uninstall it, reboot and try again
(then read the negative write up about why task killers shouldn't be used)

hard reset is an option

as for back up try appbrain and my backup.

they won't restore everything but will do a good portion of it

Thanks for the reply. I don't use any task killers. I do already use appbrain...I'll look into mybackup as well. I'm hoping there will still be a solution to this before doing the hard reset...but I still haven't found anything yet.
aaz110 is offline  
Reply With Quote
Old November 1st, 2010, 11:52 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Mr. Ed's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Over Yonder
Posts: 6,675
 
Device(s): S3, Evo LTE,Galaxy Note, Skyrocket, Aria, Nook Color Lg thrill,HTC EVO 4g, HTC Inspire,S7 slim,Acer
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,008
Thanked 1,467 Times in 989 Posts
Default

Uninstall recently installed apps 1 by 1. See if any were the culprit. If no resolution I see only two options...take in for repair or hard reset then take in for repair if that doesnt fix it
Mr. Ed is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:17 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.