Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Force 4g LTE > Force 4g LTE - All Things Root

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 16th, 2013, 04:32 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Colorado Springs
Gender: Female
Posts: 2
 
Device(s): zte Force
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ZTE Force - Major issues need recovery help

I bought a few of these phones for my staff and just so happened to lend mine to an employee to use. They returned it upon being fired and the phone is about as good to me as a paperweight/brick(??)

It turns on and off but only displays the green android guy in the center of the screen. My PC won't recognize it (I assume because the drivers are not installed) but does show it as an "unknown device" in the device manager connected to a USB port. I have spent the last 12 hours trying to find help in forums and finally have no other choice but to post and pray that someone can help me.

Thanks in advance for putting up with my lack of knowledge and "dumbing down" any answers as I am relatively new to using androids.

Advertisements
BeckyBoo80 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 16th, 2013, 07:38 AM   #2 (permalink)
Member
 
sonicbluemustang's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tallahassee
Gender: Male
Posts: 401
 
Device(s): ZTE Force Samsung Galaxy S4 (the wifes)
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 74 Times in 64 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BeckyBoo80 View Post
I bought a few of these phones for my staff and just so happened to lend mine to an employee to use. They returned it upon being fired and the phone is about as good to me as a paperweight/brick(??)

It turns on and off but only displays the green android guy in the center of the screen. My PC won't recognize it (I assume because the drivers are not installed) but does show it as an "unknown device" in the device manager connected to a USB port. I have spent the last 12 hours trying to find help in forums and finally have no other choice but to post and pray that someone can help me.

Thanks in advance for putting up with my lack of knowledge and "dumbing down" any answers as I am relatively new to using androids.
What happens if you try to boot into Recovery mode? Press and hold both Down Volume and Power keys at the same time. If it does enter rec mode then try to wipe the data, cache and dalvik. Then try to reboot. If it doesn't then I suspect that he/she did somethin stupid or purposely to it.
sonicbluemustang is offline  
Reply With Quote
Old June 16th, 2013, 04:15 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Colorado Springs
Gender: Female
Posts: 2
 
Device(s): zte Force
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It turns on with the green android logo, no recovery options, no text, no ZTE logo. Just the android guy.

I was hoping that because the PC recognized that it was attached there would be a way to install the drivers and run adb, fastboot and essentially install cwm recovery. Please try not to laugh to hard if this approach is ridiculous and clearly demonstrates my complete lack of knowledge.
BeckyBoo80 is offline  
Reply With Quote
Old June 16th, 2013, 08:01 PM   #4 (permalink)
Member
 
sonicbluemustang's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tallahassee
Gender: Male
Posts: 401
 
Device(s): ZTE Force Samsung Galaxy S4 (the wifes)
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 74 Times in 64 Posts
Default

No laughing matter Becky.
You dont want to install cwm either if you need to send it back to ZTE for replacement. If it will not go into the stock recovery mode then it is most likely soft bricked. ZTE has not yet released any updates nor the tool to fix it. The good news is, it is still covered by the factory warranty.
ZTE USA
Service Hotline: 877-817-1759
Hotline Hours: 9:00 am - 9:00 pm (CST)
sonicbluemustang is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Force 4g LTE > Force 4g LTE - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:03 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.