Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO Design > EVO Design - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 10th, 2012, 02:59 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Device(s): HTC Evo Design, 2nd Android Device
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Encryption Broke Wimax?

My Design is rooted with the stock ROM. I recently used Android's native encryption, encrypting the device. Since I did that, 4G only searches and never connects. Anyone have any idea what's going on?

zendritic is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 11th, 2012, 02:22 PM   #2 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Device(s): HTC Evo Design, 2nd Android Device
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No 4G after device encryption.

Hi all. I installed CWM and rooted my device and 4G worked fine. Then I encrypted the device with Android's native encryption. Now 4G scans and disconnects. I tried checking the wimax partition with adb and this is what I got in response:

1|shell@android:/ # wimax_mtd
wimax_mtd
Open WiMAX partition ........ OK
Get HTC WiMAX Tag ........ OK
Verify WiMAX Tag (HTC-WiMAX-SQN1130)........ PASS
Read WiMAX partition ........ OK
Check Firwmare Version (R4624-US-29490) ........ R4624-US-29490
Check Firwmare File ........ MATCH
Dev MAC = D8:B3:77:C9:07:57
Read properties from flash ..... OK
+ in wmx_PropSetFromFlash.
+ in wmx_CheckPropTag.
- out wmx_CheckPropTag.
wmx_PropSetFromFlash: Find matched property name in flash.
persist.wimax.Cold_Boot_Flag = 4
isColdBoot = 0

Then when I try to check the RSA keys with this command:
# grep RSA /dev/mtd/mtd0
I get this:
shell@android:/ # grep RSA /dev/mtd/mtd0
grep RSA /dev/mtd/mtd0
grep: /dev/mtd/mtd0: No such file or directory

How do I check to see if I still have my RSA keys? Is it possible that encryption wiped them or is interrupting their use somehow? Should I flash a new unencrypted ROM to see if it fixes the problem? I want my 4G back.
zendritic is offline  
Reply With Quote
Old September 11th, 2012, 07:22 PM   #3 (permalink)
live~laugh~love
 
damewolf13's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: AZ
Gender: Female
Posts: 4,091
 
Device(s): White Samsung Galaxy Note 2 AT&T, Black Samsung Galaxy S4 VZW, White Samsung Galaxy S4 AT&T
Carrier: AT&T and Verizon

Thanks: 5,438
Thanked 2,667 Times in 1,393 Posts
Default

Welcome to AF, Zendritic!

I have moved this into the "all things root" portion of this forum since it involves a rooted phone.
Threads merged for same content.
__________________
Never Lookin' Back!
damewolf13 is offline  
Last edited by damewolf13; September 11th, 2012 at 07:35 PM.
Reply With Quote
Old September 12th, 2012, 03:39 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
MIGzNYC's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 58
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I would try and do a factory reset and see if it helps...
MIGzNYC is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
adb, encryption, rsa keys, wimax


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO Design > EVO Design - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.