Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Prevail > Galaxy Prevail - All Things Root

Like Tree111Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 17th, 2011, 03:20 PM   #101 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xtronwest View Post
My wifi still not working im talking about my phone wifi not the tehering one

which files did you flash, did you try a different wireless network at starbucks or dunkin donuts

Advertisements
hroark13 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 17th, 2011, 03:41 PM   #102 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 40
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when i start it says check images files ?
carben24 is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 03:54 PM   #103 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 82
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 31 Times in 16 Posts
Default Success!!!

I finally got odin to flash my phone :-D I just used the zip file for odin here on a fresh copy of Windows 7 Ultimate 64 bit. I have no idea why the windows xp on two different machines didn't work, but I'm good to go now.

Now I just need to block the updater from trying to install EE14 (I think I saw instructions for that here) because it seems to mess up my phone. With EE14 more times than not I can only hear ppl on my phone if it's on speaker phone. I'll give EE13 a few days to see if it still happens before I decide if I should exchange my phone for a new one.

@Shabbypenguin - Is there a way to install shabbymod 0.9 without installing the EE14 modem? If not that's cool, I can just fiddle around and make my own mod or something.

Thanks so much for all the help guys. You're all awesomes!!!
theonewho is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 03:55 PM   #104 (permalink)
ROM Developer
 
Shabbypenguin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Gender: Male
Posts: 5,289
 
Device(s): Nexus 5
Carrier: Sprint

Thanks: 353
Thanked 4,951 Times in 2,041 Posts
Default

absolutely, i dont force the modem update on anyone
__________________
Enjoy my work?
Donate here

Know an unloved device? swing by our new forums
Shabbypenguin is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 04:08 PM   #105 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 82
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 31 Times in 16 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Shabbypenguin View Post
absolutely, i dont force the modem update on anyone
Okay. I thought part of the shabbymod install process was to install the updated modem. Thanks for the quick reply
theonewho is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 04:10 PM   #106 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Trying to restore my wife's prevail but I keep getting a message saying cannot open usb serial port. Can anybody tell me what is going wrong?
Theek is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 04:30 PM   #107 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 40
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 Samsung Galaxy Tab 2
Carrier: Sprint

Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
which files did you flash, did you try a different wireless network at starbucks or dunkin donuts


No i have a wireless router at home and ever since i had mess up my phone and recover it back from odin i can't get my wifi to work on my phone. I shut off my cable modem turn it back on and still giving me problem. I never had it this problem before so i wanted to make sure if anyone who has use odin try setting up there wifi to see if they wifi works without a problem. I also know when i stand by my pc where my cable modem is at i get a better connection when i move away from my cable modem i lose wifi connection lol this is crazy
xtronwest is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 04:44 PM   #108 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xtronwest View Post
No i have a wireless router at home and ever since i had mess up my phone and recover it back from odin i can't get my wifi to work on my phone. I shut off my cable modem turn it back on and still giving me problem. I never had it this problem before so i wanted to make sure if anyone who has use odin try setting up there wifi to see if they wifi works without a problem. I also know when i stand by my pc where my cable modem is at i get a better connection when i move away from my cable modem i lose wifi connection lol this is crazy

flash all 3 tar files at the same time, then try wifi at home, if still have problem go to starbucks and try their wifi, if you still have problem most likely it is hardware failure
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 04:45 PM   #109 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Theek View Post
Trying to restore my wife's prevail but I keep getting a message saying cannot open usb serial port. Can anybody tell me what is going wrong?

tell me everything you have and everything you did

it sounds like you have another program using the com port, try rebooting
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 04:47 PM   #110 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 40
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 Samsung Galaxy Tab 2
Carrier: Sprint

Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
flash all 3 tar files at the same time, then try wifi at home, if still have problem go to starbucks and try their wifi, if you still have problem most likely it is hardware failure
Ok Thanks
xtronwest is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 17th, 2011, 05:12 PM   #111 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Jax Fl
Posts: 4,183
 
Device(s): LG Nexus 4, HTC EVO 4G Sold, LG Esteem Wifes, Samsung Galaxy Prevail, Samsung Nexus S 4G, LG Optimus
Carrier: Not Provided

Thanks: 391
Thanked 1,457 Times in 1,005 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xtronwest View Post
No i have a wireless router at home and ever since i had mess up my phone and recover it back from odin i can't get my wifi to work on my phone. I shut off my cable modem turn it back on and still giving me problem. I never had it this problem before so i wanted to make sure if anyone who has use odin try setting up there wifi to see if they wifi works without a problem. I also know when i stand by my pc where my cable modem is at i get a better connection when i move away from my cable modem i lose wifi connection lol this is crazy
Do you see your home wifi ssid on the phone? have you got encrypted or mac filtering set up?
Start with the basics does your phone pick up the wifi signal, even if it does not connect?
new optimus is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 07:03 PM   #112 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, she got it to work on her laptop which runs windows 7 instead of xp and it fixed most of the problems she had with the phone before (lag, glitches, and none of the bottom touch screen buttons working) but the home button and the menu button still don't work. I have no idea why that would happen but other then that its working. Anybody have a guess as to whats going on now and/or how to fix it?
Theek is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2011, 07:17 PM   #113 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Theek View Post
Anybody have a guess as to whats going on now and/or how to fix it?

flash all three tar files again, and then boot into recovery
vol up, camera, power

do a factory reset and wipe cache
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 01:15 AM   #114 (permalink)
Member
 
danielmike's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Gender: Male
Posts: 154
 
Device(s): galaxy prevail , polaroid tablet 10
Carrier: Sprint , Boost

Thanks: 63
Thanked 40 Times in 33 Posts
Default

lol
danielmike is offline  
Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 01:42 AM   #115 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,295
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default Thanks again !

Thanks again hroark13 for Odin and the SPHM820.ops that came with . It is needed when flashing the Shabbykernel . PREESH !!
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 02:55 PM   #116 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had some severe issues with my Prevail - lagging, freezing, at any and all times. It would sometimes freeze when I would open an app, start or end a call, hit the lock button, plug the charger in, and on top of that, the battery would not charge when powered on. 8 hours plugged in, not charged at all, unless I powered down the phone before charging. I did this Odin recovery, using all three .tar files to completely restore it to stock, hoping this will fix it. I will post updates.
Doyouwantaspoo is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2011, 06:05 PM   #117 (permalink)
Senior Member
 
trenchkato's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 507
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 54
Thanked 127 Times in 76 Posts
Default

Nice work... brought my brick back to life....
trenchkato is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2011, 02:44 AM   #118 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,295
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

I just wanted to jump in here and say that I used the Odin zip and that it works like a charm ! Nice work hroark !!
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old July 20th, 2011, 10:18 AM   #119 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Mesquite, Nevada
Posts: 42
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail : CT Mod
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Mods please sticky this up there with the rest. Please
Cheezee292 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Cheezee292 For This Useful Post:
smith058 (July 22nd, 2011)
Old July 20th, 2011, 06:58 PM   #120 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

My phone was so messed up it was freezing over 5 times a day, and after using the Odin recovery with all three files, it hasn't frozen for over a day and a half. I'm going to try to put shabbymod back on it and see if it will work this time, let's hope!
Doyouwantaspoo is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 22nd, 2011, 01:19 AM   #121 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 48
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have had shabbymod on my phone that I fixed with the odin recovery for like two days now, and it hasnt frozen even once. i really owe you guys a lot, i got my phone working because of your hard work and effort. thank you so much.
Doyouwantaspoo is offline  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 07:28 PM   #122 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Just out of curiosity, how do you use odin?? I have tried a few times and can't get it to flash anything. It kills the process in the middle of the first tar on windows 7 64 bit. I have it booted into download and did everything the instructions say, but it won't flash any of the .tar files, seperately or all at once.
TPMeader is offline  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 07:52 PM   #123 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,295
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TPMeader View Post
Just out of curiosity, how do you use odin?? I have tried a few times and can't get it to flash anything. It kills the process in the middle of the first tar on windows 7 64 bit. I have it booted into download and did everything the instructions say, but it won't flash any of the .tar files, seperately or all at once.

You need to select the ops which comes w/ the recovery zip . Then you add the tar zips to the proper locations . I did mine all at the same time . An error msg may pop up , disregard it and hit start and just let it run . It may take up to 8 minutes to complete . Just let it run . When it's done it'll say something like PASS !!!!! then it will terminate . That's it .
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:00 PM   #124 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Unhappy

Quote:
Originally Posted by wetbiker7 View Post
You need to select the ops which comes w/ the recovery zip . Then you add the tar zips to the proper locations . I did mine all at the same time . An error msg may pop up , disregard it and hit start and just let it run . It may take up to 8 minutes to complete . Just let it run . When it's done it'll say something like PASS !!!!! then it will terminate . That's it .

I have done that. I mean the process all together ends. I let it sit for a good hour and nothing. That was with all three files in their proper place.

I was In download mode as well.
TPMeader is offline  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:11 PM   #125 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

I NEED HELP BADDDDDD! I did the Odin unroot. Now my BASEBAND VERISION and my HARDWARE VERSION is UNKNOWN. What can I do? Plus I cant get phone out of AIRPLANE MODE.
Stlouizsin is online now  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:14 PM   #126 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 119
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 24 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stlouizsin View Post
I NEED HELP BADDDDDD! I did the Odin unroot. Now my BASEBAND VERISION and my HARDWARE VERSION is UNKNOWN. What can I do? Plus I cant get phone out of AIRPLANE MODE.
Just to start have you tried re running ODIN being sure the ops and all 3 tars are selected and in the proper slots . If i am not mistaken that should restore everything
Dandnj1 is offline  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:16 PM   #127 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dandnj1 View Post
Just to start have you tried re running ODIN being sure the ops and all 3 tars are selected and in the proper slots . If i am not mistaken that should restore everything
Yes, I've ran it about 4 times and all tars was in the correct place.
Stlouizsin is online now  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:16 PM   #128 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,295
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stlouizsin View Post
I NEED HELP BADDDDDD! I did the Odin unroot. Now my BASEBAND VERISION and my HARDWARE VERSION is UNKNOWN. What can I do? Plus I cant get phone out of AIRPLANE MODE.
Press the power button once , a screen will pop up . Just tap airplane mode to disable .



If that doesn't work , try putting the phone back in download mode and running Odin again . I know this works because I've done it 4 times in 2 days .
wetbiker7 is online now  
Last edited by wetbiker7; July 22nd, 2011 at 09:19 PM.
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:19 PM   #129 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 19 Times in 19 Posts
Angry

Quote:
Originally Posted by wetbiker7 View Post
Press the power button once , a screen will pop up . Just tap airplane mode to disable .
Biker that doesn't work
Stlouizsin is online now  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 09:21 PM   #130 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,295
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stlouizsin View Post
Biker that doesn't work


Run Odin again . I promise , IT WILL WORK .
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 22nd, 2011, 09:30 PM   #131 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wetbiker7 View Post
Run Odin again . I promise , IT WILL WORK .
Didnt work again ugggg, I'll continue to run Odin until it works. I wonder why my phone is stuck on airplane mode with no baseband or hardware. ALSO IM GETTING A NO SERVICE ERROR. MY BILL ISNT DUE TILL NEXT WEEK. WTH! Thx fellas.
Stlouizsin is online now  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 10:02 PM   #132 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Jax Fl
Posts: 4,183
 
Device(s): LG Nexus 4, HTC EVO 4G Sold, LG Esteem Wifes, Samsung Galaxy Prevail, Samsung Nexus S 4G, LG Optimus
Carrier: Not Provided

Thanks: 391
Thanked 1,457 Times in 1,005 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stlouizsin View Post
Didnt work again ugggg, I'll continue to run Odin until it works. I wonder why my phone is stuck on airplane mode with no baseband or hardware. ALSO IM GETTING A NO SERVICE ERROR. MY BILL ISNT DUE TILL NEXT WEEK. WTH! Thx fellas.
There was a thread to back up CDMA information have you checked that out it might be possible your info got messed up.
new optimus is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to new optimus For This Useful Post:
Stlouizsin (July 22nd, 2011)
Old July 22nd, 2011, 10:11 PM   #133 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,295
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by new optimus View Post
There was a thread to back up CDMA information have you checked that out it might be possible your info got messed up.
Hey Optimus , should Odin atleast not restore the baseband and hardware ?
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old July 22nd, 2011, 10:15 PM   #134 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Jax Fl
Posts: 4,183
 
Device(s): LG Nexus 4, HTC EVO 4G Sold, LG Esteem Wifes, Samsung Galaxy Prevail, Samsung Nexus S 4G, LG Optimus
Carrier: Not Provided

Thanks: 391
Thanked 1,457 Times in 1,005 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wetbiker7 View Post
Hey Optimus , should Odin atleast not restore the baseband and hardware ?
It does, or you would not go from EE14 back to ED13
But if his cdma information is missing or corrupted it may be blocking the restore?
I am not sure if it is possible or not.
new optimus is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 12:41 AM   #135 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stlouizsin View Post
Didnt work again ugggg, I'll continue to run Odin until it works. I wonder why my phone is stuck on airplane mode with no baseband or hardware. ALSO IM GETTING A NO SERVICE ERROR. MY BILL ISNT DUE TILL NEXT WEEK. WTH! Thx fellas.
Can you list everything you have did to the phone.

Why did you Odin in the first place?
Did you have a custom rom on it?
Did you take the EE14 update
Did you do the EE14 manual update with the zip file.
Did you run the KMS root script after you were updated to EE14

When you Odin as soon as it says reset the phone should reboot and the process is done.

If Odin is not fixing you, you may have a hardware issue, there may also be security feutures on the CPU that can trigger hardware being disabled.

The EE14 update was designed to block root access, it seems quite a few people who were rooted and got the EE14 update start having problems with updatinmg PRL and Profile, which Odin does not fix.

Odin does not reflash all the partitions of the device, and I dont think that it can, for example the stl5 cdma partition can be read, but not written to at this point in time.

You may have somehow corrupted one of the partitions Odin does not handle, most likely stl5.

If I were you, I would Odin to Stock ED13, wipe cache, and factory reset, connect phone to a WiFi network, and take the EE14 update, then do a ##786# factory reset.

If that does not work, have Boost or Samsung replace it. at least with the Stock ED13 updated too EE14 it does not look to ovious that you rooted it
hroark13 is offline  
Last edited by hroark13; July 23rd, 2011 at 12:52 AM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to hroark13 For This Useful Post:
Stlouizsin (July 23rd, 2011), wetbiker7 (July 23rd, 2011)
Old July 23rd, 2011, 01:37 AM   #136 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
Can you list everything you have did to the phone.

Why did you Odin in the first place?
Did you have a custom rom on it?
Did you take the EE14 update
Did you do the EE14 manual update with the zip file.
Did you run the KMS root script after you were updated to EE14

When you Odin as soon as it says reset the phone should reboot and the process is done.

If Odin is not fixing you, you may have a hardware issue, there may also be security feutures on the CPU that can trigger hardware being disabled.

The EE14 update was designed to block root access, it seems quite a few people who were rooted and got the EE14 update start having problems with updatinmg PRL and Profile, which Odin does not fix.

Odin does not reflash all the partitions of the device, and I dont think that it can, for example the stl5 cdma partition can be read, but not written to at this point in time.

You may have somehow corrupted one of the partitions Odin does not handle, most likely stl5.

If I were you, I would Odin to Stock ED13, wipe cache, and factory reset, connect phone to a WiFi network, and take the EE14 update, then do a ##786# factory reset.

If that does not work, have Boost or Samsung replace it. at least with the Stock ED13 updated too EE14 it does not look to ovious that you rooted it
I Odin because my phone was rebooting on its own and i had to resign into google everytime it did.
I had Shabbymod 0.9
Yes I had ee14 and i did it manually
I was rooted before I updated to ee14.=
I was able to to root my phone but I must use wifi to connect to the market. My signal has an x on it, when I try to shabbymod it reboots to a black screen, i'm attempting to do a system update now. before I odin I attempted to back up cdma.rif.... I didnt delete any files. I used the Terminal Emulator. I just updated to EE14 but when I retry odin Im back at square 1. Im gonna try your trick now.
Stlouizsin is online now  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 10:09 AM   #137 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Can anyone give me advice? I just tried again. Same message, destroy instant.
TPMeader is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 11:42 AM   #138 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TPMeader View Post
Can anyone give me advice? I just tried again. Same message, destroy instant.
Why are you using Odin

Did you try a different USB port
Do you have a different computer to try from
Do you have another USB cable

Did you try unplugging the battery and and usb cable from phone and leaving them out for a 60 seconds
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 04:38 PM   #139 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Well it looks like my phone is not able to be fixed. Thanks guys for attempting to help me out.
Stlouizsin is online now  
Reply With Quote
Old July 24th, 2011, 09:45 PM   #140 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

the only thing i haven't done is a different computer. I will hopefully soon be able to, but otherwise, i have changed everything.
TPMeader is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 29th, 2011, 05:02 PM   #141 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

could you tell me why my phone wont connet to odin
cybilis187 is offline  
Reply With Quote
Old July 29th, 2011, 06:36 PM   #142 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cybilis187 View Post
could you tell me why my phone wont connet to odin
If you tell me everything you are doing and everything you are using, with explecit details, perhaps I can help
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 29th, 2011, 06:54 PM   #143 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TPMeader View Post
the only thing i haven't done is a different computer. I will hopefully soon be able to, but otherwise, i have changed everything.
did you get it to work?
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:07 PM   #144 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i had shsbby mod 0.9 i was rooted and i had ee14 and i reset my phone and now when i unlock it all i have is a black screen with no icon and when i plug my phone up the drivers never install successfully and i have tried rerooting and re installing the mod and a factory wipe...
cybilis187 is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:18 PM   #145 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Jax Fl
Posts: 4,183
 
Device(s): LG Nexus 4, HTC EVO 4G Sold, LG Esteem Wifes, Samsung Galaxy Prevail, Samsung Nexus S 4G, LG Optimus
Carrier: Not Provided

Thanks: 391
Thanked 1,457 Times in 1,005 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cybilis187 View Post
i had shsbby mod 0.9 i was rooted and i had ee14 and i reset my phone and now when i unlock it all i have is a black screen with no icon and when i plug my phone up the drivers never install successfully and i have tried rerooting and re installing the mod and a factory wipe...
When you did a factory wipe you did not go back in and enable debugging did you?
Try that see if you can connect again.
new optimus is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:21 PM   #146 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

all i have is a blank scrren i cant go to anything
cybilis187 is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:23 PM   #147 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and its not just that when i plug my phone up the yellow box never appers in odin even when im in download moad
cybilis187 is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:38 PM   #148 (permalink)
Member
 
danielmike's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Gender: Male
Posts: 154
 
Device(s): galaxy prevail , polaroid tablet 10
Carrier: Sprint , Boost

Thanks: 63
Thanked 40 Times in 33 Posts
Default

People wiping their phones before checking to see if everything flashes correctly is becoming a huge problem.. it turns off debugging so you cant communicate with the device..please check before you wipe...
danielmike is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:40 PM   #149 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,579
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 367
Thanked 2,474 Times in 683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cybilis187 View Post
and its not just that when i plug my phone up the yellow box never appers in odin even when im in download moad

did you read this whole thread?
are you sure you are in download mode, how do you know?
have you tried a different usb port?
a different usb cable?
a different computer?
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 08:48 PM   #150 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes i read the whole thread
yes im in download mode...the screen says downloading in yellow
and i have tried diffrent usb ports but not a diffrent cpu
cybilis187 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Prevail > Galaxy Prevail - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.