Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Samsung Galaxy Tab 2 10.1 > Galaxy Tab 2 10.1 - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 27th, 2012, 02:53 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Samsung Tab 2 connection problems

Hi All
Had Samsung Tab 2 for christmas and used it on christmas day until it would not link with internet. Tried everything but no good so reset to factory settings and all ok.
Used it again yesterday with no problems until yesterday evening when again it would not locate internet. Reset to factory settings but still no connection. Wi-Fi is switched on and it says signal is very strong. Both my children have i pads and partner has lap top and they have had no connection problems.
Anyone got any ideas what i should try before taking back to shop
Thanks in advance for help much appreciated

amiller0704 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 27th, 2012, 10:46 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
ThatTabGuy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Roosevelt, NY
Gender: Male
Posts: 94
 
Device(s): Droid X CM9 for now, Galaxy Tab 2 10.1 P5113 Stock Rooted OTA 4.1.1
Carrier: Verizon (for now)

Thanks: 4
Thanked 15 Times in 14 Posts
Ziplip Please be specific

Hi, amiller.

You will need to provide more info bout your device such as the model number and firmware you are using. ^---VERY IMPORTANT! Otherwise no one can help.

ThatTabGuy is offline  
Reply With Quote
Old January 1st, 2013, 06:20 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I know this isn't helpful (yet), but just to say that we have exactly the same problem. Got the Samsung Galaxy Tab 2 10.1 for Christmas [(GT-P5110) Android version 4.0.4]

Set up fine and wireless worked fine. Then then went on the family tour, where it worked with all of their various wireless networks fine as well.

Then got home and, though it would connect with our wireless, it would not connect with the internet, whereas all our other devices (laptops, iphones etc) had no problems.

What we tried:
Turn off router and back on (usually fixes things!) - nope
Forget network on Tab and reconnect - nope
Turn off both tab and router and then back on - nope
Reset the router itself - nope

The nub of the problem seemed to be that the tab had no ip address assigned to it. If you went to connect to wireless - advanced; there would be no IP address listed, and this seemed to be the problem, as though the tab thought it was connected to the wireless (and I think it was, as the bars showed in the bottom left and the arrows flashed to indicate data going in and out), it simply wouldn't connect to the internet, apps etc etc.

Apparently, this has been an issue with the original tab as well, related to the way that the Tab remembers the original DHCP IP address given to it and then refuses to accept another one if you turn off your router for any reason (which we have to do from time to time when it throws a hissy fit).

In the end, we had to reset the tab to factory settings, whereupon the wifi worked again. But I'm dreading the next time it drops out as I'm not wanting to restore my tab every few days!

Will update if we get anywhere.
champychris is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Samsung Galaxy Tab 2 10.1 > Galaxy Tab 2 10.1 - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.