Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Viewsonic gTablet > gTablet - Support and Troubleshooting

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 16th, 2011, 10:32 AM   #1 (permalink)
Accept no imitations!
Thread Author (OP)
 
The_Chief's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Manchester, TN
Gender: Male
Posts: 9,267
 
Device(s): Note 3 (rooted & ROMmed), Galaxy Nexus (retired), OG Droid (retired)
Carrier: Verizon

Thanks: 2,599
Thanked 7,091 Times in 3,371 Posts
Default Google Services Framework Force Close?

Hey there gTablet experts,

I did a routine backup in CWM and now every time I turn on the gTablet I get this notification:

"The application Google Services Framework (process com.google.process.gapps) has stopped unexpectedly. Please try again."

It is a persistent problem that comes up over and over. I am running bootstrap 1.1, VEGAn 5.1.1 and have had no such problems until I actually upgraded from 5.1. Please advise a fix for this.

THANKS!

Advertisements
__________________



If I have helped you at all, please click the "Thanks" button
Forum Rules & Guidelines
The_Chief is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 16th, 2011, 05:59 PM   #2 (permalink)
New Member
 
raywaldo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: SE Louisiana
Posts: 4
 
Device(s): T-Mobile G2 (rooted to CM7), ViewSonic G-Tab (rooted to CM7), B&N Nook (rooted to CM7)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Generally, you can run the CMR "Fix Permissions" and clear the force closes.
Also, you could try visiting the Settings - Applications - Running Apps and clear the data for that app. That will often clear FC issues.
For more help, visit Home of the Bishop of Technology | Bishop of Technology - we have the most complete (and simple) guides to using the GTab.
raywaldo is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to raywaldo For This Useful Post:
The_Chief (July 17th, 2011)
Old July 17th, 2011, 04:39 PM   #3 (permalink)
Accept no imitations!
Thread Author (OP)
 
The_Chief's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Manchester, TN
Gender: Male
Posts: 9,267
 
Device(s): Note 3 (rooted & ROMmed), Galaxy Nexus (retired), OG Droid (retired)
Carrier: Verizon

Thanks: 2,599
Thanked 7,091 Times in 3,371 Posts
Default

Perfect! Thank you, Bishop!

EDIT: For the benefit of others, the "Fix Permissions" in CWM did not resolve the issue. Clearing data DID. So if this happens to you, try that first.
The_Chief is offline  
Last edited by The_Chief; July 17th, 2011 at 06:33 PM.
Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 10:01 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

Or try unchecking "Sync Internet" in Settings -> Accounts and sync.
That solved my problem in a Samsung S3.
nmartine is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Viewsonic gTablet > gTablet - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:50 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.