Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International) > Galaxy S2 (International) - All Things Root

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 1st, 2011, 06:08 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
 
Device(s): SGS2 GT-I9100 (O2 UK)
Carrier: Not Provided

Thanks: 27
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default CWM Recovery restore not working

Hi there, I just installed a rom which I wasn't really a fan of and wanted to go back to my original settings, I did a backup using CwM Recovery but now when I try to restore it it has an error.

Checking MD5 suns...
Erasing boot before restore...
Restoring boot image...
system.img not fund. skipping restore of /system.
data.img not found. skipping restore of /sdcard/.android_secure.
cache.img not found. skipping restore of cache.

any help?

thanks

Advertisements
l14m3 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 1st, 2011, 06:17 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
steslatt's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Manchester
Gender: Male
Posts: 1,145
 
Device(s): Nexus 4
Carrier: 3

Thanks: 38
Thanked 303 Times in 220 Posts
Default

Sounds like its not backed up properly. Always check in your backup folder after a backup that has been done, you shouls either see these 6 files (CWM V5):
recovery.img
boot.img
nandroid.md5
cache.ext4.tar
data.ext4.tar
system.ext4.tar

OR these 5 files (CWM V4):
cache.img
data.img
system.img
boot.img
nandroid.md5
__________________
Google+
steslatt is offline  
Last edited by steslatt; November 1st, 2011 at 11:49 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to steslatt For This Useful Post:
ironass (November 1st, 2011)
Old November 1st, 2011, 11:29 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Hawker's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 3,950
 
Device(s): GT-I9505
Carrier: EE UK (4G)

Thanks: 558
Thanked 1,827 Times in 1,127 Posts
Default

Sounds like you have a cwm version miss match. I've had cwm v5 backup that I could not restore as I had cwm 4 operational.
Install a kernel with the version of cwm that you used to perform the backup and the restore should work fine unless of course as steslatt mentioned there is actually a file missing
__________________
My Scripts/Threads
My Web Site
Hawker is offline  
Last edited by Hawker; November 1st, 2011 at 11:31 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Hawker For This Useful Post:
l14m3 (November 1st, 2011)
Old November 1st, 2011, 11:34 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
 
Device(s): SGS2 GT-I9100 (O2 UK)
Carrier: Not Provided

Thanks: 27
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

I think you may have hit the nail on the head there hawker, the version of cwm I have installed now is 4 something or other but the version I did the backup on is 5, which kernel has this off the top of your head?
l14m3 is offline  
Reply With Quote
Old November 1st, 2011, 11:38 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
steslatt's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Manchester
Gender: Male
Posts: 1,145
 
Device(s): Nexus 4
Carrier: 3

Thanks: 38
Thanked 303 Times in 220 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by l14m3 View Post
I think you may have hit the nail on the head there hawker, the version of cwm I have installed now is 4 something or other but the version I did the backup on is 5, which kernel has this off the top of your head?
Siyah kernel will install cwm v5
steslatt is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to steslatt For This Useful Post:
l14m3 (November 1st, 2011)
Old November 1st, 2011, 11:47 AM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
 
Device(s): SGS2 GT-I9100 (O2 UK)
Carrier: Not Provided

Thanks: 27
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

siyah kernel indeed did install the correct version, just finished my restore, back to how it was this morning, fantastic!
l14m3 is offline  
Reply With Quote
Old December 19th, 2011, 05:19 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by steslatt View Post
Sounds like its not backed up properly. Always check in your backup folder after a backup that has been done, you shouls either see these 6 files (CWM V5):
recovery.img
boot.img
nandroid.md5
cache.ext4.tar
data.ext4.tar
system.ext4.tar

OR these 5 files (CWM V4):
cache.img
data.img
system.img
boot.img
nandroid.md5
Since in CWM V5, there are tars, rather then img files, how do I use fastboot to restore these?
sppatel is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International) > Galaxy S2 (International) - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.