Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 3D

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree1Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 15th, 2011, 10:00 PM   #151 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 202
 
Device(s): EVO 3D
Carrier: Not Provided

Thanks: 145
Thanked 98 Times in 59 Posts
Default

The green matrix-like screen is the exact one I had on my first Evo 3D. The touch screen then failed to respond until I pulled the battery and rebooted three times.

Returned it in part because of that but also because of the screen tilt that is the result of an apparent mis-mounting at the factory.

Anywho, very happy with the replacement

Emmexx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Emmexx For This Useful Post:
EarlyMon (July 15th, 2011)
sponsored links
Old July 18th, 2011, 04:52 PM   #152 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

Being a first time Android user, how the heck do I set my bookmarks on the bookmark widget page?

A step by step process would be appreciated. Thanks.
ProfeZZor X is offline  
Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 05:13 PM   #153 (permalink)
The PearlyMon
 
EarlyMon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Mexico, USA
Posts: 44,031
 
Device(s): LTEvo, 3vo, and Shift
Carrier: Sprint

Thanks: 41,694
Thanked 54,828 Times in 21,864 Posts
Default

Start with a blank homescreen, long press, Widgets, bookmark widget, scroll left right to choose icons or list. Any bookmarks you set in the browser will show up in the widget.

You can long press bookmarks in either the browser or widget and get the same choices.

Upper right arrow on widget takes you to current page if browser running in background.
EarlyMon is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to EarlyMon For This Useful Post:
ProfeZZor X (July 18th, 2011)
Old July 18th, 2011, 05:42 PM   #154 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by EarlyMon View Post
Start with a blank homescreen, long press, Widgets, bookmark widget, scroll left right to choose icons or list. Any bookmarks you set in the browser will show up in the widget.

You can long press bookmarks in either the browser or widget and get the same choices.

Upper right arrow on widget takes you to current page if browser running in background.
I already have the bookmarks screen/widget setup on one of my pages. I was just wondering how to save my favorite pages from my browser to where the screenshot icons are, or if it automatically did it.

I guess "long pressing" my favorite pages was the answer I was looking for. Thanks.
ProfeZZor X is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ProfeZZor X For This Useful Post:
EarlyMon (July 20th, 2011)
Old July 18th, 2011, 05:47 PM   #155 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

New problem now... I was about to watch a YouTube video and put the phone down while it was loading, and while I was doing something else. With the phone shutting off, and without out looking at the video I put the phone in my pocket...

Now it won't turn on at all. I have a charger here with me at work, so battery power isn't the issue. I've tried long pressing the power button a couple of times, but nothing. This is the first time this has happened (with this replacement phone).

Anyone?
ProfeZZor X is offline  
Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 08:23 PM   #156 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Quote:
Originally Posted by ProfeZZor X View Post
I already have the bookmarks screen/widget setup on one of my pages. I was just wondering how to save my favorite pages from my browser to where the screenshot icons are, or if it automatically did it.

I guess "long pressing" my favorite pages was the answer I was looking for. Thanks.
Miren does this. I'm not aware if other browsers do this.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 08:24 PM   #157 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Quote:
Originally Posted by ProfeZZor X View Post
New problem now... I was about to watch a YouTube video and put the phone down while it was loading, and while I was doing something else. With the phone shutting off, and without out looking at the video I put the phone in my pocket...

Now it won't turn on at all. I have a charger here with me at work, so battery power isn't the issue. I've tried long pressing the power button a couple of times, but nothing. This is the first time this has happened (with this replacement phone).

Anyone?
Pull the battery out.
jerofld is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jerofld For This Useful Post:
ProfeZZor X (July 19th, 2011)
Old July 19th, 2011, 02:30 AM   #158 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 22
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default screen will not turn on after watching youtube 3d and put the phone down

Hi guys,

I just encountered this problem 3 times today.
Each time, I have to remove battery to reboot the phone.
I thought there was a thread on this issue, I just tried to search for it but somehow came up with nothing. I remembered reading a thread about this the first time I encountered this issue ~2 weeks ago. But could not find it now.

steps:
1. go to youtube app. watch a 3d video
2. while playing the video, video appears to be paused (probably still buffering).
3. put the phone down while it is loading
4. after a while, press power button to turn on the screen. but screen won't turn on.
5. try long-press power button, no help
6. all four buttons on the bottom bezel lights up. but pressing on it does not have any effect.
7. try to press any physical button on the phone, no effect.
8. I think the phone is still on, just the screen is not turned on. because sometimes I can hear the sounds from youtube.
9. the only way to turn the screen back on is to do a battery pull.


thank you very much.


Quote:
Originally Posted by ProfeZZor X View Post
New problem now... I was about to watch a YouTube video and put the phone down while it was loading, and while I was doing something else. With the phone shutting off, and without out looking at the video I put the phone in my pocket...

Now it won't turn on at all. I have a charger here with me at work, so battery power isn't the issue. I've tried long pressing the power button a couple of times, but nothing. This is the first time this has happened (with this replacement phone).

Anyone?
sipcommunication is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2011, 06:48 AM   #159 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

What version of YouTube are you guys running? Is it 2.1.7? To check, push the Menu button. Then Settings > Applications > Manage Applications > All, then scroll all the way to the bottom. Click on YouTube. The version is listed at the top. If not, go to the market and update YouTube and please report the version here.

If you have 2.1.7: When the player is buffering, does it do the circle animation? If not, something else is wrong and I am not sure what it could be. Try loading the 3D YouTube videos from the web browser. If it still locks up, I'd recommend you try to get a replacement.

Edit: Is this happening over 3G, 4G, WiFi, all, or none? Did you try A.02 in the FAQ?
jerofld is offline  
Last edited by jerofld; July 19th, 2011 at 12:09 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jerofld For This Useful Post:
Granite1 (January 1st, 2012)
Old July 19th, 2011, 11:45 AM   #160 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jerofld View Post
Pull the battery out.
Yeah, I figured I'd try that 5 minutes after posting that, and didn't bother editing the post after it worked. Sorry, but yeah it worked.
ProfeZZor X is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ProfeZZor X For This Useful Post:
jerofld (July 19th, 2011)
sponsored links
Old July 19th, 2011, 05:27 PM   #161 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 22
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default re: screen will not turn on after watching youtube 3d and put the phone down

Thanks, jerofld,

youtube version 2.1.7

The video just stops in the middle. I do not see the circle animation. In fact, I am not even sure if it is buffering.

Happening on both 3g and 4g (with 4g turned-on or off). However, I am not sure 4g is really on. I have not tried a.02 yet. Sounds like it require me to Master Subsidy Lock from sprint.


I have reported this to HTC: HTC Mobile Phones - Customer Service - E-mail Support

For anyone who has this problem, please try to report it to HTC as well. This will let HTC know that it is happening so that they can fix it.

Thank you, everyone.


Quote:
Originally Posted by jerofld View Post
What version of YouTube are you guys running? Is it 2.1.7? To check, push the Menu button. Then Settings > Applications > Manage Applications > All, then scroll all the way to the bottom. Click on YouTube. The version is listed at the top. If not, go to the market and update YouTube and please report the version here.

If you have 2.1.7: When the player is buffering, does it do the circle animation? If not, something else is wrong and I am not sure what it could be. Try loading the 3D YouTube videos from the web browser. If it still locks up, I'd recommend you try to get a replacement.

Edit: Is this happening over 3G, 4G, WiFi, all, or none? Did you try A.02 in the FAQ?
sipcommunication is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2011, 07:17 AM   #162 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

If you don't want to call Sprint for MSL, it's fairly straight forward to get it with CDMA Workshop. It takes some patience, though, and careful reading of the instructions.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 01:34 PM   #163 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

How do I access the information at the header level on the home page at the very top where it shows the download icons, 3G, 4G, battery level icons and so on? The EVO isn't like my previous Touch Pro 2 where I could use my stylus to access this information.

I need to find out why a couple of the apps I've paid for and attempted to download haven't downloaded yet. The confirmation emails I've received said I've successfully downloaded the apps, but they're nowhere on my phone, including the SD. I've had the error triangle ever since I've attempted the downloads, which was two days ago. It was late at night, and my reception was so-so. So thinking it was automatically downloading the two apps I bought, I let the phone be for the night, but then woke up to them not being on the phone at all.

Any help would be greatly appreciated.
ProfeZZor X is offline  
Last edited by ProfeZZor X; July 23rd, 2011 at 01:39 PM.
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 01:45 PM   #164 (permalink)
The PearlyMon
 
EarlyMon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Mexico, USA
Posts: 44,031
 
Device(s): LTEvo, 3vo, and Shift
Carrier: Sprint

Thanks: 41,694
Thanked 54,828 Times in 21,864 Posts
Default

Grab the notification bar with finger, pull down - or - homescreen, Menu, Notifications.
EarlyMon is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to EarlyMon For This Useful Post:
ProfeZZor X (July 23rd, 2011)
Old July 23rd, 2011, 02:03 PM   #165 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by EarlyMon View Post
Grab the notification bar with finger, pull down - or - homescreen, Menu, Notifications.
I learn new things about this phone every day... Thanks.

I've cleared out the downloads from that pull down, but the two apps in question aren't on the phone at all. I've even checked the "Unknown Sources" box to accept all downloads. Did I just get ripped off?
ProfeZZor X is offline  
Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 02:08 PM   #166 (permalink)
The PearlyMon
 
EarlyMon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Mexico, USA
Posts: 44,031
 
Device(s): LTEvo, 3vo, and Shift
Carrier: Sprint

Thanks: 41,694
Thanked 54,828 Times in 21,864 Posts
Default

No, you should be able to re-download them.

If a server error happens on the Market side, it can get wonky, but otherwise you should be able to download and re-download to your phone provided the gmail address didn't change.

Try going homescreen, Menu, Applications, manage all apps, see if you can find a stub or any reference to the app there and then if so, uninstall - then re-try Market download.

Assuming these were Market purchases.

PS - If not, use Astro File Manager, goto /sdcard/download and see if you don't find the .apk file there. If so, single tap it, follow screen prompts to get to the installer.
EarlyMon is online now  
Reply With Quote
Old July 24th, 2011, 07:56 AM   #167 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

To re download apps you purchased from the market, you can do one of two things:

Do a search for them.

Or push the Menu button. There's an option called "My Apps". Click that. It'll show you everything you've installed at the top. Scroll all the way to the bottom and it'll show you the apps you have purchased but haven't installed.
jerofld is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jerofld For This Useful Post:
EarlyMon (July 24th, 2011)
Old July 24th, 2011, 04:51 PM   #168 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 60
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 30 Times in 14 Posts
Default

Don't know if somebody has already asked or answered this yet, but for some reason the restart button doesn't work for me, it just turns the phone off. Anybody know what's going on with that or how to fix it?
Span_Wolf is offline  
Reply With Quote
Old August 1st, 2011, 08:59 PM   #169 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sync

Hey all, I'm having trouble syncing my new evo 3d to my computer. It's not showing up as a drive when plugged into my computer via usb and I'm not able to download the htc sync app to my computer currently using my hotspot...anyone have anyways around that (i don't currently have the adapter for the sd card either).
evo3duser is offline  
Reply With Quote
Old August 1st, 2011, 10:39 PM   #170 (permalink)
Member
 
ProfeZZor X's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 267
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 99
Thanked 63 Times in 43 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by evo3duser View Post
Hey all, I'm having trouble syncing my new evo 3d to my computer. It's not showing up as a drive when plugged into my computer via usb and I'm not able to download the htc sync app to my computer currently using my hotspot...anyone have anyways around that (i don't currently have the adapter for the sd card either).

I was having similar issues too when I needed to copy specific files.

Go to Homescreen > Menu > Settings > Connect To PC > Ask Me > Check Box... By doing this, you will have the 3 options to connect to your PC. 1) Charge only 2) Disk Drive (the one you're looking to do) and 3) HTC Sync. So each time you plug in your USB cable, you'll be prompted by your phone to select which of those three options you want to do.
ProfeZZor X is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 2nd, 2011, 01:01 PM   #171 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 43
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Span_Wolf View Post
Don't know if somebody has already asked or answered this yet, but for some reason the restart button doesn't work for me, it just turns the phone off. Anybody know what's going on with that or how to fix it?
I've had that happen to me and I think I ended up just restarting it a few times until it actually restarted. Once it did, it has been doing it since.
shiggity is offline  
Reply With Quote
Old August 4th, 2011, 09:43 AM   #172 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Updated to highlight more often asked questions.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old December 31st, 2011, 03:51 PM   #173 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Happy New Year everyone! When I am entering text into a field the entered text disappears and when I attempt to re-enter the text that disappears as well; also the keyboard disappears and the screen will flicker sorta when I tap for the keyboard or the keyboard will pop-up then disappear. I hope that I explained this well enough...does anyone the fix to this?
janay928 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to janay928 For This Useful Post:
ladyc_833 (March 7th, 2012)
Old December 31st, 2011, 03:58 PM   #174 (permalink)
♡ Spidey Sense !! ♡
 
DonB's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: 18th Hole Of the Golf Course
Gender: Male
Posts: 18,098
 
Device(s): Moto X 16 GB / Stock all the way on AIO Wireless
Carrier: Aio Wireless

Thanks: 6,233
Thanked 6,725 Times in 3,973 Posts
Default

I am going to Sticky this, as this was lost in the dust, and is a great thread for people looking for help
__________________


Sticky: Lost/Stolen or Locked out of Device. Read Here!


Site Rules/Guidelines
If something needs attention, Report it .
If someone helped you, hit to show it.


DonB is online now  
Reply With Quote
Old January 1st, 2012, 03:33 PM   #175 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default small issue with text smileys

They only appear on text I receive. They never appear as droidicons when I insert them, just as regular smileys. How can i correct this on my htc EVO 3D to make the green guy appear properly when i insert a smiley?
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 1st, 2012, 07:46 PM   #176 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Now the green guys are showing up when I insert the smileys but no explanation why they weren't before. Seems like i have to constantly tweak my HTC 3D or reload it because the apps rarely work right... Might have had something to do with It. Still i wonder If anyone else that cares Is having this problem? Also has anyone ever actualy been able to use 4G on htc EVO?
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 1st, 2012, 09:23 PM   #177 (permalink)
Senior Member
 
wake69's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Georgia
Posts: 1,808
 
Device(s):
Carrier: Verizon

Thanks: 98
Thanked 516 Times in 399 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ryanporter View Post
Now the green guys are showing up when I insert the smileys but no explanation why they weren't before. Seems like i have to constantly tweak my HTC 3D or reload it because the apps rarely work right... Might have had something to do with It. Still i wonder If anyone else that cares Is having this problem? Also has anyone ever actualy been able to use 4G on htc EVO?

Did you install any emoticon packs?
I've never had this issue and my 4g works flawlessly

Did this issue start after you installed any new apps?
__________________
Phone: HTC One M8
Root Method: Not Yet
wake69 is offline  
Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 11:55 PM   #178 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

I havent installed any emoticon or sms apps. Now my EVO will only show green Droid smileys when I receive a text from someone. The only green smiley i can get to show when i send a text is the teardrop smiley. Not the mist important function on the phone but still annoying that some smiles suddenly don't register.
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 03:03 PM   #179 (permalink)
Done by choice
 
Kelmar's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11,819
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,132
Thanked 4,783 Times in 2,658 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ryanporter View Post
Cool. Well it looks like no one has an answer or any feedback. Awesome forum.
I apologize. I failed to see a question.

Did you need help or have a question about the smilies???
Kelmar is offline  
Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 04:40 PM   #180 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Uh...why? Why us the phone inconsistent with showing the green guys? Now it only works from insert smiley but not the preset keypad text. Why? I just want to understand. Also why can't I go online during a phone call? My 3g icon disappears from the status bar and I'm told I have no connection whenever I try on speakerphone. Thanks in advance.
ryanporter is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 6th, 2012, 06:07 PM   #181 (permalink)
Done by choice
 
Kelmar's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11,819
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1,132
Thanked 4,783 Times in 2,658 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ryanporter View Post
Uh...why? Why us the phone inconsistent with showing the green guys? Now it only works from insert smiley but not the preset keypad text. Why? I just want to understand. Also why can't I go online during a phone call? My 3g icon disappears from the status bar and I'm told I have no connection whenever I try on speakerphone. Thanks in advance.
The smilies should work but are dependent upon being typed how the phone's programming would recognize them. IIRC, :-) should produce one... :-( another. If they don't have the dash, they don't show up (and even then, some of them are just plain odd).

In regards to internet during call, that's the limitations of the CDMA network that Sprint uses. If you were in a 4G area or had your wifi on and connected you'll find that they will stay connected during a call. 3G uses the same connection that a phone call does, from my understanding. GSM networks (such as ATT or TMob) don't have this issue.
Kelmar is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kelmar For This Useful Post:
jerofld (January 17th, 2012)
Old January 7th, 2012, 08:46 PM   #182 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Thank-you. Most helpful.
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 11:16 AM   #183 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Oh wow, I forgot this thread even existed

Quote:
Originally Posted by ryanporter View Post
Thank-you. Most helpful.
Glad Kelmar could help. But something I've noticed is with the default HTC keyboard, it can be frustrating to do the emoticons. Actually, I find most of the stock HTC keyboard frustrating. Other keyboards, like SwiftKey X, Swipe (I think), and the one I use (Ice Cream Sandwich keyboard) usually have much easier ways of inputting emoticons. Usually holding enter or shift will give you a key of all available emoticons. Showing what they look like and/or how to type them.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 09:30 AM   #184 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Here's a challenge

I was deleting my cache files in clockwork mod recovery and it seems in my tinkering I deleted the system cache folder located in the advanced section. Now when I try to boot the phone it stays on the white HTC screen and will not do anything.

System Restore does not work, reflashing the rom does not work, I need the files for the system folder located on the SD card.

It's a Evo 3D that has been rooted and flashed with Android Revolution HD rom. I can still access the Fastboot, Recovery, and ClockworkMod.

What do I do now?
sixstringrick is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 10:16 AM   #185 (permalink)
Senior Member
 
wake69's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Georgia
Posts: 1,808
 
Device(s):
Carrier: Verizon

Thanks: 98
Thanked 516 Times in 399 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sixstringrick View Post
I was deleting my cache files in clockwork mod recovery and it seems in my tinkering I deleted the system cache folder located in the advanced section. Now when I try to boot the phone it stays on the white HTC screen and will not do anything.

System Restore does not work, reflashing the rom does not work, I need the files for the system folder located on the SD card.

It's a Evo 3D that has been rooted and flashed with Android Revolution HD rom. I can still access the Fastboot, Recovery, and ClockworkMod.

What do I do now?
what is your root method?
wake69 is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 12:51 PM   #186 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Quote:
Originally Posted by sixstringrick View Post
I was deleting my cache files in clockwork mod recovery and it seems in my tinkering I deleted the system cache folder located in the advanced section. Now when I try to boot the phone it stays on the white HTC screen and will not do anything.

System Restore does not work, reflashing the rom does not work, I need the files for the system folder located on the SD card.

It's a Evo 3D that has been rooted and flashed with Android Revolution HD rom. I can still access the Fastboot, Recovery, and ClockworkMod.

What do I do now?
You deleted your /system folder, which houses your ROM. Reflash your ROM and you should be OK. Remember to use fastboot to flash your kernel if you're on HBOOT 1.5.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old January 19th, 2012, 05:21 AM   #187 (permalink)
New Member
 
AndroidStyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

thanks, this has some good stuff
AndroidStyle is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AndroidStyle For This Useful Post:
jerofld (January 19th, 2012)
Old January 26th, 2012, 05:10 PM   #188 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

This might have been covered before but does anyone use FM Radio app or widget? Mine force closes EVERY time I plug in my speakers. Boo.
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 08:52 PM   #189 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Got my FM radio widget to work but it only works right after I power up my phone. And only once. After that if I plug my headphones back in it always force closes until I power off and on again. The only thing I can think of is for some reason I get into the habbit of clearing out a lot of data on Apps (some of which I have no idea what they do) (rosie utility???) under 'manage applications' and it seems to keep my phone constantly re-updating Apps and starting from square one everyday.

Anyways, I'm just wondering if there's something I can do or stop doing to make the radio app work every time instead of only once immediately after a power off. It's just annoying is all...
ryanporter is offline  
Last edited by ryanporter; January 26th, 2012 at 08:54 PM. Reason: oops
Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 06:35 AM   #190 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Rosie utility is a part of your Sense framework. What that means is that you're clearing data on the foundation of your operating system. I would really recommend that you don't clear out the data/cache on Rosie Utility unless you think something is wrong with the way Sense is running.

As for the radio widget, I don't run Sense launcher anymore, so I can't verify. Try clearing it's cache and data in Manage Applications.
jerofld is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 27th, 2012, 04:45 PM   #191 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Will do. Maybe that'll do the trick..
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 05:59 PM   #192 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

No luck with that. No matter what I do it just force closes unless I power off and on. Maybe when I get rooted and go with a non sense based ROM that'll work. Hopefully. Thankyou for the rosie info.
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 07:17 PM   #193 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

Try this: https://market.android.com/details?id=com.mikersmicros.fm
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old January 28th, 2012, 02:49 PM   #194 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Will do. Here's a dumb little question...When I go to change vocoder settings under ##data# what's the option to check USB charging about other than the obvious? Is that just another way to set the default to charge only when you go to connect to pc under settings? Or is it used for performing a different function?
ryanporter is offline  
Last edited by ryanporter; January 28th, 2012 at 02:50 PM. Reason: ???
Reply With Quote
Old January 28th, 2012, 02:54 PM   #195 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

As far as anyone can tell, that USB option does nothing. You can check it or uncheck it, nothing appears to change.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2012, 01:08 PM   #196 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

LOL,wierd.
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2012, 06:06 PM   #197 (permalink)
AF Addict
 
Rush's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Loganville, GA
Gender: Male
Posts: 18,529
 
Device(s): HTC ONE
Carrier: Sprint

Thanks: 2,852
Thanked 3,106 Times in 2,336 Posts
Default

I just want it to be known that as of today - I have no thinking of upgrading to another device at this time. Tried them all on Sprint.. and I'm back to my same phone. (Htc Evo 3d.) I just love this bad beast of a phone.
__________________
"Accept the things you cannot change, have the courage to change the things you can ...And have the Wisdom to know the difference".


Rush is offline  
Reply With Quote
Old January 31st, 2012, 02:19 PM   #198 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

What's the option to check mark 'Allow Mock Locations' all about under Applications/Development?
ryanporter is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2012, 02:05 PM   #199 (permalink)
Fixing stuff is not easy
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

It's to allow app developers to change what the phone thinks is it's actual location, so to test location specific apps. Like lets say I was developing a weather app and I want to make sure it pulls the right data for other cities, like San Diego, Seattle, or Oklahoma City. Using that feature, you can trick the phone into thinking it is in those cities.
jerofld is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jerofld For This Useful Post:
ryanporter (February 2nd, 2012)
Old February 2nd, 2012, 08:03 PM   #200 (permalink)
Junior Member
 
ryanporter's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Redding, CA
Posts: 65
 
Device(s): EVO 3D (Unrooted Stock ROM)
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Interesting.

So here's my latest doosey...I can't call Sprint customer service from my EVO. Not by dialing *2 or the 888-211-4727 number.

I remember reading somewhere on here about this but I can't find it. So I apologize in advance if this has been covered. I changed the vocoder and proxy settings via ##DATA# as per forum advice but I'm convinced this is why I can't call Sprint.

Either way, customer service says the only way to fix this is by doing a factory reset. I like having better voice quality, streaming quality AND being able to call customer service from my phone. Is there another way to fix this? If I do a factory reset, im gonna want to change those settings again and if l can't call Sprint as a result, I'm not sure what to do. I don't have a landline. Anyone?
ryanporter is offline  
Last edited by ryanporter; February 2nd, 2012 at 08:07 PM. Reason: bad terminology
Reply With Quote
Reply

HTC EVO 3D
Current Rating:
Rate this Phone:

Sprint continues their EVO line of Android Phones with what is certainly a first for them - a 3D phone. The HTC EVO 3D boasts 3D technology on a beautiful 4.3-inch screen and get this: you don't even need glasses to enjoy the 3D experience! B... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC EVO 3D
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:47 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.