Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > HP TouchPad

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 21st, 2012, 06:34 PM   #1 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Marco Island, Florida
Posts: 526
 
Device(s): DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 157
Thanked 61 Times in 51 Posts
Default Wiped MIUI installed latest nightly, Touchpad won't boot

I had MIUI installed and decided I wanted to start using the latest nightlies. I did a factory reset, wiped system and Dalvik, then installed the latest nightly and Gapps. When I booted Clockwork still defaulted to Classic Nerd (which just reset the Touchpad after a few seconds and shouldn't be there anymore) and when I scroll to CyanogenMod I get boot failed.

What did I do wrong, and what's the easiest remedy? My apps are backed up with Titanium and I can boot into WebOS if necessary.

Advertisements
Jeffery is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 21st, 2012, 07:07 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

Did you create a backup in recovery so you can restore MIUI and try again?

The boot folder isn't very big so when I have an extra entry in moboot (Classic Nerd), I open Root Explorer and go to the boot partition and delete it before installing my next rom.

How did you install, via CWM or Acme installer? Which nightly?

I'd boot into CWM again and format cache and data under mounts and under advanced, clear Dalvik and fix permissions. Then flash the 3/19 nightly. (The 3/12 nightly is working nice for me.)
colchiro is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 08:34 PM   #3 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Marco Island, Florida
Posts: 526
 
Device(s): DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 157
Thanked 61 Times in 51 Posts
Default

I restored a 2/28 backup of CyanogenMod which removed Classic Nerd boot option and folder. It booted with no issue. Then I rebooted into recovery, factory reset, wiped dalvik and formatted system. Installed latest nightly and it bootlooped.

I restored 2-28 again, then only formatted system, cache and dalvik cache and it booted.

I then tried to do a factory reset, clear dalvik, format system and then just install the latest nightly and bootloop again.

What is the problem?
Jeffery is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 09:32 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

Are you trying to install the same nightly? Not all builds are good... none are tested until someone (us?) tries them.
colchiro is offline  
Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 10:40 PM   #5 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Marco Island, Florida
Posts: 526
 
Device(s): DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 157
Thanked 61 Times in 51 Posts
Default

This the build I am trying to install:

update-cm-9.0.0-tenderloin-20120321-0800-signed
Jeffery is offline  
Reply With Quote
Old March 22nd, 2012, 06:34 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

My point: have you tried installing other builds (nightly from another night)?
colchiro is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to colchiro For This Useful Post:
Jeffery (March 22nd, 2012)
Old March 22nd, 2012, 07:18 AM   #7 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Marco Island, Florida
Posts: 526
 
Device(s): DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 157
Thanked 61 Times in 51 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by colchiro View Post
My point: have you tried installing other builds (nightly from another night)?
I tried 3-12 this morning, same thing

EDIT: I have now tried 3-12,18,19,20,21,22 with no luck. Each time I formatted data,cache,system, wiped Dalvik and fixed permissions.

Any ideas what could be causing the problem?

What's the easiest way to start over completely?
Jeffery is offline  
Last edited by Jeffery; March 22nd, 2012 at 03:45 PM.
Reply With Quote
Old March 22nd, 2012, 04:03 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

There has to be something simple you're missing. When updating the same rom, it's not necessary to format system or data, just cache and Dalvik cache. From MIUI to CM, then you need to format data.


Is your backup from 2/28 CM7 or CM9?

If it's CM9, I'd just wipe both caches and upgrade w/o gApps. If it works, install them after. Make sure you aren't flashing anything else (kernel or mods) and make sure you reboot between restoring backup and flashing your update.

If your backup is CM7, I'd upgrade via Acme installer. When it finishes, I'd wipe data and install gApps after the initial loading.
colchiro is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to colchiro For This Useful Post:
Jeffery (March 22nd, 2012)
Old March 22nd, 2012, 04:54 PM   #9 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Marco Island, Florida
Posts: 526
 
Device(s): DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 157
Thanked 61 Times in 51 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by colchiro View Post
There has to be something simple you're missing. When updating the same rom, it's not necessary to format system or data, just cache and Dalvik cache. From MIUI to CM, then you need to format data.


Is your backup from 2/28 CM7 or CM9?

If it's CM9, I'd just wipe both caches and upgrade w/o gApps. If it works, install them after. Make sure you aren't flashing anything else (kernel or mods) and make sure you reboot between restoring backup and flashing your update.

If your backup is CM7, I'd upgrade via Acme installer. When it finishes, I'd wipe data and install gApps after the initial loading.
Upgrading worked, I have no idea why starting fresh after wiping wasn't taking!
Jeffery is offline  
Reply With Quote
Old March 22nd, 2012, 06:26 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

Cool. So where are you at? Wiped OK? Installed gApps OK?
colchiro is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 23rd, 2012, 01:39 AM   #11 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Marco Island, Florida
Posts: 526
 
Device(s): DROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 157
Thanked 61 Times in 51 Posts
Default

Didn't wipe, restored 2-27 CM9, restarted, upgraded to 3-22 build, restarted, finally I flashed Gapps and supreme rohan 1.3 and restarted.

Everything is working fine now. Thanks for all your help colchiro, although I still don't understand why flashing wasn't working after a factory reset.
Jeffery is offline  
Reply With Quote
Old March 23rd, 2012, 06:26 AM   #12 (permalink)
Senior Member
 
colchiro's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Gender: Male
Posts: 8,886
 
Device(s): HP TouchPad, HTC One Max, Dell Venue 11 Pro
Carrier: Verizon

Thanks: 840
Thanked 1,819 Times in 1,412 Posts
Default

I updated my TP last night by DL'ing nightly via Goo manager. Rom Manager came up by default and I checked to backup rom, wipe Dalvik cache and accidentally checked "wipe data" (all 3 check boxes). Came up just fine, of course w/o data, so had to restore backup, and installed via RM again.

I always use "format data" (under mounts menu) in recovery when I need to wipe data, instead of "factory reset". I know I've used "factory reset" before, but prefer knowing exactly what's happening.
colchiro is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > HP TouchPad
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.