Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Droid Eris

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 6th, 2010, 04:21 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Citrix Receiver

Hello everyone. Has anyone tried using the Citrix Receiver app? My will not connect or it will say You don't have the proper encryption level to access this Session. Of course some of my co-workers have iPhones and it works flawlessly...so I'm a little bummed that I used the exact same settings and it doesn't work. Just wondering if anyone has used it or tried it.

Thanks.

Advertisements
chinoxl21 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 6th, 2010, 09:08 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you connect to your company's VPN before trying to launch an application? Are you actually seeing the apps that the admin has made available to you?

The tech preview of the Android client may not support 128bit encryption. Citrix did the same thing with the tech preview for the iphone and then included encryption support with a later update.

Citrix admin here so fire away
hotrod98 is offline  
Reply With Quote
Old April 6th, 2010, 12:57 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

CHINOXL21, were you able to this resolved? hotrod98, can i pick your brain? i'm having issues connecting to my PS4 PNAgent site. ours is a remote site (so no VPN involved) and i basically get a connection error when i try to connect:
Invalid Address - The address cannot be found. Check the address & your network connection.

we use Secure Gateway (not Access Gateway) so i don't have the SAG checked for the connection. site and login credentials are correct but i only get the error above. curious if you can help me & happy to give more info if you need.
denacho is offline  
Reply With Quote
Old April 6th, 2010, 01:31 PM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 158
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 27 Times in 10 Posts
Default

I thought I read that you can only access the demo accounts as it is only a demo of the receiver.
mothy is offline  
Reply With Quote
Old April 6th, 2010, 01:42 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh i hope that is not correct. i was able to access the Demo site. i did have a half-way successful connection to our test site. our Test site is a purely internal web interface. so using my droid, i got on our wireless network, created an account for our Test environment with the following:
Address = servername.domain.org
username = myusername
domain = domain.org
description = Test site

i did not select CAG since we don't use that (internally or otherwise). the only difference i had with our Test site was i was able to see "some" icons for published apps but not all. and then when i tried to launch any of the apps that did show, i got "Server Error: The server encountered an error. Retry Cancel" at which point i cancelled. i did read a couple tidbits that said Receiver did not like anything with 128-bit encryption (specifically addressing iPhones) so i changed a couple apps to Basic but got the same message.

the difference at this point though is i cannot even connect to my production site which uses Secure Gateway (not CAG) and is in our DMZ. and i'm not having any luck finding anyone using this on Droid, iPhone, etc.
denacho is offline  
Reply With Quote
Old April 7th, 2010, 09:05 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i did find a Citrix Community article that does not list PS4.0 as being supported (Citrix Receiver for Android Requirements XenApp - Citrix Community) even though the eDocs from 3.30.2010 say it is. we are trying to get a XenApp upgrade prioritized so i may use this as leverage and stop beating my head against the wall trying to get it to work in 4.0 at this time.
denacho is offline  
Reply With Quote
Old April 7th, 2010, 09:41 AM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hey denacho my problem was resolved. Funny you should ask. I so happened to download Citrix again from the market place yesterday, configured my settings and it works great!
chinoxl21 is offline  
Reply With Quote
Old April 7th, 2010, 11:26 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

unfortunately didn't work for me. same Invalid Address error. is your Citrix environment anything like mine?
PS4.0 running Web Interface in our DMZ with Secure Gateway 3.0.

our users are all "outside", that is we don't use Citrix internally. so users go to a secure (https://) site and log into Citrix for apps. i created a PNAgent site on my WI server (alongside the usual WI site that "pc" users access). i've tried entering the Address in the Receiver Account as myserver.mydomain.org and https://myserver.mydomain.org with both getting the Invalid Address error.

can you tell me a little about your Citrix WI and/or PNAgent setup?
denacho is offline  
Reply With Quote
Old April 8th, 2010, 11:02 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Listening.........same issue here.......
stpolo is offline  
Reply With Quote
Old April 8th, 2010, 12:57 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'll keep posting here as i find more. i actually have a case open with our Citrix reseller. we'll see what happens.
denacho is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 8th, 2010, 05:39 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my citrix support tells me it's not supported on PS4.0 and specifically WI4.0 site. that can further be seen from this eDocs chapter. but i pointed out to them, this same eDocs chapter said something different yesteday and had a 3/30/2010 updated date on it. today it says 4/2.2010. whatevers.

i did confirm that i can keep my PS4.0 environment and 4.0 WI box but i will need to build a second 5.x WI server if i want to serve up a PNAgent site for Android devices. i'll be doing that while i wait to get moving on my XenApp 5 upgrade to the farm.

hope this helps someone besides me!
denacho is offline  
Reply With Quote
Old December 23rd, 2010, 03:07 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what's terrible is that the iphone receiver has no problem accessing apps from my web interface 4.0 PNAgent site behind Citrix Secure Gateway (CSG) 3.0.

it's just the android receiver that doesn't work.
curtmcgirt is offline  
Last edited by curtmcgirt; December 23rd, 2010 at 03:11 PM.
Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 10:17 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by denacho View Post
oh i hope that is not correct. i was able to access the Demo site. i did have a half-way successful connection to our test site. our Test site is a purely internal web interface. so using my droid, i got on our wireless network, created an account for our Test environment with the following:
Address = servername.domain.org
username = myusername
domain = domain.org
description = Test site

i did not select CAG since we don't use that (internally or otherwise). the only difference i had with our Test site was i was able to see "some" icons for published apps but not all. and then when i tried to launch any of the apps that did show, i got "Server Error: The server encountered an error. Retry Cancel" at which point i cancelled. i did read a couple tidbits that said Receiver did not like anything with 128-bit encryption (specifically addressing iPhones) so i changed a couple apps to Basic but got the same message.

the difference at this point though is i cannot even connect to my production site which uses Secure Gateway (not CAG) and is in our DMZ. and i'm not having any luck finding anyone using this on Droid, iPhone, etc.
I got into my work desktop using my HTC Desire on the basis of your posting. Thanks.
stephen_se9 is offline  
Reply With Quote
Old March 14th, 2011, 09:55 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by curtmcgirt View Post
what's terrible is that the iphone receiver has no problem accessing apps from my web interface 4.0 PNAgent site behind Citrix Secure Gateway (CSG) 3.0.

it's just the android receiver that doesn't work.
Are you using internal certificates? That seems to be a bit of a problem for Android.
petey23 is offline  
Reply With Quote
Old March 14th, 2011, 10:06 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by denacho View Post
oh i hope that is not correct. i was able to access the Demo site. i did have a half-way successful connection to our test site. our Test site is a purely internal web interface. so using my droid, i got on our wireless network, created an account for our Test environment with the following:
Address = servername.domain.org
username = myusername
domain = domain.org
description = Test site

i did not select CAG since we don't use that (internally or otherwise). the only difference i had with our Test site was i was able to see "some" icons for published apps but not all. and then when i tried to launch any of the apps that did show, i got "Server Error: The server encountered an error. Retry Cancel" at which point i cancelled. i did read a couple tidbits that said Receiver did not like anything with 128-bit encryption (specifically addressing iPhones) so i changed a couple apps to Basic but got the same message.

the difference at this point though is i cannot even connect to my production site which uses Secure Gateway (not CAG) and is in our DMZ. and i'm not having any luck finding anyone using this on Droid, iPhone, etc.
Can you connect if you choosed to connect via Access Gateway Standard with "No Auth" - that should be the same basic authentication as Secure Gateway. Put the CSG address in the "address" box.
petey23 is offline  
Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 07:39 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was getting the dreaded Authentication Failed. Check your settings or contact your administrator. We use the Citrix Secure Gateway ver 4.5. Iphone users were getting in fine. Here are the steps to resolve my issue: Uninstalled the Citrix Labs Receiver and installed the Citrix Receiver version 2.1.1059. When that still did not work, I signed up on the Citrix demo cloud so I could verify that the app actually worked and I was able to get into the Citrix Cloud demo fine. Based upon comments regarding Android and Secure Certificates, I then installed FireFox and added the Secure Certifcates add-on plugin. I then accessed my secure Gateway site and logged in via Firefox. While I could not launch any apps (Citrix client detention is for Windows platform), I suspected that I now had a valid Citrix certificate installed. I then added a second store to the Citrix Receiver app, using only the fully-qualified hostname of our secure gateway, my userid and domain. When I clicked OK, I was then prompted for my domain password and was able to see the published apps for my userid. After I got back out of the app and edited the store, I noticed that the Web Interface and Use Citrix Access Gateway options were Greyed out and not enabled (Green Check). Hope this helps those still having issues. Now, if I can get the keyboard input method figured out, along with windows sizing, I will be good to go.
daleb is offline  
Reply With Quote
Old December 9th, 2011, 02:25 PM   #17 (permalink)
Junior Member
 
mgullick's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Northern California
Posts: 30
 
Device(s): DINC 2
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I can connect to my server and see all of my apps but they won't open. I just get a message stating there is a server error. I can cancel or retry. It works fine for the iPhone folks in my department but doesn't work for me on my DINC 2. With all the Android folks out there it seems this shouldn't be such a problem.
mgullick is online now  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2011, 07:58 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is the response I got from Citrix. I just clicked "email developer" in the Market...
We have to wait just a little:


We have discovered an issue with our SSL implementation and the new Ice Cream Sandwich (Android 4.x) implementation. They have changed the security infrastructure but it did not show up on our emulators. We are actively working to resolve this issue as quickly as possible. We have temporarily removed the Receiver for download to 4.x devices. Please watch for updates coming shortly, with the holidays it will most likely be in January.

Thanks for your feedback and watch for the update.

Robin

Robin Manke-Cassidy
Director Product Management
T: +1 408 790 8342 (x23342) | M: +1 480 203 6700
Robin.manke-cassidy@citrix.com
kufel is offline  
Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 12:08 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
 
Device(s): Samsung Galaxy Tab 10.1 Motorola Bionic
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kufel View Post
This is the response I got from Citrix. I just clicked "email developer" in the Market...
We have to wait just a little:


We have discovered an issue with our SSL implementation and the new Ice Cream Sandwich (Android 4.x) implementation. They have changed the security infrastructure but it did not show up on our emulators. We are actively working to resolve this issue as quickly as possible. We have temporarily removed the Receiver for download to 4.x devices. Please watch for updates coming shortly, with the holidays it will most likely be in January.

Thanks for your feedback and watch for the update.

Robin

Robin Manke-Cassidy
Director Product Management
T: +1 408 790 8342 (x23342) | M: +1 480 203 6700
Robin.manke-cassidy@citrix.com
Hi Robin,

I can't get it to work on my Samsung Galaxy Tab 10.1 with ICS. It sees the desktop apps but when I try to connect, it just spins away with no action. Any suggestions?

Jim
sunnyjim is offline  
Reply With Quote
Reply

HTC Droid Eris
Current Rating:
Rate this Phone:

The HTC Droid Eris launched for Verizon Wireless on November 6th in part as the carrier's first Android Phone. However it was overshadowed by the other member of the inaugural Verizon Droid duo - the Motorola Droid. The Droid Eris might look fa... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Droid Eris
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.