Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC One X/XL

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 14th, 2012, 01:56 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cairo, Egypt
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): HTC One X BlackBerry Bold 9900
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 79 Times in 41 Posts
Send a message via MSN to TarekElsakka
Default My phone keeps dropping signal

Hey there

I recently bought a one-month old, in perfect condition HTC One X with warranty and everything. It is a white version which I rooted and installed Viper (Venom) Jelly Bean custom ROM onto about a week or so ago.

The problem is that the phone keeps dropping signal completely, as in there is absolutely no network at all. I would then have to reboot the phone and then everything goes back to normal.

I do not understand why this is happening, and I cannot determine if it's because of the OS since the day I got it I immediately installed a new custom ROM to it and then kept trying other ROMs until I settled on Viper.

Does any body have any ideas what may be causing this? I'll compile a list of all the applications I am running and post them here asap.

I repeat, the phone keeps dropping network completely not just data (3G) as in I cannot receive or make phone calls.

Thank you very much.

Advertisements
TarekElsakka is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 14th, 2012, 05:24 PM   #2 (permalink)
Clueless Senior Member
 
GuitarG20's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Texas
Gender: Male
Posts: 1,777
 
Device(s): Nexus 5, HTC One XL (retired)
Carrier: AT&T

Thanks: 866
Thanked 831 Times in 411 Posts
Default

does it show that it has no signal or do you just have the problem when you try and use the network (and it still shows you have signal)?
GuitarG20 is online now  
Reply With Quote
Old November 14th, 2012, 07:12 PM   #3 (permalink)
Senior Member
 
blackepoxy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Dirty South, Louisiana
Gender: Male
Posts: 1,078
 
Device(s): Past: hTC Wildfire Int'l Version,hTC Droid Incredible 2 Vzw, hTC OneX,Current:Nexus 4,Broken NO!!!
Carrier: none

Thanks: 670
Thanked 252 Times in 193 Posts
Default

Mine did that the first couple of days I got it brand new.
I did the simulated "battery pull" key combo power+ vol up & down.
That resolved my issue, it has not done it again since.
__________________
How I Does 'Dat
blackepoxy is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2012, 09:52 PM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cairo, Egypt
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): HTC One X BlackBerry Bold 9900
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 79 Times in 41 Posts
Send a message via MSN to TarekElsakka
Default

Quote:
Originally Posted by GuitarG20 View Post
does it show that it has no signal or do you just have the problem when you try and use the network (and it still shows you have signal)?
It shows no signal bars at all and an "x" sign.

Quote:
Originally Posted by blackepoxy View Post
Mine did that the first couple of days I got it brand new.
I did the simulated "battery pull" key combo power+ vol up & down.
That resolved my issue, it has not done it again since.
I have not tried that. Thanks for the tip, it might come in handy.
TarekElsakka is offline  
Reply With Quote
Old November 16th, 2012, 08:30 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
gibbs1984's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hemel Hempstead (North West London), England
Posts: 986
 
Device(s): HTC Sensation, Motorola Xoom, HTC One X, HTC One & HTC One M8
Carrier: Not Provided

Thanks: 51
Thanked 214 Times in 142 Posts
Default

If you've flashed a JB ROM are you sure you have the correct CID number?
__________________
HTC One M8
ROM: Android Revolution HD 10.2 Sense: 6.0 OS: 4.4.3
Motorola Xoom 32gb (+32gb SD Card) UK WiFi Only
ROM: Team EOS 4 Jelly Bean Wingray Nightlies
gibbs1984 is offline  
Reply With Quote
Old November 16th, 2012, 08:44 AM   #6 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cairo, Egypt
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): HTC One X BlackBerry Bold 9900
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 79 Times in 41 Posts
Send a message via MSN to TarekElsakka
Default

Quote:
Originally Posted by gibbs1984 View Post
If you've flashed a JB ROM are you sure you have the correct CID number?
How do I find that out? I installed the Viper ROM by following the tutorial to the word and I don't think it mentioned anything about "CID". If I remember correctly, the first step of the guide was to check CID compatibility by booting into Fastboot and running a certain command in cmd prompt which turned out successful, but I may be wrong.
TarekElsakka is offline  
Reply With Quote
Old November 16th, 2012, 09:24 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
gibbs1984's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hemel Hempstead (North West London), England
Posts: 986
 
Device(s): HTC Sensation, Motorola Xoom, HTC One X, HTC One & HTC One M8
Carrier: Not Provided

Thanks: 51
Thanked 214 Times in 142 Posts
Default

You can download CID Getter from the Store and run that and lookup the number on the XDA website.

If you run that command and it passed then you probably have the correct CID number so your issue maybe something else.
gibbs1984 is offline  
Reply With Quote
Old November 16th, 2012, 04:56 PM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cairo, Egypt
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): HTC One X BlackBerry Bold 9900
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 79 Times in 41 Posts
Send a message via MSN to TarekElsakka
Default

Ah yeah, mate, now I remember. I did run the CID getter thing before I even installed the ROM. In the tutorial there was a list of CIDs that you can install custom ROMs to with no problems and mine was one of them, so I am certain it has nothing to do with the CID.
TarekElsakka is offline  
Reply With Quote
Old November 18th, 2012, 09:52 AM   #9 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cairo, Egypt
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): HTC One X BlackBerry Bold 9900
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 79 Times in 41 Posts
Send a message via MSN to TarekElsakka
Default

I went to my network provider and had my micro-sim replaced as the previous one was cut from a regular sim card and may not have been efficiently done or something. The problem stopped but for some reason the internet connection keeps dropping and coming back. And I don't mean dropping as in it says "No internet connection", but actually it is connected (it says H, and either 3G or EDGE) and the upload arrow is working but not the download one. I try browsing and stuff but nothing works for a while and then everything goes back to normal.

I cannot determine whether it's my network, sim card, or my device itself? This is really annoying. I even try restarting and everything but it just doesn't work until it comes back on its own.
TarekElsakka is offline  
Reply With Quote
Old November 19th, 2012, 07:45 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 87
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 15
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

This is a common problem with the hox. Mine used to do it also. Very annoying! However it hasn't done it since the last software update. This has definitely cured it for me, mine isn't rooted or anything.
Rik Mayall is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 20th, 2012, 08:30 AM   #11 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Fife, Scotland
Gender: Male
Posts: 131
 
Device(s): Samsung Galaxy Note II N7100. (Was HTC One X before that)
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 22 Times in 15 Posts
Default

Your latest issue could be the network or at least an issue on your nearest site. Have you tested it a few miles away so you use a different site?
Tomo1971 is online now  
Reply With Quote
Old November 21st, 2012, 11:24 AM   #12 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cairo, Egypt
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): HTC One X BlackBerry Bold 9900
Carrier: Not Provided

Thanks: 65
Thanked 79 Times in 41 Posts
Send a message via MSN to TarekElsakka
Default

Well, the problem is that it works fine and then suddenly disconnects (while I am in the same position and haven't moved or anything), which is what makes me think it is an issue with the device. I reverted everything back to stock and installed the latest version of Ice Cream Sandwich (then rooted it) and it hasn't done it since. The network didn't drop at all either, so I am guessing it was a software issue.

I do miss the Viper ROM, but ICS is just way more stable and has less issues than JB; I guess I'll just wait for JB ROM to be released for the One X.
TarekElsakka is offline  
Reply With Quote
Reply

HTC One X
Current Rating:
Rate this Phone:

The HTC One X is the first quad-core Android smartphone, not only by HTC but from any manufacturer. It'll have a Tegra 3 chipset inside by NVIDIA alongside 1GB of RAM, an 8 megapixel HD camera with flash, front-facing camera, a 4.7 inch 720p di... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC One X/XL
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.