Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Prevail > Galaxy Prevail - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree141Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old October 30th, 2011, 10:35 AM   #101 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 24
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
can you down load an app from the Market called APN Manager and install, and open it

Then go into APN List

tell me if you have any APNs

if you have one for Boost

do long press on it and select edit


and tell me what it says

thanks
Boost_Mobile
Apn Boost_Mobile
Proxy
port
user name Boost_Mobile
password *
server*
MMSC http://mm.myboostmobile.com
MMSProxy 68.28.31.7
MMS Port 80
MCC 310
MNC 00
APN Type

70ne8 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 30th, 2011, 11:11 AM   #102 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 24
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

I re flashed the ROM and tried the mms with out the wifi this time it worked. Thanks alot. Will there be a way to fix it so it works with wifi?
70ne8 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 11:24 AM   #103 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by 70ne8 View Post
cant send or receive multi media messages after flash?
try apn manager.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 12:25 PM   #104 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Hawaii
Gender: Male
Posts: 251
 
Device(s): ZTE Warp HaloBean ROM GalaxyTab2 PAC-ROM
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 37
Thanked 49 Times in 35 Posts
Send a message via AIM to hate Send a message via Skype™ to hate
Default

are there more themes compatible with changer?
hate is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 01:04 PM   #105 (permalink)
Member
 
chin checka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, CTMOD FINAL, FF19 Rooted, CWM5. Samsung Galaxy S2 Sky Rocket 4G SGH i727
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 36 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hate View Post
are there more themes compatible with changer?
Check Here.

Also

If U Check Here On The Market Are Some Themes For CM7.

Im Looking For Them Also, But I Found These Theme's & Add On's So Figured We Can Use It..

Ill Repost If I Find Any More Compatible Changer
chin checka is offline  
Last edited by chin checka; October 30th, 2011 at 01:13 PM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to chin checka For This Useful Post:
Purponic (October 30th, 2011), Rally 517 (October 30th, 2011)
Old October 30th, 2011, 03:29 PM   #106 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

hiddenmenu.apk wont install. if some one could get that to work then that can also be used to update the prl.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 03:30 PM   #107 (permalink)
Member
 
J6Remy's Avatar
 
Join Date: May 2011
Gender: Male
Posts: 345
 
Device(s): LG Nexus 4-CM10 Nexus 7 2nd Gen Verizon Ellipsis Too many to list :p
Carrier: Trisomy 21

Thanks: 128
Thanked 172 Times in 85 Posts
Default

When I try to install the zip, it aborts the installation and it says " (bad) "
So just a corrupted download?

Also, the Megaupload link ins unavailable.. Thank you sir for your time..
J6Remy is online now  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 03:35 PM   #108 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by J6Remy View Post
When I try to install the zip, it aborts the installation and it says " (bad) "
So just a corrupted download?

Also, the Megaupload link ins unavailable.. Thank you sir for your time..
Shabby provided some mirrors

Quote:
Originally Posted by Shabbypenguin View Post
here is some mirrors, these are direct links, no nonsense waiting etc just click and download


http://kan.gd/18wt google apps (gapps)

http://kan.gd/18wu CM7.1

Try downloading those and post back with your results
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 04:04 PM   #109 (permalink)
Member
 
Addacus's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Arizona
Posts: 197
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail
Carrier: Not Provided

Thanks: 116
Thanked 44 Times in 27 Posts
Default

Working great only have a few things to bring up...

1. A2SD installs correctly but for some reason only shows a 160MB sdext. I partitioned as 1GB EXT 2 with EaseUS because CWM wasnt letting me partition for some reason.

2. Is there any way to add more than 3 dock Icons with ADW?

3. Removed. Bloodawn's gingerbread keyboard for simple green WAS working on this until reboot. Then constant FC. I miss you beautiful keyboard.
__________________
Currently running Hroark's CM7 Port with Bloodawn's CM7 Theme Ultra Blue.

My thanks go out to Bloodawn, Hroark, Shabbypenguin, Interdpth and everyone else that makes the prevail a usable phone for me.
Addacus is offline  
Last edited by Addacus; October 30th, 2011 at 04:36 PM.
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 04:16 PM   #110 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Addacus View Post
Working great only have a few things to bring up...

1. A2SD installs correctly but for some reason only shows a 160MB sdext. I partitioned as 1GB EXT 2 with EaseUS because CWM wasnt letting me partition for some reason.

2. Is there any way to add more than 3 dock Icons with ADW?

3. I would like to point out that Bloodawn's Gingerbread keyboard for simple green on shabbymod 0.9 works for this.
1. hmm i will have to look into the CWM partition thing

2. settings - ADWLauncher - UI Settings - Main Dock Style - 5 icons
hroark13 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hroark13 For This Useful Post:
Addacus (October 30th, 2011)
sponsored links
Old October 30th, 2011, 04:20 PM   #111 (permalink)
Senior Member
 
ARocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Jersey City, NJ
Gender: Male
Posts: 1,158
 
Device(s): (MetroPCS) Samsung Galaxy S4
Carrier: Not Provided

Thanks: 650
Thanked 670 Times in 403 Posts
arakaflakaflame@gmail.com
Default

Heres a tip that works for me regarding the 3G connection issue.

Go into Cyanogen Settings and find the Power Notification settings.
Add a widget to enable/disable 3G to the power bar.

Now all you have to do after reboot is pull down your notifications and disable then enable 3G and you'll have data.
Anyone else try this?
Hope it helps out!
ARocker is offline  
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to ARocker For This Useful Post:
Addacus (October 30th, 2011), deleoncd4 (December 18th, 2011), Mr.Push (October 31st, 2011)
Old October 30th, 2011, 04:46 PM   #112 (permalink)
Member
 
chin checka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, CTMOD FINAL, FF19 Rooted, CWM5. Samsung Galaxy S2 Sky Rocket 4G SGH i727
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 36 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ARocker View Post
Heres a tip that works for me regarding the 3G connection issue.

Go into Cyanogen Settings and find the Power Notification settings.
Add a widget to enable/disable 3G to the power bar.

Now all you have to do after reboot is pull down your notifications and disable then enable 3G and you'll have data.
Anyone else try this?
Hope it helps out!
mines actually came this way in the notification bar.
chin checka is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 04:52 PM   #113 (permalink)
Member
 
chin checka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, CTMOD FINAL, FF19 Rooted, CWM5. Samsung Galaxy S2 Sky Rocket 4G SGH i727
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 36 Times in 21 Posts
Default

anyone tried any Bluetooth transfers? i connected a Bluetooth headset, no probs. Can make calls on it, works good. But pairing with another device, same phone, Havent been able to transfer any typa a file i tried, between the two phones.

Just fails on transer.
chin checka is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 04:53 PM   #114 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 369
 
Device(s): Boost Mobile LG Marquee
Carrier: Not Provided

Thanks: 71
Thanked 99 Times in 76 Posts
Default

just curious, but my market connection to the phone through the internet doesn't recognize the phone. is this expected? I can still download through market on phone. But can't push apps from the desktop/web.
mvaness is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 04:55 PM   #115 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

if the 3g icon shows up on boot does that mean it works? cuz mine always shows it on start up.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 05:05 PM   #116 (permalink)
Member
 
chin checka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, CTMOD FINAL, FF19 Rooted, CWM5. Samsung Galaxy S2 Sky Rocket 4G SGH i727
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 36 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mvaness View Post
just curious, but my market connection to the phone through the internet doesn't recognize the phone. is this expected? I can still download through market on phone. But can't push apps from the desktop/web.
not really sure, i haven't checked that out.
chin checka is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 05:07 PM   #117 (permalink)
Member
 
chin checka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, CTMOD FINAL, FF19 Rooted, CWM5. Samsung Galaxy S2 Sky Rocket 4G SGH i727
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 36 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fcortes626 View Post
if the 3g icon shows up on boot does that mean it works? cuz mine always shows it on start up.
check thru your browser. typa a site. if it works. 3g is on. i know the icons changes colors sometimes when connected, but if u run the browser & pages load up, 3g is workn..
chin checka is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 05:23 PM   #118 (permalink)
Member
 
bhays3's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, ZTE Warp, ZTE Warp Sequent
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 24 Times in 19 Posts
Default voicemail

anyone having trouble getting voicemail to work through boost after installing this?

mine is saying check the number you have dialed?
bhays3 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 05:33 PM   #119 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 369
 
Device(s): Boost Mobile LG Marquee
Carrier: Not Provided

Thanks: 71
Thanked 99 Times in 76 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bhays3 View Post
anyone having trouble getting voicemail to work through boost after installing this?

mine is saying check the number you have dialed?
yes i did. a couple of times. But I did a factory reset, Hroark kernel, then set accounts, let everything sync, listened to that pesky voicemail before Hroarks cm upgrade, then followed all tips to upgrade. It worked for me.
mvaness is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 05:55 PM   #120 (permalink)
Member
 
Addacus's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Arizona
Posts: 197
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail
Carrier: Not Provided

Thanks: 116
Thanked 44 Times in 27 Posts
Default

Should I still install Koumakernel?
Addacus is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 30th, 2011, 05:56 PM   #121 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bhays3 View Post
anyone having trouble getting voicemail to work through boost after installing this?

mine is saying check the number you have dialed?
you have to set your voice mail number to your own phone number

settings - call settings - voice mail settings - voice mail number

erase *86 and put in your phone number
hroark13 is offline  
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to hroark13 For This Useful Post:
fcortes626 (October 30th, 2011), mvaness (October 30th, 2011), wyelkins (October 31st, 2011)
Old October 30th, 2011, 05:57 PM   #122 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Addacus View Post
Should I still install Koumakernel?

not if you are using CyanogenMod

if you are using Froyo yes
hroark13 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hroark13 For This Useful Post:
Addacus (October 30th, 2011)
Old October 30th, 2011, 06:00 PM   #123 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

new hot fix that may help GPS, please test it and let me know how it works
hroark13 is offline  
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to hroark13 For This Useful Post:
chin checka (October 30th, 2011), fcortes626 (October 30th, 2011), mvaness (October 30th, 2011)
Old October 30th, 2011, 06:01 PM   #124 (permalink)
Member
 
chin checka's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, CTMOD FINAL, FF19 Rooted, CWM5. Samsung Galaxy S2 Sky Rocket 4G SGH i727
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 36 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bhays3 View Post
anyone having trouble getting voicemail to work through boost after installing this?

mine is saying check the number you have dialed?
go into settings/call settings. voicemail settings. i changed where it says *86 to my #.

Sorry for double post.. didn't notice.. is there a actual code like the *86 that actually triggers the vmail...
chin checka is offline  
Last edited by chin checka; October 30th, 2011 at 06:04 PM.
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:02 PM   #125 (permalink)
Senior Member
 
lMonsterl's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: U.S.
Posts: 1,313
 
Device(s): | Galaxy SIII-d2spr | CM10 |
Carrier: Not Provided

Thanks: 209
Thanked 603 Times in 310 Posts
Default

So far here are my issues. Hopefully you can help.

1. Busybox says null, no version installed. Then when i try to install it, it says it cant mount /system/xbin/ to RW

2. Root Explorer is just a black screen that FC's

3. A lot of root apps not really working.

Its like I lost root permissions but i can still access /
Anyone else have these problems or know how to fix it?

I followed hroarks guide to the "t" and im not sure where to go from here.
lMonsterl is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:06 PM   #126 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 119
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 24 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mvaness View Post
just curious, but my market connection to the phone through the internet doesn't recognize the phone. is this expected? I can still download through market on phone. But can't push apps from the desktop/web.
yep i saw the same on mine .. web market says app installed and won't allow you to choose phone to reinstall ..
Dandnj1 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:07 PM   #127 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
So far here are my issues. Hopefully you can help.

1. Busybox says null, no version installed. Then when i try to install it, it says it cant mount /system/xbin/ to RW

2. Root Explorer is just a black screen that FC's

3. A lot of root apps not really working.

Its like I lost root permissions but i can still access /
Anyone else have these problems or know how to fix it?

I followed hroarks guide to the "t" and im not sure where to go from here.

did you install any of the hot fixes?
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:09 PM   #128 (permalink)
Senior Member
 
lMonsterl's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: U.S.
Posts: 1,313
 
Device(s): | Galaxy SIII-d2spr | CM10 |
Carrier: Not Provided

Thanks: 209
Thanked 603 Times in 310 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
did you install any of the hot fixes?
i did. should i try and start over fresh? or any other suggestions?
lMonsterl is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:10 PM   #129 (permalink)
Member
 
Addacus's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Arizona
Posts: 197
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail
Carrier: Not Provided

Thanks: 116
Thanked 44 Times in 27 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ARocker View Post
Heres a tip that works for me regarding the 3G connection issue.

Go into Cyanogen Settings and find the Power Notification settings.
Add a widget to enable/disable 3G to the power bar.

Now all you have to do after reboot is pull down your notifications and disable then enable 3G and you'll have data.
Anyone else try this?
Hope it helps out!
Much easier, works like a charm. Thank you so much!
Addacus is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Addacus For This Useful Post:
ARocker (October 30th, 2011)
Old October 30th, 2011, 06:16 PM   #130 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
i did. should i try and start over fresh? or any other suggestions?

no need to start over

I am not sure what is causing the issue, I would imagine some type of mounting issue

I could alway make it so that the /system partition mounts as RW

if that is what is needed, then maybe I will do it
hroark13 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 30th, 2011, 06:18 PM   #131 (permalink)
Senior Member
 
lMonsterl's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: U.S.
Posts: 1,313
 
Device(s): | Galaxy SIII-d2spr | CM10 |
Carrier: Not Provided

Thanks: 209
Thanked 603 Times in 310 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
no need to start over

I am not sure what is causing the issue, I would imagine some type of mounting issue

I could alway make it so that the /system partition mounts as RW

if that is what is needed, then maybe I will do it
is their a temp fix i can do myself?
lMonsterl is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:25 PM   #132 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
new hot fix that may help GPS, please test it and let me know how it works

damn this hot fix seemed to mess up wifi for me

i removed link, dont install it

edit::

no it did not, my bad
hroark13 is offline  
Last edited by hroark13; October 30th, 2011 at 06:46 PM.
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:30 PM   #133 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
is their a temp fix i can do myself?
can you tell me what you are trying to do / install
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:35 PM   #134 (permalink)
Senior Member
 
ARocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Jersey City, NJ
Gender: Male
Posts: 1,158
 
Device(s): (MetroPCS) Samsung Galaxy S4
Carrier: Not Provided

Thanks: 650
Thanked 670 Times in 403 Posts
arakaflakaflame@gmail.com
Default

Question: What is the "Roaming Indicator Off" message on the notification pulldown, about? Anyone know?
ARocker is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:35 PM   #135 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
damn this hot fix seemed to mess up wifi for me

i removed link, dont install it

ok now I am not sure if the hotfix caused the WiFi problem or if it was trying to install busybox
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:36 PM   #136 (permalink)
Member
 
danielmike's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Gender: Male
Posts: 154
 
Device(s): galaxy prevail , polaroid tablet 10
Carrier: Sprint , Boost

Thanks: 63
Thanked 39 Times in 32 Posts
Default

VOTE!!! Hroark for president!!! Lol awsome work Hroark & Team!!!
danielmike is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to danielmike For This Useful Post:
76ford90lx (October 30th, 2011)
Old October 30th, 2011, 06:39 PM   #137 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
ok now I am not sure if the hotfix caused the WiFi problem or if it was trying to install busybox
i dont think it was the hot fix so I am going to post it again

i think trying to install busybox messed up my wifi but I am not sure why
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:46 PM   #138 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pennsylvania USA
Posts: 26
 
Device(s): Transform Ultra :: Transformer TF101 :: Nook Color :: Galaxy Prevail
Carrier: Not Provided

Thanks: 16
Thanked 14 Times in 7 Posts
Default

Super job guys! Happy to hear the good news. Too bad I just got a Transform Ultra and listed my Prevail on ebay. Just cant deal with such a small touch keyboard.
mchristjr1983 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 06:55 PM   #139 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
So far here are my issues. Hopefully you can help.

1. Busybox says null, no version installed. Then when i try to install it, it says it cant mount /system/xbin/ to RW

2. Root Explorer is just a black screen that FC's

3. A lot of root apps not really working.

Its like I lost root permissions but i can still access /
Anyone else have these problems or know how to fix it?

I followed hroarks guide to the "t" and im not sure where to go from here.
with me busybox fcs before its done installing.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:03 PM   #140 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
no need to start over

I am not sure what is causing the issue, I would imagine some type of mounting issue

I could alway make it so that the /system partition mounts as RW

if that is what is needed, then maybe I will do it
mine says busybox version: null
i install 1.19.2
busybox was found: /system/xbin/
i press ok
/system/xbin/ could not be mounted as RW, the install will fail
i press install anyways and a box appears and says: it looks like busybox is installed, but it does not appearyo be the version that you selected to have installed. you may want to try the installation again but this time using a different installation location.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 30th, 2011, 07:05 PM   #141 (permalink)
Senior Member
 
lMonsterl's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: U.S.
Posts: 1,313
 
Device(s): | Galaxy SIII-d2spr | CM10 |
Carrier: Not Provided

Thanks: 209
Thanked 603 Times in 310 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fcortes626 View Post
mine says busybox version: null
i install 1.19.2
busybox was found: /system/xbin/
i press ok
/system/xbin/ could not be mounted as RW, the install will fail
i press install anyways and a box appears and says: it looks like busybox is installed, but it does not appearyo be the version that you selected to have installed. you may want to try the installation again but this time using a different installation location.
mines the exact same
lMonsterl is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:13 PM   #142 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ARocker View Post
Question: What is the "Roaming Indicator Off" message on the notification pulldown, about? Anyone know?
i want to find how to disable that too, it is annoying

and since we are on Boost Mobile we are not allowed to Roam onto other networks anyway
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:14 PM   #143 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
mines the exact same
did trying to install busy box mess up your WiFI by any chance
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:19 PM   #144 (permalink)
Senior Member
 
lMonsterl's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: U.S.
Posts: 1,313
 
Device(s): | Galaxy SIII-d2spr | CM10 |
Carrier: Not Provided

Thanks: 209
Thanked 603 Times in 310 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
did trying to install busy box mess up your WiFI by any chance
no but the hotfix did
lMonsterl is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:26 PM   #145 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
no but the hotfix did
damn

ok i will remove it
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:42 PM   #146 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

i intalled the hotfix and i think my wifi works. but it is low so idk. i also read on another forum that gaps was giving people problem when trying to update and install some apps.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:42 PM   #147 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lMonsterl View Post
no but the hotfix did
well i just did a fresh install of beta1a
installed hotfix 1
installed gapps

tested wifi and it was fine

and tried to install Busy Box from the Market


now my Wifi is not working

it is the Busy Box that is messing up my wifi and I am sure the same thing happened on your system
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:44 PM   #148 (permalink)
ROM Developer
Thread Author (OP)
 
hroark13's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,249
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 330
Thanked 2,011 Times in 588 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hroark13 View Post
well i just did a fresh install of beta1a
installed hotfix 1
installed gapps

tested wifi and it was fine

and tried to install Busy Box from the Market


now my Wifi is not working

it is the Busy Box that is messing up my wifi and I am sure the same thing happened on your system
i am adding busy box to the things to avoid
hroark13 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:45 PM   #149 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Los Angeles
Posts: 442
 
Device(s): Samsung Galaxy Prevail, Asus EePad Transformer Prime
Carrier: Not Provided

Thanks: 81
Thanked 67 Times in 37 Posts
Default

why dont we make a post on the cyanogen forum? theres a section for unofficial ports. maybe some one there can help with some of the issues.
fcortes626 is offline  
Reply With Quote
Old October 30th, 2011, 07:45 PM   #150 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 338
 
Device(s): samsung galaxy epic 4g touch 4.2.2 revolt samsung exhibit (metro pcs)
Carrier: metro pcs/boost mobile

Thanks: 49
Thanked 46 Times in 38 Posts
Default phone call problems

Ok so first off great work wit this love the new mod. only oneproblem after the phones been on for say 4 hours I go to call or recivce a call nobody can here me once I reboot it works just fine has anybody Elise gotten the same problem? And also I reverted back to shabbys mod but once I do I lose all sight of 3g. D; any help I'm on cm mod right now could use some help
exgenmeikoj is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Prevail > Galaxy Prevail - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://androidforums.com/galaxy-prevail-all-things-root/436886-cyanogenmod-7-unofficial-beta-5-02-20-12-a.html
Posted By For Type Date
Samsung Galaxy Prevail (SPH-M820) - CyanogenMod Forum - Page 2 This thread Refback January 6th, 2012 08:48 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:24 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.