Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting

 
 
LinkBack Thread Tools
Old June 5th, 2010, 03:54 AM  
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Where do the Video files go?

I've seen many Batman and other HD movies played on the EVO or streamed from the EVO to a television, but I can't access video files I put on the sd card; they just don't exist (similar problem with music). So, one file was mkv, and the other was avi/windows movie file. Neither show up and I've moved their locations around in various folders in the directory. What am I missing? This is my first Android phone.

Advertisements
wiggla is offline  
sponsored links
Old June 5th, 2010, 05:40 AM  
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Deale, MD
Posts: 64
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 35 Times in 11 Posts
Default

I have all my movies on my SD card under a folder called Movies. They are all .mp4 format.
companyman is offline  
Old June 5th, 2010, 08:05 AM  
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there anyway to have the movies display the title name. When I put them into a folder called Movies, it just shows a preview image but no name.
bszaronos is offline  
Old June 5th, 2010, 11:25 AM  
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thank you very much for the response. I did create a "Video" folder in the main directory of the sd card, where there were a bunch of folders with odd names (.bookmark_thumb1, agilefusion, HTC sync, etc.). When nothing worked I began to wonder if I placed the folder into the wrong directory. There were 2 files, a mkv and an avi but neither showed up. It's weird because some claim it plays avi but others leave that file extension out of the supported formats; whatever. I will now use a ripper software to convert the files to .mp4, however, it seems there is a lot of setting changes required for it to work. I recall some EVO reviews claimed that no resolution changes were necessary.
wiggla is offline  
Old June 5th, 2010, 02:43 PM  
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

OK, so I found some mp4 files and transferred 3 to the phone. So now I know that I was correct in that all that was required was a folder in the root (misc.) directory. Now the issue is that only 1 of the 3 played the video-half of the file. This same file was also the only 1 of the 3 that I could see the movie image when it was highlighted; the other 2 were only a gray box. Is this because of resolution or some other encoding/file setting? Now that I know MP4 works I want to know what would cause the loss of video but audio playback to remain.
wiggla is offline  
 

Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:20 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.