Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 10th, 2010, 10:21 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default randomly not receiving text messages!

I received my Evo Tuesday in the mail. I had my number ported over from AT&T Tuesday afternoon and my EVO activated. Since that time I have recieved only a few of the text messages being sent to me and some I send are not being received.

For example:

1. I was having a conversation with a Verizon user, I got 2 of their replies, then I never got their 3rd one. They sent 2 more messages after that, never got those either.

2. I had a conversation with an AT&T person and we had about 5 replies back and forth before they stopped receiving mine.

3. A Verizon person sent me a random text and I never got it.

4. A Verizon person sent me a random text and I got it, but they never got my reply.

These scenarios have occured over and over with both Verizon and AT&T customers. Sometimes the texts will make it, sometimes not. I don't know anyone else on Sprint's network to test it with them.

I have literally spent the last 2 days on the phone with Sprint tech support, NO ONE can figure this out.
- My EVO isn't rooted or doing anything fancy, it's pretty much out of the box.
- I am NOT using a task killer.
- I have updated PRL multiple times
- I have updated profile multiple times
- I have rebooted and removed the battery multiple times
- I tried downloading both chompsms and handcent to see if that helped but it didn't.
- I had an "RTN" (was also referred to by tech support as a ##something-or-other) hard reset done at the Sprint store (losing everything on the phone in the process). It didn't help. Tech support was POSITIVE this would resolve the problem because all else had failed. Since it didn't, they're all out of ideas.

I know it can take a day or two for routing to get straighted out but it's been 2 days and the behavior has not improved. It also doesn't make much sense if you're going back and forth fine one minute and the next minute it just fails completely.

I use this phone for my job, and 90% of what I do on it is messaging. I really need to get this working. I do not want to go through the drama of doing the Sprint 30-day return and trying to get my AT&T account back.

It seems a very simple thing to just be able to send & recieve texts messages... my SMS service with AT&T was quite reliable. So since no one at tech support can help, I was hoping one of you could? Anyone have this problem or have other suggestions that I can try?

shae1999 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 10th, 2010, 12:26 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Having the exact same issue.

Ported over from AT&T Tuesday and my texts are completely random, some get them, some don't. I receive some and not others. Hopefully someone will know what the issue is soon and post it.
Jsorensen is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 01:12 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 34
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 7 Times in 2 Posts
Default

I am having the exact same issues on mine that I got yesterday and have tried the same things you did. I've found that its very reliable when I have good reception, which I don't get at home.

It's extremely frustrating and I hope there's a fix in the next day or two or I'll regrettably have to bring the phone back and reinstate my AT&T service.
gatorchomp83 is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:16 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just joined these forums to say I am having an IDENTICAL problem. I ported a number over from at&t and have not been recieving texts from my verizon friends. I am about to unfortunatley return the phone, but seeing I'm not alone has me hopeful that this problem may get resolved.

I tend to stop getting texts when I go into work, where I get little to no signal in my office. From that point on there is no rhyme or reason as to when I get texts and who they are from. This is very very upsetting.
mxmarks is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:16 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Apologies for a double post.
mxmarks is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:49 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, I just received a suggestion on this issue and it appears after a couple hours it's working. Go to settings, system updates and update PRL. Once I did this I have been getting everything, incoming and outgoing. Try it and see if it fixes the problem. Good luck.
Jsorensen is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 04:46 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 30
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

When I ported my number from VZW to AT&T a couple of years ago, it took a while (day or two) for the txt stuff to get fully rolling, and that was on a fully supported BlackBerry Bold. I think the SMS portion of the number port just takes a little time.
__________________
applejosh
Just a username...not a fanboy
Nexus One (AT&T)
enomther 2.13.x or CM6 nightly
applejosh is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 08:02 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I too am having this EXACT same problem, I ported from At&t on Tuesday and at times I will be having a text conversation and then the person will randomly stop receiving my messages. This is very frustrating as I rely on texting a lot for when I do not have time to take a call and if anyone has had any luck other than just patience let me know.
chicago510 is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 09:06 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I'm having this issue as well. I've tried registering with Qik and I haven't received any of the verification texts from Qik.
dsa1971 is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 10:16 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
KARbabee's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sunny California :)
Posts: 38
 
Device(s): HTC EVO 4G!!!
Carrier: Not Provided

Thanks: 26
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dsa1971 View Post
I'm having this issue as well. I've tried registering with Qik and I haven't received any of the verification texts from Qik.
I'm having the exact same problem! Me and my boyfriend ported over from Tmobile but he gets the verification text, I dont! What gives! lol Also I am getting texts late. Or it will notify me again for a previous text I already read and replied to. It notifies me again like 8 mins. later. This is if i'm in a text conversation. If im just sending a text here & there everything is fine. but if im involved in a convo on text sending one right after the other thats when it starts to lag.
__________________
~*~KARbabee~*~
KARbabee is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 11th, 2010, 09:05 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

It definitely seems to be tied to signal quality. When I'm outside and get 4/5 bars I can fire texts back and forth but when I'm in my apartment with 2/3 bars if I'm lucky my texts messages seem to get lost in cyberspace.
chicago510 is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2010, 09:28 AM   #12 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by applejosh View Post
When I ported my number from VZW to AT&T a couple of years ago, it took a while (day or two) for the txt stuff to get fully rolling, and that was on a fully supported BlackBerry Bold. I think the SMS portion of the number port just takes a little time.

I think you're right, as of last night mine seem to have started coming through. There are large delays but I think most if not all are coming. Of course, I don't know what I'm not getting lol. A few people on the Sprint forums had theirs resolve after a few days also.

So, everyone having this issue, please give 72 hours after successful porting to see if your issues clear up. Thanks!
shae1999 is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2010, 07:35 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem except i was a metro pcs customer, and I have had my service for at least 2 full weeks. The problem continues to persist. It only happens when metro pcs people text me.
locc408 is offline  
Reply With Quote
Old July 9th, 2010, 12:04 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got the EVO a week after it was released. I've had some issues with texting and phone calls. I've been with Sprint for many years so I didn't bring my account from anywhere.

My contacts have complained that they get empty messages from me (which weren't supposed to be empty), or don't get my messages, or get them hours later. From my side, I get messages hours later or not at all sometimes.

I've been having issues with phone calls too.... either I don't receive calls or people don't receive my calls.

I have contacts that use Sprint, TMobile, and ATT. I've had issues with contacts in all 3 companies, so, company doesn't really matter.

Yesterday I called Sprint and they "reset" my account connection in regards to texts and calls. I haven't had issues again. I'll have to wait more time to see if it really is working properly now. If it's not, Customer Service told me to physically go to a store so they can fix the phone antenna cause it might be damaged.

I really hope that my problem is solved. Good Luck!
Essiery is offline  
Reply With Quote
Old February 7th, 2011, 12:03 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Confused

Quote:
Originally Posted by locc408 View Post
I have the same problem except i was a metro pcs customer, and I have had my service for at least 2 full weeks. The problem continues to persist. It only happens when metro pcs people text me.

same here, is it because i ported the number? does anyone know if it gets fixed within a couple days for metropcs? or do i have to change my number to a sprint number? i love my evo i dont wanna have to give it back! but my friends are all on metro and anytime they send my texts they get a response that says my number is not supported??? but i sent my bf a picture message and he received it? so idk whats going he tried to reply and he got the same message????
ltorrence is offline  
Reply With Quote
Old February 19th, 2011, 01:05 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
 
Device(s): Samsung Admire [MetroPcs]
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is a old thread but i just bought a huawei ascend from metro pcs yesterday, i switched my number from my old boostmobile account. I did this yesterday, now the only person i can text and get a reply is my friend and he also have a metro pcs, ive texted someone else and she gets my texts but i dont get her replies, has anyone figured out how to resolve this? Please help.
x4u2sm0ke is offline  
Last edited by x4u2sm0ke; February 19th, 2011 at 01:08 PM.
Reply With Quote
Old October 25th, 2011, 08:09 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got this exact same problem. I've been having this issue ever since I got my second Evo Shift. It was just a few months ago that it got replaced. Anyone else please help with this problem.
Squidifer is offline  
Reply With Quote
Old October 31st, 2011, 01:47 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey just got lg esteem yesterday and transferred my number from virgin mobile which i transferred from verizon which i transferred from t-mobile ..did not have any problems with verizon ..but wouldnt get texts on virgin mobile for days and then get them in bulk after reactivating the phone ..now with metro pcs i only get half of the texts if any at all ..what is going on? ... would getting a new phone number help ?
Svetar is offline  
Reply With Quote
Old November 3rd, 2011, 11:44 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been an AT&T costumer since 2009 and I've had my Atrix for 3 months or so, and I cannot receive texts or calls...for the past 2 hours. I'm waiting on to hear from a group and I have no idea if I'll even get the info! Any tips (besides waiting through the night)?
drakenoboe is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 4G > EVO 4G - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:02 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.