Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Hero (Sprint)

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 18th, 2009, 10:08 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WTF did Yahoo Mail go and do now!? Bad authentication

Ok, since day one ( 27 days ago ) My Sprint HTC Hero has worked flawlessly with my free Yahoo email acct. I just went to the email widget, typed in my email address and password, and it autoconfigured the imap settings. Worked like a charm. Yesterday it decided to "authentification failed, please verify your username/password"

Well, although my un/pw were right, I changed my pw just to be sure I wasnt being a dumbass, no luck. I googled the problem and heard some people changed to pop3 so I tried those settings, no luck. I even tried changing my preferred location to asia, lol, no luck.

I see this has been a problem for a LOT of people since the beginning, but whats really bothering me is I had yahoo for a month...problem free. So whats the deal with this? I am NOT paying for yahoo. this crap makes me crabby!

papo08 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 18th, 2009, 11:01 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default yahoo accts

i too use free yahoo and had problems from day one with my hero - intermittently getting the "Login Failed" window when i do a manual refresh. i'm sure you know the wifi and free accts issue, right? anyways, i read somewhere that going into "airplane" mode then back out will fix it. it's worked for me the last 7 or so times (cross fingers). i guess getting a new ip addy fixes it until yahoo's "team" finds you again...

i believe this is a yahoo issue to try to get mobile users to pay or use the m.yahoo.com site for mail.

good luck.

-s
swoid is offline  
Last edited by swoid; November 19th, 2009 at 05:25 PM.
Reply With Quote
Old November 18th, 2009, 11:16 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dude! ( I never say dude I swear ) Thanks so much...the airplane mode thing worked. Crazy.
papo08 is offline  
Reply With Quote
Old November 18th, 2009, 11:23 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no prob, dude. that issue was killing me too. i actually exchanged my hero the first week. just wanted to "give" back to the forums. sprint csrs (i usually have good experiences with them) didn't know of any solutions.
-s
swoid is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 02:25 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

airplane mode doesn't work for me. only workaround i found was to disable WiFi. this is really weird.
pwptsx is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 09:03 AM   #6 (permalink)
Member
 
Godfather13's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 269
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 52
Thanked 73 Times in 52 Posts
Default

I have the same issue. Every few weeks Ill go to access yahoo mail and it will says login failure. I have never tried the airplane mode thing, Ive always just re-booted the phone and that has seemed to work.

Another issue Ive experienced with yahoo is sometimes you go to check your mail and you can see all of your inbox, and every now and then I go into it and it only shows 2 or 3 emails. The rest are gone. Strange.
__________________
Sprint Motorola Photon 4G
Godfather13 is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 03:28 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Austin, TX
Posts: 26
 
Device(s): Sprint Hero
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had an issue where all of my messages would disappear from the server. I used my Yahoo Plus POP access and told the phone to leave messages on the server, but they got deleted or something anyway. Same thing happened when I used IMAP. Yahoo customer service and support is not interested in finding a solution so I migrated everything over to Gmail and will probably not renew my Yahoo Plus after having had it for over 8 years.
BigJayTX is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 05:02 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baltimore
Posts: 575
 
Device(s): HTC Evo
Carrier: Not Provided

Thanks: 104
Thanked 21 Times in 17 Posts
Send a message via AIM to t1jordan
Default

Quote:
Originally Posted by papo08 View Post
Ok, since day one ( 27 days ago ) My Sprint HTC Hero has worked flawlessly with my free Yahoo email acct. I just went to the email widget, typed in my email address and password, and it autoconfigured the imap settings. Worked like a charm. Yesterday it decided to "authentification failed, please verify your username/password"

Well, although my un/pw were right, I changed my pw just to be sure I wasnt being a dumbass, no luck. I googled the problem and heard some people changed to pop3 so I tried those settings, no luck. I even tried changing my preferred location to asia, lol, no luck.

I see this has been a problem for a LOT of people since the beginning, but whats really bothering me is I had yahoo for a month...problem free. So whats the deal with this? I am NOT paying for yahoo. this crap makes me crabby!
I just stoped using Yahoo. I only use work email and Gmail now. Im not jumping thru hoops for yahoo. lol
t1jordan is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 03:55 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington, D.C>
Posts: 33
 
Device(s): Palm Pre, HTC Hero, HTC Evo, Samsung Epic, HTC Thunderbolt.
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Ive only had this phone for about a week or so, but Ive noticed this since day 1. I was told that for some reason, the issue seems to happen on some phones when connected to WiFi. I tried it and it worked on my phone. Quite irritating if I may say so. I highly doubt its a Yahoo issue, but I could be wrong. I only say this because I jump back and forth between phones a lot ( I work construction and dont want my Hero to get damaged while out in the field), and no other phone has had this issue with my Yahoo account. I own several Blackberries, a Pre, and of course a Hero. The Hero is the only one for me though!
chino0131 is offline  
Reply With Quote
Reply

Sprint HTC Hero
Current Rating:
Rate this Phone:

The Sprint HTC Hero was announced on September 3rd, 2009, making Sprint the 2nd American mobile carrier to offer a phone based on Google's Android operating system. While HTC had already launched the Hero, making it available on European carrie... Read More

Tags
authentication, fail, hero, htc, imap, mail, pop3, sprint, yahoo


Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Hero (Sprint)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.