Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 21st, 2010, 04:55 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
MegatronVsMe's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 136
 
Device(s): Samsung Galaxy Note, EVO 4G, Samsung Infuse, Samsung Captivate.
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 5 Times in 5 Posts
Exclamation My phone is telling me the wrong time!

Not just the clock, on the notification bar as well. On the unlock bar and everywhere time can be displayed on the phone, shes showing about 30 minutes before hand. ive tried restarting my phone and waiting like a min or so 3 times and it didnt work!

Any suggestions??? tthanks

Advertisements
__________________
"Ignorance is your new best friend!"- Hayley Williams

Please dont act ignorant, and/or rude. Thanks.
MegatronVsMe is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 21st, 2010, 06:32 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Cactus73's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Coeur d'Alene, ID
Posts: 59
 
Device(s): HTC EVO, HTC EVO 4G LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 34 Times in 16 Posts
Default

Mine has done it twice since the maintenance update. Both times it was off by about 10 hours or so. I did a battery pull and the problem was fixed.
Cactus73 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Cactus73 For This Useful Post:
MegatronVsMe (December 21st, 2010)
Old December 21st, 2010, 06:34 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Palatine IL.
Posts: 195
 
Device(s): EVO iPad
Carrier: Not Provided

Thanks: 206
Thanked 20 Times in 18 Posts
Default

What clock widget are you using?

I was using Simi and it kept giving me the wrong time, removed the widget,but not the app and added beautiful widget and now it's fine.

Maybe remove and add again? Or try a different clock widget.
Bagua is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2010, 06:48 PM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
MegatronVsMe's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 136
 
Device(s): Samsung Galaxy Note, EVO 4G, Samsung Infuse, Samsung Captivate.
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bagua View Post
What clock widget are you using?

I was using Simi and it kept giving me the wrong time, removed the widget,but not the app and added beautiful widget and now it's fine.

Maybe remove and add again? Or try a different clock widget.

Its not just the clock. Its the whole time system. On the notification bar and everything
MegatronVsMe is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2010, 07:25 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
ScorpDX's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Dallas/Fort Worth
Posts: 1,642
 
Device(s): Galaxy S4
Carrier: Sprint

Thanks: 193
Thanked 377 Times in 294 Posts
Default

You can manually set the time in menu>settings>date/time
__________________
[><] Deo Vindice [><]
ScorpDX is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2010, 07:29 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Drew5150's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: SF
Posts: 900
 
Device(s): HTC EVO
Carrier: Not Provided

Thanks: 103
Thanked 234 Times in 178 Posts
Default

if nothing else ever gets it right you may need to do a hard reset
__________________
HTC EVO 4G LTE
Hboot 1.12.222 S-off
Radio 1.05.00.6.06

User name autogeek on themikmik
Drew5150 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Drew5150 For This Useful Post:
Bagua (December 22nd, 2010)
Old December 21st, 2010, 08:16 PM   #7 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 196
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 15
Thanked 21 Times in 16 Posts
Default

same problem with my wifes phone. Tried reboot, did not fix and now just pulled battery. waiting on result
vgsantiago is offline  
Reply With Quote
Old December 21st, 2010, 11:21 PM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
MegatronVsMe's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 136
 
Device(s): Samsung Galaxy Note, EVO 4G, Samsung Infuse, Samsung Captivate.
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cactus73 View Post
Mine has done it twice since the maintenance update. Both times it was off by about 10 hours or so. I did a battery pull and the problem was fixed.
Thanks bro duder. Seemed to work, at least for now. Its been about 6 hours and its kept up with time
MegatronVsMe is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2010, 11:13 AM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 196
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 15
Thanked 21 Times in 16 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MegatronVsMe View Post
Thanks bro duder. Seemed to work, at least for now. Its been about 6 hours and its kept up with time
pulled the battery on mine and did not fix, worked for awhile but this morning it was off again. Have to set it manually until next fix comes out.
vgsantiago is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2010, 12:08 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Orange, CA
Posts: 43
 
Device(s): Samsung Galaxy S4
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Same thing with mine. 10 Hours off yesterday. Silly thing thought it was in Estonia. Did three battery pulls. Within a few minutes it would lose its place and time again. Called Sprint. They did a network reset of some type on my phone OTA. Its seems to be OK now. But I bitched big time about the crap they threw in the update. Warned them about what happened to Microsoft when they tried this trick of giving you applications you cant uninstall. Cost them big $$$ when they pulled this prank on users. Sprint tech I talked to said she was going to management because she agreed with me about the bloatware potential liability.
bltserv is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bltserv For This Useful Post:
EarlyMon (December 22nd, 2010)
sponsored links
Old December 22nd, 2010, 05:38 PM   #11 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
MegatronVsMe's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 136
 
Device(s): Samsung Galaxy Note, EVO 4G, Samsung Infuse, Samsung Captivate.
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bltserv View Post
Same thing with mine. 10 Hours off yesterday. Silly thing thought it was in Estonia. Did three battery pulls. Within a few minutes it would lose its place and time again. Called Sprint. They did a network reset of some type on my phone OTA. Its seems to be OK now. But I bitched big time about the crap they threw in the update. Warned them about what happened to Microsoft when they tried this trick of giving you applications you cant uninstall. Cost them big $$$ when they pulled this prank on users. Sprint tech I talked to said she was going to management because she agreed with me about the bloatware potential liability.

Yeah, mine said it was in like comumbia or something. The battery puul has worked so far, more then a day now
MegatronVsMe is offline  
Reply With Quote
Old June 6th, 2011, 09:10 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s): HTC Evo
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Time changing, location changing....hacking?

Similar thing happening on my Sprint HTC Evo, for several months now. Every few days, the time changes dramatically, about 8-12 hours, and the location changes to places I admit I'm not sure where they are! Goes away with a reboot, but annoying, particularly when using phone as alarm!

I think these changes are the result of someone from that region hacking into our phones and that they haven't bothered to turn off some of the apps that display where their current location is. Anyone else think so? Is this documented anywhere?

(Note previous msg with location changed to Estonia -- hacking capital of the world.
'Just because you're paranoid doesn't mean they're not out to get you!')
retmar is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:42 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.