Go Back   Android Forums > Android Development > Developer Forums > Getitnowmarketing

Like Tree4Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 8th, 2012, 12:52 PM   #201 (permalink)
Senior Member
 
jova33's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: El Paso
Posts: 1,568
 
Device(s): Samsung Galaxy Nexus VZW Casio G'zOne Commando
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 181 Times in 152 Posts
Default

Edit: wrong thread

Advertisements
__________________
(VZW) Galaxy Nexus. Nexus 7.
& Casio G'zOne Commando - I just use this as a game system and waterproof camera

I love this script ==> V6 SuperCharger.
jova33 is online now  
Last edited by jova33; April 16th, 2012 at 09:09 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old April 16th, 2012, 02:48 PM   #202 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
 
Device(s): LG Optimus One P500 2.3.3 stock rooted
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Sad

Hello everyone. I would much appreciate some help please. My device is an Lg Optimus One P500 and I flashed the 3.06 thunderg version of the recovery with the "Old manual way". Then I successfully flashed a custom kernel from the sd card using RA recovery. But there are many functions that won't work. USB toggle, mounts (system, data, etc), nand backup, move recovery log to sd won't work.

When trying to make a NAND backup I instantly get, without any progress, the error message "Oops, something went wrong! Please check the recovery log!"
When trying to move recovery.log to sd I get the exact same error message.
My sd card has 1,1gb free space. What am I missing? Any suggestions?
edit: I used the "UPDATED Easy install via script" to reflash RA recovery but nothing has changed.


For those asking,
Quote:
Originally Posted by getitnowmarketing View Post
2. Place the recovery.img you downloaded in this folder in /sdcard/recoveryflash and then turn off sdcard as mass storage . (Do not rename the recovery.img from the download)
. . .
Old manual way:
Download your device specific recovery and check md5sum for a match before flashing. Download flash_image.zip and unzip it to root of your sdcard. (Not in any folder)
Copy your devices recovery.img to root of sdcard.
recovery.img is your device appropriate recovery downloaded from this link (or this for 2.2.1).
PerpetualLoop is offline  
Last edited by PerpetualLoop; April 16th, 2012 at 03:30 PM.
Reply With Quote
Old April 27th, 2012, 07:45 PM   #203 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have the lg p509 with android version 2.2.2 on it i have the phone rooted and i downloaded both the flash recovery and flash image zip file to sd card and opened them and moved the flash image into the flash recovery folder but it tells me that it already exists in that folder. i then type exctaly what is prompted for the terminal emulater and when i enter the last line and hit enter i get file does not exit /cat/sdcard/flash_image will reboot in 5 seconds what am i doing wrong
clcsmooth is offline  
Reply With Quote
Old April 27th, 2012, 08:51 PM   #204 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have tried that all the ways to get that recovery flash to work and when i finsh putting in all the line it just reboots and resets the phone what am i doing wrong i have the lg p509 with 2.2.2 and tmobile service i need help please!!
clcsmooth is offline  
Reply With Quote
Old May 7th, 2012, 08:43 AM   #205 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 24
 
Device(s): LG Optimus T Android 2.2.2 (Gingerbread)
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BlitzAuto View Post
A few questions for GNM or anyone that REALLY knows.
Please forgive my noobness.

After reading this thread (and a few others), I'm a bit confused as to exactly which recovery file(s) I need to download and use?

I have an Optimus M (LGMS690).
Android 2.2.1
It is rooted.

If I use home+volume down+power on buttons, it will boot into a recovery mode with a box & arrow and android image. Whenever I do that, it seems to reset the phone to stock and I lose all my downloaded apps (do i assume this is normal?).
Is this the stock recovery and, is it good or bad?
It doesn't bring up the options that you guys speak of here but rather just the home screen.

Also, I have found a program on the market called "Flash Image GUI" that claims to work on the Optimus series phones, does anyone know of this program?

I also have read NOT to use the ROM Manager & CWM, is this true or false?
I have downloaded it but the Optimus M is not in the list so I'm afraid to try it's flash recovery.

Should the Android 2.2.1 be updated to a newer version?

Any help is greatly appreciated as I do not want to brick it.

I know you posted this back in January but here's the answer. On optimus series androids Home + vol-down + power is the manual way to factory reset the device, That's all I know cause I'm new to rooting, ROMS, and recovery. hope this helps!
droidgeek99 is offline  
Reply With Quote
Old May 18th, 2012, 03:10 PM   #206 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
 
Device(s): LG Optimus S LS670 ZVD CM9 Cold-As-Ice rom
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can confirm the process and successful install of RA-OptS-3.06-GNM recovery on my LG Optimus S ZVD running CM9 Cold-As-Ice Rom
In fact I updated from the old RA-OptS-2.2.1-GNM which was working fine.
Anyway great work and thanks for helping to keep these older phones alive.
Conker1r is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2012, 08:49 PM   #207 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hello I am new here and I have a problem whenever I download recovery-ra-thunderg-3.06-gnm.img on my phone it appears as .txt instead of .img. What can I do to fix this? I know I cant rename it because that would make the file unusable. :\

help.
Optimus T
iwantcm7 is offline  
Reply With Quote
Old September 11th, 2012, 05:57 PM   #208 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What a life saver you are I've now been battling my Lg Vortex for a week and couldn't get the recovery screen to come up so I spent the last few days trying what ur post says, finaly I took a last crack at it just now with your simple three line code and for some reason this time it said "bad boot message" and yet gave me the recovery screen... am doing a nandroid backup now and hoping when i try to get there next time i dont hard reset the darn thing once again... But as of this far I finaly know I do have the recovery installed... TY TY TY
s_pec_s is offline  
Reply With Quote
Old October 11th, 2012, 11:11 AM   #209 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What a great thread! I'm new to the world of Android and all Android related things. I've recently rooted my LG Vortex using Gingerbreak. I'm now ready to begin customizing, but before I get too far along, I want to make a backup while I know things are working.

After reading through the instructions in the OP several times as well as going through the rest of the thread, I feel like I have a solid idea of how to proceed. The only question that remains has to do with the two versions of the recovery image. When you say 2.2.1 and 3.06, what are these referring to? I noticed there is a version for the Vortex under both categories, so I just want to make sure I use the right one.

recovery-RA-vortex-2.2.1-GNM.img
recovery-ra-vortex-3.06-gnm.img

My apologies in advance if the answer should be obvious.

EDIT: I just realized that these version numbers are the same for all models (with some minor exceptions). I'm assuming this means the version number is referring the version of the Recovery and that I should use the most up-to-date version?
alexab is offline  
Last edited by alexab; October 11th, 2012 at 11:15 AM. Reason: Read through OP again and still picked up on something I'd missed the first three times.
Reply With Quote
Old October 11th, 2012, 08:18 PM   #210 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey i skimmed and googled a bit but couldnt find an answer that helped me. My phone has been crapping out and I'd like to take it in for warranty service, but want to restore my device recovery to default just to be safe that they dont try to deny my on those grounds. I kep the "dump-recovery.img" file from when I flashed it so wondered what to do to bring it back to normal.
One thing that may be an issue. The way it craps out is after booting it just shuts down at random quick intervals. Sometimes itll stay on for 10 min, sometimes 2 min but I can never be sure how long itll stay on. For this reason I can really only be certain that I can keep it connected long enough if I leave it in the android system recovery menu. It may be a software error that can be fixed by flashing a new rom, but since i have only 1 mo of warranty Id rather be safe and return it than think its fine and be sol after my time has passed.
Anyway any help would be greatly appreciated.
cthulhuiscool is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 4th, 2012, 01:41 AM   #211 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am the same place as "allchat2010" with my optimus v. A loop of the LG logo and black screen. Adb will not connect any more. What to do. KDZ_FW_UPD.exe won't recognize the phone any more either.
fwuts is offline  
Reply With Quote
Old November 6th, 2012, 11:02 PM   #212 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

tried to flash my vortex numerous times,trying several different methods... everytime it ends up rebooting to verizons recovery...then its like a brand new phone. very frustrating.
pizzle3k is offline  
Reply With Quote
Old January 22nd, 2013, 10:28 PM   #213 (permalink)
Member
 
r_hippy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 153
 
Device(s): Google Nexus7 Casio G'zOne Commando C771 v6SuperCharged
Carrier: Verizon

Thanks: 60
Thanked 20 Times in 20 Posts
Send a message via AIM to r_hippy Send a message via MSN to r_hippy Send a message via Skype™ to r_hippy
Cool

thanks for the great tut on the recovery
I did as followed
the phone rebootes to this screen

I can scroll up and down.. I hit the power button and it does nothing..
I do have a dump-recovery.img on my sdcard that I saved to a different dir and my pc..

did I do something wrong
or do I have to use ADB to restore if It softbricks ?
I have a Casio G'zOne Z771 M130
rooted using tommytopdrive M130 Rooted!
What else can I do to be sure I can recover
and if someone can let me know what to do to get the bootloader to work.

ragards
Hippy

Thanks goes out to everyone that makes all this happen
thansk for you time and sharing the info
r_hippy is offline  
Reply With Quote
Old January 23rd, 2013, 06:35 AM   #214 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 43
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You have to use the menu button on the bottom left of your phone to select your action
rickyblaze is offline  
Reply With Quote
Old January 23rd, 2013, 06:36 AM   #215 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 43
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

And I just noticed that you are using the old GNM recovery (2.2.1) you should be using the 3.0.6
rickyblaze is offline  
Reply With Quote
Old January 23rd, 2013, 09:57 AM   #216 (permalink)
Member
 
r_hippy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 153
 
Device(s): Google Nexus7 Casio G'zOne Commando C771 v6SuperCharged
Carrier: Verizon

Thanks: 60
Thanked 20 Times in 20 Posts
Send a message via AIM to r_hippy Send a message via MSN to r_hippy Send a message via Skype™ to r_hippy
Default

Quote:
Originally Posted by rickyblaze View Post
You have to use the menu button on the bottom left of your phone to select your action
I used the volume buttons to scroll up and down...
and hit the power to select
but it will not select it

Quote:
Originally Posted by rickyblaze View Post
And I just noticed that you are using the old GNM recovery (2.2.1) you should be using the 3.0.6
thats a image from the first post I'm used 3.0.6
r_hippy is offline  
Reply With Quote
Old January 23rd, 2013, 10:04 AM   #217 (permalink)
Member
 
r_hippy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 153
 
Device(s): Google Nexus7 Casio G'zOne Commando C771 v6SuperCharged
Carrier: Verizon

Thanks: 60
Thanked 20 Times in 20 Posts
Send a message via AIM to r_hippy Send a message via MSN to r_hippy Send a message via Skype™ to r_hippy
Default

rasta4rest
the ## was added to the dialer to enabling "bypass booting"
maybe this being on is the issue ?
or
maybe the unlock oem bootloader needs to be done ?
like you posted here I quote
Quote:
fastboot -i 0x0409 oem unlock
r_hippy is offline  
Reply With Quote
Old January 27th, 2013, 10:03 PM   #218 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Would really like to try this but cannot download for commando cause there is a password.
Deadly448 is offline  
Reply With Quote
Old January 27th, 2013, 10:11 PM   #219 (permalink)
Member
 
r_hippy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 153
 
Device(s): Google Nexus7 Casio G'zOne Commando C771 v6SuperCharged
Carrier: Verizon

Thanks: 60
Thanked 20 Times in 20 Posts
Send a message via AIM to r_hippy Send a message via MSN to r_hippy Send a message via Skype™ to r_hippy
Default

Quote:
Originally Posted by Deadly448 View Post
Would really like to try this but cannot download for commando cause there is a password.
That's the old version grab it from the second link
r_hippy is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 06:11 AM   #220 (permalink)
Member
 
r_hippy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 153
 
Device(s): Google Nexus7 Casio G'zOne Commando C771 v6SuperCharged
Carrier: Verizon

Thanks: 60
Thanked 20 Times in 20 Posts
Send a message via AIM to r_hippy Send a message via MSN to r_hippy Send a message via Skype™ to r_hippy
Default Re: All In One Recovery Thread

Quick question before I v6 supercharge.. I did a nadroid backed when i first rooted.
It's still stable but have made changes. So I want to make a second backup, But I'm not sure if it will over write my original backup.

Can you tell me if it will make a second backup so if needed I can choose what one to use


Thanks
r_hippy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 15th, 2013, 03:35 PM   #221 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 79
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 5 Times in 3 Posts
Default

got this done but not by following any 'guide' i've seen on the specific recovery.
by following an OLD cwm guide and extrapolating the missing step...
'partition.mbn'

no wonder 6 other attempts at flashing all the popular recoveries never worked
cognus is offline  
Reply With Quote
Old March 6th, 2013, 12:35 PM   #222 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 78
 
Device(s): Casio Commando Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Casio Commando 2.3.3, C771M130

Question about Scripted vs Manual old way:

The scripted version directs me to download and unzip the recoveryflash.zip to the sd card. Then download and place the device specific recovery.img in that folder.

The other way directs me to download my device specific recovery. Is this the same as “recoveryflash.zip” in the first method?
Then download “flash_image.zip”. Is that the same as “recovery.img you downloaded” in the first method?

If so to both, why does it instruct me to put the .img in the recovery folder in the first method but in the root of the sd card in the second method.

BTW, how do I “check md5sum for a match” before flashing.

I’ve decided to hard key this instead of using terminal on my Mac. It’s not letting me in with the PC commands.

Root checker varifies that i am rooted.
lodom is offline  
Reply With Quote
Old March 18th, 2013, 04:01 PM   #223 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 78
 
Device(s): Casio Commando Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lodom View Post
Casio Commando 2.3.3, C771M130

Question about Scripted vs Manual old way:

The scripted version directs me to download and unzip the recoveryflash.zip to the sd card. Then download and place the device specific recovery.img in that folder.

The other way directs me to download my device specific recovery. Is this the same as “recoveryflash.zip” in the first method?
Then download “flash_image.zip”. Is that the same as “recovery.img you downloaded” in the first method?

If so to both, why does it instruct me to put the .img in the recovery folder in the first method but in the root of the sd card in the second method.

BTW, how do I “check md5sum for a match” before flashing.

I’ve decided to hard key this instead of using terminal on my Mac. It’s not letting me in with the PC commands.

Root checker varifies that i am rooted.
I got it sorted

Now, do I have to go through the ADB script every time I want to reboot into the new recovery menu?
lodom is offline  
Reply With Quote
Old May 27th, 2013, 06:46 PM   #224 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 57
 
Device(s): lg vm696 optimus elite root level access rom:sleipnir, lg ls720 (f3), nexus 7 (2012)
Carrier: virgin_mobile

Thanks: 20
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default need help

lg vortex rooted and all in one recovery installed.

so i successfully installed the recovery tool... and i can use it just fine.

however if i reboot the only way i can get back to the recovery tool is through the terminal.

if i hold down the down the power button i just get the stock power off/airplane mode options. i don't get the screen shot or reboot/recovery menu.

there is no install-recovery.sh file located in system/etc to remove so i can't do that step which seems to be a common "fix" mentioned throughout this thread

thanks.
zuul is offline  
Reply With Quote
Old May 27th, 2013, 07:13 PM   #225 (permalink)
Member
 
r_hippy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: New Jersey
Gender: Male
Posts: 153
 
Device(s): Google Nexus7 Casio G'zOne Commando C771 v6SuperCharged
Carrier: Verizon

Thanks: 60
Thanked 20 Times in 20 Posts
Send a message via AIM to r_hippy Send a message via MSN to r_hippy Send a message via Skype™ to r_hippy
Default

Quote:
Originally Posted by zuul View Post
lg vortex rooted and all in one recovery installed.

so i successfully installed the recovery tool... and i can use it just fine.

however if i reboot the only way i can get back to the recovery tool is through the terminal.

if i hold down the down the power button i just get the stock power off/airplane mode options. i don't get the screen shot or reboot/recovery menu.

there is no install-recovery.sh file located in system/etc to remove so i can't do that step which seems to be a common "fix" mentioned throughout this thread

thanks.
Use quick boot from the Google play store. Or terminal
Reboot recovery command.
Or in titanium there is a reboot recovery option. Or adb
r_hippy is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2013, 12:08 PM   #226 (permalink)
New Member
 
linsalata28's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just to make sure there is only one recovery.img for every phone?
Thanks for this btw. I installed cwm from rm and its not working. I always hated cwm.
linsalata28 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2013, 07:02 PM   #227 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 24
 
Device(s): LG Optimus T Android 2.2.2 (Gingerbread)
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by linsalata28 View Post
Just to make sure there is only one recovery.img for every phone?
Thanks for this btw. I installed cwm from rm and its not working. I always hated cwm.
Hello, yes there is only one recovery.img for each phone.
Not sure what phone you have but from my experience RM always bricked my LG optimus T when I tried to use it to flash CWM, CWM never worked either on that device even when installed manually. (although CWM works great on my other devices)
And also just a warning, the TeamWin Touch recovery doesn't create backups properly the optimus T either, so don't trust it.
droidgeek99 is offline  
Reply With Quote
Old May 19th, 2014, 05:12 AM   #228 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Folks, my first post here and I am a real newb to rooting phones. I did a Coby Kyros tablet once with a lot of help from others. I do not run a windows operating system on my computer but run Mepis Linux instead so, I hope I can still make this all happen.

I have a Casio Commando Gzone phone that has so much preloaded stuff from Verizon that I can't keep things updated because the memory on board is too small. Many things that I would like to be rid of or move to the sd card can't be eliminated or moved. I would really like to root this phone but do not have a clue as to what to do to get this done. Is there any hope for me or am I out of luck? Thanks for your time.
Dennybob is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Development > Developer Forums > Getitnowmarketing
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://androidforums.com/getitnowmarketing/330813-all-in-one-recovery-thread.html
Posted By For Type Date
xda-developers - View Single Post - [FAQ] General FAQs [30 SEP 11] This thread Refback October 10th, 2011 08:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.