Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 3D

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 23rd, 2011, 08:51 PM   #1 (permalink)
The PearlyMon
Thread Author (OP)
 
EarlyMon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Mexico, USA
Posts: 44,016
 
Device(s): LTEvo, 3vo, and Shift
Carrier: Sprint

Thanks: 41,682
Thanked 54,814 Times in 21,857 Posts
Default

I'm officially hijacking this thread because many people start at the first post.

In this thread, you'll find many setting suggestions for Yahoo mail, and one workaround involving changing your region and using gmail to get the job done (pretty neat).

Otherwise:

Quote:
Originally Posted by EarlyMon View Post
Ok, staff has compared notes and we're on a fool's errand.

This is found across all Android, especially HTC, and effects every mail client.

Yahoo has been sweeping under the rug that they break and fix what's broken on their end every few days per a discussion with Yahoo.

Suggest either using the web interface, intercepting with gmail as documented earlier, or trying your luck.

Definitely complain to Yahoo and definitely take their lack of service into account when forming your personal email strategy moving forward.

Note - same nonsense is happening with Hotmail accounts for the same reason.

EarlyMon is online now  
Last edited by EarlyMon; July 15th, 2011 at 01:07 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to EarlyMon For This Useful Post:
linzgeneral (July 16th, 2011)
sponsored links
Old June 23rd, 2011, 08:51 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 108
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 20 Times in 14 Posts
Default Help- cant get yahoo account set up on EVO 3D - Fool's Errand

Is there a problem with Yahoo? I been trying to get my account set up on the EVO3D for two days without success. Now to think of it a co-worker asked me a similar question about a week ago but it was working fine on my EVO then. Any feedback would be greatly appreciated. Thanks.
linzgeneral is offline  
Reply With Quote
Old June 23rd, 2011, 09:00 PM   #3 (permalink)
Member
 
Complex757's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 367
 
Device(s): HTC Evo 4G LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 183
Thanked 100 Times in 69 Posts
Default

I set it up as an imap

For the server I had to remove the HTC part at the beginning for outgoing and incoming. The rest of it's correct.
__________________
HTC Hero -> HTC Evo 4G -> HTC Evo 3D -> HTC Evo LTE
Complex757 is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Complex757 For This Useful Post:
linzgeneral (June 23rd, 2011), marctronixx (June 23rd, 2011)
Old June 23rd, 2011, 09:01 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 44
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

I'm having difficulty also. I've tried a few different settings that I came across in forums and what Yahoo help says. Haven't received any of my Yahoo emails to phone though.
There does appear to be a Yahoo Android App, personally i'd rather just handle it through the phone's mail app if possible as I only use that account for a couple sites.
dvalmont is offline  
Reply With Quote
Old June 23rd, 2011, 09:13 PM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 108
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 20 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Complex757 View Post
I set it up as an imap

For the server I had to remove the HTC part at the beginning for outgoing and incoming. The rest of it's correct.
What exactly did you remove - in other words what should I show to get it to work? Thanks.
linzgeneral is offline  
Reply With Quote
Old June 23rd, 2011, 09:24 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yahoo works fine with 2.3 on my EVO, hoping the transition to the 3D works too.
krayziejoe is offline  
Reply With Quote
Old June 23rd, 2011, 09:30 PM   #7 (permalink)
Member
 
Complex757's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 367
 
Device(s): HTC Evo 4G LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 183
Thanked 100 Times in 69 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by linzgeneral View Post
What exactly did you remove - in other words what should I show to get it to work? Thanks.

I believe it says htc.imap.mail.yahoo.com and htc.smtp.mail.yahoo.com for incoming and outgoing server

Remove the HTC portion in the front for both and the set up should work

You should be left with

incoming - imap.mail.yahoo.com
outgoing - smtp.mail.yahoo.com
Complex757 is offline  
Last edited by Complex757; June 23rd, 2011 at 09:33 PM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Complex757 For This Useful Post:
linzgeneral (June 24th, 2011), marctronixx (June 23rd, 2011)
Old June 24th, 2011, 02:25 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 44
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

*BUMP*
Just wondering if this is working for anyone?
I tried what the above poster suggested and it takes the settings but I'm still not receiving any emails to the phone yet...
dvalmont is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 02:35 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 38 Times in 23 Posts
Default

I don't have my 3VO yet and I've never used an EVO, but I'll take a stab at helping anyway because I get my mail from Yahoo (via K9 Mail on my current phone). Here are the settings I have in K9 that work for me:

INCOMING
IMAP Server: imap.mail.yahoo.com
Security Type: SSL (always)
Authentication Type: PLAIN
Port: 993

OUTGOING
SMTP Server: smtp.mail.yahoo.com
Security Type: SSL (always)
Authentication Type: PLAIN
Port: 465
Require Sign-In: [yes]

My gut tells me you might have the authentication configuration wrong (?)
Also, Complex757 (above) is correct, but also be sure to remove the leading period (i.e. "imap.mail.yahoo.com" as opposed to ".imap.mail.yahoo.com"). Hope this helps!
SuperC142 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 05:08 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 44
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SuperC142 View Post
I don't have my 3VO yet and I've never used an EVO, but I'll take a stab at helping anyway because I get my mail from Yahoo (via K9 Mail on my current phone). Here are the settings I have in K9 that work for me:

INCOMING
IMAP Server: imap.mail.yahoo.com
Security Type: SSL (always)
Authentication Type: PLAIN
Port: 993

OUTGOING
SMTP Server: smtp.mail.yahoo.com
Security Type: SSL (always)
Authentication Type: PLAIN
Port: 465
Require Sign-In: [yes]

My gut tells me you might have the authentication configuration wrong (?)
Also, Complex757 (above) is correct, but also be sure to remove the leading period (i.e. "imap.mail.yahoo.com" as opposed to ".imap.mail.yahoo.com"). Hope this helps!

Everything setup as above, don't see anywhere to toggle "Authentication Type" though. Interestingly if I Send email from that account on my phone it goes through, just won't receive anything from the mailbox.
dvalmont is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 24th, 2011, 05:19 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 38 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dvalmont View Post
Everything setup as above, don't see anywhere to toggle "Authentication Type" though. Interestingly if I Send email from that account on my phone it goes through, just won't receive anything from the mailbox.
Hmm.. sorry dvalmont I'm not sure then.
SuperC142 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 05:38 PM   #12 (permalink)
Member
 
Complex757's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 367
 
Device(s): HTC Evo 4G LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 183
Thanked 100 Times in 69 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dvalmont View Post
Everything setup as above, don't see anywhere to toggle "Authentication Type" though. Interestingly if I Send email from that account on my phone it goes through, just won't receive anything from the mailbox.
When you went to set up your mail account did you select mail and add account?
Complex757 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 05:57 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Djblue11's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 47
 
Device(s): Htc Evo 3D
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 25 Times in 11 Posts
Default

I use the yahoo mail app. You can try that, it's been working great for me.
Djblue11 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Djblue11 For This Useful Post:
linzgeneral (June 24th, 2011)
Old June 24th, 2011, 07:13 PM   #14 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

i had the yahoo mail app however i have found it to use a lot of battery power. i dropped it and went back to the stock email app.

i tried the settings up in this thread. the only changes i did were to remove "htc". id make sure there are not spaces in front of the "imap" or "smtp" words. i had left a space before the "imap" (so it was actually "_imap to the app) and that caused things to not work. i re checked.. all is fine...
marctronixx is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 07:56 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same exact problem and have tried to follow these steps. No dice. I'm going to have to stick w/ the yahoo mail app. Seems to be working well.
mitchd14 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 09:05 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 14
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Sprint

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Tried the above recommendations. Keep getting the authentication failed...verify your user name and password.

When using the Manual setup, I don't have anything that shows incoming or outgoing on the screen...just IMAP Server (which I removed the "htc.") Security type is set to SSL and Server Port is 993.

My phone has the latest updates installed and I'm using the mail account on the home screen (not a Yahoo app).
brunocali is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 10:03 PM   #17 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

this is really weird. i am having no issues and i have not done anything different from the instructions above.. weird..
marctronixx is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 10:25 PM   #18 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 108
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 20 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Djblue11 View Post
I use the yahoo mail app. You can try that, it's been working great for me.
I tried everything and I mean everything. I ended up using the yahoo mail app and was pleasantly surprise at how complete it is. It really is the full desktop version on your phone -complete with all the folders, etc.
linzgeneral is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 11:16 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

seriously odd. when I go through the steps, it has all of my folders there, but none of the messages. I don't get an error, just no messages.
mitchd14 is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 04:01 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Same problem here... I can set up Yahoo in the native phone app, but cannot see any mail. I can however send just fine. Really strange.
Shill123 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 25th, 2011, 04:14 AM   #21 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: San Diego
Posts: 66
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

No issues here using yahoo mail app
__________________
HTC EVO 3D - Easy Fre3vo w/ Perma-Temp
OC 1.7Ghz
dwntwnall4u is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dwntwnall4u For This Useful Post:
marctronixx (June 25th, 2011)
Old June 25th, 2011, 04:50 AM   #22 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 60
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 30 Times in 14 Posts
Default

Not working for me either, set it up and it's just not getting any mail. I tried the fix, still nothing.
Span_Wolf is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 07:27 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem as well with my EVO 3D. Yesterday, I couldn't get my Yahoo! account to work at all, so I added my gmail account which I rarely use. Today I read a post which suggested adding a gmail account first, so I tried to add my Yahoo! account again. Now I am able to get it to send mail just fine, but it still does not receive any messages. I tried removing the "htc" in front of the imap and smtp server addresses, but that didn't fix the problem either.

Any suggestions?
razrbk is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 08:50 AM   #24 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 44
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Thanks, I was starting to think it was just me until I rechecked this thread this morning!!
dvalmont is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 09:17 AM   #25 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

well its a mixed bag here.. some are having NO ISSUES whilst some are. so the yahoo settings above DO work. it would seem the issues are unique to the individual as to why its not working with them. ive got several other POP and imap acct. on the 3D using the stock mail app and they all play nice in the sandbox...

there is a common denominator somewhere for the folks w/issues.. need to find it...
marctronixx is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 11:37 AM   #26 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 34
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yeah my gmail works fine just not yahoo (says no mail)
mattcnz is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 11:50 AM   #27 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 108
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 30
Thanked 20 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mattcnz View Post
Yeah my gmail works fine just not yahoo (says no mail)
Exactly, it seems to set up fine but never downloads the emails.
linzgeneral is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 05:58 PM   #28 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 54
 
Device(s): Evo
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 3 Posts
Default

I'm having same issue. I'm using stock mail app, can send from yahoo but can't receive. I'm stumped!!!
skipbrown is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 09:30 PM   #29 (permalink)
Member
 
vicshalls's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: H-Town
Posts: 359
 
Device(s): HTC Evo 4G lte Asus Transformer
Carrier: Not Provided

Thanks: 49
Thanked 25 Times in 22 Posts
Default

Glad to know I am not crazy cause it is not working for me either.
__________________
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.


Albert Einstein
vicshalls is offline  
Reply With Quote
Old June 25th, 2011, 09:58 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: kzoo, Michigan
Posts: 1
 
Device(s): HTC Droid Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same problem on HTC Incredible 2, after alot of wasted time I couldnt get to work with IMAP settings I found a work arround to be able to use POP instead without yahoo plus. Sign in to your email, on the top where it says "hi (your email)" left click and click account in menu. It asked me to login again and took me to account info. scroll down and click "Set language, site, and time zone" set regional site as "Yahoo asia" and when you click on anything else it asks you to save, save. Now you can go into mail options and "pop and fowarding". Now you can setup a yahoo account with the default pop settings!!! and Yahoo mail works again on "mail app" !! : )
marcg611 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 26th, 2011, 04:12 AM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Corvallis, OR
Posts: 8
 
Device(s): HTC Evo 3D
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Span_Wolf View Post
Not working for me either, set it up and it's just not getting any mail. I tried the fix, still nothing.
Same here. Connects fine and then says "No Mail." Tried removing the htc at the start of the server but no luck. Going to play with it a bit more tomorrow and probably try POP.
morasta is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 06:30 AM   #32 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 54
 
Device(s): Evo
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 3 Posts
Default

I just got my 3vo yesterday and realized soon after there was a problem. Logged on to yahoo on my computer and saw mail that i hadn't gotten mail in 2 days, so the problem was with my Evo as well.
skipbrown is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 11:13 AM   #33 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 54
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 23 Times in 16 Posts
Default

Same issue here with my EVO 3D. I actually check 2 yahoo accounts. The first account I configured works just fine even with HTC in the servers. The second account does not work with or without HTC in the servers. I can send mail just fine on both accounts but just like others here it says "no mail" on the second account.
OhOneWS6 is offline  
Last edited by OhOneWS6; June 26th, 2011 at 11:34 AM.
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 11:48 AM   #34 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

LOL should i make a video?

I have 3 yahoo accts. 1 was the first account i ever had back in the 90s and i made a couple more up just for spam.

so i had no issues with one of the accts and i see you guys are still having issues, so i just added the other account and once i finished, it loaded everything in there. i went in and set the time frame to ALL messages (it defaults to 14 days or some such) and when i went to the inbox it started downloading ALL the messages.. many of those are years old..

the only change im doing is removing the "htc" in front of the servers...

thats it..

EDIT: for grins i just added the other yahoo account... took 1 minute... works...
marctronixx is offline  
Last edited by marctronixx; June 26th, 2011 at 11:52 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to marctronixx For This Useful Post:
EarlyMon (June 27th, 2011)
Old June 26th, 2011, 12:04 PM   #35 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 54
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 23 Times in 16 Posts
Default

Still no joy on mine. Both accounts have recent messages when I log in from a computer. Only one account shoes messages on the phone. This is using IMAP not POP3. No need for a vid. LOL. It's not like mail settings are that hard to configure.

Did you have to remove the HTC to get any of the accounts to work? The first account I configured actually works just fine with the HTC in there. I have tried it both ways on both accounts. Same result either way.

What release are you on?
OhOneWS6 is offline  
Last edited by OhOneWS6; June 26th, 2011 at 12:10 PM.
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 12:07 PM   #36 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

of course, my meaning is there has to be a common denominator somewhere. if one person or two or three, etc are able to setup yahoo with no issues and others are not, then there just has to be some reason... i dont mean to belittle anyone's intelligence at all.. just wanting to help...
marctronixx is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 12:15 PM   #37 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 54
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 23 Times in 16 Posts
Default

Ditto on the trying to help. No offense taken. Hence the smiley and LOL. The only thing I did different when configuring the two accounts on my phone was, I used the full email address as the account name, the other I gave a short name. The one that I named with the email addresss is the one that works. I deleted the other account and re-addded it with the email address as the name and still no luck. Very strange. Both have the exact same server settings.
OhOneWS6 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to OhOneWS6 For This Useful Post:
marctronixx (June 26th, 2011)
Old June 26th, 2011, 12:21 PM   #38 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 54
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 23 Times in 16 Posts
Default

Just added my wife's yahoo account to my phone just to see and it works fine. It did have a little trouble verifying. Said the server was not available. After trying again it went through. That is with the default setting through automatic config. The HTC is in the server field. :headscratch:

EDIT: Gotta be something with the specific yahoo account. I just tried putting my non working account on my wife's EVO 3D and it does not work on her phone either. The issue seems to follow the account and not the phone.
OhOneWS6 is offline  
Last edited by OhOneWS6; June 26th, 2011 at 12:31 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to OhOneWS6 For This Useful Post:
marctronixx (June 26th, 2011)
Old June 26th, 2011, 12:31 PM   #39 (permalink)
Senior Member
 
Rose4uKy's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Kentucky
Posts: 1,111
 
Device(s): Had the EVO4G the EVO 3D and now the EVO4G LTE!
Carrier: Not Provided

Thanks: 438
Thanked 181 Times in 147 Posts
Default

My Yahoo is working weird too I sent a test and it never said I had (1) email but when I opened the app it said 1/1 and I saw the subject test but it wasn't bold like a new email and i hadn't even opened it yet. Then it said mail still on server what does that mean? I saw that when I opened it up. I noticed now under menu settings account and syncs it list all my email accounts and I don't remember seeing that one the EVO 4G. But mine is set on all of mine like to every 4 hours cause I know once I op;n it up they download right? But my home Insight emails are set to 4 hours but they come through and I see the circle with how many emails and there bold like new emails but Yahoo is different. I also took out the HTC to see if that made a difference. But my test messages show up once I open the Yahoo mail and it says message still on server I don't see what I wrote. I have to go through my settings. I don't want to use the app if it drains your battery but this isn't working like it did on my EVO 4G.

What does download type mean it says by emails or days and it had all these days to choose from?
Rose4uKy is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Rose4uKy For This Useful Post:
marctronixx (June 26th, 2011)
Old June 26th, 2011, 01:45 PM   #40 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 54
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 23 Times in 16 Posts
Default

Just got off the phone with HTC. Their answer is to download the Yahoo app. They say even if your yahoo account is working currently it more than likely will stop working soon. His exact response was "I am surprised you got an account to work at all. There are known compatibility issues with the mail app and yahoo."

This is a deal breaker for me. I check other exchange and POP3 accounts as well. I want to check them all in one place. Call me stubborn but it is just the way I work. I'm really bummed about this. We have been waiting for this phone to make the move from AT&T and the iphone. Not sure what I am going to do now. I'll keep an eye out here for a week or so. Hopefully someone finds a solution.
OhOneWS6 is offline  
Last edited by OhOneWS6; June 26th, 2011 at 02:08 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old June 26th, 2011, 01:52 PM   #41 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Atlanta, GA
Gender: Male
Posts: 21
 
Device(s): HTC Hero, HTC EVO 3D, HTC One, Samsung Galaxy Tab 10.1
Carrier: Sprint

Thanks: 2
Thanked 11 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Rose4uKy View Post
...Then it said mail still on server what does that mean? ... once I op;n it up they download right? ... What does download type mean it says by emails or days and it had all these days to choose from?
Email still on server means that it downloaded the headers of the message, which is enough to display it in your folder list, but the body of the message hasn't yet transferred to the phone. (I've had periodic issues with my old phone where some html formatted email's never do transfer fully, though that's rare). Why a test message wouldn't download is a mystery since by default I think it's set to download the first 25k of each message.

Yes it will refresh when you open the mail app if it's set to refresh on open (on by default).

Download type is how you want the phone to sync and store messages, i.e. the last X messages or Y days. The default is to sync and store the last 14 days of messages.

Now with all that said, I got my phone a day early because I was able to pre-order it. I did not have any trouble with my Yahoo! email until Friday afternoon. So I'm guessing that there's a technical issue behind this that HTC may have to sort out. It was caused by either one of the updates, or for some reason when everyone started adding their Yahoo accounts, that caused something server side that's keeping our email from syncing. This seems to be a common enough issue that there will be a resolution, but since it's the weekend, I'm sure it'll take a few days.
SherlockHolmes76 is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 02:05 PM   #42 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 14
 
Device(s): Galaxy S3
Carrier: Sprint

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Still getting the same set-up reply as originally posted on Friday (below).

Is it possible I'm not getting anywhere with syncing because I have the standard Yahoo Mail and not the Yahoo Mail Plus paid for version?

Maybe that's why I'm not getting the Incoming and Outgoing Server up on my screen when trying to set up the account...just the "IMAP Server".

My Gmail account was synced while I was at the Sprint Store. After that was done, my consultant tried everything to sync my Yahoo mail with the new 3D and that failed no matter what she tried to do. She couldn't find any known Yahoo Mail/3D issues when checking on whatever system Sprint uses in their store.

It doesn't make sense that we're seeing a variety of different issues with Yahoo Mail.


Quote:
Originally Posted by brunocali View Post
Tried the above recommendations. Keep getting the authentication failed...verify your user name and password.

When using the Manual setup, I don't have anything that shows incoming or outgoing on the screen...just IMAP Server (which I removed the "htc.") Security type is set to SSL and Server Port is 993.

My phone has the latest updates installed and I'm using the mail account on the home screen (not a Yahoo app).
brunocali is offline  
Last edited by brunocali; June 26th, 2011 at 02:45 PM.
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 03:22 PM   #43 (permalink)
Member
 
vicshalls's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: H-Town
Posts: 359
 
Device(s): HTC Evo 4G lte Asus Transformer
Carrier: Not Provided

Thanks: 49
Thanked 25 Times in 22 Posts
Default

I tried the imap and it kept telling me it could not connect to the server. I hope htc comes out with a fixed soon. I don't like the yahoo app.
vicshalls is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 03:27 PM   #44 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

interesting htc said that. i had yahoo working just great on the evo and thus far yahoo has been working well on the 3D.

i know yahoo sent out an email a few weeks ago saying i needed to update to yahoo plus or some such so maybe once this is in place at yahoo perhaps the accounts will stop working in the native app.

i dont use yahoo hardly and installing the yahoo mail app is a resource and battery hog so its not worth to for me to install that.. ill just use my xoom to access yahoo or just use the web based yahoo.

i also agree it may be how one's email settings are set up online...
marctronixx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to marctronixx For This Useful Post:
EarlyMon (June 27th, 2011)
Old June 26th, 2011, 04:04 PM   #45 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Yahoo imap for email

I might as well add to the angst factor. I had my yahoo imap working perfectly fine with my HTC EVO. At Sprint store, the rep converted all my contacts and files to my gmail account app. Could that have of caused my email imap not to work? Like the threads I can not get my imap to synch.
Help me, someone!
Gsammylee is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 05:39 PM   #46 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Corvallis, OR
Posts: 8
 
Device(s): HTC Evo 3D
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OhOneWS6 View Post
Just got off the phone with HTC. Their answer is to download the Yahoo app. They say even if your yahoo account is working currently it more than likely will stop working soon. His exact response was "I am surprised you got an account to work at all. There are known compatibility issues with the mail app and yahoo."
That's really disappointing. Was there any indication of a fix in the works?

Fwiw i've tried everything I can think of to no avail. Removing the htc still hasn't worked.
morasta is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 06:06 PM   #47 (permalink)
HTC User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5,103
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 20,773
Thanked 3,003 Times in 1,761 Posts
Default

i would not get too bummed out about what HTC says. ive had zero issues with yahoo on the evo and now on the 3D. today its working. you should check your email prefs online and see if something may interfere..

also, why not set up a test account on yahoo.. this is of course a lot of hoop jumping however it does "zero" out any settings the user may have used...
marctronixx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to marctronixx For This Useful Post:
OhOneWS6 (June 27th, 2011)
Old June 26th, 2011, 06:59 PM   #48 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 246
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 29 Times in 18 Posts
Default

Lo, I am constantly amazed by the ongoing stupidity of Yahoo. It seems that every decision they make is designed to chase away users. So Google email is free but Yahoo wants me to pay for theirs? Seriously?

Bye Yahoo.
mitchellvii is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mitchellvii For This Useful Post:
marctronixx (June 26th, 2011)
Old June 26th, 2011, 08:09 PM   #49 (permalink)
Senior Member
 
cooolone2's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: New York
Posts: 737
 
Device(s): HTC HERO!
Carrier: Not Provided

Thanks: 14
Thanked 65 Times in 36 Posts
Default

This is an OLD issue with the Android OS...

To my knowledge the Yahoo Servers are NOT imap servers, if it's working with those settings, that is crazy news.

I have NO problem with my Yahoo accounts at all. You must go and set up an new account and when you do, go to MANUAL Setup and take off the IMAP setting, then change the incoming and outgoing settings as such...

Yahoo Incoming Mail Server (POP3) - pop.mail.yahoo.com (SSL enabled, port 465)

Yahoo Outgoing Mail Server (SMTP) - smtp.mail.yahoo.com (SSL enabled, port 995)

If you have a PLUS account you can use these...

Yahoo Plus Incoming Mail Server (POP3) - plus.pop.mail.yahoo.com (SSL enabled, port 995)

Yahoo Plus Outgoing Mail Server (SMTP) - plus.smtp.mail.yahoo.com (SSL enabled, port 465, use authentication)

Try those settings and see how it goes.

cooolone2 is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 08:42 PM   #50 (permalink)
Member
 
Complex757's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 367
 
Device(s): HTC Evo 4G LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 183
Thanked 100 Times in 69 Posts
Default

I'm sort of puzzled by this

I've gotten Yahoo to work on my Hero, Evo and 3vo and had no problems

Maybe this is Microsofts response to Windows 7 not doing too well...and they're trying to push people to their app...lol
Complex757 is offline  
Reply With Quote
Reply

HTC EVO 3D
Current Rating:
Rate this Phone:

Sprint continues their EVO line of Android Phones with what is certainly a first for them - a 3D phone. The HTC EVO 3D boasts 3D technology on a beautiful 4.3-inch screen and get this: you don't even need glasses to enjoy the 3D experience! B... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 3D
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.