Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International) > Galaxy S2 (International) - All Things Root

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 20th, 2012, 07:59 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cry Can't flash any ROM via CWM recovery - stuck on Samsung logo

Hello guys.. I'm female and not-so-new at rooting.

Since I belong to the folk that loved TW in the beginning, but came to absolutely despise it after ICS, I rooted and tried to install some custom ROMs. They could never satisfy me so I kept testing, until I encountered a severe problem.

Whenever I flash a ROM via CWM recovery, it finishes in 5-10 seconds, being stuck on the Samsung logo after reboot.

It is driving me to the point of insanity. I tried about 10 ROMS (MIUI, various ICS ROMs etc), but all have the same problem.

The only ROM I can flash is CM9. But that is via Odin.

It's strange that CWM won't properly install any custom ROM, yet Odin will.
But there are not so many ROMs flashable via Odin and I want to flash the WIUI ROM which I absolutely hated in the beginning (because it resembles the iPhone too much), but came to love it after seeing it on my friend's..

I tried many kernels (CF-Root, Siyah, Redpill etc.), all with custom CWM recoveries, but no luck.

Then did some research on XDA and other sites where folks like me had similar problems, and I was thinking that maybe my bootloader got messed up due to the flashes.

So I flashed the XXKI3 3-part firmware with Bootloader, .PIT-file and re-partition ticked, it passed and worked like a charm via Odin and I hoped me problems would finally be resolved. But no.

I re-root the device, re-download my favourite ROM (WIUI), put it on my SD-card, boot into CWM, but the same problem arises every time. After doing all the wipes, I try to install WIUI (or any other ROM) but it finishes in 5-10 seconds and leaves me stuck on the Samsung logo

I try flashing it twice (like CM7), but no luck again.

I'm running outta options of what to try

Can a kind soul please help me out?

Advertisements
yandere is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 21st, 2012, 03:25 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Hawker's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 3,915
 
Device(s): GT-I9505
Carrier: EE UK (4G)

Thanks: 557
Thanked 1,810 Times in 1,113 Posts
Default

Firstly if you don't like TW you don't have to root to come off it. There are many excellent launchers available such as Go Launcher, Launcher Pro, SPB Shell to name but a few.
Bit concerned about you repartitioning. This isn't usually needed, so not sure if this may have done something untoward.
For your boot loops, first thing to try is to boot into cwm recovery and wipe cache and dalvik cache.
If this doesn't work, try a factory reset and re-root with cf-root.
__________________
My Scripts
My Web Site
Hawker is offline  
Reply With Quote
Old April 21st, 2012, 03:55 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
ironass's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Cotswolds, England
Gender: Male
Posts: 8,672
 
Device(s): SGS5 SM-G900F. Rooted. KitKat 4.4.2 NG7 NEAT ROM. Baseband: NG8. KT kernel+PhilZ recovery.
Carrier: Vodafone

Thanks: 1,185
Thanked 3,903 Times in 2,573 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Hawker View Post
Bit concerned about you repartitioning. This isn't usually needed, so not sure if this may have done something untoward.
:dito:

I would never recommend playing around with the Re-Partition file normally, unless there is a very good reason and you know exactly what you are doing as it can lead to all sorts of problems.

The bootloader and .pit file are closely linked and if you muck up the PIT you also muck up the bootloader. See here:-

[RAM] S2 Partitioning of RAM - xda-developers
__________________
Did you know that hitting the Thanks button is quicker than typing it and the Search button is your friend.

Dummies Guides Rooting Galaxy S4 * Know Your S4 * Update Problems * Knox Security * Bloatware * GPS
ironass is online now  
Reply With Quote
Old April 21st, 2012, 07:48 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 40
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

This has happened to me a few times,

For me it seems to occur when using some modified versions of CWMR.

Two things have fixed this for me:

1: Flash CheckRom, rebooting the phone back into recovery (which changes the CWMR version for me) and then doing a manual full wipe and flashing your desired Rom.

2: (Sometimes had to be done AFTER step one or nanroid restore wont work, I think reflashing checkrom fixes some permission issues??) Restoring my original CF-Root nanroid back up, booting into recovery afterwards, wipe and flash desired Rom.

Then the ROM suddenly installs correctly again, with the install bar during ROM flash reappearing and it taking the correct amount of time.

The only deviation from this was when I flashed AndysRom; that got stuck on his custom boot logo for 20 minutes, but I turned the phone off then on and is booted correctly. (For me has been the best of the ICS roms by a long shot, no scrolling issues etc)

Hope the above helps

GL
Acid Twin is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Acid Twin For This Useful Post:
yandere (April 21st, 2012)
Old April 21st, 2012, 12:05 PM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Acid Twin View Post
This has happened to me a few times,

For me it seems to occur when using some modified versions of CWMR.

Two things have fixed this for me:

1: Flash CheckRom, rebooting the phone back into recovery (which changes the CWMR version for me) and then doing a manual full wipe and flashing your desired Rom.

2: (Sometimes had to be done AFTER step one or nanroid restore wont work, I think reflashing checkrom fixes some permission issues??) Restoring my original CF-Root nanroid back up, booting into recovery afterwards, wipe and flash desired Rom.

Then the ROM suddenly installs correctly again, with the install bar during ROM flash reappearing and it taking the correct amount of time.

The only deviation from this was when I flashed AndysRom; that got stuck on his custom boot logo for 20 minutes, but I turned the phone off then on and is booted correctly. (For me has been the best of the ICS roms by a long shot, no scrolling issues etc)

Hope the above helps

GL
I'm confused a bit. I did step one as you said, but when I reboot into CWM and try to restore from Nandroid after flashing CheckRom again, it says "can't mount /sdcard" when trying to restore..

Is there something I'm doing wrong?

Edit: Nevermind, I had to choose "restore from INTERNAL sd card" :P

Edit 2: Doesn't work

It seems to be stuck at "flashing Modem" and then 2 seconds after it says "installation complete". ._.
yandere is offline  
Last edited by yandere; April 21st, 2012 at 12:24 PM.
Reply With Quote
Old April 21st, 2012, 01:03 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Hawker's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 3,915
 
Device(s): GT-I9505
Carrier: EE UK (4G)

Thanks: 557
Thanked 1,810 Times in 1,113 Posts
Default

What kernel and version did you use to perform your cwm backup?
Try flashing th is same version on and retry the restore
Hawker is offline  
Reply With Quote
Old April 21st, 2012, 01:07 PM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Hawker View Post
What kernel and version did you use to perform your cwm backup?
Try flashing th is same version on and retry the restore
I used the one corresponding to my XXKI3 firmware.. CF-Root-SGS2_XX_OXA_KI3-v4.1-CWM4

I used this firmware because it has the old bootloader.. I followed Phistacio's guide on XDA for unflashable SGSIIs with the XXKI3 firmware.
yandere is offline  
Last edited by yandere; April 21st, 2012 at 01:09 PM.
Reply With Quote
Old September 3rd, 2012, 08:24 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the exact same problem? nothing will flash correctly via cwm? did you find a solution?
EthanP is offline  
Reply With Quote
Old March 12th, 2014, 09:29 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Bandung
Gender: Male
Posts: 1
 
Device(s): GT-I8262 Rooted, MONSTER$ custom rom
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try to reinstall cwm after you flashed a rom, always
works for me.
frost245 is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
clockworkmod, cwm, flash stuck on samsung logo


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International) > Galaxy S2 (International) - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:47 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.