Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO Shift 4G > EVO Shift - All Things Root

Like Tree1Likes
  • 1 Post By crump

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 16th, 2012, 09:58 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default not booting after custom kernel download

My HTC shift booting sequence is off- it keeps looping and comes back with a white screen. This happened after I accidentally installed a kernel meant for android 2.3 and I am running 2.2. I have s-off and I am able to boot into recovery. I have spent hours on this and I would very much appreciate any suggestions. I am pretty new to this, so I might have missed a thread that answers my question. If that is the case I would appreciate a link in the right direction. Thank you

Advertisements
samual12 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 16th, 2012, 11:23 PM   #2 (permalink)
AF Contributor
 
tube517's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 2,287
 
Device(s): Samsung GTab 3 7.0,Samsung GNote2 (i317),EVO 4G, Toshiba Thrive, Galaxy Note LTE,EVO Shift
Carrier: T-Mobile,Google Voice

Thanks: 1,924
Thanked 865 Times in 572 Posts
Default

Did you do a nandroid backup? If so, you may need to restore the backup. Or reflash the rom.
__________________
Samsung Tab 3 (7 in) • Deletrious ROM V1.6 /TOSHIBA Thrive • Pio's Team Baked BlackBean ROM 4.1.2/Samsung Galaxy Note2 • Temasek v37 kitkat (4.4.2)/HTC EVO 4G • Decks Reloaded ROM/EVO Shift• JellyBelly ROM/Samsung Galaxy Note I (i717)•CM11 (4.4.2 kitkat) /Samsung Galaxy S3 •DanKang 4.3.1 ROM
tube517 is offline  
Reply With Quote
Old June 17th, 2012, 01:18 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No I do not have back ups of any kind… I have tried downloading roms to sd card, then booted into recovery and installed zip from sd card. The phone said “enjoy” but nothing happened(
samual12 is offline  
Reply With Quote
Old June 17th, 2012, 01:54 AM   #4 (permalink)
Member
 
crump's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Alabama
Posts: 248
 
Device(s): Evo Shift 4G - Cyclonic / HP Touchpad - CM7
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 101 Times in 79 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by samual12 View Post
No I do not have back ups of any kind… I have tried downloading roms to sd card, then booted into recovery and installed zip from sd card. The phone said “enjoy” but nothing happened(
Make sure you do a full wipe before flashing the ROM. Also make sure you are on the latest clockwork recovery. Worst case scenario you can run the ruu but flashing a fresh ROM should do the trick...
samual12 likes this.
crump is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to crump For This Useful Post:
samual12 (June 18th, 2012)
Old June 17th, 2012, 02:26 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crump View Post
Make sure you do a full wipe before flashing the ROM. Also make sure you are on the latest clockwork recovery. Worst case scenario you can run the ruu but flashing a fresh ROM should do the trick...
I wiped cache partition, wiped data, did a factory reset, wiped Dalvik cache – all to no avail…
samual12 is offline  
Last edited by samual12; June 18th, 2012 at 02:14 AM.
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 02:16 AM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crump View Post
Make sure you do a full wipe before flashing the ROM. Also make sure you are on the latest clockwork recovery. Worst case scenario you can run the ruu but flashing a fresh ROM should do the trick...
Wiping everything twice fixed me up! I am now running android 2.3.4 with Supreme Sense X, but the Rom is unstable – it crashes every 3 hours or so… I am using a 1.5 Ghz kernel could that be an issue?
samual12 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 03:10 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
turkbot's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Well you could be pushing it to hard how long did you let it settle before the kernel flash?
Did you wipe everything manually?
And honestly supreme should never be labeled unstable
turkbot is online now  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 05:02 AM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by turkbot View Post
Well you could be pushing it to hard how long did you let it settle before the kernel flash?
Did you wipe everything manually?
And honestly supreme should never be labeled unstable

I did not realize I was supposed to let it settle so I flashed the kernel at the same time I flashed the rom…But yes, I did three manual swipes. Is that bad?
samual12 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 02:41 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
turkbot's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Well no its not but im running ss 11 now
What kernel version are you running
turkbot is online now  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 07:16 PM   #10 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angel

Quote:
Originally Posted by turkbot View Post
Well no its not but im running ss 11 now
What kernel version are you running

I am on kernel version 2.6.35.10. The only problem is that as soon as I download new content and restart the phone I see nothing but the wallpaper. Apps do not show up unless I slide the keyboard and even then there is no animation in the apps appearances..I am able to restore functionality only by booting into recovery and restoring... I dont understand what I am doing wrong...
samual12 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 19th, 2012, 06:31 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
turkbot's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Are you full s off or s on unlocked
turkbot is online now  
Reply With Quote
Old June 21st, 2012, 02:14 AM   #12 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by turkbot View Post
Are you full s off or s on unlocked
I have s-off
samual12 is offline  
Reply With Quote
Old June 21st, 2012, 08:43 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
turkbot's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

What kernel are you flashing
turkbot is online now  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO Shift 4G > EVO Shift - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.