Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > -- General Tablet Talk

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 8th, 2013, 01:14 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Ematic Eglide XL Pro wont load

I couldnt find another place to post this.

Tablet info:
Ematic Eglide XL Pro internet tablet & HD video player
10" screen & Android
4gb built in flash
Android 4.0 OS

This is a friends tablet he bought without a charger so it Worked fine until low battery and it shut off. No charger so it sat for a month.

I have a charger so I charged it overnight.
Now With the charger connected it will turn on and flash Ematic splash screen for 1sec. and shut off.
With the charger disconnected it will turn on, show Ematic splash screen for 5sec., then it goes black with flashing cursor in upper left corner for a few seconds, then black screen with the text 'Android_' about 1/3 down on screen. It stays here until I power off.

I have tried a hard reset, wiped data, and even unplugged battery with no change.I am stuck at this point.
Is there a fix for this?
Do I need software/firmware and where do I get it?(Icant find it online)
If my only choice is to root and install something else I need a simple guide on how to and the software/firmware.

Advertisements
ryan74 is offline  
Last edited by ryan74; March 8th, 2013 at 01:25 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old March 10th, 2013, 04:37 AM   #2 (permalink)
你好
 
mikedt's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Xilinhot, China
Posts: 10,018
 
Device(s): Oppo Find 7a, Samsung Galaxy Win Duos(spare), Lenovo P700i(retired), KIRF Galaxy Note(deceased)
Carrier: China Mobile

Thanks: 3,484
Thanked 2,868 Times in 2,074 Posts
Send a message via Skype™ to mikedt
Default

I suspect the software ROM has become corrupted or damaged, given what you describe. Problem is Ematic is only an importer or destributor, which appears to be only contactable by anonymous webform only. Manufacturer is unknown. You'd need to get hold of the correct software ROM to be able to restore it. You probably won't be able to find it online, given that it comes from an unknown manufacturer.
Ematic's webform for support is here...
Support | Ematic
__________________
The People's Guide to Android in the People's Republic.
Honorary Grand Poobah Shenzhen University English Corner.
http://welcometomychina.tumblr.com/
There are nine million bicycles in Beijing.
There are nine million Androids in Shenzhen.
mikedt is online now  
Reply With Quote
Old March 10th, 2013, 05:12 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by mikedt View Post
I suspect the software ROM has become corrupted or damaged, given what you describe. Problem is Ematic is only an importer or destributor, which appears to be only contactable by anonymous webform only. Manufacturer is unknown. You'd need to get hold of the correct software ROM to be able to restore it. You probably won't be able to find it online, given that it comes from an unknown manufacturer.
Ematic's webform for support is here...
Support | Ematic
thank you for the prompt reply but I have already tried contacting support from your link with no results..I don't have proof of purchase so they closed my case. There only support is-replace it if under warranty with proof of purchase.

Also-When connected to xppro it shows in my computer as 6 different drives labeled removable disc. If I try to access any of them it says insert disc. I agree it is probly a corrupt/damaged rom.
ryan74 is offline  
Last edited by ryan74; March 10th, 2013 at 05:19 PM.
Reply With Quote
Old March 11th, 2013, 03:17 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have this.(the upc matches)
Ematic eGlide XL Pro EGLXP101B
Ematic eGlide XL Pro 10" Capacitive Screen Android Tablet - Black (817707010269) Details and Product Specifications - Epinions.com
ryan74 is offline  
Reply With Quote
Old March 12th, 2013, 03:54 PM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

This didnt help me but it might help others. when I got to rooting it did not recognize my device. My device shows as 6 removable disks in my computer I cannot access.
https://ematic.zendesk.com/entries/22335467-THIS-IS-HOW-TO-FIX-ALL-YOUR-PROBLEMS-FOR-THE-EGLIDE-STEAL-TABLET-and-other-ematic-tablets-

Also they have a replacement plan if you dont have proof of purchase but there is a fee.
ryan74 is offline  
Last edited by ryan74; March 13th, 2013 at 02:37 PM.
Reply With Quote
Old May 4th, 2013, 06:40 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same issue and device as you EGLXP101P. Tablet was not charged for a while, recieved same issue while charging, same ANDROID_ when not on charge. I also tried factory reset but this did nothing as well. Has anyone found the software ROM for this yet? I found one but it looked to be for another model.
ufheatherd is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > -- General Tablet Talk
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:01 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.