Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Fascinate > Fascinate - Support and Troubleshooting

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 22nd, 2011, 01:42 AM   #51 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'll try that, but I think I'll also get after a different cable in the AM. Gonna sign off, but I'll post in the morning if it all works. Once again, thanks very much for your help!!!

xavier61 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 22nd, 2011, 01:43 AM   #52 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xavier61 View Post
I'll try that, but I think I'll also get after a different cable in the AM. Gonna sign off, but I'll post in the morning if it all works. Once again, thanks very much for your help!!!

Ok good luck!
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 03:20 AM   #53 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you, If it wasn't for you I would have been waiting on a Refurish phone. Vzw tech was no help.
silver.tech is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 06:14 AM   #54 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So far so good. Finished flashing and did the first update. I'll report back when 2.2 is done downloading.

EDIT: Worked for me. Thank you so much!
noother84 is offline  
Last edited by noother84; April 22nd, 2011 at 06:34 AM.
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 08:53 AM   #55 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Problem solved. It was the cable that was preventing the connection between phone and computer. Once I used the original cable the update in Odin went right through. Froyo is loading up now. Thanks for your help last night!!
xavier61 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 09:13 AM   #56 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 301
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 23 Times in 19 Posts
Default

I personally LOVE online communities!

I will keep this thread in mind. I have not taken the OTA of 2.2 on my phone nor my wifes. I was waiting to see/hear what the bugs/fixes are before I jump. Heck, I've waited this long, what's a few more days?

I will certainly keep this thread in mind should something go...not....so....according...to....plan.
Leonard1818 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 10:03 AM   #57 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 28
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Skype™ to bcnu53
Default

sorry for double post
bcnu53 is offline  
Last edited by bcnu53; April 22nd, 2011 at 11:53 AM. Reason: double post
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 10:12 AM   #58 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 28
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Skype™ to bcnu53
Default

I followed the directions and think that everything went well
but this screen has been up for 20 minutes or longer and does not seem to be doing anything?

bcnu53 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:06 AM   #59 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Ohio
Posts: 41
 
Device(s): Samsung Fascinate
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I've ODIN'd several files to my very not stock Fascinate, as well as doing what the OP described to get the official Froyo (and then root it). If you're using a desktop, you will be better off using a rear USB port, as they are attached to the mother board, rather than via a cable. With a laptop, make sure you're connecting the original USB cable (desktop too for that) that came with the phone to a port on the laptop itself, not a hub, as those tend to lead to communication issues between the PC and phone. And installing the drivers FIRST is a must, as ODIN cannot properly see your phone without them. The joy of ODIN is that even if you mess up a bit and your phone won't turn on, so long as you have a stable stock ROM to flash, you can almost always get back to download mode and essentially reset your phone.
atomD21 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:24 AM   #60 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
 
Device(s): Droid Moto Razr
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

OK, so my phone gets as far as 'FACTORYFS' and stops (just like bcnu53's above). Been sitting that way for like 10 minutes...

Yes, it shows it's connected.

Why do I get the feeling that my phone is now a brick?

HelpHelpHelp!!
silverspot is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 22nd, 2011, 11:25 AM   #61 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by atomD21 View Post
I've ODIN'd several files to my very not stock Fascinate, as well as doing what the OP described to get the official Froyo (and then root it). If you're using a desktop, you will be better off using a rear USB port, as they are attached to the mother board, rather than via a cable. With a laptop, make sure you're connecting the original USB cable (desktop too for that) that came with the phone to a port on the laptop itself, not a hub, as those tend to lead to communication issues between the PC and phone. And installing the drivers FIRST is a must, as ODIN cannot properly see your phone without them. The joy of ODIN is that even if you mess up a bit and your phone won't turn on, so long as you have a stable stock ROM to flash, you can almost always get back to download mode and essentially reset your phone.
I second that... Using the original cable that came with your phone is important.

If your stuck on the FACTORYFS file, make sure you have the original USB cable. Try a different USB port, and run Odin as Administrator if your using vista or win 7 this will usually get you past that part where it is stuck.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:26 AM   #62 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by silverspot View Post
OK, so my phone gets as far as 'FACTORYFS' and stops (just like bcnu53's above). Been sitting that way for like 10 minutes...

Yes, it shows it's connected.

Why do I get the feeling that my phone is now a brick?

HelpHelpHelp!!

It's really quite hard to brick it

See above and make sure your using an original USB cable and run Odin as Administrator if using vista or win 7.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:31 AM   #63 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

worked great for me! Thank you!
nile677 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:35 AM   #64 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nile677 View Post
worked great for me! Thank you!
Great!! your welcome....
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:43 AM   #65 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

It first got stuck at the very end when loading the file in Odin.

I powered up and held the volume and got into menu and did a "factory restet" now my phone just shows a phone yellow triangle and then a computer. It won't even connect to the computer...usb driver not recognized.

Any suggestions? will Verizon know i screwed with it because of what shows now when the battery is put in?

What excuse can I give them that it is showing the phone/triangle/computer? I have spoken to Verizon and Samsung yesterday about 2.2 not loading and was waiting for a call back for a resolution from verizon today. I guess i should have waited for the call, but i thought this solution might work...
gonzo143 is offline  
Last edited by gonzo143; April 22nd, 2011 at 11:46 AM.
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:47 AM   #66 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
It first got stuck at the very end when loading the file in Odin.

I powered up and held the volume and got into menu and did a "factory restet" now my phone just shows a phone yellow triangle and then a computer. It won't even connect to the computer...usb driver not recognized.

Any suggestions? will Verizon know i screwed with it because of what shows now when the battery is put in?

You need to redo the steps again, the factoryFS did not complete which is the reason your phone is doing this.

Please follow the additional steps about the USB Cable, USB Port and running Odin as Administrator.

Reflash it again, it must finish and say Complete.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:53 AM   #67 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I tried but now the computer doesn't even recognize when i plug the USB in from the phone. I know the cable and usb plug worked before i messed with it.

cant get the download on the phone to appear anymore.


What excuse do you think i should tell verizon on why i am getting the phone/triangle/computer sign now on the phone when the battery is put back in?
gonzo143 is offline  
Last edited by gonzo143; April 22nd, 2011 at 11:56 AM.
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:59 AM   #68 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
I tried but now the computer doesn't even recognize when i plug the USB in from the phone. I know the cable and usb plug worked before i messed with it.

What excuse do you think i should tell verizon on why i am getting the phone/triangle/computer sign now on the phone when the battery is put back in?


Where are you plugging the Usb cable into on your PC, are you using an original cable? Have you tried another USB port? Did you try to reload the USB drivers or reboot your PC?

Theres no need to bring the phone to verizon. Thats a soft brick because the flash did not finish correctly and does happen. Try these other things to reconnect the phone and reflash.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 11:59 AM   #69 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just want to say thank you for this post. I followed your steps and am now up on Froyo 2.2.
Thanks again,
Dave
dlshiple is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:00 PM   #70 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When my phone is flashing dl01 from my ea28, it gets stuck on updating modem, how long is it suppose to take?
copper702 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 22nd, 2011, 12:03 PM   #71 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 28
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Skype™ to bcnu53
Default

looks like mine is toast.
used the oem usb cable ran as admin and it just sits there and never does anything
been on the phone with Verizon over an hour and they in turn sent me to Samsung, who tells me the phone needs sent to them
so a week with no phone
dang it
bcnu53 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:08 PM   #72 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grahxen View Post
Where are you plugging the Usb cable into on your PC, are you using an original cable? Have you tried another USB port? Did you try to reload the USB drivers or reboot your PC?

Theres no need to bring the phone to verizon. Thats a soft brick because the flash did not finish correctly and does happen. Try these other things to reconnect the phone and reflash.

Thank you for your help.

I am using the original cord..it worked earlier and connected. I tried other ports. I reloaded the USB and rebooted. The phone will not go into "download mode", I had no problems entering that earlier. It just is not being recognized by the computer and all i get is that "symbol" on my phone when i plug it in.
gonzo143 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:21 PM   #73 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My phone is saying the same error when i try to update to the dI01(from ea28) build (IP_PREVIOUS_UPDATE_FAILED). This is after flashing it from Odin. I need help, The OTA didn't work now this didn't work, what do i do?????
copper702 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:31 PM   #74 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by copper702 View Post
My phone is saying the same error when i try to update to the dI01(from ea28) build (IP_PREVIOUS_UPDATE_FAILED). This is after flashing it from Odin. I need help, The OTA didn't work now this didn't work, what do i do?????

Did your re-flash of DI01 complete successfully? By the way it sounds Doesn't seem like it did.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:43 PM   #75 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
Thank you for your help.

I am using the original cord..it worked earlier and connected. I tried other ports. I reloaded the USB and rebooted. The phone will not go into "download mode", I had no problems entering that earlier. It just is not being recognized by the computer and all i get is that "symbol" on my phone when i plug it in.

That triangle and computer Icon is another Download Screen. Usually rebooting your PC, and phone and reloading Odin and reconnecting the phone via USB will have Odin re-detect the phone.

If you can get it to detect the phone again you can push the flash again.

Sometimes just trying another PC if you have one will solve this.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:44 PM   #76 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grahxen View Post
Did your re-flash of DI01 complete successfully? By the way it sounds Doesn't seem like it did.
I think i did, from odin it said it passed, then my phone turned off, thats when i placed the battery in and turned on the phone.
copper702 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:47 PM   #77 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by copper702 View Post
I think i did, from odin it said it passed, then my phone turned off, thats when i placed the battery in and turned on the phone.
When i keep attempting to flash to DLI01 it gets stuck on updating modem then it shuts off and gives me the same error message as the Froyo OTA message.
copper702 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:47 PM   #78 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by copper702 View Post
I think i did, from odin it said it passed, then my phone turned off, thats when i placed the battery in and turned on the phone.

Ok so the flash worked it seems.. What did you do after the phone rebooted then? I am a little confused.. Did you download the EA28 update from settings/about phone/system updates yet?
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:51 PM   #79 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by copper702 View Post
When i keep attempting to flash to DLI01 it gets stuck on updating modem then it shuts off and gives me the same error message as the Froyo OTA message.
Ok then the flash didnt complete.

Reboot phone, reboot pc and start process over following instructions.

Try a different USB port, run odin as administrator.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:52 PM   #80 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by copper702 View Post
I think i did, from odin it said it passed, then my phone turned off, thats when i placed the battery in and turned on the phone.

It cant pass if it gets stuck updating a flash file. (confused)
Grahxen is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 22nd, 2011, 12:55 PM   #81 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xavier61 View Post
Problem solved. It was the cable that was preventing the connection between phone and computer. Once I used the original cable the update in Odin went right through. Froyo is loading up now. Thanks for your help last night!!

Great glad to hear your up and running!
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 12:59 PM   #82 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grahxen View Post
It cant pass if it gets stuck updating a flash file. (confused)
its gets stuck when updating through the phone not through Odin, when the unpacking screen comes on and all the update messages appear it gets stuck on updating modem, after a while my phone shuts off and turn it back on again to the update screen the error message appears.
copper702 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:01 PM   #83 (permalink)
The PearlyMon
 
EarlyMon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Mexico, USA
Posts: 44,029
 
Device(s): LTEvo, 3vo, and Shift
Carrier: Sprint

Thanks: 41,693
Thanked 54,828 Times in 21,864 Posts
Default

Probably this will help practically no one, but just to be safe - always a good idea to have a decent charge when updating.
EarlyMon is online now  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:08 PM   #84 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default It worked!!!

Thank you so much for this info! It worked flawlessly in updating my Fascinate to 2.2! It is very much appreciated!
jroch75 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:21 PM   #85 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default error on odin3

When I run Odin3 I get: Odin3 V1.3.exe is not a valid win32 application
rwrous is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:21 PM   #86 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
Thank you for your help.

I am using the original cord..it worked earlier and connected. I tried other ports. I reloaded the USB and rebooted. The phone will not go into "download mode", I had no problems entering that earlier. It just is not being recognized by the computer and all i get is that "symbol" on my phone when i plug it in.

Got Odin to recognize it ! Now it is stuck at "movinand.bin" 15 min...almost all the way to the end of the progress bar. I was stuck here before i messed my phone up even more.

where do i go from here?

thanks in advance...still sweating that i bricked the phone
gonzo143 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:22 PM   #87 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Works flawlessly! Thank you!! I spent other night factory resetting and re downloading the update over and over... I was rooted but wanted the factory Froyo. Now I have it and couldn't be happier about it. Thanks man!
rickerbilly is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:24 PM   #88 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rwrous View Post
When I run Odin3 I get: Odin3 V1.3.exe is not a valid win32 application
Migh want to try redownloading it... Sounds like a bad download
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:30 PM   #89 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bcnu53 View Post
I followed the directions and think that everything went well
but this screen has been up for 20 minutes or longer and does not seem to be doing anything?

Mine is stuck at the next line after factoryfs.rfs .....movinand.bin but my green progress bar it almost at 100%...like 99.

Id be happy just to get it back to 2.1 and working at this point. HELP
gonzo143 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:34 PM   #90 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
Mine is stuck at the next line after factoryfs.rfs .....movinand.bin but my green progress bar it almost at 100%...like 99.

Id be happy just to get it back to 2.1 and working at this point. HELP
Gonzo its common that it gets stuck. You have to keep trying, most of the time its just a communication problem over USB from your phone to PC.

If your following all the steps you just need to try again, its taken people sometimes more then 5 times for whatever reason.

BTW its just a soft brick, a little patience and you will get it.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 22nd, 2011, 01:35 PM   #91 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rickerbilly View Post
Works flawlessly! Thank you!! I spent other night factory resetting and re downloading the update over and over... I was rooted but wanted the factory Froyo. Now I have it and couldn't be happier about it. Thanks man!
Great glad you got the update working
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:36 PM   #92 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jroch75 View Post
Thank you so much for this info! It worked flawlessly in updating my Fascinate to 2.2! It is very much appreciated!

Great glad it worked.....
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:37 PM   #93 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

BTW how many of you guys that were successful with the 2.2 upgrade had a rooted phone?

I would be curious to know whether it was rooted or if it was stock and the update just failed.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:42 PM   #94 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grahxen View Post
Gonzo its common that it gets stuck. You have to keep trying, most of the time its just a communication problem over USB from your phone to PC.

If your following all the steps you just need to try again, its taken people sometimes more then 5 times for whatever reason.

BTW its just a soft brick, a little patience and you will get it.
Thanks for trying to rest my nerves. I just thought i totally messed it up by going into "factory reset and clear cache" when doing a hard reboot after messing up before while downloading...and the fact the phone doesnt work anymore !

Do i just X out of Odin to close it while it is stuck downloading to the phone? and start the whole thing again? I did that before..isnt that the reason my phone doesnt work now ?

thank you ...don't mean to take up all your time.
gonzo143 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:47 PM   #95 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
Thanks for trying to rest my nerves. I just thought i totally messed it up by going into "factory reset and clear cache" when doing a hard reboot after messing up before while downloading...and the fact the phone doesnt work anymore !

Do i just X out of Odin to close it while it is stuck downloading to the phone? and start the whole thing again? I did that before..isnt that the reason my phone doesnt work now ?

thank you ...don't mean to take up all your time.
Yes you need to reboot phone, and start process over. See what happens when phone reboots though.

And you are right, this is the reason why your phone doesnt work.... Your essentially replacing all of the original firmware files back to stock DI09 and if this process fails, you soft brick the phone.

Having the original firmware (which you do) and finally getting odin/phone to cooperate then your problems will be over.


What have you done so far to try to get the flash to be successful?
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:49 PM   #96 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default EA28 Issue

Quote:
Before you follow the instructions on that page to run the update.zip from sd card, make sure to update your phone after flashing it to the latest revision prior to froyo 2.2, or the froyo update will not run. As the 2.2 is an update, not a full release.
For me, and apparently others - The ODIN flash worked perfectly fine; phone re-starts clean, etc. (this is 100% for sure - it's easy to tell when your phone has been wiped clean). It is the "next step" OTA update that simply does NOT WORK, resulting in the stuck 'updating modem...' message for some number of minutes, eventually restarting the phone having failed. The update is called "SCH-I500_CommercialPackage_DI01ToEA28".

I suspect that many of us are in the same boat; our phones seem to simply not be upgradeable OTA; Guessing/hoping that a complete ODIN package that has the full 2.2 will become available at some point, or perhaps an ODIN package that includes EA28 as a starting point.
tzoop is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 01:57 PM   #97 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tzoop View Post
For me, and apparently others - The ODIN flash worked perfectly fine; phone re-starts clean, etc. (this is 100% for sure - it's easy to tell when your phone has been wiped clean). It is the "next step" OTA update that simply does NOT WORK, resulting in the stuck 'updating modem...' message for some number of minutes, eventually restarting the phone having failed. The update is called "SCH-I500_CommercialPackage_DI01ToEA28".

I suspect that many of us are in the same boat; our phones seem to simply not be upgradeable OTA; Guessing/hoping that a complete ODIN package that has the full 2.2 will become available at some point, or perhaps an ODIN package that includes EA28 as a starting point.

This is exactly what happened to my phone, anyone out there can help, i rather not root if i don't have to.
copper702 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 02:03 PM   #98 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grahxen View Post
Yes you need to reboot phone, and start process over. See what happens when phone reboots though.

And you are right, this is the reason why your phone doesnt work.... Your essentially replacing all of the original firmware files back to stock DI09 and if this process fails, you soft brick the phone.

Having the original firmware (which you do) and finally getting odin/phone to cooperate then your problems will be over.


What have you done so far to try to get the flash to be successful?
well i waited longer and and oden said it failed in the progress area.

i've tried different cables, different usb slots, restarting computer.. what else can i try? Just keep downloading and pray?

I'm going to try a different computer.
gonzo143 is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 02:09 PM   #99 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tzoop View Post
For me, and apparently others - The ODIN flash worked perfectly fine; phone re-starts clean, etc. (this is 100% for sure - it's easy to tell when your phone has been wiped clean). It is the "next step" OTA update that simply does NOT WORK, resulting in the stuck 'updating modem...' message for some number of minutes, eventually restarting the phone having failed. The update is called "SCH-I500_CommercialPackage_DI01ToEA28".

I suspect that many of us are in the same boat; our phones seem to simply not be upgradeable OTA; Guessing/hoping that a complete ODIN package that has the full 2.2 will become available at some point, or perhaps an ODIN package that includes EA28 as a starting point.
This update was released a long time ago, and you probably would of had failure messages previusly trying to update to EA28.

Someone had success by pulling battery, factory resetting phone after the DI01 update and redownloading the EA28 update.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
Old April 22nd, 2011, 02:12 PM   #100 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 15 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo143 View Post
well i waited longer and and oden said it failed in the progress area.

i've tried different cables, different usb slots, restarting computer.. what else can i try? Just keep downloading and pray?

I'm going to try a different computer.
Turn off any running applications on your PC, disable any antivirus software as well. Something is interfering with your communication.

Switching to another PC has also had success.
Grahxen is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Grahxen For This Useful Post:
gonzo143 (April 22nd, 2011)
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Fascinate > Fascinate - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://androidforums.com/fascinate-support-troubleshooting/322208-fixed-how-get-froyo-if-your-ota-failing.html
Posted By For Type Date
What does this mean samsung fascinate download do not turn off target - My samsung fascinate is displaying a yellow triangle and the words downloading do not turn off target help :: Ask Me Fast Post #0 Refback April 30th, 2012 07:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:29 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.