Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Force 4g LTE > Force 4g LTE - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree10Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 17th, 2013, 03:47 AM   #51 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Aurora, IL
Gender: Male
Posts: 409
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 44
Thanked 40 Times in 35 Posts
Default

You can't transfer the finished builds to your phone and upload from your phone?

donjuro is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 17th, 2013, 11:26 AM   #52 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by junkie2100 View Post
well they can tell if i use the phone for internet on my computer and theyve started watching me now. if i keep doing as i have theyll disconnect my phone altogether. so it kinda puts a damper on researching, downloading, and uploading builds
That's stupid... You have a phone with that capability... So what's the big deal? -_-
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2013, 11:32 AM   #53 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Stratford CT
Gender: Male
Posts: 18
 
Device(s): ZTE Boost Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there any possible way around them
GodManGordo is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2013, 11:51 AM   #54 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sorry about your problems with Boost. They never used to be strict about tethering, but I guess they changed their policy. :/

Just reporting in to say thanks for building this because we missed having CM on a phone. Nice speeds and the screen is more responsive! Did find a glitch I'm not sure others are having? Clicking on the Storage tab under Settings forces a crash. Just thought you'd like to know.
KagomeKagome is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2013, 12:21 PM   #55 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KagomeKagome View Post
I'm sorry about your problems with Boost. They never used to be strict about tethering, but I guess they changed their policy. :/

Just reporting in to say thanks for building this because we missed having CM on a phone. Nice speeds and the screen is more responsive! Did find a glitch I'm not sure others are having? Clicking on the Storage tab under Settings forces a crash. Just thought you'd like to know.
First post in the known bugs box.
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2013, 04:56 PM   #56 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KagomeKagome View Post
I'm sorry about your problems with Boost. They never used to be strict about tethering, but I guess they changed their policy. :/
Last year, they implemented the fact that they are going to dial us down after 2.5g of data usage. Before then, they never did. Now, it's shit... lol. So, im assuming since that happened, they got strict on that, too...Probably one of the main reasons they finally implemented that, because of people doing what junkie was doing. But you know what? If you have a phone thats capable, ****** do it. Thats what it's for. -.- I hate the idiots at Boost Mobile.. lol. If it wasn't for the fact im down to 40 bucks a months right now, i'd leave them and go to metro PCS just out of spite. Lmfao
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2013, 05:01 PM   #57 (permalink)
Senior Member
 
bcrichster's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 1,074
 
Device(s): Motorola i1 - stock, Warp Sequent - Awesome Android
Carrier: Boost

Thanks: 335
Thanked 203 Times in 169 Posts
Default

You'd still be shooting yourself in the foot because as soon as you leave the town you got the phone in, you'd lose service. Not worth it, lol...
__________________
LEGION-MODZ
bcrichster is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bcrichster For This Useful Post:
crunchyymango (September 17th, 2013)
Old September 17th, 2013, 07:13 PM   #58 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bcrichster View Post
You'd still be shooting yourself in the foot because as soon as you leave the town you got the phone in, you'd lose service. Not worth it, lol...
Lol, IKR. hahahaha
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2013, 10:49 PM   #59 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Aurora, IL
Gender: Male
Posts: 409
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 44
Thanked 40 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bcrichster View Post
You'd still be shooting yourself in the foot because as soon as you leave the town you got the phone in, you'd lose service. Not worth it, lol...
How so?
donjuro is online now  
Reply With Quote
Old September 18th, 2013, 04:28 AM   #60 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Stratford CT
Gender: Male
Posts: 18
 
Device(s): ZTE Boost Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Why is there no NFC on CM 10
GodManGordo is offline  
Last edited by GodManGordo; September 18th, 2013 at 04:35 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old September 18th, 2013, 10:47 AM   #61 (permalink)
Senior Member
 
bcrichster's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 1,074
 
Device(s): Motorola i1 - stock, Warp Sequent - Awesome Android
Carrier: Boost

Thanks: 335
Thanked 203 Times in 169 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by donjuro View Post
How so?
Fact. Metro coverage is severely lacking in most places. T-Mobile bought them out and their coverage is spotty as well, at least in most of Florida anyways. Metro is great if you spend your whole life/career in the same place. Most ppl don't, tho.
bcrichster is online now  
Reply With Quote
Old September 18th, 2013, 03:55 PM   #62 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Phoenix AZ
Gender: Male
Posts: 1,118
 
Device(s): ZTE Warp - DroidSmith 1.7.3 ZTE Force - DroidSmith Force 0.7 ZTE Warp 4G - Stock JB 4.1.2
Carrier: Boost

Thanks: 150
Thanked 625 Times in 401 Posts
Default

I'm going to throw my hat in the ring and see if I can help to get the bugs sorted out. Outside of the obvious system set up all I should need is the CM source and your device tree correct?
jimsmith80 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jimsmith80 For This Useful Post:
altaran (September 18th, 2013)
Old September 18th, 2013, 06:53 PM   #63 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Aurora, IL
Gender: Male
Posts: 409
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 44
Thanked 40 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bcrichster View Post
Fact. Metro coverage is severely lacking in most places. T-Mobile bought them out and their coverage is spotty as well, at least in most of Florida anyways. Metro is great if you spend your whole life/career in the same place. Most ppl don't, tho.
I've had decent (voice) coverage where ever I've gone with boost, I don't plan on going out of the city much and even when I was in the sticks I had enough coverage to make calls in the bad areas.
donjuro is online now  
Reply With Quote
Old September 19th, 2013, 12:19 AM   #64 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Bluetooth works for sending files to another phone. I just sent my wife a song.
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 19th, 2013, 12:45 AM   #65 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Also found a workaround for the proximity sensor issue. There's an app that let's you switch to the light sensor. You can set it to only run during phone calls if you're worried about battery drain. Tested and working. No more cheek hang ups lol.

Also figured out a workaround for tethering to my ps3. Oh yea and USB mass storage, Hell yea. I hated mtp. So slow and I couldn't transfer files to my ps3.

So yea. I'm definitely sticking with cm 10.
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 19th, 2013, 01:48 PM   #66 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by GoatTheHero View Post
Also found a workaround for the proximity sensor issue. There's an app that let's you switch to the light sensor. You can set it to only run during phone calls if you're worried about battery drain. Tested and working. No more cheek hang ups lol.

Also figured out a workaround for tethering to my ps3. Oh yea and USB mass storage, Hell yea. I hated mtp. So slow and I couldn't transfer files to my ps3.

So yea. I'm definitely sticking with cm 10.
whats the app called?
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 19th, 2013, 02:57 PM   #67 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Proximity screen off. Others a few to choose from
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 19th, 2013, 04:36 PM   #68 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
 
Device(s): n9100
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Im having Wifi issues, what do?
insainwhiteboy is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to insainwhiteboy For This Useful Post:
altaran (September 20th, 2013)
Old September 19th, 2013, 05:29 PM   #69 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

WiFi does not work in any way, shape, or form. You can share your phone's internet connection via USB tether. There are a few apps on the market for that.
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2013, 06:10 AM   #70 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 79
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 40
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by insainwhiteboy View Post
Im having Wifi issues, what do?
Read the whole post before you install a rom. Just saying....
altaran is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to altaran For This Useful Post:
crunchyymango (September 20th, 2013)
sponsored links
Old September 20th, 2013, 08:33 AM   #71 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
 
Device(s): n9100
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Like what is the problem. I read that it didn't work in the first post.
insainwhiteboy is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2013, 08:54 AM   #72 (permalink)
Member
 
redjama's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Denver, PA
Gender: Male
Posts: 225
 
Device(s): N9100
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 4
Thanked 39 Times in 31 Posts
redjamax1@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by insainwhiteboy View Post
Like what is the problem. I read that it didn't work in the first post.
If you read it in the first post why would you post later on that your having Wi-Fi issues?? Unsure of what the problem is. Theoretically from what I understand it should be working, but as we all can see its not.
redjama is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2013, 01:44 PM   #73 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by insainwhiteboy View Post
Like what is the problem. I read that it didn't work in the first post.
If wifi is fixed, they'll post it in the OP thread. Currently, wifi isn't working, and bluetooth is being weird. for some, it works. Others, it doesn't. It's a work in progress.
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2013, 05:13 PM   #74 (permalink)
Member
 
redjama's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Denver, PA
Gender: Male
Posts: 225
 
Device(s): N9100
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 4
Thanked 39 Times in 31 Posts
redjamax1@gmail.com
Default

Anyone have a link for the updated avid CM 10??
redjama is offline  
Reply With Quote
Old September 21st, 2013, 01:56 AM   #75 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,166
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 65
Thanked 622 Times in 481 Posts
Default

sorry i been busy. but as far as the WiFi issue im not 100% sure. and the build setup requires the kernel source as well as the device tree
__________________
junkie2100 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to junkie2100 For This Useful Post:
jimsmith80 (September 21st, 2013)
Old September 21st, 2013, 09:34 PM   #76 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
 
Device(s): n9100
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by junkie2100 View Post
sorry i been busy. but as far as the WiFi issue im not 100% sure. and the build setup requires the kernel source as well as the device tree

This is a link to the original(stock) ZTE/Boost/Sprint Force ROM. Itmay or may not help with resolving some issues with it.

https://www.dropbox.com/s/a2lm0psan8hurff/update_signed.zip
insainwhiteboy is offline  
Reply With Quote
Old September 24th, 2013, 10:21 PM   #77 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I've been reading up on this WiFi issue and it seems to be a common problem on cyanogen mods ROMs. I noticed that in the WiFi settings the region code is set to europe. Well in phones with a sim card WiFi will not function unless its set to the right region. When I change it to US it reverts back to Europe when you exit the WiFi settings. I've tried a whole bunch of fixes but none of them took. Maybe this is the problem and someone with more experience could be of more help.
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 24th, 2013, 10:23 PM   #78 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

BTW I know boost doesn't use sim cards... but still it could be the problem
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 24th, 2013, 11:27 PM   #79 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,166
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 65
Thanked 622 Times in 481 Posts
Default

wifi region code? never heard of it but ill look it up

ok well boost uses sims of a sort... lte uses uim. dont see how it would be set or how it would be unchangable though. if someone wants to look into possible fixes for that itd be great but i think the issue lies deeper considering it wont even turn on. it just wouldnt connect id assume but it would be able to turn on i would think. i could be wrong though so test it out
junkie2100 is offline  
Last edited by junkie2100; September 24th, 2013 at 11:33 PM.
Reply With Quote
Old September 24th, 2013, 11:34 PM   #80 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
 
Device(s): n9100
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

My phone come up with a bad esn. It zero'd on me so I'll be getting a new one next week.
insainwhiteboy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 25th, 2013, 12:55 AM   #81 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Aurora, IL
Gender: Male
Posts: 409
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 44
Thanked 40 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by insainwhiteboy View Post
My phone come up with a bad esn. It zero'd on me so I'll be getting a new one next week.
Donate it to a Dev
crunchyymango likes this.
donjuro is online now  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 06:23 AM   #82 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I never heard of it either until I saw it in the WiFi settings on cm10 lol. Over on xda a few of the WiFi issues were because of that very same problem. Something about editing the sdext in init.d d fixed one. Idk I'm relatively inexperienced when it comes to that stuff. I'm more of a follow the directions extremely carefully kinda guy.

Quote:
Originally Posted by junkie2100 View Post
wifi region code? never heard of it but ill look it up

ok well boost uses sims of a sort... lte uses uim. dont see how it would be set or how it would be unchangable though. if someone wants to look into possible fixes for that itd be great but i think the issue lies deeper considering it wont even turn on. it just wouldnt connect id assume but it would be able to turn on i would think. i could be wrong though so test it out
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 05:26 PM   #83 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

This is a late post, but I figured I'd wait it out, and just try to wait for a pattern, or if it's just a temporary fluke. CM10 isn't allowing me to send messages at times. But, being in the same exact place, switching to DroidSmith, I have no problems. Plus, the 3G is iffy. I don't get texts for a while, and I also can't send texts at times. But, the second I shoot over to DroidSmith, everything works perfectly fine. It's been happening for the longest time now, and it's definite not a fluke. It's definitely CM10. redownloading, re-installing from zip...it's just been a big waste of time, cause it's not fixing the problem...

Any ideas?
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 07:59 PM   #84 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Phoenix AZ
Gender: Male
Posts: 1,118
 
Device(s): ZTE Warp - DroidSmith 1.7.3 ZTE Force - DroidSmith Force 0.7 ZTE Warp 4G - Stock JB 4.1.2
Carrier: Boost

Thanks: 150
Thanked 625 Times in 401 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DravenXcore View Post
This is a late post, but I figured I'd wait it out, and just try to wait for a pattern, or if it's just a temporary fluke. CM10 isn't allowing me to send messages at times. But, being in the same exact place, switching to DroidSmith, I have no problems. Plus, the 3G is iffy. I don't get texts for a while, and I also can't send texts at times. But, the second I shoot over to DroidSmith, everything works perfectly fine. It's been happening for the longest time now, and it's definite not a fluke. It's definitely CM10. redownloading, re-installing from zip...it's just been a big waste of time, cause it's not fixing the problem...

Any ideas?

DroidSmith is just a modified version of the stock rom, so for that rom everything worked out of the box. CM10 is built from CM source code and proprietary software, so some adjustments will have to be made to it before its 100% working. Its a work in progress hince the term WIP.

To help the project along Junkie needs detailed information from several users. If you want to help out read up on how to use logcat. That way instead of simply saying something doesn't work, you can provide information as to why it doesn't.
jimsmith80 is offline  
Last edited by jimsmith80; September 25th, 2013 at 08:02 PM.
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 08:22 PM   #85 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jimsmith80 View Post
DroidSmith is just a modified version of the stock rom, so for that rom everything worked out of the box. CM10 is built from CM source code and proprietary software, so some adjustments will have to be made to it before its 100% working. Its a work in progress hince the term WIP.

To help the project along Junkie needs detailed information from several users. If you want to help out read up on how to use logcat. That way instead of simply saying something doesn't work, you can provide information as to why it doesn't.
Oh, no. I'm afraid of learning new things! haha, I'll have a go at it when I get a free chance sometime tomorrow.
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 08:36 PM   #86 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,166
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 65
Thanked 622 Times in 481 Posts
Default

well without a test unit or an internet connection to my computer thats not gonna help much. i cant upload test builds regularly so unless i get a known working fix there wont be an update, and without a way to know if fixes are working its kinda stuck
junkie2100 is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 08:50 PM   #87 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Phoenix AZ
Gender: Male
Posts: 1,118
 
Device(s): ZTE Warp - DroidSmith 1.7.3 ZTE Force - DroidSmith Force 0.7 ZTE Warp 4G - Stock JB 4.1.2
Carrier: Boost

Thanks: 150
Thanked 625 Times in 401 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by junkie2100 View Post
well without a test unit or an internet connection to my computer thats not gonna help much. i cant upload test builds regularly so unless i get a known working fix there wont be an update, and without a way to know if fixes are working its kinda stuck

I'm going to attempt to build cm10 based off of your device tree this weekend. I've got a working unit, so I hope we can collaborate a bit
jimsmith80 is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 09:44 PM   #88 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Aurora, IL
Gender: Male
Posts: 409
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 44
Thanked 40 Times in 35 Posts
Default

Do you use Facebook?
donjuro is online now  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 09:51 PM   #89 (permalink)
Member
 
redjama's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Denver, PA
Gender: Male
Posts: 225
 
Device(s): N9100
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 4
Thanked 39 Times in 31 Posts
redjamax1@gmail.com
Default

Is there anything I can do to help. I'll use my phone as the test subject of someone will walk me through what needs to be done
redjama is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2013, 11:01 PM   #90 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,166
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 65
Thanked 622 Times in 481 Posts
Default

well i will certainly still help where i can. if you guys can build it i can suggest things to try but my capabilities are very limited. at this point my only real theories are that it could be a kernel issue though if matrix kernel works there is no reason this shouldnt. the ramdisk should be right so as far as i can tell the boot.img has everything correct but you never know. the only theory left after that is very broad... there is something missing or more likely the wrong version of something in place. by version i mean it should be the file pulled from stock instead of the one being built by cm or even the opposite, could be using the one from stock when what we need is the one cm builds. youll have to go through file by file and figure it out

my suggestion to make that easier is to make cm build all wifi stuff. that will require modification of the device_aurora.mk then onve you have cm with all wifi libs and binaries you can start tossing things in. use other devices with similar wifi chips as a template to decide what you think is necessary, and use logcat and dmesg to see what makes errors change and what errors are linked to what files. its basically just a matter of figuring out the right combination as far as i can tell, it just takes alot of trial and error which i cant do without the ability to test
junkie2100 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 25th, 2013, 11:37 PM   #91 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Phoenix AZ
Gender: Male
Posts: 1,118
 
Device(s): ZTE Warp - DroidSmith 1.7.3 ZTE Force - DroidSmith Force 0.7 ZTE Warp 4G - Stock JB 4.1.2
Carrier: Boost

Thanks: 150
Thanked 625 Times in 401 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by junkie2100 View Post
well i will certainly still help where i can. if you guys can build it i can suggest things to try but my capabilities are very limited. at this point my only real theories are that it could be a kernel issue though if matrix kernel works there is no reason this shouldnt. the ramdisk should be right so as far as i can tell the boot.img has everything correct but you never know. the only theory left after that is very broad... there is something missing or more likely the wrong version of something in place. by version i mean it should be the file pulled from stock instead of the one being built by cm or even the opposite, could be using the one from stock when what we need is the one cm builds. youll have to go through file by file and figure it out

my suggestion to make that easier is to make cm build all wifi stuff. that will require modification of the device_aurora.mk then onve you have cm with all wifi libs and binaries you can start tossing things in. use other devices with similar wifi chips as a template to decide what you think is necessary, and use logcat and dmesg to see what makes errors change and what errors are linked to what files. its basically just a matter of figuring out the right combination as far as i can tell, it just takes alot of trial and error which i cant do without the ability to test

You got it this far. I just hope to help you cross the finish line
jimsmith80 is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2013, 01:11 AM   #92 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Aurora, IL
Gender: Male
Posts: 409
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 44
Thanked 40 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by donjuro View Post
Do you use Facebook?
This was a question for you draven
donjuro is online now  
Reply With Quote
Old September 26th, 2013, 09:16 AM   #93 (permalink)
Member
 
DravenXcore's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 130
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 30
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by donjuro View Post
This was a question for you draven
Yes I do, why do you ask?
DravenXcore is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2013, 09:51 AM   #94 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 111
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Samsung Transform Ultra, ZTE Force 4g LTE
Carrier: Boost

Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I went through all the Wi-Fi and wlan files and from what I could tell, they were all set to US region. Its also set to US region in the build.prop. so it seems that the problem is something else.
GoatTheHero is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2013, 09:22 PM   #95 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,166
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 65
Thanked 622 Times in 481 Posts
Default

well the issue according to the logcat was that it couldnt find some /dev/net/wlan0/ip6/whatever kind of file. so im assuming that its the .ko module not being properly loaded or maybe a binary not being the right one or something like that. something isnt setting up the wifi devices file structure properly
junkie2100 is offline  
Reply With Quote
Old October 12th, 2013, 02:03 PM   #96 (permalink)
Junior Member
 
jaxjaguars's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Columbus Ohio
Gender: Male
Posts: 29
 
Device(s): ZTE Force
Carrier: Boost

Thanks: 19
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I tried this mostly for learning purposes. I like it a lot only wish the Wi-Fi worked. Good job so far guys. thanks for the hard work!
jaxjaguars is offline  
Reply With Quote
Old October 15th, 2013, 08:05 AM   #97 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Cedar Park Texas
Gender: Male
Posts: 12
 
Device(s): ZTE N9100
Carrier: Boost

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its not a fluke, my 4g doesn't work, or Google play, messaging, settings crash
bp512 is offline  
Reply With Quote
Old October 15th, 2013, 08:28 AM   #98 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Cedar Park Texas
Gender: Male
Posts: 12
 
Device(s): ZTE N9100
Carrier: Boost

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Your the shit bro, thank u.
bp512 is offline  
Reply With Quote
Old October 31st, 2013, 09:07 AM   #99 (permalink)
ROM Developer
 
Dm47021's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: grand rapids mi
Gender: Male
Posts: 1,138
 
Device(s): Htc Evo Design 4G, Zte warp, Zte Warp Sequent, Samsung Epic 4G, Hauwei m835 cm7.2 748mhz OC
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 59
Thanked 1,636 Times in 497 Posts
Default

Doesnt the Force have BCM4330 Wifi and Bluetooth ?

Also. it has the same sensors as the war sequent "which has a 4.1.2 stock update"

iam sure you can probably use the sensors.default.so hal from it,

if not. use my libsensors hal from the OG Warp. and edit it for MMA and such. it will get the AKM8962 Working.

https://github.com/Dm47021/cm_device_zte_arthur/tree/master/libsensors
__________________
My Github:My Github

TEAM OSIRIS Our Github
Dm47021 is offline  
Reply With Quote
Old October 31st, 2013, 09:50 AM   #100 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
junkie2100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Gender: Male
Posts: 3,166
 
Device(s): ZTE Warp Sequent, Samsung Transform Ultra, Samsung Galaxy Prevail, HTC Evo 4G
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 65
Thanked 622 Times in 481 Posts
Default

nope its got a qualcom chip for wifi n bluetooth, i forget the name but its different
junkie2100 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE Force 4g LTE > Force 4g LTE - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:55 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.