Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Fascinate > Fascinate - Support and Troubleshooting

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 21st, 2011, 04:13 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default After 2.2 OTA Update, Camera and Camcorder Not Working

The default camera app and camcorder app have not worked since I updated to 2.2. They open, but with a message saying "Please Wait..." in the middle of the screen. After a minute, the app just closes. I can never get past that "Please Wait" sign.

Other camera apps, such as Vignette, still function.

I have rebooted and removed the battery, etc.

Other phones switching to 2.2 have had this problem, and have solved it by uninstalling LED Light...but I've never had that app.

Any ideas?

Thanks!

tommymolotov is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 22nd, 2011, 07:32 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 31
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same issue. I did have Tesla LED installed and (partly since I almost never use it) uninstalled it after reading your comment about LED Light, but that did not get the Camera app working. I rather like the default Camera and would love to have it work properly again.

Any advice?
firegold21 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 07:35 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Buffalo, NY USA
Posts: 905
 
Device(s): LG Ally, Samsung Fascinate, Viewsonic G-Tablet, B&N Nook Color
Carrier: Not Provided

Thanks: 34
Thanked 99 Times in 84 Posts
Default

If you have a rooted phone, perhaps wiping the Dalvik cache?
__________________
LG Ally, ClockWorkMod + Velocity 0.4
Samsung Fascinate, EB01 Debloated Deodexed
Viewsonic GTablet, VEGAn 4.1
PSkeptic is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 08:16 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 31
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, PSkeptic, but my phone is stock and never been rooted. Thought about it a couple times and was on the verge of actually trying it when I found out about the 2.2 release, lol.
firegold21 is offline  
Reply With Quote
Old April 23rd, 2011, 11:35 AM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 31
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Searching around on other forums and websites, it looks like a factory reset will fix the camera issue, but that means reinstalling all the apps. Which defeats the purpose entirely for me; I'd been reluctant to ODIN to Froyo because I didn't want to wipe and lose all the app data, and I didn't want to root so I couldn't back up that data with Titanium. I was overjoyed to see the official update finally here (my wife can attest to that; around 1 am, I started the OTA process), in part because I could get to Froyo without needing to lose the apps and their data.

Isn't irony fun?
firegold21 is offline  
Reply With Quote
Old April 25th, 2011, 01:54 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 31
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I took my phone into a Verizon store today and after a short bit of verifying the problem, they're sending me a new one. Now I need to decide if I want to root, backup the apps and data, then unroot or if I want to just bite the bullet and reinstall the apps and redo any needed data on the new phone.

Also, is there anything in particular other than deleting any personal info, etc. that I need to do before returning this phone?
firegold21 is offline  
Reply With Quote
Old May 10th, 2011, 10:32 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb [Fix] Titanium Backup was also Restoring Camera Issue!!

Titanium Backup was restoring the camera issue after hard resetting had fixed it. To resolve this, I performed the steps listed in my post at AndroidCentral:

Problems after 2.2 update - post here. - Page 23 - Android Forums

Hope that helps someone.

-Chadwicky
Chadwicky is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Fascinate > Fascinate - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.