Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 7th, 2010, 12:43 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 6 Times in 3 Posts
Default Error: Exchange email synchronization is disabled

I get this error whenever I try to manually refresh my Exchange email account. I noticed I hadn't received any emails all weekend, which was odd. I booted up my iPhone, and there were 7 new emails. My Evo (which has all my previous emails in it) doesn't show these. I was not connected to WiFi (we aren't allowed to have it at my work) when I initially setup the account, and I've since tried through my home WiFi and through 3G.

Sync Schedule set to: As items arrive
Under Accounts & Sync: Exchange ActiveSync is enabled

Any ideas?

Advertisements
Bluesun_EVO is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Bluesun_EVO For This Useful Post:
DreifussDI (November 8th, 2012)
sponsored links
Old June 7th, 2010, 09:33 AM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 6 Times in 3 Posts
Default

I found the source of the error, but my email still refuses to sync (just constantly refreshes).

If anyone receives this error, this was the problem in my case:
Under Accounts & Synchronization, Exchange ActiveSync was enabled, but somehow (I certainly did not do this), under Exchange ActiveSync, Email was unchecked...

Additionally, a Google Apps account I have is not syncing at all. I can send email from the email address, but absolutely nothing is in the inbox. I setup this mailbox manually, and it "worked" setting it up. I tried adding another google account, but every time I type in my login info, it sits at the "connecting to Google's servers" screen for a long time, then says I don't have a network connection, which I obviously do (full bars 3G, and optional WiFi) o_O.

I love the phone, but this is starting to get really frustrating, between not being able to mount it as a disk drive in Windows reliably (just doesn't show up), to not getting media to stream from the web (have to download every file), to email not working... I hope to have this resolved soon
Bluesun_EVO is offline  
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Bluesun_EVO For This Useful Post:
DreifussDI (November 8th, 2012), elbimster (November 28th, 2010), electronfairy (December 24th, 2010)
Old November 28th, 2010, 11:08 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 2
 
Device(s): Evo 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to elbimster elbimster
Default

I ran into this exact same problem on my Evo today. No clue how the e-mail thing got unchecked, but thanks for your post, I hadn't thought of that!
elbimster is offline  
Reply With Quote
Old December 24th, 2010, 12:25 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Same, same. Interesting that settings like these seem to be changing randomly. As a new user, I am not completely convinced I didn't change this setting or the others that suddenly affected behavior of the phone. But I sure have no recollection of burrowing that deep. Must have been the magneto-deficiency created by the total eclipse on the day of the solstice. Won't happen again in my lifetime.

Thanks Bluesun_EVO, for documenting.
electronfairy is offline  
Reply With Quote
Old December 24th, 2010, 11:21 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default network error for incoming only (AOL)

I went to check the Exchange Active Sync and it's not listed under Accounts & Sync. I can click on Add account and I see Exchange Active Sync in the list...so I tried to do that, by adding my AOL accounts, but I don't know all the info it asks for, because adding an imap account seems easier. I tried deleting, more than once, even... but no fix). One of my AOL mail accounts works fine, 2 do not..all share the same pw. I will add that it will sync my 'sent' mail as up to date info. I just get NO inbox.
So aggravating. Help make my Christmas bright n' fix this piece o' work phone...
justran is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2011, 09:46 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks to all of you wonderful people I was able to re-sync my email. I had the same experience as many of you, email was unchecked, not by me, in active sync. Thank-you for your help!
Omamel is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.